alexandrasjosten.blogg.se; gonna marry the night

Tjena bloggen! 
Snart börjar ett party och jobb maraton som ska se till att jaga ut minsta lilla energi som finns kvar i denna lilla kropp innan den får hela sommaren på sig att vila upp sig. Det börjar med jobb imorgon sendan kl 19 har vi bokat bord för avslutningsmiddag för mig och efter det vankas utgång. Redan idag får jag börja med att bestämma outfit för det blir lite stressigt imorgon. Sen på lördag blir det jobb och på kvällen utgång där vi faktiskt om vi kan ska försöka gå på efterfest, en kort i alla fall, och sen på söndag blir det mest fokus på att packa ihop mitt liv för på kvällen bär det av. På vägen ska vi dock göra ett stopp för att träffa jolle på donken. WIIH VILKEN BRA HELG :D 

bäst att sätta fart med klädprovningen! 


alexandrasjosten.blogg.se; bryggan

HEJ folket! 
Som jag skrev tidigare har jag och Elvira varit inne i stan där vi började på charlies. Man är så van vid att stå i ett stall där allt finns så det är bäst att fylla på med lite grejer som är bra att ha. Jag köpte därför en graman idag för att min har gått sönder samt stora, tjocka paddar och lindor till det. Beställde även en sadelbock och TIBs lädersåpa som vi använder till tävlingstränsen. Det jag är på jakt efter är bland annat en bra skrubborste till hovarna och en martingal som jag kan ha som kort martingal. 
Ginny längtar väldigt mycket till att komma hem och få dessa nya sakerna och även nytt bett, nytt tunt innetäcke och ett väldigt fint ländtäcke. 





När vi kom hem från stan var jag full av energi så jag tog ett ryck och stadade mitt rum och slängde även in en tvätt! Hade det inte varit så att jag hade brist på rena strumpor så hade jag väntat till på söndag hehe men nu var situationen sådan. Måste gå ner och hämta den i maskinen, vi hörs! 

Mot evigheten och vidare!

Tjeena :D
En liveblogg från bilen. Jag och Elvis är nämligen på väg in till stan där vi först ska stanna på charlies och sen tänkte vi fika på ett ställe som heter bryggan :) det är väldigt mysigt där när det är fint väder så vi hoppas att solen ska lysa på oss ett tag till!

Bloggar mer om dagen när jag kommer hem :)


alexandrasjosten.blogg.se; söndag

Har ju missat lite bloggning så får ta igen! 
Det absolut bästa med söndagar är att man alltid är lite övertrött efter en hel vecka med jobb och fest på det. För när man är övertrött blir allt så fantastiskt roligt. Det finns ingen dag i veckan som vi är så töntiga och skrattar så mycket som på söndagar. Alla småskratt blir till bubblande gapflabb och allt som sägs är helt plötsligt av bästa humorn. Detta kommer jag definitivt att sakna. Med detta kommer även känslan av att "denna söndagen är jag tröttare än jag någonsin varit" vilket för mig i alla fall hände nästan varje söndag fram till en månad sedan ungefär då jag antagligen blivit härdad. När den känslan infinner sig är hur som helst måndagen en välsignelse och den känslan kommer jag också att sakna. 
När hacke jobbade för Peter Eriksson när hon var i min ålder sa han till henne att det första man måste lära sig när man jobbar med hästar är att festa sent och gå upp tidigt. Hon har berättat att hon ofta gick direkt från festen till stallet på morgonen, där ligger vi i lä eftersom att vi alltid får några timmars sömn innan jobb men tycker ändå att man kan kalla oss härdade! 
Det tog mig dock ungefär ett år att lära mig detta men bättre sent än aldrig. 



Här är två bilder från i söndags då vi hade maskroskrig av någon anledning vilket at the moment var sjukt roligt. Om ni kollar på bilden till vänster vid mitt huvud ser ni maskrosen som Elvira precis kastat! 
Här ser ni även våra tävlingsgroomsuniformer som vi haft det senaste. Jodphurs, jeans, en blå hoodtröja där det står leken på armen och en väst från Schockemöhle. Stilrent, snyggt och vi blir väldigt lika! 

Noterar även min hemska utväxt på bilderna hehe men på tisdag ska jag klippa och färga, så skönt! Hela jag ska få en uppfräschning och framför allt ska jag försöka vårda mina händer. Förhårdnader och torra partier är inte så kvinnligt. Men nu ska jag hoppa i säng! Vi hörs :D 

alexandrasjosten.blogg.se; ett år och fyra månader

Jag fick en fråga för några dagar sedan om jag ska sluta här på Leken eller om jag ska ha ledigt i några veckor och jag tänker att det är fler som inte har det klart för sig så här kommer svaret: 
Jag ska alltså sluta. Efter ett år och fyra månader känns det som att tiden är inne för mig att gå vidare med livet. Jag kommer att börja plugga i lund till hösten och eftersom att jag har haft minimalt med ledigt, alltså jobbat i princip alla lördagar och söndagar, alla röda dagar och allting så tycker jag att jag förtjänar lite ledigt så hela sommaren ska bara vara vila för mig. I början av året kändes månadsskiftet maj/juni väldigt långt borta och när snön och mörkret envisades med att ligga kvar önskade man ibland att tiden kunde snabbspolas men nu när det är så verkligt och så nära önskar man att tiden ville stanna. Jag kommer att sakna mina bebishästar något enormt, alla som tagit en plats i mitt hjärta, Greta, Camiro, Nicole, Hilton, Bogarde, ja alla. Men allra mest kommer jag att sakna alla fantastiska människor jag lärt känna! Jag vet att jag kommer att komma tillbaka och hälsa på men det blir ändå inte samma sak. Nu är vi ett så fantastiskt team och alla hästarna går väldigt bra. 
Men det finns mycket jag ser fram emot, bland annat bråvalla och falsterbo, cypern med Elvira och såklart att ta mitt och ginnys pick och pack och flytta ner till skåne. Hon får flytta med mig över hela landet hihi. 
Med hjälp av glada saker som ska komma och den tiden man har haft att förbereda sig på att man ska sluta så känns det inte så tugnt men känner på mig att hela helgen kommer att vara en gråtfest! 



