Jag lever!

Ville bara säga att jag lever och jobbar på designen :)


tokstoller och fjantisar

nä. helt ärligt vet jag inte vad som flög i mig angående rubriken. 
Jag vet att jag inte bloggat på några dagar och jag ber om ursäkt. Jag har varit upptagen med livet kan man väl säga. Snabb återblick så var jag och åt på Twin City i fredgas med jobbet, i lördags var vi på fest, i söndags kom Tove på besök och stannade här till igår och sen igår var jag med Axel. Där emellan har jag även hunnit med väldigt mycket jobb. 
Som hästskötare med upp till 12 timmars dagar skulle man kunna tro att allt jag gör är att vara i stallet med det är faktiskt inte så. Att ha världens bästa jobb kan verkligen göra en sjukt lycklig men man måste toppa det med ett privatliv annars håller det nog inte i sig och det hjälper till att hitta ork och motivation. 

Jag ska blogga mer hade jag tänkt men prio 1 just nu är faktiskt en design då inlägg nummer 2 och nedåt blir sjukt jobbiga att läsa och bloggen ser lite steril ut! 

Vi höörs :D 



Min och Toves måltid i söndags. Supergott! 

fancypants

 
WELL HELLO DERE. 
Ville bara titta in och säga att mina nya ridbyxor äntligen har kommit :D är så himla glad. Tyvärr är de ju i halmstad men om tove kommer upp i helgen ska jag se om inte hon kan ta med dem :) 
Har ett par likadana vita men dessa är svarta. 

köss 
 

tråktisdag och mat

Idag är en sån dag som är helt och hållet vanlig eller normal eller hur man vill säga. Inget fantastiskt roligt har hänt och inget tråkigt. Det bästa är antagligen att pillan gick riktigt bra när jag red henne idag! Ginny fick vila idag också på grund av att hon var så duktig i söndags, det är ingen tävling i helgen och jag var trött. 

Till lunch idag åt vi något som jag vill tipsa om för det var så himla enkelt och väldigt gott. Eller ja, alla vet ju redan vad det är men jag vill påpeka hur enkelt och gott det var. Det var bästa Elvira som önskade det för att hon brukade göra det hemma. Jag bara stekte lite köttfärs och hade i tacokryddmix, sedan la jag köttfärsen i mjuka tacobröd och vek ihop dem på en plåt. Över dem strödde jag riven ost och sen in i ugnen tills de fick en fin färg. Till det hade vi majs, gurka, sallad och avokado. Det blir väldigt gott trots att det tar väldigt lite tid och i princip är omöjligt att göra fel. Så brukar ni inte äta detta så tycker jag att ni ska prova bums! 



I övrigt har jag kört tre tvättmaskiner, städat lite på mitt rum och försökt laga min garderob. Försökt som i att verkligen misslyckas. Mitt problem är att hyllorna är för små så att de glider av piggarna och brakar ihop med en duns och lägger sig längst ner i garderoben. När mamma och mormor var här förra måndagen tog de med sig nya piggar som jag skulle prova för att se om de var längre men det var de inte. Så mitt kläd-och-garderob-problem kvarstår. Om ni ville veta alltså. 

Nu ska jag ta och sova för jag är så enormt trött! Hörs imon. 




tråkdesign och tjockisätande!

Idag är det måndag vilket betyder att jag är ledig. Det är förstås superskönt! 
har legat i sängen hela dagen ungefär och jag blir tyvärr bara segare och segare så snart är det nog dags att ta tag i mitt liv. Planen för dagen är att baka, städa och blogga. Så nu börjar jag ju på den sista av mina grejer och sen får jag ta tag i dom andra. 

Jag jobbar även på en ny design. Det går väldigt långsamt för att det är fruktansvärt tråkigt men jag är övertygad om att jag ska klara det och att den ska bli fin! 

Nu ska jag ta tag i mitt liv. Vi hörs sen! 

Tävling vaggeryd

Idag tävlade jag och världens bästa häst i vaggeryd. 
Som jag sagt tidigare var planen att kanske rida 130 om jag var nolla i 120n och det var jag! Så jag fullfölde planen och red 130n oxå. Det var sjukt häftigt att det kunde kännas så enkelt. Det kändes som att Ginny lekte över och det är ju ändå 130 lixom. Det börjar ju komma upp i lite höjder nu. 

men måste sticka för ska dra till axel men bjuder på en bild så länge! Världens finaste häst! 


oj! detta skulle publicerats igår men det blev visst inte så! 

varannan dag - thats my thing

Börjar känna att jag har hamnat i ett ganska gott varannan dag uppdateringsträsk typ. 
Igår fyllde axel år så då var jag hemma hos honom och åt supergott, träffade hans farmor och han fick sin present av mig. Jag tog inga bilder vilket jag ångrar idag för nu har jag ingenting att visa er! 

Imorgon kommer hela släkten hem till axel och ska fira honom så jag ska dit då med. Ska bli väldigt trevligt måste jag säga. 

