död

jag har ingen energi. kommer tillbaka imon. 

alexandrasjosten.blogg.se; en sån bra dag

Hej finisar
Det är med sällskap jag skriver dettta inlägg, bästa Oskar ligger här jämte mig. 
Dagen började hemma hos Oskar innan vi begav oss in till stan där vi lunchade med mammsen och shoppade jeans till mig. Jag tog en Caesarsallad på Bulls och den fick toppbetyg!
Ni vet hur jag är med mina sallader. I topp ligger den i Lund som jag inte vet vad stället heter, Bulls, Harrys och Kaffebönans.

 
Tog några fler timmar att shoppa än Oskar är van att gå på stan så när klockan slog 16 var det dags för fika innan Oskars blodsockernivå gick på minus. 

söt_kille_90 

Därefter var det stallet som gällde och Ginny skötte sig okej, bättre i slutet. Det kom en ny tjej med sin häst till stallet idag vilket alltid är kul. 
Efter stallet gjorde jag mig i ordning för party, hämtade Oskar och vi åkte till tylösand för att gå på måndagsklubben men de nekade mig i dörren för att jag är för ung. Så vi åkte till Max och tog en lyxshake istället. Trevlig måndag det också. 

 
På kroppen hade jag mina nya jeans, linne och kavaj. Kände mig fin i alla fall. 



Godnatt people 
 



alexandrasjosten.blogg.se; prestatonsångest?

Varje gång jag skriver något storslget om bättre uppdatering eller bättre bloggande så resulterar det alltid i utebliven bloggning. 
Midsommarhelgen däremot har varit storslagen!
Den började med att Oskar kom hit och vi åkte och hämtade My som var med sin och andra familjer där vi fastnade för musikquiz. Efter det körde vi till gullbrandstorp till Oskars kompis där vi hälsade och lämnade Oskar innan vi begav oss till steninge för fest hos vår vän Filip! 
Väldigt trevlig kväll. Fina vänner, fin klänning, bra musik och god mat. Hellyckat. 
Hade på mig min nya klänning från monki. Sjukt nöjd med den och hade till det använt lite blå ögonskugga till eyeliner och lite skugg vilket var fint så kände mig fin. 

 
Igår åkte jag och Oskar till donken och åt bakismat och sen begav jag mig till stallet. Ginny var riktigt duktig igår när jag red så hon får vila idag. Därefter var det hem och på det igen, fix och sen förfest hos grannen innan det bar av till tylösand och leffes. Det var riktigt kul och hysteriskt mycket folk. 

Nu ska jag till stallet för att ta in hästarna och sen blir det pizza med Oskar! Väldigt mysigt och en fantastiskt bra helg! :D 

alexandrasjosten.blogg.se; svalunge

Hej bloggen! 
Min plan i sommar var att jag skulle bli en proffsbloggerska och att jag skulle vara SUUUPERaktiv i bloggen. Det går sådär med det tycker jag ;) Men från och med nu eller vad säger ni? 

Igår höll jag min första träning här i Halmstad vilket var väldigt roligt. Maja och Ziggy var det som var mina elever. Jag tcyker att det gick bra och det är så fantastiskt roligt att hålla i träning. Är det någon som känner att de vill träna så är det bara att säga till mig! 100 kr tar jag för den tiden det tar att ha träningen. 

Ginny skötte sig också väldigt bra när jag red henne men den stora händelsen var efter när vi kom in i stallet för då hade en liten svalunge trillat ner från taket så jag var tvungen att klättra upp på boxarna och upp på takbjälkarna fr att försöka få tillbaka den. Under denna operationen såg jag mer damm än jag gjort i hela mitt liv! 
Hela jag vart alldeles dammig men det var det värt för en lilla. Glömde att ta kort på den men mammsen tog kort på mig när jag klättrade ner. 

 
Nu ska jag upp till stallet och sen ska jag göra mig i ordning inför kvällens festligheter :D 

Godmorgon!

Hej. Ibland är det lite besvärligt att leva, nu är det lite en sån stund i min existens. Morgonmänniskan Alexandra satte nyss ner hela foten, häl, fotvalv samt tåbalk. Hon tycker jag är lite för pigg, så hon förpassade mig ner på golvet och tvingar mig att blogga, så här är jag - bloggandes.

Det är en ganska säregen känsla den där när man vaknar på morgonen vid halv sju av att någon slänger sig över en som en död säl för att stänga av alarmet på telefonen som denne okände inte orkat stänga av. Men att inte bli för den sakens skull irriterad eller besvärad utan bara alldeles varm och lycklig i hela kroppen. Jag unnar mig själv det. Det är jag värd.