Bild från falsterbo förra året, antagligen hästigaste upplevelsen under denna tiden! 



Debutera 130 har jag också gjort och det var grymt! Nu hoppas vi på att kicka igång tävlingskarriären igen när vi kommit hem och förhoppningsvis är vi snart tillbaka på samma nivå. 

alexandrasjosten.blogg.se;

Hej bloggen! 
Lovade att jag skulle skrivaa mycket och länge idag men så vart det inte! 
Dagen har spenderats på diverse utflykter som jag kommer att berätta om imorgon för just nu är jag dötrött. 
Eller ja, dötrött kanske är att ta i efter mina 15 timmar i natt men min sovklocka säger att det är dags att krypa till sängs. puss :* 


alexandrasjosten.blogg.se; MÅNDAG

Hej knäppisar :) 
Idag är det måndag och som vanligt är vi lediga. Eftersom att det är min sista måndag så är det jag som bestämmer vad vi ska göra så morgonen började med scones. Det var väldigt gott och vi åt dem ute i solen! 

Nu har vi gjort oss i ordning och ska alldeles strax åka in till stan där vi ska kolla i lite butiker och sen äta ceasarsallad på mitt favvoställe. Sen kanske vi ska åka till lekeryd och äta vad som sägs vara en supergod glass. En bra dag helt enkelt! Ikväll måste jag städa och blogga såklart. Då kommer jag förhoppningsvis att skriva en massa :D 

Helgen har varit väldigt bra och i natt sov jag 15 timmar! 


alexandrasjosten.blogg.se; tävling och tacokväll

Hej rockstars! 
bäääämbäämbääärrräääbääm
Eller nåt. 
BRA dag people! 
Idag var det alltså tävling i vaggeryd som gällde. 9 hästar red hacke i första klassen med typ 5 mellan puuuuh säger vi hästskötare. Men tack till fantastiska Simone som är hästägare och bästa hjälpen och även tack till Ida och hennes mamma Sandra som är här och tävlar med sin häst och hjälper till. Vi skulle aldrig klarat det utan alla fina människor som hjälper oss och även med alla blev det tajt och vi gjorde ett riktigt bra jobb! 
Hästarna skötte sig också och då känns det verkligen hur fina hästar vi har i stallet och vilken uveckling dom gör. 

Nu på kvällen har vi haft tacokväll vilket även det var supermysigt och laddat inför en likadan dag imorgon. Känner på mig att jag kommer att vara död efter helgen men så är det. Då kommer lediga måndagen som en välkommen räddning. Nu ska jag dokck stänga ögonen för det blir en lång dag imorgon med först tävling och sedan utgång. 
Godnatt! 



Söta Camiro idag. Han stod stilla som en staty jättelänge för att vi skulle kunna ta kort på honom, världens charmigaste den hästen. Idag gick han sin andra 120 i hela sitt liv och satte även andra nollan på den höjden. Så fantastiskt duktig min lilla bebis. Antagligen den hästen som jag kommer att sakna mest. 

alexandrasjosten.blogg.se; en helt vanlig torsdag?

Nä vet ni vad. jag får inte fram något vettigt alls. 
Ni vet när det går sådär segt i huvudet och man känner att man helst inte skulle vilja skriva alls eller om något helt otippat som typ enhörningar. Om någon avänder uttrycket dröm sött till er vad tänker ni att det innebär då? Jag tänker att man drömmer om godis och gifflar. 

Sitter just nu och lyssnar på the killers - when you were young och är inte den och håkans hellströms nya sjukt lika i början? HÅKAN ÄR EN HÄRMAPA. hehe nä men. its true. lyssna själva. Om någon nynnar på ABBAs intro som madonna lånade, tänker ni på ABBA eller madonna? Jag tänker på madonna men Elvira tänker på ABBA, vilket borde betyda att hon är aningens lite töntigare än vad jag är. 



Eftersom att detta inlägg inte hänger ihop någonstans fick ni en random bild på mig. 

Lever

Hej bloggen!
Förlåt för sen update men vi har varit på äventyr :D ni får även nöja er med ett mobilt inlägg för fick inte igång internetet till datorn av någon anledning. Men hur som helst. Vi har varit ute i skogen och grillat på världens mysigaste ställe! Vi har varit där flera gånger innan med hästarna och tänkt att vi måste grilla där så nu gjorde vi slag i saken när det var fint väder. Vi gjorde det mest för mysfaktorn och inte så mycket för maten hehe. Korv med bröd grillade vi och halloumi. Jag måste dock hoppa i säng så ni får mer update imorgon, bland annat om min och ginnys hoppning idag :)


alexandrasjosten.blogg.se; kläder



Sedan vi talades vid sist har vi ätit smarrig pannkaksfrukost och tagit en tur in till stan. I stan startade vi med att köpa korn till lillbubbis sen åkte vi till charlies där vi fick med oss två sadelbockar till stallet och Elvira fick med sig en keps. Eftersom att vädret inte var så roligt åkte vi direkt till A6 där vi började med att äta haha. Hittade en del saker på HM, bland annat klänningen och jackan på den vänstra bilden. Sådär vill jag se ut många kvällar och dagar i sommar. På bilden till höger ser ni dagens outfit. 