Kom nyss hem från något som hette bilkurragömma. Det är tydligen fredagsnöjet här i vaggeryd! Asså det hade kunnat vara kul. Men med tanke på att jag kan hitta till typ Ica och... pizzeria tiger typ, så var vi ju totalkassa och då vart det inte kul alls. Så vi åkte hem. 

Nu ska jag dock bums i säng! vi hörs imonnn. kram

Ginny - the duracellkanin

Asså. När man bloggar är ju typ regel nummer ett att allt ska vara så galet bra hela tiden. Allt är så himla perfekt och det som inte är perfekt visas inte. Jag ska dock bryta mot reglerna genom att säga att min korv, alltså ginny, är sånt jävla helvete vissa dagar. Ursäkta mitt språk.
Hon ser spöken överallt och rycker till för minsta lilla. Det vi alltid haft problemmed är att jag aldrig har kunnat rida mig ur det. Idag red jag henne i 1½ timme. Jag kunde knappt gå när jag hoppat av och hej träningsverk imon. Det blev faktiskt ganska bra ändå och hon går helt okej men jag känner ändå att det där lilla extra saknas så imorgon ska Hacke hoppa upp en liten stund på henne och ta igenom lite och sen ska jag hoppa henne inför tävlingen på söndag. 

På söndag är det tävling i vaggeryd som gäller. Är anmäld till 120 så får vi se om jag kanske gör min 130 debut. Jag är nervös redan nu och känner att shiiit 130 är sjukt högt. Men jag vet att vi kan och att det egentligen inte ska vara några problem. Med tanke på hur hon hoppat på senaste tiden så känns det som att hon tycker att 120 är piece of cake. I hoppningen är vi inne i en självförtroende våg och förhoppningsvis kommer den bara att höjas av att vi går in i en 130 och förhoppningsvis fixar det! 

Tänkte att jag skulle bjuda på filmen från min vinstrunda i Harplinge. Och en runda från förra sommaren, oxå från harplinge. Det kan hända så sjukt mycket på ett år och tre månader. Vi har utvecklats enormt båda två och det känns som att det ger lite hopp att vi förhoppningsvis ska vara ännu bättre om ännu ett år. 



gick inte att få upp det andra, det får vänta! måste sova nu hörss kanske imon för axel fyller år så ska dit och fira!
 

Måndag = ledig

Igår var ännu en lugn dag och sedan kom gänget hem från greva vilket var trevligt! På kvällen kom Axel till oss så vi satt och spelade spel alla fyra. Det var faktiskt väldigt mysigt. Spelet heter bezzerwizzer tror jag, något liknande i alla fall. Det är ett ganska roligt spel men det blir ofta lite för lätt och man lär sig det efter ett tag.



kass mobilbild men typ sådär ser det ut. 

Idag på min lediga dag har jag varit i jönköpingstad men mamma och mormor och vi har haft väldigt trevligt! Stillat lite shoppingcravings och fyllt på med onyttigheter. Idag kände jag mig faktiskt väldigt frän och inne på monki fick jag frågan om jag jobbade där vilket jag tar som en komplimang. Tänkte att jag skulle bjuda på lite outfits. Ni vet ju hur jag tycker om kläder och ta kort på dom ;) 





Övre bilden är det jag hade på mig idag och undre bilden är det jag hade igår. Det igår fick axel välja, inte helt dumt faktiskt! Jag köpte även ett hårspänne idag som jag tänkte vara lite rolig och ha som fluga som jag vill visa upp. 


Oj vad galet stor sista bilden blev. Aja. 
Det var nog allt för detta inlägget så vi hörs! 



BD2 och kräftfiske

Igår fick storstadstjejen (såklart beroende på vad och vem man jämför med) testa på något nytt, nämligen kräftfiske! Eller ja, jag var ju såklart sen, något som måste sitta i hästtjejers gener, så jag missade när de la i burarna men jag fick se levande kräftor. DET var något nytt. Jag tyckte mest bara synd om kräftorna och att det var lite äckligt. Jag och axel stannade inte så länge eftersom att jag skulle upp och jobba idag men det var väldigt mysigt! 

Igår bestämde jag mig för att Ginny inte skulle få vila förrän hon förtjänat det, alltså gått bra. Min motivation har nämligen kommit tillbaka men som alltid när man gör en plan går den i kras. Ginny har nämligen tappat en framsko men det gick bra att rida i ridhuset för där är väldigt mjukt. Men idag hade vi vattnat ridhuset och det hade inte riktigt satt sig än så där ville vi inte rida så vi provade att rida ut, men Ginny vart jätteöm så jag fick vända. 

Det betydde att jag kunde sluta tidigt så jag spenderade halva kvällen på att sno en design och fixa till den och den andra halvan med axel. 