Idag ska fröken löken på fotvård vid två, vilket betyder att jag innan egentligen utsatt tid måste skiljas ifrån det som gör mig allra lyckligast. Men icke att förtrösta! Jag skall ta mig ner till min gamla förskola och hälsa på barnen, väl där skall jag anamma min kreativa sida och arbeta med händerna, skapa.

Alexandra fick ett armband av mig för någon vecka sedan och när vi var och fikade med My igår så framkom det att de båda små liven gärna ville ha flera, egna sådana. Jag är inte den som säger nej. Jag menar, att få sitta och diskutera huruvida jag är en tomte eller varför himlen är blå med någon som är genuint intresserad men ändå inte äldre än 4 är något av de bättre sysselsättningar man kan ha här i världen.

Efter allt sånt ska jag åka och jobba i ett dygn, ensammast i hela världen. Direkt efter jag slutat ska jag åka på midsommarfirande där det inte kommer finnas någon Alexandra. Men jag hoppas att vi kan sammanstråla på vår resa genom kosmos innan morgonen gryr.

p.s. nu har hon somnat igen d.s.

Oskar

alexandrasjosten.blogg.se; crazy, stupid love

Hej igen :) 

Igår innan jag somnade tittade jag på en film som heter crazy, stupid love som jag måste rekommendera! 
Snabb summering så handlar det om en man vars fru vill begära ut skillsmässa. Han går då till en bar där han skämmer ut sig själv genom att dela med sig av upprottet med sin fru för alla både inom och utom hörhåll. 
En riktig ladiesman hör honom och bestämmer sig för att hjälpa honom att ta tillbaka bollen och i slutändan kunna få tillbaka sin fru. Han lyckas och att ta hem tjejer blir en sport. 

Nu tänker jag inte spoila mer och jag är dessutom väldigt osocial för Oskar är här! Vi hörs imorgon! 

 
 

alexandrasjosten.blogg.se; Shopping och outfit

Det som följde med hem var två klänningar, en kjol, en jacka, en skjorta och en topp! 
Jag är supernöjd med allt för det var riktigt fina saker. Jag har inte hunnit ta bild på det så ni ska få produktbilder på toppen och jackan. 


 
Jackan sitter fantastiskt fint så jag är nästan mest nöjd med den! Även väldigt nöjd med klänningen jag köpte på monki. Det är en långklänning i chiffong i mörkblått. 

Detta hade jag på mig idag: 


 
ett linne från ajlajk och byxor samt skor från Gina :) 
 

alexandrasjosten.blogg.se; shopping

Hej finisar! 

Dagen har bjudit på mysfika med mysiga Mysan och Oskar och sen var det shopping som gällde! 
Vi fikade på Skånskan, ett fantastiskt mysigt fik med äldre möbler och känslan av att sitta i en lägenhet. Åt en riktigt god macka som heter laxgrovis, det är alltså en grov macka med lax och creamcheese. 
Därefter gick vi till Roberts som är samma fik som vi var på igår där vi tog finfika för de hade inte så fina grejer på skånskan men igår när vi var på Roberts såg vi superfina saker. Där delade jag och oskar på en Pecan cheesecake och en oreo cookie dreambar, hur gott lät det inte? 

 
Så hysteriskt dålig bild på mig men jag och mysan på skånskan i alla fall :) 

Tar shoppingen i ett separat inlägg men efter fikan shoppade vi och sen åkte jag hem och har legat på soffan sedan dess. Ginny skulle vila så mamma var snäll och tog stallet! 
Ikväll kommer Oskar hit så kan inte täka att det blir så mycket bloggning :) 

alexandrasjosten.blogg.se; Roberts

Hej bloggreaders! 
Hur mår ni idag? 
Jag mår toppen! 

Dagen har bjudit på mys med Oskar i stan, åt en supergod caesarsallad på Roberts. Det var inte i klass med den bästa men ändå god. Lite lite sallad bara vilket har blivit mitt problem det senaste. Jag har verkligen förändrats som tycker att det är för lite sallad och för mycket av det andra. Positivt var mängden bacon och mängden crutonger, negativt var att det var sån pulverparmesan. 


Efter stan var det stallet som gällde där jag först skrittade en runda på Ginny och sen red jag Ziggy i paddocken. Står verkligen hos galenpannor haha men det är det som gör dem charmiga! 

Imorgon blir det stan igen för att shoppa lite, kollade bara idag och sen till stall och sen träffa fina oskar :D 

alexandrasjosten.blogg.se; knäppishäst och sadel

Hej galenpannor! 
Ni är fina allihopa :) 

Dagen efter inlägget bjöd på först stall för att kolla till en knäppishäst ;) efter det åkte vi till horsefarm i falkenberg för att kolla lite på vad de hade för sadlar och så. Jag är ju väldigt sugen på en equipesadel eftersom att jag ridit mycket i det på jobbet och de var förespråkare för Equipe Linnea så jag skulle komma upp på torsdag igen och se om jag kunde låna med en sån hem för att prova på lillöken. När hon beskrev den lät det inte som en sadel som skulle passa Ginny för hon sa att det var för lite grövre hästar med mycket framtill och rak rygg men så sa hon att en häst som passar bra i prestige versallies som hon har ofta kan ha linnean. Därför ska jag ta hem en och prova hur det känns. Därefter vart det stallet igen som gällde och nu sitter jag här och väntar på Oskar. 