Även dessa byxorna plus ett par till fick följa med hem. 

alexandrasjosten.blogg.se; tisdag

Hej bloggen! 
Berättade jag att jag skulle vara ledig idag istället för igår? 
Det är jag i alla fall och jag somnade som en stock igår så därför jag inte bloggade. 
Vi har inga direkta planer för dagen men hör att Elvira är i duschen nu så något är väl tanken att vi ska göra. Vet att göra pannkakor låg högt upp på listan av saker elvira ville att vi skulle göra - eller ja, att jag skulle göra haha.
Jag tänkte kicka igång min dag genom att städa mitt rum - det behövs. Och sedan finns det lite andra saker jag skulle vilja göra, till exempel uppdatera good shit och ta bort lite gammalt och tråkigt. Någon som har några tips angående vad som ska vara med på listan? 
Senare blir det nog ett besök in till stan där jag är på jakt efter ett par vita jeans. Enkelt sätt att dölja sina bleka ben utan att se vintrig ut hahah. 

Ni får en bra låt så länge som ska underlätta i min städning :) 



alexandrasjosten.blogg.se; fezt

Hej finisar! 
pusspuss :D 
igår var vi som sagt ute och partajade. Vi började med förfest i stan vilken var trevlig med trevligt folk. Efter det gick vi till ett nytt ställe för oss som ligger på piren ooch heter tullhuset. Det var dock ganska trångt med konstiga utrymmen för folk att röra sig på. Jag och Elvira gick därför vidare till centrum för att kolla in läget men där var vi bara i några minuter innan vi tog en drink på solsidan och avslutade kvällen på Olles. 

Vad gör ni när ni är på krogen? 
Förr dansade vi i princip från första stund till sista och det viktigaste var att det fanns ett bra dansgolv. Nu känner vi visserligen likadant att dansgolv och dj är sjukt viktigt men av någon anledning dansar vi inte lika mycket längre. Igår dansade vi ingenting! Istället socialiserar vi med olika människor och glider runt. Vi har blivit bortskämda med grymma djs så när vi hänger på ställen med lite lägre standard känns det inte lika kul. Eller det är så jag tänker om det i alla fall, kan ju inte skriva för Elvira haha. 


alexandrasjosten.blogg.se; why so serious



Seriös vs. oseriös heheheh 

 

alexandrasjosten.blogg.se; fix

mhm uppdateringen flödar ;) 
nä men ligger in tha säng och väntar på att duschen ska bli ledig. Nu är det fix som gäller. Hästarna som ska tävla imon är fina och fixade så nu är det vår tur. Jag funderar på att ha linnet och byxorna som jag hade igår för det kändes väldigt bra men vi får se, inte säkert att det känns bra idag. 
Vi hörs senare! 


alexandrasjosten.blogg.se; falukorv till lunch

tredje dagen med falukorv till lunch dock i olika former hehe. Man skulle kunna tro att jag har en plot för att få Elvira till att sätta falukorv i halsen igen men så är det inte. Det kommer sig av en ren händelse! Vi äter lunch ute för första gången i år vilket är väldigt mysigt. Går inte att bli annat än glad av detta vädret. 
Under förmiddagen har vi ridit ut vars två hästar som alla fyra har skött sig väldigt bra. Red Bink för första gången vilket var roligt för han var väldigt mysig i skogen. 
Har inte berättat om hur det gick när jag hoppade Ginny för första gången sedan skadan i torsdags. Men det gick superbra verkligen! Hon höll sig på mattan. Hoppade bara en kombination med ett språng på 50 cm i båda varven men det var himmelskt att få hoppa henne igen. Hon sprang lite efter men det gjorde hon även innan skadan och det vore ju konstigt om det helt plötsligt skulle ha försvunnit. Mamma filmade vilket jag skulle kunna lägga upp men det blir så kass kvalité när man skickar så får göra det när jag kan lägga över filmerna från hennes mobil till datorn. Hur som helst var det superduperkul och jag längtar som sjutton till nästa gång vi ska hoppa! 
Nu måste vi sätta fart för vi ska in till stan ikväll för lite party så vi hoppas på att kunna vara klara någorlunda i tid. 



Bild från igår. Mamma ser du att jag har på mig det fina linnet jag fick av dig? 

alexandrasjosten.blogg.se; waah sova ;)

Hej :) 
lite för sen bloggning idag :o 
alldeles för mycket att göra nu de sista veckorna så bloggen kommer antagligen att ligga lite på halvfart men jag hoppas att ni är med mig ändå! 
ikväll har vi varit på Harrys i värnamo och ätit med Jolle vilket var väldigt mysigt och gott. Åt en ceasarsallad vilket nästan alltid är ett säkert kort. Efter det satte vi oss på en bänk i en park där vi satt och pratade och hade jättetrevligt. Innan vi åkte mot värnamo hann vi med att ha en photoshoot så bjuder på en bild och sen ska jag sova! 
Godnatt finisar :* 


alexandrasjosten.blogg.se; Attyrory Frankie

Hej igen das blogg! 
jag är sååååå trött på min dator och överlycklig att det ryktas om att min pappi beställt en ny till mig :D 
Tänkte därför jobba med att säkerhetskopiera lite saker men det får nog vänta till på söndag eller måndag för efter detta inlägget måste jag hoppa i säng. 

