Hårkalk

Hej bloggen! 
 
Jag har nog haft sveriges trevligaste fredag än så länge. Hoppas att ni också haft det bra! 
Som jag skev häromdagen så vart jag blå i håret och de flesta av er har säkert hängt med ett tag och vet vad jag pratar om men jag ville ändå skriva och tipsa om det. 

Jag använder mig nämligen av kritor som kallas hårkalk som funkar super för mig. Färgen går ut efter ungefär två tvättar och jag har inte märkt någon effekt på håret efteråt. Det finns alla möjliga roliga färger och de går att få tag på i flera affärer här i sverige, bland annat på kicks vet jag. Dock lite till överpris så jag skulle rekommendera att kolla in Ebay. 

 
Lånad bild från google men såhär fint kan det alltså bli!! 

alexandrasjosten.blogg.se; ricky blir finis

Hej bloggen! 
 
Ligger i min säng lite smått rastlös och skjuter upp plugget vilket egenligen är töntigt för jag ska bara skriva rent lite anteckningar från kemiföreläsningen idag men ja ni vet. Allt annat är ju ändå liiite mer intressant. 
Eftersom att Rikard är så populär på min snapchat får han vara med även på bloggen haha. Han skulle på sittning idag och då var temat glitter så han var här innan och blev pimpad haha! 
Måste säga att jag vart väldigt nöjd mer mitt verk. Jag använde mig av lösglitter som man hittar på till exempel panduro, ett hårspray och glitterpapper. Glitterpappret blev till en "servett" att ha i fickan vilket blev väldigt snyggt. 
 
 
Detta är alltså det jag använda och såhär blev resultatet! 
 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; beautyblog!

Hej bloggen! 
 
Det är egentligen ganska svårt det här med att blogga. Egentligen är det ju inte alls intressant vad jag har för mig om dagarna men jag vet att mamma, pappa och mormor tycker att det är mysigt att läsa om ibland så det inslaget måste vi ju ha kvar. 
 
Jag kommer definitivt att vilja ha kvar veckans vetenskap och veckans filosoferar eftersom att jag älskar att läsa och lyssna på vetenskap och det är även kul att skriva om. Ibland kommer det ju även lite hästinslag eftersom att det fortfarande är mitt största intresse trots att jag inte håller på med det aktivt. 
Men jag tycker även att det är kul att skriva om smink och skönhet så min blogg kommer nog aldrig att vara sådär "nischad" som hästbloggar eller skönhetsbloggar, eller modebloggar för den delen. 

- Men hur som helst! 
Vad jag egentligen skulle skriva i detta inlägg var en slags review av mina elf-produkter som jag lovade er när jag beställde hem dem för lääänge sedan. 
 
 
Högst upp ligger deras flat top powder brush som jag använder till foundation. Älskar den. Alltid som ny efter man tvättat den och appliceringen går lätt och det blir jämt. 
 
Under ligger deras eyeprimer. Alltså. Jag måste erkänna att jag inte är överförtjust i eyeprimers och har därför inte använt den i det syftet. Jag tycker att det blir svårt att sudda skuggorna eller så gör jag något fel...
Det jag däremot använder den till som den är sjukt bra på är att jag tar lite på penseln om jag vill att skuggan jag applicerar ska få mer färg. Funkar utmärkt med till exempel loreal infallible eyeshadows som man annars måste applicera med fingrarna. 

Till vänster ligger sedan ett eyebrow kit i färgen ash. Asså jag måste erkänna att jag gillar inte det alls. Det är för ljust och jag ser inte meningen så om någon vill ha det så är det bara att säga till! Jag har varit och kluddat lite i vaxet men annars orört. 

Till höger om det ligger en rouge som jag ändå måste säga att jag tycker mycket om. Färgen är väldigt fin och den är väl pigmenterad. Det enda som är negativt tycker jag är att det är lite för stora glittergrejer i det som syns väldigt tydligt på huden. Det är i färgen twinkle pink tror jag. 
 
Längst ner är tre ögonskuggor som jag också tycker väldigt mycket om. I färgerna pebble, amethyst och raspberry truffle där den sistnämnda är min favorit. De är väldigt pigmenterade och man får mycket produkt. 
 
Klickade in på deras hemsida och såg att de just nu har 40% på allt! 
 