Bra dag :) 

Imorgon ska jag nog in till stan och kolla lite reor hade jag tänkt, ni vet ju hur det är min grej! Måste även samla ihop mig inför bråvalla så sjukt taggad!!!! Dags att börja planera vilka kläder man ska ha med sig, man lär ju sig aldrig och tar alltid med för mycket ;) håller tummarna för varmt väder!! 

 
Kall dag på peace and love förra året. Lerigt och skönt dessutom <3 


alexandrasjosten.blogg.se; tillbaka!

Hej mina fina! 
Nu är jag tillbaka efter en helg i vaggeryd! 
I fredags när jag kom upp började det med att jag red två hästar och sen fix inför kvällens utgång. Vi gick till Sliver som var fullproppat med studenter vilket va riktigt kul för det var många vi kände och stämningen bland studenter är så fantastisk. Vi drack en väldigt fin drink som vi sklart fotade. 

 
Partypinglorna! 

I lördags var det tävling i växjö som gällde vilket gick bra! Jag och Elvira var fett grymma då det var 5 mellan alla våra 5 i klassen och eftersom att vi bara var två innebar det att vi hela tiden fick fixa med omlastning och sadling själva. När vi kom tillbaka red vi ut varsin häst och sen red jag anton efter som är Ellinors häst, en sjukt trevlig häst! 

Sen var det fix för att åka in till stan och äta på Jensens vilket var grymt gott. Jag har hela min meny färdig där. Salladsbuffe till förrätt, ribs till huvudrätt och om man orkar cheesecake till efterrätt. Allt är verkligen fantastiskt gott. 

 
stackars Ellinor behöver hjälp med att dela maten haha! 
Igår Var det stalljobb som gällde hela dagen och runt fyra tog jag mitt pick och pack och åkte hem igen. Lagade mat på lunchen på söndagen och då vart Elvira glad så hon postade det på insta ;) Hon postade även våra drinkar så den bilden fick också åka med här. 

 
När jag kom hem åkte jag direkt upp till stallet för att rida lilla löken. Det gick bra så jag är nöjd :) Måste även känna mig duktig för att jag orkade åka upp när jag kom hem vid 19! 

 

alexandrasjosten.blogg.se; vaggeryd here i come!

Hej galenpannor! 
THIS IS A WARNING! Nej men styr snart bilen mot Vaggeryd för att spendera helgen där.
Det ska bli väldigt trevligt eftersom att jag saknat alla och hästarna. Var visserligen mindre än två veckor sedan jag lämnade dom men ändå hihi. Varning gäller då faktumet att jag inte ska ha med mig min dator så bloggningen kan bli lite sämre. 

Nu måste jag byta om och åka till stallet och sen därifrån mot vaggeryd! 



Har glömt att berätta om min och Nillas mysiga PW och frukost i onsdags! Det var super! 
 

alexandrasjosten.blogg.se; En fin torsdag

Hej fina folket! 
Ligger i soffan och pustar ut efter en väldigt najs dag. Började som ni vet med oskar och sen bar det av mot stallet där jag red Ginny som inte var super över lag men vissa stunder var guld. Efter det vart det stress hem för att duscha och sen körde vi spontant mot Gekås. Väl där hittade vi väl kanske inte jättemycket bra men ändå mycket. Förstår ni hur jag menar? Köpte lite basickläder och lite smink och godis hihi. 
Köpte VÄRLDENS BÄSTA nagellacksremover där man bara doppar sitt finger i en svamp som ligger en burk och det bara försvinner! Helt fantastiskt och revolutionerande! 


Imorgon blir det uppstigning tidigt för att packa, måste börja fundera redan nu för imorgon bär det av mot vaggeryd vid lunch ungefär! Kör direkt från stallet för ska hinna rida Ginny först. Bäst att gå och lägga sig så att man har energi imorgon! 

Blogg-Oskar

Nu är det såhär att Alexandra känner att hon är osocial om hon sätter sig och bloggar när jag är här. Så hon tvingar mig att blogga i hennes ställe. Det känns konstigt eftersom jag inte är någon bloggare egentligen. 
 