Nu undrar ni kanske vad BD2 betyder i min rubrik, och jag ska stilla er nyfikenhet genom att säga Breaking Dawn 2! Trailern kom nämligen ut i natt för er som missat det. Den var faktiskt väldigt bra tycker jag men inte lik boken och det brukar alltid vara en besvikelse. Jag ser dock väldigt mycket fram emot att se filmen, två månader kvar kan knappt vänta! 

 





Fix inför Greva

Imorgon börjar semifinalerna inför breeders tror jag. 10 hästar ska iväg imorgon på morgonen och de kommer hem igen på söndag. Jag blir den som får stanna kvar tillsammans med praktikanten Andrea så vi kommer nog att få det riktigt bra! 

Det är mycket som ska fixas och packas när 10 hästar ska iväg så jag har jobbat med att tvätta - tvättade sju hästar - och elvira har packat. Vi är ett väldigt bra team faktiskt! Att förbereda har varit vår enda uppgift på hela eftermiddagen men det tog sin lilla tid. I förmiddags red jag först Ubbe - en sju år gammal valack som har gått 110. Är efter i utbildningen på grund av en lös benbit som opererades ut och som inte påverkar honom alls nu för tiden. Ubbe har väldigt fin bakbensteknik och är väldigt söt!
Sedan red vi ut ett gäng, då red jag Sunna. Hon var lite galenpanna idag på grund av att hon inte varit ute på ett tag och är nyklippt men vi tog oss runt helskinnade. Sunna är 4 år - Silverstone, hon hoppade 8-8 på kvalitén och är till och med ännu sötare än ubbe! 



En färdigbadad Hilton! 



Bella nybadad och nyfriserad :) 



packningen som ska med till greva!

nu är klockan sådär tråkigt mycket igen så nu måste jag sova ;) hörs imon!




trött och lång dag ;)

Idag har varit en ganska normal dag. Lite speciell för att Hacke har träning i uddevalla och Elvira skulle följa med för att hämta ut sitt körkort så vi var tvugna att serva med hästar på morgonen och jag var banpersonal. Som Sara sa så blir det lite mer en sport när jag står för banan för nåt hinder blir högt och något lågt och alla blir väldigt snea! Man kan inte vara bra på allt ;) 

På förmiddagen hann vi även rida ut ett gäng. Jag red Nicole, vi börjar bli lite av ett team nu! Något vi fick erfara på ett inte så trevligt sätt när vi var ute var att älglössen har kommit och de är som tokiga! Under en passage i skogen fick jag ta bort säker 5 stycken från Nicole som inte tyckte om dom speciellt mycket. 

På eftermiddagen var det bara jag och Andrea kvar så då trimmade jag pillan i ridhuset och klippte Sunna. Skönt det är med skimmlar för om man missar något syns det inte. Det bästa var att klippa av pälsen på bakstrumporna för de gick från kissgula till kritvita :) 



På bilderna ser ni Nicoles nertoffsade man. Vi toffsade ner 5 manar igår så vi kände oss ganska duktiga. Sunna när hon var färdigklippt. Nicole mumsar på äpplen, hennes favoritställe nu för tiden! 
Ginny hade gjort en Casall idag och trampat sig så hon fick gå med bandage när jag red för att inte få smuts i såret. Pillan i mitten innan uteritt häromdagen. Vet dock inte vad nosgrimman jobbade med när jag tog bilden men jag fixade till den sen. Och till höger ser ni dagens utmaning. Skottkärran från ridhuset blir så sjukt tung! 

Nu måste jag sova. Vi hörs imon! 

Blogg från hästryggen

Sitter just nu på världens bästa. Ginny såklart! Jag trodde ju att min motivation var tillbaka men det fick jag upptäcka igår att det var den inte. Tappar tålamodet alldeles för snabbt så idag kör jag med graman! Ska även försöka tänka på annat och bara låta det gå som det går helt enkelt. Vet ju att hon blir super efter några dagars fokuserad trim. Det blev lite för sent för att åka till pojkvännen ikväll så blir garanterat mer bloggning när jag kommer in!
Hörs då!

Vart tog sommaren vägen? Dökallt nu!


Back in vaggeryd

Jag måste verkligen sluta lova saker här på bloggen! Jag har legat i min säng hel dagen och inte gjort någonting. Var till och med för lat för att blogga och därför blir det endast detta kassa mobilinlägget. Imorgon blir det tillbaka till rutiner. Hörs då! Godnatt


Hemma!

Ledig imon så jag passade på att åka till halmstad över natten. Ibland är det väldigt skönt att komma hem till sin säng och träffa sina föräldrar. Ledsen att jag inte hann uppdatera igår men vi gick ut på krogen i jönköping för första gången sedan min flytt! Jag skulle verkligen vilja skriva värsta långa inlägget men tyvärr är jag alldeles för trött. Jag har förresten uppdaterat listan med era kommentarer så kommer att ta tag i första punkten imorgon. Det ska nog bli bra tror jag! Då kommer jag även att skriva sånt som jag missat, typ att jag hoppade med min snutt igår. 

Hörs! 

RSS 2.0