Jag vet knappt om jag nämt det här i bloggen men jag hoppade alltså en clear round med Agnes ponny frankie igår på vaggeryds utebana. Jag har under de två senaste passen jobbat väldigt mycket med att han ska gå fram och vara framme till handen. Det kändes som att jag hade honom där mellan hand och skänkel och när jag hoppade hemma hos agnes i tisdags kändes det väldigt bra men hemma brukar han vara snäll. När jag kom till "tävlingen" var jag även där noga med att få fram honom till handen och att jag inte tolererade att han skulle gå och titta eller fjanta sig. Det känns nämligen som att nykeln inte sitter i hur man gör mot själva hindret utan i hur man har honom annars. I första klassen fick vi ett stopp på hinder nr 6 när bogen flöt ut lite och istället för att peta in den vart jag lite passiv så han stannade. I övrigt var han nolla så jag var väldigt nöjd med hans insats. Lite av pch på ridning från min sida. 
I andra klassen hade vi ett ner, kom lite nära och hade lite mycket tryck så han hann inte med för att jag ville vara på säkra sidan att han inte skulle stanna. Även det felet får jag alltså ta på mig själv. Toppenfin ponny är han den där frankie och känslan var att 20 cm högre hade inte varit några problem. 

Tänkte att ni skulle få se filmerna från rundorna. Hade jag fått välja hade jag inte lagt ut första heheh för är inte överdrivet nöjd med min ridning men jag får bjuda på den helt enkelt. 
 


nu ska jag hoppa i säng tror jag bestämt! Hörs imorgon :) 

alexandrasjosten.blogg.se; knoppar!

Ni kanske minns inlägget jag gjorde för ett tag sedan där jag la upp bilder från falsterbo? 
På det inlägget fick jag en kommentar som berömde mina fina knoppar och undrade hur jag gick till väga. 
Svaret är: På det enda rätta sättet! haha nä men metoden som många proffs använder. 
Jag har inte haft tid att göra någon turturial på detta. Kanske kan göra en egen sån i sommar, det vore kul :D Men så länge letade jag upp denna till er. Jag gör exakt på pricken som i den turtorialen så det är bara att börja öva! Det är mycket lättare än vad man tror eftersom att själva metoden ska säkerställa att det blir snyggt. Så hem och öva och har ni några frågor svarar jag gärna på dom! 



Använde vita gummiband för att jag övade och det var faktiskt första gången jag gjorde sånna knoppar! man ska dock ta det överblivna gummibandet flera varv runt roten lixom men det visste jag inte första gången jag experimentera med det haha så det har jag inte gjort på bilden. 


alexandrasjosten.blogg.se; miss u <3

Hej finisar! 
Har ni saknat mig?! 
Min frånvaro har varit alldeles för lång. Försökte mobilblogga i måndags men det gick inte och igår hann jag inte så Elvira var snäll och gjorde det år mig haha. Fantastiskt bra låt! Vi är verkligen mästare på att roa oss. 

Vi börjar med lördagen tycker jag som bjöd på utgång på kvällen. Först hängde vi på Centrum innan vi gick en stund till Estelle som är en klubb där vi aldrig varit innan. Väldigt trevlig stämning och vi hade väldigt kul men style of eye körde ju på centrum så vid ett begav vi oss tillbaka dit. Han var helt sjukt grym och klockan blev två och stängning alldeles för snabbt. På väg till bussen mötte vi style of eye så jag var bara tvungen att gå fram och säga hur grym han var och be om en kram hihi. Han var fantastiskt trevlig och sa att jag kunde få hur många jag vill haha. 
Till och med nattbussen hem var grymt kul så hela utgången var verkligen super! 



I söndags hade jag och Agnes stallet och de andra var på tävling. Vi hade väldigt mysigt med uteritter och lite trimm på eftermiddagen. Alla hästarna kändes bra så det var en bra söndag! Agnes var snäll och red Ginny i söndags vilket gick väldigt bra och under tiden bytte jag om och packade in saker i bilen för att sedan bege oss till Agnes stall där jag red frankie. När vi var klara där begav vi oss vidare söderut för ett stopp på donken där vi mötte jolle och satt och pratade en lång stund. Sedan fortsatte vi vår resa nedåt där jag spenderade min natt och måndag i halmstad och Elvira sin i helsingborg. Jag gjorde inget speciellt alls på måndagen förutom att städa ur min garderob för att göra plats för allt jag har med mig hem. På kvällen innan jag åkte tillbaka åt jag på Harrys tillsammans med mammsen och pappsen vilket som alltid var supergott. Åt kycklingvingar och vit chokladmousse till desert. Hann ta en bild på vingarna innan dom slank ner men moussen hann knappt komma till bordet innan den vart uppäten ;) Mamma tog en jordgubb och passionsfruktspaj vilken var helt GRYMT god så jag rekommenderar definitivt er halmstadläsare att gå dit och äta den. 



Det får räcka för nu! Resten uppdaterar jag er om i ett annats inlägg, bland annat min och frankies clear round idag! 