Jag kan inget om hästar, jag har inget intressant att skriva om kläder men jag har dubbelhaka när jag koncentrerar mig, till Alexandras stora förtjusning. Känns otroligt stabilt ändå. Imorse vaknade jag klockan fem, då blev Alexandra arg på mig och skällde lite på mig, efter att ha lyckats somna om så vaknade jag igen vid halv sju, då blev Alexandra minst lika arg igen varpå jag tvingade mig själv att sova ända till klockan nio. 
 
Efter att ha tramsat hela morgonen åkte vi med rallybilen upp till stallet för att undersöka huruvida Ginny, pollen, frös eller ej. Efter att snabbt ha konstaterat att så ej var fallet började fröken A att mocka ur boxen, inte utan att hota att kasta hästbajs på mig. Moget hörru.
 
Nu sitter vi i soffan medans Dolly Parton flyger omkring på soffryggarna och piper. Trevlig torsdag. Känns inte särskilt kul att behöva åka iväg snart för att arbeta. I ett helt dygn.
 
(bara för att)
 
chachaaaaaa bloggäääään.
 

alexandrasjosten.blogg.se; spaning

Hej das blogg! 
Ginny var så himla fin idag :D 
Så lycklig på henne. Först var hon jättefin på marken och sen hoppade vi lite och då var hon också duktig! 
Jättekul att det tar sig med henne också. 
 
Det går bra med dollsan också när hon inte går över tangentbordet och ska leka hela tiden ;) Hon är helt och hållet outröttlig! Förutom tidigare idag när hon äntligen sov lite så var tvungen att ta kort ;) 



Tur att hon är fantastiskt söt! 
Gjorde lite spaning också. Det lider stor brist på kul kläder på nätet enligt mig så kollade på skor och hittade två jag vart kär i på första sidan ungefär så jag slutade leta, farligt! 



Mhm. Lite mkt statementskor dock så jag skulle antagligen knappt våga ha på dom haha. Fast vem vet till vintern kanske? 
Hur som helst så har jag ganska så najs planer för morgondagen! 
Den börjar med morgonfodring i stallet och sen rida för att sedan åka hem och byta kläder för att ta en morgon PW med Nilla :D Därefter blir det äventyr som gäller och sen får vi se vad som händer resten av kvällen. Får nästan planera in en powernap vid seneftermiddagen haha annars vet man inte hur trött jag blir ;) 
Därför måste jag hoppa i säng nu så att jag orkar morgondagen! 
kramis 
 

alexandrasjosten.blogg.se; på promenad

 Hej people 
Många hann säkert inte se det men råkade publicera bara en rubrik. 
Har nyss varit ute på promenad med lilla dollsan och mammsen nere vid hamnen så vi tog lite bilder. Ser till och med riktigt fitness ut! Här kommer några: 


 

alexandrasjosten.blogg.se; Pillow

Min verklighet ser ut såhär just nu: 
Jag går och lägger mig varje kväll och tänker att jag har så hysteriskt obekväma kuddar och att jag måste leta upp mina egna dagen efter eller fråga mamma om vart dem är. Så ser det ut varje kväll för dagen efter glömmer jag alltid det och kommer ihåg det igen när jag gått och lagt mig. Därför tänkte jag igår att detta måste jag blogga om för att lättare kunna komma ihåg, smart va! Det innebär dock ett tråkigt inlägg om kuddar för er läsare. 
Jag är under den fasta övertygelsen om att kuddar ska vara MJUKA och nästan platta. Jag har fått jobba med att putta undan dunet från ena hörnet på en av kuddarna jag har i min säng så ligger man där är den helt okej. 

Nu antecknar ni väl? 



Är det en häst eller är det en mammut? 
Hörde på radion att man hittat ett så pass välbevarat fossil efter en mammut och att man nu ska försöka återskapa en. Fantastiskt vad man kan göra och ändå dör så många årligen i olika sjukdomar. Inte ens en vanlig förkylning ska gå att bota. 
 

alexandrasjosten.blogg.se; MISSED ME?!

HEJ FOLKET! 
Vet att ni har saknat mig enormt!!! Men jag har varit på äventyr mhm nu vart ni nyfikna va. Tänker inte berätta. 
Men idag kom världens sötaste lilla hund hit. Hon heter dolly och är den mest leksna hund jag träffat i hela mitt liv. Outtröttlig is more like it. 
Hon kom tidigare idag och ska stanna till på onsdag om jag fattat rätt. Det känns kul för jag älskar ju hundar :D 



Sötaste Dolly! 

Kryllar av söta djur runt mig just nu för det finns höns på gården där jag har Ginny och en höna har fått bli amma till andungar och de är så himla söta. Det roligaste är när hönan sitter och tittar förvånad när änderna simmar runt i ett litet bad de fått. 


Så fantastiskt söta! 

