Icke hästigt

Här kommer ett ohästigt inlägg!
Var nyss hos pojkvännen och så rockade jag en prickig klänning från hm, en hoodie från Gina och lackboots ;)


Mobilinlägg

Får bli ett snabbt mobilinlägg såhär på kvällen idag eftersom att praktikanten andréa har snott mitt internet ;)

Idag var det en lugn dag på jobbet då det skulle packas inför tävling och klippas häst! Klippa är verkligen inte det roligaste jag vet. Speciellt inte när hästen är jättejobbig ;)

Min motivation till min egen häst har verkligen varit låg på senaste tiden och hon har inte varit den roligaste. Så idag fick vi hjälp av Hacke och då blev det mycket bättre! Sen när vi var färdiga på jobbet och precis skulle gå upp kom hacke med en godispåse till stallet och vi landade på marken utanför abbes box och mumsade i oss :) det tyckte han var väldigt spännande haha. Sötis


Koskräck

Igår när vi var och red på banan visade Ginny ett av sina inte så attraktiva drag. Hon är nämligen livrädd för kor! 
Detta upptäckte jag inte så långt efter att jag hade fått henne då vi red ut i skogen och hon vägrade gå i närheten av korna. Det slutade med att ögonen nästan rullade, hon var svettig över hela kroppen, hon slet sig och sprang hem.
Det har blivit lite bättre sedan dess men vi kan fortfarande inte gå förbi kor. Hon brukar klara det ganska bra på långt håll men hon är den enda hästen i stallet som ser korna genom ridhusfönstrena om de går i hagen på andra sidan vägen. Igår när vi red på banan gick de i en hage som låg 300 meter bort kanske dock såg man dem inte när vi kom för att de var på andra sidan en kulle. Mitt under passet kommer de såklart gående på kullen ett gäng på säkert 30 stycken! Ginny vart livrädd såklart och jag tänkte att där var det ridpasset kört men efter väldigt mycket kastande av huvudet och en del studsa på stället så kunde hon faktiskt komma och koncentrera sig igen. Så lite stolt över henne är jag!

Såhär såg det alltså ut när korna kom:




Hon är väldigt charmig min häst ;) 





Min lista

  1. Vem är jag 
  2. Mina hästar genom åren 
  3. Fem favoriter i garderoben 
  4. Hit reser jag gärna 
  5. Ett hemligt beroende 
  6. När jag har tråkigt brukar jag...
  7. Mina tankar om hästutrustning 
  8. Om jag vann en miljon 
  9. Favoritbloggare
  10. Bästa boken jag läst 
  11. Såhär ser min vardag ut 
  12. Om mitt hus brann ner skulle jag rädda...
  13. 3 saker jag skulle ta med mig till en öde ö
  14. Om 5 år... 
Såhär ser listan ut just nu. Nu tycker jag att ni som läser ska fundera kring vad ni tycker ska vara med och skriva det i kommentarerna! 

Reglerna är enkla. Jag kommer då och då att skriva ett inlägg som står på listan, förhoppningsvis blir de roliga och lite längre som vanliga inlägg. Sedan kommer jag att utmana er att göra samma sak ni som har bloggar och att ni sedan länkar inlägget i kommentarerna :)  Du kommer inte undan Elvira ;) Låter detta som en bra idé?



Ännu en bild från igår, min söta lilla häst <3


photoshoot

Idag bestämde vi oss för att rida till grannarnas ridbana för att kunna ta kort och lite sådära! 
Jag är tyvärr väldigt trött så skulle ha skrivit en långt, seriöst inlägg och dessutom lagt upp min lista men ni får nog nöja er med bara något smakprov på bilderna från idag så hörs vi mer imon!
Idag gick det dessutom att logga in på blogg.se's app men har inte haft tid att göra något inlägg men imon kanske vi kan hoppas på någon uppdatering under dagen! 





vi hörs mer imorgon godnatt!



lång dag

Idag har minst sagt varit en lång dag! Började med jobb vid halv 8 och sedan när dagen var klar vid halv 5 snabbt in och duscha för att ta B-kortsbilarna in till jkpg för att hämta lite möbler. När vi ändå var inne i stan passade vi på att äta och fika samt åka till ikea för att inhandla lite grejer! Bland annat galgar och en till klädställning till mitt rum. När det var färdigt hade klockan redan hunnit bli 21:30 och då var det bara att styra bilen mot pojkvännen för att träffa honom en liten stund och nu kom jag hem för inte allför länge sedan. 

Det var alltså min långa dag väldigt sammandragen. 


Idag har jag ridit dessa tre på bilden med startordningen från vänster. Nu i helgen har halva stallet varit på Champion of the youngster så de vilade igår och idag fick de en uteritt. Sammanlagt red vi ut 9 hästar idag! Det är bra jobbat. 