Elvira Henningsson @ alexandrasjosten.blogg.se

Hej alla readers!
Jag har fått den stora äran att underhålla er denna afton då vår kära Alexandra utför andra, viktigare uppdrag.
Jag kan inte påstå att min fantasi flödar direkt men jag tänkte att jag kunder dela med mig av en låt som jag skrivit tillägnad Alex haha. Den kom till en eftermiddag i skogen efter att vi lyssnat på Björn Gustafssons låt till Carina Berg och det är även därifrån vi tagit melodin till vår, eller jag menar Alex låt.
Här kommer den!
 
Du är smart och du är snygg, och du rider bra på Ginnys rygg.
Du dansar så det svänger, och med fräna människor du hänger. 
Du är tuff och du är cool, och du gillar att bära kjol. 
Du har så snygga ben och din kind den är så len.
Du kan diska, laga mat, men ibland är du lite lat. 
Fast det gillar jag med dig, för du är en härligt tjej.
Du är en sol, du är ett ljus du är ett sken. Denna sången är till dig, Alexandra Sjösteeeeeen!
För jag tycker vi två har så kul ihop. Dansar på Centrum och chattar på Badoo.
Men Alex låt oss nu ta steget vidare, Lund ska nu få två nya, fräna glidareee.
 
Haha, längre än så har den inte blivit men tanken är att den ska byggas vidare. Det är dock oklart om det blir något skivsläpp eller inte, ni får helt enkelt vänta och se ;) (Jätteironi!!!). 
 
 
Hoppas ni uppskattade min närvaro här på bloggen. Alex är en väldigt busygirl den här veckan så vem vet, kanske ni får dras med mig fler dagar? Återstår att se! Ni kan ju få önska ämne på nästa inlägg ifall det blir något. 
 

alexandrasjosten.blogg.se; fredagsmys

Hej bloggen! 
Riktigt bra fredag om man ska sammanfatta kort. 3 av 4 hästar idag var sånna som är lite lättare som man känner sig som ett proffs när man rider vilket alltid är väldigt trevligt. Hade stallet ensam när de andra var på tävling men hade sällskap av matilda som red några hästar och allt flöt på väldigt bra och de andra var hemma till intaget av hästarna som är den stora stenen att dra själv så en bra dag helt enkelt. När vi slutat undrade vi lite vad vi skulle göra med vår fredagkväll så vi kollade med vår kompis joel vad han skulle göra vilket resulterade i att han kom hit och vi bjöd på middag. Väldigt gott var det och trevligt så det måste göras om. Synd bara nu när jag har 3 veckor kvar men vi kommer att ha sjukt kul i falsterbo! 
Nu måste jag hoppa i säng. Hörs imon! 



Bilder från falsterbo förra året 

Åh så kul xD


alexandrasjosten.blogg.se; wääh 100

Hallå korvisar 
Ett skåp med motivation till mig tack hehe. 
Åt nyss lite yollibox efter tips från agnes men fy och blä. Inte alls min grej ska ni veta, nyttigt och jag går inte ihop. 
Även om jag faktiskt inte tycker att fullkornspasta är helt fel och jag har mjuknat för mörkt bröd. Båda sakerna sedan jag flyttade hit, jag har verkligen mognat. Eftersom att man definierar mognad i matvanor såklart. 
Känner att jag får till humornivån i detta inlägget även om det krävs lite pustande och stånkande, men bring it on, alex levererar. 

Dagen har varit najs, uteritter stod på schemat och vi tackar vädergudarna för att det var uppehåll varje gång vi gav oss ut i skogen. Ginny gick bra ni vet, böjde på nacken och sådär. Visserligen åt fel håll och vi jobbade stenhårt på underhalsmusklerna men varierad träning är den bästa som man fått höra. Skämt och sido men ginny har ju lite, eller ganska grova, koncentrationssvårigheter i skogen. Bästa rundan var på boggie som var helt underbar i skogen, ville inte sluta galoppera. Tur att vi har så långa och fina sandade vägar som man bara kan ligga och galoppera på. 

Nu squats sen sova. Tjing. 

 

alexandrasjosten.blogg.se; inte idag

Varning för inte så kul inlägg ;) 
Är trött och borde sova men vill inte helt överge er! 
Idag var vi på kvällshoppning på taberg och vi hade tre hästar med oss. Bland annat min favvis camiro som ni minns att jag hoppade för ett tag sedan. Han var helt klart dagens stjärna och nollade 120 debuten. Han var först ut så stod och höll honom innan nästa var färdig så att han inte skulle bli ensam på lastbilen och då var han so go och ville stå och gosa och pussas så det gjorde vi och då ploppade alla bra saker med camiro upp i huvudet. Till exempel när han står och smågnäggar i stallet eller när han gör krumsprång i skogen för att han är glad och då fick jag tårar i ögonen för att jag ska lämna honom. 
Men en bra sak är i alla fall att jag ska hoppa på Ginny nästa vecka vilket jag ser fram emot som sjutton men även lite pirrigt för kan tänka att sadeltvångs-Ginny kommer fram då hehe. Men ska se om Elvira kanske kan filma våra första språng, det vore kul! 
Nu måste jag sova, nattis :) 