Nu är klockan mycket så jag borde hoppa i säng men garanterat mer bloggning imon! 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; tha plan

Jag är helt hysteriskt bra på att planera och helt hysteriskt dålig på att följa planen. Gå upp kl 9? jajjemän halv 11 var det. Städa mitt rum och blogga? jajjämän tog tre städtag och sen gav jag upp. Bloggningen kommer lite senare än tänkt dessutom och då skulle jag blogga om Gucci-sadeln jag läste om i Dagens industri. Hör ni hur bra det går för mig med min plan? 
Känns som att jag helt och hållet förslappats. Elvira och jag pratade om detta och hon trodde att jag skulle bli rastlös av att inte ha något attt göra men jag blir bara segare och segare. Vilket betyder att det måste bli jag som kickar igång mig själv och påminna mig själv om att jag inte ska vara seg. Klockan är 13 och jag har inte hunnit med något som har någon betydelse. Känns skönt! 
Imorgon är det andra bullar som gäller och ni som följer bloggen får hänga med på hur en seg människa ska försöka kicka igång sig själv haha. 

Har hittat en ny leksak på mobilen som man redigerar bilder i. Den kändes väldigt seriös så såklart förstod jag typ ingenting men det kommer säkert med träning. Tog det lite till det extrema men här ser ni hur jag har fixat en bild. 





alexandrasjosten.blogg.se; otålig tjej!

Ginny var jätteotålig när vi skulle ta kort haha. Så söt <3 



Första bilden: "Jag går nu!"                                       Andra bilden: "Men släpp mig då jag vill ju gå" 



"Sååååja lets go!" 



alexandrasjosten.blogg.se; vilan is off

Hej bloggen! 
Lugn lördag idag, när hände det sist? 
Alldeles för tråkigt för min smak dock så imorgon är vilan över. Gav ju mig själv en veckas vila nu när jag kommit hem och den veckan är snart slut så imorgon är game on. 
För att kicka igång har jag anmält mig till sommarmatte.se. Träffade någon förra helgen tror jag som bah "oj två sabbatsår då blir det sommarmatte för dig" lite ångst som ni kan tänka så nu är det gjort! 
Måste även kolla upp det här med BE-körkort för planen är ju att det ska vara taget innan sommaren är slut. Svårt att börja öva innan det sitter krok på bilen dock men hoppas att det ska göras samtidigt som den ska på service om typ en vecka. Vuxna tankar i en 20 årings hjärna haha. 
Imorgon är det uppstigning vid 9 som gäller och då ska jag städa uppe på mitt rum, har fixat allt med sakerna där nere men tyvärr flyttades ju mycket upp som jag måste organisera imorgon. Jag förstår inte hur jag helt plötsligt kommit över så hysteriskt mycket skönhetssaker. Jag har hårvårds och hudvårdprodukter att bygga ett berg med som måste få plats någonstans. Nästa sak på agendan imorgon blir att sola om vädret tillåter annars är det lika bra att börja på matten. Vore skönt att få det gjort ganska tidigt annars kanske man sitter där i slutet. Inte så kul. 



Red justen i paddocken idag och hon skötte sig väldigt bra öven om hon var lite matt. Hon blir såklart lite trött av att vara lite stressad men hon kändes väldigt lugn och fin idag. Var ensam i stallet utan problem. Det känns väldigt lovande då jag trott jag endast kunnat rida på eftermiddagen när andra hästar är inne för att hon ska vara jobbig inne ensam men icke då! Stolt över min lillprutt. 

Imorgon blir det ridning på banan igen med lite bommar möjligtvis och lite hoppnig på tisdag igen kanske? 
Så himla kul att vara igång med henne igen. 


Summermode

Nu är sommaren här och jag har gått in i summermode vilket betyder inga långbyxor! Trotsar blåsigt väder och kör på shorts trots att jag skulle behöva sola mer och det är aningens för kallt.


alexandrasjosten.blogg.se; Di

Hej kompisar! 
Nu ska jag dela med mig av en rolig sak. Jag vet inte om det kommit upp på någon annan blogg eftersom att jag väldigt sällan läser andra bloggar förutom typ Elviras men igår fick vi hem Dagens industri och detta numret var en ridsport special! Då har ridsporten verkligen kommit långt i att ta plats i media när Dagens industri gör ett specialnummer om ridsport. Jag har inte hunnit läsa den än men ska definitivt göra det senare. 



Kul för Henrik von Eckermann att han får plats i media för han är så fantastiskt duktig. Han figurerar ju inte så mycket i vår vardagliga media, man följer Malin och Lisen på instagram och läser bloggar men Henrik följer jag inte någonstans. 