Paketet här ovanför inhandlades under just en sån och jag betalade lite drygt 200 för allt. 
Om jag skulle lägga en beställning just nu skulle jag nog beställa någon mer rouge, deras duo fiber stipple brush och deras waterproof eyelinerpen! 
 
Nu ska jag äta lunch så hörs vi senare! 

alexandrasjosten.blogg.se; recap

Hej bloggen! 
 
Hur mår ni idag? 

Det roliga är att jag fotar fortfarande allt som om jag bloggar aktivit men jag lägger aldrig in det på datorn så dagar som idag när jag gör det för jag över typ 170 bilder. Men just at this moment känner jag mig väldigt taggad på att blogga faktiskt så jag hoppas att det snart återgår till det normala :D 
 
Jag har massa tips och recensioner som jag vill dela med mig av men först tänkte jag att vi kör en liten bildbomb med bildtexter! 

 
Fredagen spenderades på Emporia i malmö med bästa mammsen där jag fick med mig en hel del SJUKT fina saker som jag ska fota för er någon dag. Lockarna är gjorda med en Remington Pearl Pro Curl som är 32 mm stor och ger så himla fina lockar <3 Älskar den! Tack mammsi och pappsi som gav mig den i födelsedagspresent. 
 
 
På dessa bilderna ser ni en hel hög med konstigheter. Till vänster sitter christoffer i en gummibåd påväg tillbaka från ön ön efter att ha målat kiosken och tagit bilder inför valborg. Till höger ser ni Rikard i buskarna i fredagsnatt - oklart varför ;) 
 
 
Till vänster försöker jag rocka en bloggfrisyr och till höger vill jag mest bara visa upp min blåa eyeliner som jag hade idag! Den var väldigt fin för den framhävde det blåa i mina ögon men innan jag sagt att den var blå såg varken Rikard eller Elvis att den var det. 
 
 
Var på stan och lunchade med Elvis och Rikard idag och då gick vi en sväng inom udda tina för att rikard aldrig hade varit där och då såg jag burken som det står smink på och var tvungen att lägga till den till min lilla samling! 

Hårband och pads köpte jag i helsingborg, tops är köpt på små ting i halmstad och smink är köpt på udda tina i lund :) Om det är någon som vet vart man kan hitta fler likande får ni gärna säga till! I den nya har jag mina favoritpenslar och mina vardagseyeliners och ögonbrynspennor. 
 
Det var allt för detta inlägget! Vi hörs! 

alexandrasjosten.blogg.se; sminkis

Hej bloggen! 
 
Hur mår ni idag? 
Jag mår bra, tackar som frågar ;) 
 
sitter med ansiktsmask i ansiktet och funderar på om jag kanske skulle göra sån dära hårkalk i håret. Lite sugen på rosa och funderade på om det gick att göra uppifrån och skapa mer ombreeffekt men vågar inte prova. 
 
Har faktiskt varit ganska duktig idag! Gjort en labb och satt och pluggade väldigt ineffektivt från ett till sju. Det som tog 6 timmar brukar bara ta två timmar haha. Menmen Det blev gjort och vi hade sällskap av både Elvis och Victor så det blir lätt många pratpauser. 
 
----
 
Haha nån timme senare så är jag nu blå i håret! 
Ska bli sjukt spännande att se hur det ser ut imorgon :D 
Ska sova nu men vi hörs :* 
 
 
Svart och orange eyeliner :D 
Ni får ursäkta mitt annars hyfsat osminkade tillstånd hehe men tycker att det blev himla bra faktiskt! 
Jag använde nyx jumbopencil i milk som underlag och sen en orange ögonskugga från YSL men man kan ta vilken färg eller ögonskugga som helst! Den svarta är cake eyeliner från MUS och mascaran jag har på mig idag är världens sämsta och kommer från maybelline och heter något med rocket tror jag. 

alexandrasjosten.blogg.se; ny favorit

Ni vet när en tröja skriker awesome? 
Kan det ens gå fel med en rosa tröja med svarta hajar på? nej jag tror inte det. 
 
 
Denna gobiten följde alltså med mig hem i måndags! 99 spänn på HM. Ibland måste man älska hm. Till höger ser ni även mig posea lite i provrummet bärandes en annan favorittröja från hm. 
 