Bild från när jag fixar camiro fin för några veckor sedan 

alexandrasjosten.blogg.se; kornkross heheh

Hej gullisar! 
Nyss gjort 80 squats, paowwow vad duktiga vi är. 
innan vart det STRESS för jag glömde köpa kornis till min gullunge när vi var inne i stan igår så vi var tvungna att hinna in efter jobbet och jag skulle även rida ginny. Så ja, det vart lite tajt. Men Ginny gick väldigt bra så det var det värt. Svetten droppade till och med i ansiktet på henne vilket hon kunde ha för hon har varit lite jobbig men idag kände jag näe nu får vi ta tag i det här. Sagt och gjort. Hon är ju egentligen inte alls teknisk svår, snarare svårare för att det egentligen är helt basic men hon kräver tålamod till tusen. Vilket jag fick efter att jag tappat tålamodet en gång, skrikit lite, fällt några tårar och ja ni vet hur det är haha. Men sen så! 
I stan var vi först på granngården och köpte kornet, tio minuter innan stängning woho hehe. Därefter åkte vi till A6 och kollade i lite affärer och jag köpte faktiskt en t-shirt på hm. Ajjabajja. Och sen gjorde jag min premiär på systemet! Så galet vuxet kändes det och jag flinade hela tiden. Tur att även det var 10 minuter innan stängning för där var inte så många som kunde se hur töntigt jag log. 
Efter det stannade vi till på Kaffe paus och tog en sallad vilket var trevlig omväxling från johans och de andra vi vanligtvis hänger på. 
Jag borde verkligen sova så ni får nöjja er så. Tänkte skriva ett inlägg antingen om mina tidigare festivalupplevelser eller om drömkonserter jag skulle vilja gå på imorgon. hörs då :* 


alexandrasjosten.blogg.se; pics








alexandrasjosten.blogg.se; so we put our hands up

hej! 
Fin dag idag vänner! 
Spenderade eftermiddagen med att fixa oss och sedan ha vår lilla photoshoot haha. Inte strålande resultat tyvärr men några fina bilder vart det. Efter det åkte vi in till stan där vi mötte Bea och sen satte vi oss på "bryggan" där vi åt varsin ceasarsallad. Inte den bästa jag ätit men ändå helt okej. Känner att jag börjar bli lite av en expert på ceasarsallader och känner mig därför kvalificerad att bedöma om den var bra eller inte. Bästa ceasarn jag ätit var i lund förra veckan. Efter den kommer nog kaffebönans, sen harrys. Det är dom som jag minns som goda. Mindre bra var den idag och den på O'learys till exempel. Coffeehouse by george vart inte heller så bra. 



När vi suttit där ett tag och njutit av solen bestämde vi oss för att promenera bort till piren där vi tog en glass. Jag tog två kulor, mango och vanilj vilket var supergott. Väldigt mysigt ute på piren och där fanns flera restauranger som vi måste besöka. Nu kan jag även stan och hur allt ligger jämför med varandra. Skönt att det bara tog ett år eller så! 


De andra bilderna från i eftermiddags får ni i ett separat inlägg! 

alexandrasjosten.blogg.se; lets get this party started

HEJ! 
Tänkte döpa inlägget till godmorgon men insåg att hon kanske är lite senare än så. Jag tycker ändå inte att jag började min dag så sent, nämligen vid 10 ungefär och är förvånad att tiden gått så fort. Det som uträttats idag är dusch och scones-bak till frukost. Det var fantastisk gott och väldigt mysigt.
Nu ligger jag här och bloggar för er mina kära läsare medans Elvira städar och senare gör sig i ordning. Jag ska nog börja göra mig i ordning så fort jag är klar med detta inlägget för vi ska ju fota lite och det kan ta en stund att fundera över vad man ska ha på sig då. 


hehe. Elvira skulle ta "process" bilder men det går ju inte att vara seriös haha. 







alexandrasjosten.blogg.se; fotograf

Imorgon ska vi även fota lite hoppas jag! Tycker att det är väldigt kul och ser fram emot att stå bakom kameran denna gången. Jag är helt hopplöst okunnig när det kommer till fotografering och sånt så det är tur att jag har Elvira. Kanske skulle be henne att lära mig lite så kan jag lära henne det lilla jag kan om bloggdesign. Vi är ett bra team! 









Bilderna är helt oredigerade oxå för det har jag ingen aning om hur man gör haha. Dessa är alltså resultat av när vi lekt med kameran tidigare! 
 

alexandrasjosten.blogg.se; färdigstädat

Mitt rum vart förresten färdigstädat nu! 
Gjorde det sista på lunchen idag och måste säga att det är mer städat än någonsin. Det ser till och med tomt ut vilket är stor skillnad från hur plottrigt det var innan men mycket grejer överallt. Jag fick ingen bra bild haha men ni kan få se lite. 


Började väldigt bra när jag skulle plocka ner grejerna som ni ser på bilden till vänster men uratrade snabbt eftersom att det var så mycket grejer så slutprodukten ser ni till höger haha. Jag tog nämligen ut alla grejer och dammsög i lådan och sen la tillbaka dom. Även där vart jag lite rädd för mig själv. 

Min gigantiska säng hihi. På nattduksbordet står det av någon anledning parfym, BUS och handkräm. 

Använder denna parfymen från rihanna, tycker att det är den absolut bästa jag haft! 