De hade även ett prylreportage som kanske inte var det som var mest rätt. Kedjan längst ner till höger är ett smycke och jag anser att ska man skriva om hästiga smycket tycker jag man ska göra reportage om LUC of sweden. Anmärkte även över att de bara väljer att visa bruna stävlar och på det ett par från tretorn som jag ändå tror att de flesta kan hålla med om är lite ute? 
Men det är kul att de försöker! Och fanstastiskt kul att media uppmärksammar ridsporten som är en av de största i Sverige. 



alexandrasjosten.blogg.se; studentfirande

Hejhej finisar! 
Idag har det varit studentfirande för fullt hela dagen! Det började i sandhamn hos fina Amy där jag hann med både mat och efterrätt. Sen vidare ut till Thea där jag har har Ginny nu och sist men inte minst hem till fina My där jag också hann med både mat och efterrätt haha. Så nu är jag en liten tjockis! 
Nu ska jag dra till en förfest och sen bär det av in mot stan och utgång. Jag är nästan lite sen till förfesten så jag måste dra mig men jag hoppas att ni har en toppenfredag! 


alexandrasjosten.blogg.se; kvällsbloggning

Hej mina fina 
sänder ut lite kärlek till er ikväll <3 
Hoppningen gick bra! Hon var lite seg till och med! Tänker att jag ska ta och linda bettet med latextejp, någon som vet vart man kan köpa det? 

Nu måste jag sova, vi hörs :* 



Haha ginny stod och bråkade tillbaka tills jag tog fram kameran då skulle hon direkt posa! 

alexandrasjosten.blogg.se; im walking on sunshine

hola people! 
VILKET VÄDER! :D 
så härligt. Typ. Är RÄTTSÅ trött på att sola vid det här laget. Har fått ganska mycket färg, mest röd haha, men har lyckats bränna mig ojämnt så imorgon blir det baksida som gäller. Egentligen skulle man väl kanske röra sig för att få det mer jämnt. Men känns ändå som att jag nog ska kunna ha en kort klänning imorgon utan att det ser konstigt ut. Fixade lite till med skåpet i morse när jag var i stallet så tänkte att jag skulle visa en bild :) får passa på nu när jag inte har så mycket grejer haha. 



På första hyllan har jag saker till att skrubba hovarna på henne, min nya graman för att den är snygg och putsgrejer. Och även lite småsaker. Under har jag hennes transportlindor och nattlindor och längst ner hennes borstar, nåt täcke och mina skor och chaps! På väggen hänger en krok där jag hänger det som ska putsas :) 
Nu ska jag äta och sen ska jag upp till stallet och rida! Vi hörs när jag kommer hem ;D 
 

alexandrasjosten.blogg.se; förändrad kvinna

Hej mina minions! 
wazzup
Jag är ganska så nyss hemkommen från stallet faktiskt vilket jag inte vet om jag eller mina föräldrar är mest förvånad över. Förr i tiden vaknade jag aldrig före 12 om jag var ledig och då skulle man ju dega en stund i soffan så det tidigaste man kom upp till stallet var typ vid 16. Nu sedan jag kom hem har jag varit i stallet vid halv 8 tre av fyra dagar vilket jag faktiskt är ganska stolt över! Ska upp vid den tiden imorgon också och rida henne för sen är det ju studentfirande hela dagen. I eftermiddag ska jag upp till stallet igen för att hoppa henne lite, kan hända att det kanske kommer en liten film! 
Inget fancypancy eller så eftersom att jag inte hoppar så mycket än och jag är lite nervös över hur det ska gå när jag ska hoppa henne själv men jag hoppas att det går bra. Det börjar nästan bli tid att kolla in någon tävling som vi kan göra vår comeback på. Känns kul! 

Nu ska jag dock sova en liiiten stund innan vi kickar igång denna dagen på riktigt. So long cowboys! 


Godnatt alla <3


På väg hem ;)

Hej finisar :D
Hur mår ni?
Nu är jag på väg hem från studentmottagningen som var väldigt trevlig! Mycket folk och många trevliga. Träffade Alexander som jag var tillsammans med när jag var 14 vilket var väldigt kul. Han bodde nämligen där i närheten och jag träffade honom när jag var på konfirmationsläger, världen är så liten.

Nu har vi drygt en timme hem till Halmstad och då om jag har ork ska jag nog börja organisera i uppackningen av mina saker. Det ser ut som kaos hemma för allt kom inte längre än innanför dörren men jag har så hysteriskt mycket kläder haha och när man är van vid att se kläderna är det tråkigt att packa in dem i en garderob.

Har ännu inte kommit in i min roll som paparazzi och bloggerska så det vart inte så många bilder men här kommer några!


Mot kullavik!