Ni vet hur jag brukar lyssna på poddar? Jag har fått en ny grej som jag gör så fort jag får en liten stund över eller innan jag ska sova. Nämligen kollar på TED-talks! 
Tycker att alla ska ladda  hem appen TED, den är helt gratis och där ser du människor i spetsen på sin forskningsvåg prata om olika ämnen. Jag kollar helt klart övervägande på filmer om universum men det finns allt! 
Kunskap blir lite beroendeframkallande. När man väl börjat veta saker vill man bara lära sig mer och mer. 
 
Nu ska jag dock låta min hjärna slappna av lite och kolla på världens töntigaste film - geek charming - och ladda för en trevlig dag med mammsen och vänner imon! Jag lever helt klart världens bästa liv! 
 
 
Kolla in denna på instagram förresten. Många och fina citat och texter! 

lite som veckans vetenskap fast ändå inte

 
Hej bloggen! 
 
Idag kör vi igång med något nytt som heter veckans filosoferande! 
Lite som veckans vetenskap fast lite mer fritt. Mer att jag knowledgedroppar och ni får välja om ni vill tro på det och ta åt er eller ja, hur ni nu vill göra. Lite är det väl till för mig att skriva ner sådant jag är facinerad över för tillfället och som jag hoppas ska intressera er också. 
 
Ni vet ju att rymden är gravitatonslös och partikellös. Det finns ingen motverkande kraft så om jag sätter fart åt ett håll så kommer jag att fortsätta att färdas i samma hastighet åt samma håll tills jag stöter på något som ändrar min hastighet eller bana. Ett perfekt system för att visa att energi eller rörelsemängd inte kan förbrukas eller förstöras bara omvandlas. Detta har ju varit känt väldigt länge och är anledningen till att universum expanderar ut från mitten där big bang hände. Något som jag tycker är väldigt intressant är att universum expanderar utåt - med ökande hastighet! Detta tros bero på "mörk energi" som hänger ihop med mörk materia. 
 
Jag har alltid tänkt att mörk materia är så omöjligt. Att universum skulle bestå av 95% massa som vi inte ens kan se eller upptäcka verkar helt främmande men så läste jag något innan som fick mig att tänka lite. Att vi inte kan se det betyder faktiskt inte så himla mycket. Det betyder bara att den typen av materia inte svarar likadant på ljus eller elektroagnetisk strålning som vi är vana vid att materia gör. 
 
En annan lite skrämmande tanke är att miley cyrus har typ 100 miljoner views på sina musikvideos och en vetenskaplig film jag kollar på nu har 4500. 
 
 
Det blåa ska tydligen vara mörk materia och det röda strålning från partiklar som blivit så varma att de bildat plasma. 

Guldlock

Hej bloggen! 

Idag kan ni kalla mig guldlock :) 


Har använt min nya locktång som jag fick i söndags :D gårdagen spenderades i skolan till 17, sen en sväng ut till Ginny och efter det städade jag vilket behövdes efter två veckors tentaperiod. Vi hörs senare! 

Tillbaka till verkligheten



Tillbaka till verkligheten. Java är lajbans, eller? Har i alla fall gjort labben till imorgon vilket känns riktigt bra :D 
Läsperioden börjar bra med två lediga dagar denna veckan och en föreläsning tisdag och torsdag. Förutom idag då som fortfarande är lika mycket tråkiga måndag som förra perioden 8-17. 

Snooz

Hej bloggen!

Har lite paus så slänger in ett hej! Har gjort alla extentor på hemsidan, alltså typ 12 stycken så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Lite kemi antagligen men det känns konstigt. 

Lth vet hur man gör sina tjejtoaletter! Episk kroppsspegel 


Man kan förresten se hur mycket jag snoozat beroende på hur fixad jag är. Idag har jag blåst håret men inte sminkat mig vilket tyder på att jag snoozade halvlänge. Igår var jag varken sminkad eller fixad i håret så då sov jag för länge. Häromdagen var jag sminkad och dessutom ganska rakt hår så då vet man att jag inte snoozade någonting haha. 
Pressat schema på morgonen! 

alexandrasjosten.blogg.se; tentavecka

Hej bloggen! 
 