Till höger är BUSen jag använder och den är fantastiskt bra. Kan ju inte säga att det är den bästa eftersom att jag inte testat alla men jag vet att den är omtyckt och populär. 

alexandrasjosten.blogg.se; söndag

Hej bloggen! 
Imorgon är det måndag igen vilket jag knappt kan tro då jag inte alls känner mig speciellt trött. Mina två teorier kring detta är antingen att jag som ni kanske minns var ledig i tisdags också och därför är kroppen inställd på att jobba en dag till. Eller att jag är så van vid fest på helgen att denna som varit stendöd på festfronten inte gjort mig trött. Hur som helst har vi inte så mycket planer för morgondagen, är mest glad att de är hemma igen. Det ska tydligen bli 18 grader imorgon så det kan mycket väl hända att ni hittar oss i solen. En lång skrittrunda på Ginny med Elvira är även inplanerad och tripp till Ica för att köpa frukost. 

Vi var på ica även ikväll hihi och då skulle jag köpa en cola och upptäckte att de fått in colorna med namn på men tyvärr inte i vanlig. Så en coca cola zero fick följa med mig hem trots att jag inte dricker det eftersom att det gulligt nog stod Alexandra på den! 



Coca cola Zero innehåller ju istället för socker aspartam som är ett sötningsmedel som är kemiskt framställt. Jag läste på lite om detta innan för att se om det var farligt eller inte och enligt livsmedelsverket så är det inte farligt alls vilket de grundar på undersökningar gjorda 1981. Jag vill inte vara kritisk eller så men mycket händer på 30 år och eftersom att det kommit kritik det senaste vore det kanske en idé att göra nya tester. Inser att jag får i min arspartam genom andra livsmedel men i detta fallet väljer jag ändå vanlig cola som innehåller socker som försvinner när jag rör mig. Det är ganska kul när man börjar läsa innehållsförteckningarna för på den vanliga colan står det bland annat "innehåller socker från skåne". Första reaktionen är typ - okej? 

Hur tänker ni om sötningsmedel och E-ämnen och sånt?

live

live update. Dammsugade precis golvet i min garderob. Vad händer med mig? 

alexandrasjosten.blogg.se; fitness

TACK FÖR ALL HJÄLP IDAG AGNES :D 
Agnes hoppade även upp på ginny en stund vilket såg superfint ut! Duktig Agnes och duktig bubb :)
Helt otroligt att vi bara har 8 hästar i stora stallet just nu när de andra är på tävling och vi bygger om boxar och så. Skönt såklart men lite tomt är det allt och man saknar de andra! 
Planerna för kvällen nu är inte lika dom som brukar gälla på lördagar istället laddar jag inför nästa gång jag och Elvira ska gå ut. Kanske nästa fredag för då ska chefen på inflyttningsfest så det är ingen tävling på lördagen hihi. 
På tal om något annat verkar det ha gått super i 130 idag i västervik för alla mina bebisar och det gillar vi! 
Hur som helst så ska jag fortsätta städa, duscha och blogga ikväll. Har nyss lyssnat på en pod från vetenskapens värld om psykriatiska diagnoser - inte mitt favoritämne men det var den senaste så körde på. Att lyssna på podar har blivit min nya grej, tänk så mycket man kan lära sig! Är som ett litet barn på julafton över mitt nya intresse och all kunskap man kan få. Där kommer verkligen den nördiga sidan i mig fram. Just nu lyssnar jag på en pod om upptäckten av nya planeter och hur man går till väga för att upptäcka dem. Man har upptäckt 900 planeter som kretsar kring andra stjärnor än vår och på någon av dem måste det väl finnas liv eller? 
Rymden är väldigt intressant tycker jag. 

Har haft lite lördagslyx idag oxå, nachochips med salami och smält ost, mmmm. 


Fitness är inte något som jag är speciellt intresserad av och jag tänker kanske lite för sällan på vad jag äter men det känns som att hela världen gått över styr i deras äta rätt tänkande när de vill gå ner i vikt. Det man glömmer då är att mängden man äter är direkt reflekterande i hur mycket man väger - äter man lite väger man lite. Så är det bara för det är helt omöjligt att äta lite och ändå vara stor. Jag har aldrig varit på gym eller varit ute och sprungit för det intresserar mig inte, särskilt inte nu när jag rör mig så mycket på jobbet, och att bara äta rätt är inte kul. haha jag hör väl själv att jag en dag kommer att vakna som en tjockis! Men jag tycker definitvt att man ska tänka på vad man äter men inte till överdrift. Det är viktigt att få i sig rätt näringsämnen för att inte bli sjuk och på tal om det även att sova tillräckligt många timmar mellan 22-08 för det är då kroppen sover bäst. Så sov ordentligt mina vänner, ät det ni vill men inte för mycket och lev ett lyckligt liv hih. 



Magmuskler byggda på godis och hårt jobb haha. 

alexandrasjosten.blogg.se; spring för livet!

Hej folket! 
Fick ett mejl igår från TLC, ni vet den kanalen? Vet inte riktigt varför jag får deras nyhetsbrev men det får jag i alla fall. I mejlet stod det att man kunde vara med och skicka in en bild på sig själv när man är ute och springer och då skänker de i samarbete med någon 20 kr till SOS barnbyar. Bra initiativ tycker jag och skulle länka det till er här på bloggen men hittar inget om det på hemsidan vilket är väldigt konstigt. Har därför tagit bild på mejlet med all info man behöver. Detta ska jag och Elvira jobba med på måndag! 





alexandrasjosten.blogg.se; städa puuh

Hallå igen! 
puh kan inte påstå att det är färdigstädat men kommit en bit i alla fall och vinterns långisar och tjocka stalltröjor är nerpackade så att pappa kan ta med sig dem imon. Det hinner samla på sig väldigt mycket grejer på över ett år och jag är även en mästare på att ta med mig saker hemifrån som jag tror att jag kommer att använda men som jag inte gör så allt sånt får bege sig hemåt igen. 
Får fortsätta med städningen imorgon! 