Blogging from tha road.
Nu sitter jag i bilen på väg till kullavik och en av mina kusiners student. Jag kommer med all säkerhet vara död av hunger innan vi kommer upp så jag hoppas att de bjuder på något gott! Jag har blivit en sån dessertmänniska så det ser jag mest fram emot hihi. Förutom att fira dem såklart.
Jag har på mig en långklänning från lindex som jag känner mig jättefin i :)
Hoppas att ni har en bra dag!


alexandrasjosten.blogg.se; gömmer mig från solen

Hej alla bloggreaders! 
Hur mår ni idag? 
Jag mår bra, gömmer mig från solen haha. Den har visst lyckats bränna mig lite så jag kände att jag sa upp vår kontakt för dagen. You would be proud Elvira jag har fått en massa färg! Inte bara röd alltså. 
Vill inte kalla mig brun men jag skulle ändå vilja påstå att folk inte längre blir bländade när de ser mina bara ben. 
Igårkväll skrev jag ju en planering för Ginnys vecka men den spräcktes redan i morse. Skulle insett att jag skulle få hålla mig till den ursprungliga tanken att Ginny skulle vila idag för när jag vaknade i morse kände jag att det nog minsann var mammsens tur att ta stallet på morgonen så det ser ut som att jag inte ska till stallet alls idag. Väldigt tråkigt måste jag säga för hela förmiddagen har jag legat och solat vilket jag tycker är extremt långtråkigt men vad gör man inte för att kunna ha fina klänningen på sig på andras studenter. Jag är i alla fall numera hysteriskt rastlös och VILL RIDA! haha. 

Då saknar man vaggeryd och alla hästarna för även om man hade väldigt lite fritid så höll man i alla fall alltid på med den man älskar. Men saknar även Agnes och frankie mycket för hur mycket häst man än höll på med på jobbet så tvekade man inte att åka till nästa häst efter! Det var alltid lika kul att rida frankie och hjälpa Agnes för det gjorde man för att man ville. 






Hästmänniskor generellt är nog ganska dåliga på att be om hjälp, jag är likadan. Man är envis in i det sista att man ska klara det själv och även om man vet att man inte kommer att ha tid att rida hästen och att den behöver gå så ber man ändå inte någon annan om hjälp. Hur tror ni att detta kommer sig? Många ser sig själv som experter eftersom att nästa steg i ridning såklart kommer genom träning men även genom att mogna in i det. Jag tror absolut att man ska träna betydligt mer än de flesta med häst gör idag men jag tror även att det är viktigt att man tar sig tid att rida själv för det är först när man måste lösa det själv som man verkligen tar åt sig det. Nu låter jag som om jag vill göra mig till någon expert men så menar jag verkligen inte haha. Men förstår ni hur jag menar? 

Nu ska jag dock proppa i mig lite lunch och sen börjar groomingen inför ikväll! Måla tånaglar och sådär ni vet ;) 

alexandrasjosten.blogg.se; världens bästa häst

Hej igen! 
Efter jag kommit hem från stan slägde jag snabbt på mig ridkläderna för att rida Ginny. Skrittade först en runda med Thea vilket var mysigt och sen gick vi till banan lite där jag red en stund och red över lite bommar. Det gick faktiskt väldigt bra! Just med ridningen har flytten gjort henne väldigt gott. Kan även vara faktumet att jag rider henne som första hästen för dagen till skillnad från innan och att jag har mer ork. Vill inte ens sluta rida nu för att hon är så rolig! 
Det har blivit lite ändring i planen, rider henne imorgon vilket jag inte hade räknat med, hoppar på torsdag och sen vila på fredag istället. Jag är så himla taggad på att vi ska få en toppensommar men en häst räcker inte tycker jag haha. Om du kommer från halmstad och vill ha hjälp med ridning av din häst så är det bara att höra av dig anytime! 

Det är fantastiskt hur individuella hästar är med tanke på att de flesta andra hästar inte skulle lyfta på ögonbrynet över det som Ginny får panik kring. I morse trodde jag nästan att Ginny skulle riva stallet trots att två hästar kommit ut och typ 8 stod kvar i stallet. När hon väl kommit ut tar hon ett galet race genom hagen som får mig att bli rädd att hon ska skada sig och när det är färdigt ställer hon sig och börjar äta. Knasfia! 

Nu ska jag hoppa i säng för jag har en lång dag framför mig imorgon. Först ska jag till stallet, sen ska jag vila sen göra mig i ordning och sen upp till kungsbacka för att gratulera min ena kusin på studenten! Kommer att ha en jättefin klänning på mig och förhoppningsvis kommer jag att kunna posta en bild här innan avfärd :) 

kram :* 



Fin bild på världens vackraste häst! 

alexandrasjosten.blogg.se; nya dator :D

Hej das blogg! 
Sitter just nu och bloggar från min nya dator som kom idag. Helt underbar är den och tangentbordet är till och med bättre än mitt gamla och det var jättenajs. Så nu kommer jag väl att skriva på som sjutton bara för att få trycka på mina nya knappar haha. Det är en HP, samma som min gamla men har verkligen fastnat för deras datorer. 
Mitt största krav är att den ska vara snygg, ha en skön musplatta och ha sköna tangenter samt att den ska vara snabb haha. 
Ni får helt enkelt lita på att de har sköna tangenter och skön musplatta också kan jag visa en bild på hur den ser ut!