Anledningen till att det var så länge sedan sist är för att på måndag börjar tentaveckan och då har jag en tenta i matte på måndag och en i kemi på fredag. Vi har suttit i skolan och pluggat i snitt 9-10 timmar om dagen varje dag sedan i måndags och vi satt även några dagar förra veckan. Jag har gjort 9 stycken gamla tentor så klarar jag inte den på måndag kommer det att kännas lite eller ja, väldigt tråkigt men vi håller alla tummar vi har! 
Imorgon ska vi också sitta hela dagen och då ska jag göra de sista tentorna och sen plugga bevis eftersom att det nästan alltid kommer en sån fråga. 
 
Jag har verkligen inte alls samma tentaångest som jag brukar ha och jag vet inte om det är för att jag känner mig mer förberedd eller för att jag alltid är med andra människor så att man inte riktigt kan känna efter. Det här är det tidigaste jag varit hemma på flera dagar och när de andra ville gå hem kände jag mig nästan lite vilsen haha. Hur umgås man med bara sig själv en lördagkväll? 
Nu ska jag kolla på lite youtubeklipp om kemi och kanske laga mat? Jag ska i alla fall lägga mig tidigt så att jag är pigg imorgon när slutspurten på matten börjar. 
 
Hoppas att ni har haft en bra vecka och att ni har tålamod med mig när jag har mycket plugg! 
Efter nästa fredag är jag tillbaka på heltid igen! 
 

alexandrasjosten.blogg.se; nytt smink!

Hej bloggen! 
 
Förra helgen var verkigen en av de roligaste och jag hade så himla kul och tänkte att livet blir inte bättre än så men så kom helgen som nyss var och var ännu roligare. Ni ska dock få mer detaljer och bilder från helgen i ett annat inlägg för nu tänkte jag faktiskt visa lite nytt smink som jag beställde hem! 
 
Efter att en av mina favoriter på youtube, ni hitter hennes kanal här, hade gjort ett haul med detta märke kände jag att jag också ville testa. Märket heter Sleek makeUP och kommer från storbrittanien tror jag. Det är inte testat på djur osv. 
 
Nästa gång kommer jag nog att beställa från deras egen hemsida men eftersom att jag ville ha hem det snabbt så beställde jag från brallis.se. Jättebra service och kanonsnabb leverans så kan verkligen rekommendera den sidan! De hade även sigma borstar så jag passade på att beställa hem en E35 blending brush som jag velat ha länge. 
 
 
Detta kom alltså i mitt paket. Älskar förpackningarna. Frakten på brallis låg förresten på 29 kr och enligt information från en blogg jag snubblade in på skullde frakten från sleeks egna hemsida ligga på ungefär samma men det står inget på deras hemsida så jag ska försöka kolla upp det. 
 
 
Hur fin är inte förpackningen?! 
Denna palett heter i-Divine och är i färgen Sunset. På brallis kostar den 129 kr och på deras egen hemsida ungefär 80 svenska kronor tror jag. Har inte riktigt hunnit testa den men mest pigmenterade var helt klart den turkosa och den orangea vilka var riktigt häftiga! Jag ska ge er mer update när jag provat den mer. 
 
 
Detta läppstiftet är i färgen babydoll och från början vart jag lite besviken faktiskt. Det var inte så täckande och lite för ljust för min hudton men efter att ha använt isadoras läppenna i 29 candy pink under blev det faktiskt riktigt snyggt och kommer att vara en cool färg i sommar! 
 
 
Av någon anledning så blir rosa rouge bara snygga på mig vissa dagar och idag var inte en sådan dag men jag ska fortsätta testa denna nyansen som heter pixie pink och låta er veta vad jag tycker om den senare. 
 
 
Det sista av Sleek produkterna i paketet var dessa två flytande läppstiften kan man nog kalla dem. Det är två matte me lip gloss och de torkar till en matt finish. Jag har bara provat det rosa och först blev jag besviken när jag tog på det för det kändes som att det blev alldeles randigt men sen när det torkade blev det jättefint så då var jag väldigt nöjd. Färgen på det rosa heter Petal och det röda heter Rioja red tror jag. 
 
Tycker att priserna på sakerna är väldigt överkomliga speciellt för oss som mest vill testa då man inte får jättemycket produkt. Till exempel läppstiftet är lite mindre än normal storlek men det kostar också hälften så mycket så det beror på vad man vill ha. Jag är väldigt nöjd med min beställning annars och jag kommer att uppdatera er om vad jag tycker och även om jag köper något mer från märket! 

RSS 2.0