Längst till vänster är pillan, hon är 6 år gammal men är fölsto och går därför som 5 åring. Hon tävlar på 120 nivå och gick falsterbo med 0 fel första rundan och tyvärr rivning på sista i andra rundan. Både hennes mamma och mormor har gått svår hoppning 150 med Emelie så henne hoppas de på! 

I mitten hittar vi Hilton. Han är 4 år och tävlar upp till 1m, förra helgen gick han kvalitén med 8-8 på hoppningen. Han var superkul ute i skogen idag då han hoppade över alla vattenpölarna. Vi kände oss som skogsmullar med kapacitet då han öppnade upp superfint bak så fort det var en lite större pöl. Hoppa över vattenpölar är dock inte något vi förespråkar eller håller på med men han hade så roligt. 

Längst till höger har vi Nicole. Hon är 7 år gammal, oxå fölsto. Hon tävlar 130 för närvarande och kom 4 i sin tour på Champion. Hon är en fantastisk häst med ett underbart psyke. I stallet och när man rider på marken är hon lugn som en filbunke men sen när det kommer till hoppningen taggar hon till och blir som en kanon. Hon var nolla alla sina rundor på champion men Elvira berättade att hon hade varit i en bom med ett framben och då hade hon landat och gjort ett stamp med ett framben som om hon var arg över att hon var i! Den här damen har verkligen ett öga i varje hov och är fantastiskt hinderklok. 

Jag lovade ju en att "Min lista" skulle komma upp idag men det får vänta till imorgon för då ska jag inte träffa pojkvännen utan har schemalagt datortid på kvällen ;) 



Längst upp till vänster ser ni Andréa på Ikea, den som inte skulle ha något fick köra vagnen haha! Sen ser ni kaffepaus fönster och en bild från motorvägen. Längst ner till höger är såklart en av världens finaste hästar! Min favoritkille Agnus. 

Nu ska jag sova gott så skriver jag mer imorgon. Har inte gått att logga in på Blogg.se appen på hela dagen men kan jag det imorgon är det möjligt att jag uppdaterar lite under dagen. 
Kram 

Inlägg nummer 1

Sådär 
Klockan är lite för mycket för att det ska vara okej för mig att vara uppe 
men så gick jag ju upp lite för sent idag för att kunna sova så blogga it is ;) 

Jag kommer att skippa hela den här första inlägget grejen, det blir bara stopp i huvudet för att jag inte vet vad jag ska skriva. En sak jag vill ta upp dock är att jag kommer att göra en kategori som heter min lista. Där kommer jag att göra en lista med rubriker som jag kommer att beta av lite allt eftersom. Om det finns något som Ni vill att jag ska skriva om så får ni gärna komma med förslag! Då tänker jag ungefär som "sätta rubriken". Jag kommer att göra listan under morgondagen så om ni vill spara er till den för att få inspiration eller om ni vill kommentera på detta inlägget så går det bra. Jag tror att det kommer att bli kul och förhoppningsvis kan även Ni läsare vara lite delaktiga :) 





Bilden visar mig med blå dipdye som jag experimenterade med häromdagen. Det är sprayfärg, sådan man kan köpa på till exempel butrix. Jag hade läst om att det kunde bli stelt och kladdigt, vilket det blev, men man fick jobba med det lite. Spraya och borsta lite, separera och låta det torka så tycker jag att det blev ganska bra! 

Uppe till höger är två bilder på en byxdress jag köpte på HMs rea för 50 kr. Jag blev kär i den men slutsatsen jag var tvungen att dra av att titta på bilderna var att jag måste lära mig att posea! Jag är kass både framför och bakom kameran ;) 

På mitten hittar ni dagens mat, min älskade ceasarsallad. Fiket Kaffebönan är något jag kan rekomendera starkt om man rör sig i jönköpingstrakterna. Längst ner till vänster hittar ni min favortväska. En äldre jag fått av min mormor och fodral och glasögon som har tillhört min morfar. 

Längst ner till höger hittar vi två av dagens inköp. Mina favoriter, den vänstra är ett linne köpt på monki. Det syns inte men egentligen är färgen lite med oxblodsröd. Det syns helt ärligt bara om man har den mot något svart. Den högra är en fantastiskt fin jacka köpt på HM som jag kommer att bära flitigt i höst! Det känns som att den passar stilen väldigt bra som jag kör med nu. Lite tuffare än jag haft innan. Sorgligt nog har sveriges regniga sommar öppnat mina ögon för byxor och toppar i en lite tuffare ton. 

Nu måste jag dock sova! Mer uppdatering kommer imon. 
Kram 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0