Min fina <3 

Vi tar resten i ett nytt inlägg! 

Hey i put some new shoes on

Köpt nya skor och nu sitter jag hos frisören. Det blir färga och klippa topparna som vanligt. Vi hörs sen:D


Hej solen!

Hej bloggen och hej solen!
Livebloggar från altanen där jag ligger och solar och har gjort i 1 1/2 timme!
Morgonen började med en tur till stallet men jag grejade mest med annat för ska rida när jag kommer hem ikväll. Vill rida ute och det gick ju inte när hästarna skulle tas ut så jag gjorde i ordning lite i skåpet och mockade och fyllde mat!
Känns skönt att bara kunna åka upp och rida ikväll.

Nu är planen att jag ska göra mig i ordning snart och sen ska vi in till stan för att hitta ett par skor till mig att ha på mig på allas studenter. Sen ska jag klippa mig vid två och sen efter ska vi kolla på en studentpresent och sen hem och upp till stallet :D

Vi hörs senare!


alexandrasjosten.blogg.se; mys med mysan

Hej bloggen! 
Ville bara kika in en gång innan det är dags för sängen. 
Sedan vi hördes sist har jag varit på hööks, rusta och biltema för att hitta lite olika saker som jag behöver nu efter flytten. Fick lite panik på att jag måste få i ordning mina grejer så det är bland annat lite olika saker för att underlätta för det. Ska verkligen ta mig tid någon dag att göra i ordning! Det känns som en stor sten som ligger på mina axlar för att få i ordning i stallet och alla saker här hemma så det gäller att ta tag i det så fort jag känner mig motiverad. 
Det var väldigt trevligt att komma tillbaka till stallet för alla Ginnys namnskyltar satt kvar så det var bara att komma tillbaka som om jag aldrig varit borta. 
När jag kom hem åkte jag till fina mysan som jag inte träffat på jättelänge kändes det som! Det var väldigt mysigt och hon gick balen igår så vi pratade mycket om den. Hon var jättefin och hade haft jättekul och då blir jag så himla avundsjuk för jag vill göra min igen! 
Nu ska jag dock sova för ska rida Ginny innan utsläppet imorgon oxå, det är en bra rutin! 



Fina My på balen! 

Världens mest nervösa häst

Jag har nog världens mest stressade häst haha. Lilla bubb har fått huvudbry av att alla hästar är så långt bort och att det alltid händer en massa. Men hon vänjer sig nog snart! Åh det roligaste, som många vet har ginny väldigt grov koskräck och får panikslag när hon ser en ko. Här på det nya stället står det en skäck som heter ziggy som är hennes boxgranne och då reagerar hon inte men idag när Maja skrittade förbi hagen vart hon jätterädd. Knasfia!


alexandrasjosten.blogg.se; helt vanlig måndag

Hej bloggen! 
Det känns fortfarande väldigt overkligt att jag inte ska tillbaka till Vaggeryd i eftermiddag. Det skulle kunna vara en helt vanlig måndag förutom att jag ridit Ginny i morse. Hon var helt fantastiskt fin, finare än någonsin! 
Hon har ju haft lite spänningar i ridhuset i vaggeryd för att där har varit mycket i hörnen men nu när hon inte hade något att titta på var hon fantastiskt fin. Det ska bli kul att ha hela sommaren på mig att verkligen lägga ner fokus på att trimma på Ginny och få henne riktigt fin. Imorgon får hon gå lite lugnare efter två dagar med två hårda pass och eventuellt vila på onsdag så på torsdag ska jag försöka hoppa lite. Hackes sista ord var att jag skulle hoppa henne mycket och rida över bommar varje dag så det är bara att lyda order! 
Nu ska vi åka upp till stallet igen vi hörs senare! 



Ginny i sin nya "lilla" hage! 

sorgset

Hej bloggen 
Idag är en sorgsen dag med mycket tårar. Det var HEMSKT att säga hejdå till alla och till hästarna! 
Det värsta är tanken att jag inte ska finnas där för hästarna eftersom att jag vet att de tycker så mycket om mig. Men jag litar på Elvira att hon tar hand om dem när jag inte kan. 
Och såklart att skiljas från Elvira men jag vet att vi kommer att ses och prata så mycket att det knappt kommer att märkas. 
Får skriva mer imorgon för tänkte rida lillbubb innan utsläppet imon och med 5 timmars sömn på hela helgen så behöver jag några timmar i natt! 


Thats right


RSS 2.0