Har precis gjort dagens squats också, jag och Elvira har nämligen börjat med en squatchallenge som pågår i 30 dagar och går från 50-250 squats. Idag gjorde jag 60 stycken och imorgon är det vila som gäller. 60 känns faktiskt lite tung, 250 känns väldigt långt borta haha. Trodde att jag var vältränad men tji fick jag ;) Häng på vettja? 



Nu blir det sängen och sen jobb imorgon! 

alexandrasjosten.blogg.se; TGIF

HEEEJ :D
Hur har eran fredag varit än så länge? Är det nu ni ska ut på partyparty? 
Själv tog jag visst en tupplur nyss hihi men ska strax sätta igång med kvällen måsten - städa och packa! 
Som tur är går allt med lite musik så vi spelar lite push play på maxvolym så ska städningen gå undan hoppas jag. Förstår inte riktigt hur jag lyckas stöka ner så mycket hela tiden så målet nu är att ha det i ordning ända tills jag åker. 27 dagar det ska nog gå. 

Dagen har rullat på sjukt bra och jag har ridit 7 hästar! En av dem var min egen som jag red i skogen och hon skötte sig faktiskt helt okej. Jag tror att jag har skrivit förr att så fort jag gör en häst till favvo så åker den, agnus åkte, greta åkte men kom tillbaka, det är säkert fler som jag inte kommer på nu och nu Joe! Satt och tänkte idag när jag red honom att han nog hoppat upp på favvolistan för att han var så trevlig idag och så fort jag hoppat av ringer Hacke och säger att han ska åka. Så typiskt haha. Skönt att lämna honom efter ett bra pass i alla fall. 
Idag åkte våra praktisar hem oxå, verkligen trist! Deras förtjänst att allt flöt så bra idag med fix av hästar och framridning. Passade på att skritta till banan med Greta och Petra en praktis tog lill Babs och sen bytte vi lite där borta efter en stund. Så sjukt härligt att kunna rida ute och man känner sig som ett proffs som får framridna hästar haha. 

Går inte att vara något annat än sjukt glad en sån här dag med strålande väder och fina hästar. Visst känner ni lyckan där bakom datornskärmarna? 

Nej nu är det allt på tiden att jag tar tag i städningen - Tjingtjong! 


alexandrasjosten.blogg.se; egentid

Tjena bloggen! 
Ni vet, det går i perioder. Ibland tar man väldigt mycket bilder och då är det så enkelt att blogga. Sen kommer det en period där man av någon anledning inte gör det och då blir det så mycket svårare. Visste inte riktigt hur jag ska börja med att beskriva dagen heller så jag kör baklänges! 
Just nu ligger jag i min säng och ska alldeles strax hoppa in i duschen där håret ska få sig en inpackning och borde även fila mina naglar men det får bli till att klippa dem så länge. Aldrig filat dom men ska nog börja ta bättre hand om dem när jag kommer hem. 
Tidigare på kvällen var jag hos Agnes och red hennes fina ponny Frankie. Han kändes väldigt fin idag och han såg väldigt fin ut när Agnes hoppade upp efter mig så då blir man ju nöjd! Bästa Agnes ska även komma och hålla mig sällskap på lördag för de andra har åkt på meeting så jag är ensam hemma kan man säga. Nu blir jag ju dock inte så ensam för imorgon är praktikanternas sista dag och sen på lördag är Agnes här och på söndag kommer Nina. Förhoppningsvis kommer även pappsen upp och hälsar på i helgen för att ta med lite grejer hem så att inte allt finns kvar och ska hem sista dagen. Idag är det fyra veckor kvar, sjukt overkligt!



Denna använder jag mig av. Den är återfuktande och jag tänker väl att den är bra, om inte annat luktar den sjukt gott!
Nu var det även ett tag sedan jag såg vampire diaries så kanske skulle se nästa avsnitt ikväll eller the host. Vi får se! 
 



alexandrasjosten.blogg.se; åh nej!

trodde att jag bloggade igår? 
tydligen inte! 
Ganska dålig bloggning från min sida det sista men jag kommer igen, hjärnan bubblar redan över. 
Igår när jag kom till vaggeryd duschade jag snabbt och gjorde mig i ordning för att sedan fira lite valborg. Det är ju ändå ett måste. Vi åkte först till en fest här i vaggeryd med en massa kända ansikten som det var kul att träffa. Väldigt bra stämning där, ni vet sådär när man bara sitter och snackar och har det trevligt. Sen kände vi att lite mer partykoll måste vi ha så vi tog bilen in till stan där det var sjukt mycket folk! skojar inte. Vi kom inte ens in på ett av ställena och dom som var där inne sa att det var folk överallt. Där hängde väldigt mycket fränt folk kunde vi läsa av när vi stod utanför men det var bara en klubb som kör ibland så frågan är, vart hänger de annars? 
Dagen började med tävling i vaggeryd vilket gick jättebra. 7 av 7 starter var nollor och hästarna skötte sig verkligen vilket alltid är kul. Sen vart det hem för att rida och jobba på och sen på kvällen var vi på Maxi och handlade både för hemma och saker de ska ha med i helgen. 
Nu måste jag dock hoppa i säng för klockan bara springer iväg! 
känner mig lite såhär haha:

RSS 2.0