alexandrasjosten.blogg.se; nyårsklänning

Hej bloggen! 
 
Hoppas att ni får ett underbart nyår. Kommer antagligen att göra ett kort inlägg om året 2013 men så länge tänkte visa er klänningen jag ska ha ikväll! 
Den är köpt på hm tidigare i höst :) 
 
 
Gillar den verkligen! 
Jag vet dock inte riktigt hur jag ska sminka mig men antagligen lite silver och sådär! 
Riktigt taggad woho :D 
Nu ska jag äta och sen leta upp ett par strumpbyxor hahaha. Vi hörs kanske senare :* 

alexandrasjosten.blogg.se; två favoriter

Hej bloggen! 
 
Nu när jag kommit med en del negativa saker tänkte jag att jag får ju ta lite positivt också ;) 
Nämligen att jag blev jättenöjd med läppglanset jag köpte för 5 kr! 
Jag använder det mest bara i mitten av underläppen och lite vid amorsbågen för att plumpa till läppen och applikatorn är riktigt smidig. 
 
 
Jag gillar dessutom en av mina julklappar - en tangleteezer! 
Jag upplever nog att jag tappar mindre hår när jag borstar med den men å andra sidan börjar jag förstå hur lite jag borstar mitt hår och om det verkligen kan vara bra haha. 
Men jag kan verkligen tipsa om den till alla! 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; lumene löspuder

Hej bloggen! 
 
Gillade att skriva mitt förra "first impression" inlägg så jag kör på med ett first impression på pudret jag införskaffade när jag var på gekås också! 
 
 
Tråkigt nog var jag inte jättenöjd heller haha! Det är väldigt likt bare minerals "mineral veil" så om ni gillar den så tycker jag absolut att man ska titta på denna som ett billigare alternativ. Kruxet med både denna och med mineral veil är att den har en mattande effekt och det krockar lite med min torra hy. Den fungerar ju så att den suger upp olja eller vad man ska säga. Men annars tycker jag att den ger en väldigt fin finish! Älskar när det känns lite porslinit lixom. Jag får kanske vänta med den till i sommaren. 
 
Någon annan som har provat? 

alexandrasjosten.blogg.se; PINK

Hej bloggen! 
 
Alexandra the makeup fiasko haha. Det blir verkligen helt knas oftare än vad det blir bra ska jag säga er. 
Jag har en palett med en massa olika färger som jag fått av min mamma någon gång och den är lite lömsk. Vissa skuggor ger inte alls mycket färg och andra ger jättemycket och de kan vara lite otippade. De flesta lila verkar ge ganska dåligt med färg, gröna oxå men asså en gång misslyckades jag ju för att jag trodde att en röd skulle ge mindre färg än den gjorde och igår så var det en rosa som överraskad mig. DEN VAR HELT JÄKLA CHOCKROSA! haha. 
Den såg lixom lite trevligt ljusrosa ut på paletten men asså jag skojar inte om jag säger att jag såg ut som någon släpat hit mig från 80 talet. Saken är ju den att när man lägger ögonskuggan så är ju allt annat redan klart - så jobbar jag i alla fall - och då kände jag verkligen inte för att ta bort det och börja om. 
Jag kämpade därför med hull och hår för att försöka tona ner den här rosa med diverse trevliga bruna färger och denna resan fik mina snapchatvänner följa haha. 
Tycker faktiskt inte att resultatet blev så dåligt men det var lite svettigt på vägen vill jag lova. 
 
 
Nu ska jag åka till Maxi för att köpa ingredienser till salladen som jag ska göra imorgon så vi hörs senare! 
Och lägg till mig på snapchat förresten! alexandrasjoste utan n på slutet hihi. Det fick inte plats  
 

Hoppning

Det är hoppning på SVT play mina hjärtan :) 




alexandrasjosten.blogg.se; loreal true match

Hej bloggen! 
 
Jag ska alldeles strax åka in till stan till oski för att vi ska gå på bio och ha mys men först tänkte jag slänga in en "first impression" på loreal true match foundationen. 
 
 
Min första tanke var att den var lite tunn och att jag kanske har fått en lite för ljus nyans men jag tyckte att nyansen mörkare var lite för mörk så det kommer nog att bli bra ändå. Men som sagt så tyckte jag oxå att den var lite tunn och därför lite svårare att jobba med än min lumene. Nu har jag ju bara den att jämföra med eftersom att jag varit väldigt nöjd med den och inte sminkat mig speciellt ofta kände jag att den passade mig bra men nu var jag sugen på att prova något nytt. 
Sen tyckte jag nog inte att den höll så länge heller och den gjorde sig inte så bra på mina torra partier, blir väldigt torr på vintern. Jag glömde dock att ta primer så idag har jag det och vi får se om den håller längre. 
Så mitt första intryck var nog inte så bra haha men jag provar igen så får vi se om det blir bättre, uppdaterar er på vad jag tycker när jag använt den lite mer! 

alexandrasjosten.blogg.se; kameraväska

Hej bloggen! 
 
Asså jag har funderat lite och tänkt att jag kanske borde kolla mig omkring efter en ny kameraväska. Den jag har nu är nämligen så himla stor så den går lixom inte att ta med någonstans och inte att lägga ner i någon annan väska. En systemkamera kommer ju aldrig att vara smidig men att alltid ha en extra väska att bära med sig de gånger man vill ha den till hands känns lite jobbigt tycker jag. Hur gör ni andra där ute? Eller har ni aldrig med er era? 
Jag skulle nämligen kunna tänka mig mer som ett skydd för när man nöjer sig med lilla objektivet och bara vill ha med kameran som den är. Eventuellt att man köper en gammal läderväska i typ fyrkantigt format och gör något för att "isolera" den och sen kanske har den här runt kameran. 
 
Har ni några tips? 
 
Nu när jag sökte på det såg jag att det faktiskt fanns en del alternativ men om ni vet något awesome tipsa gärna! 
 
 
Min nuvarande kameraväska som inte är hysteriskt snygg och dessutom ganska stor och klumpig ;) 

alexandrasjosten.blogg.se; personligt och åsikter

Hej bloggen! 
 
Hoppas att ni haft en bra dag och att ni laddar inför nyår! 
Dagen började ju som sagt med frukost och därefter satt vi på bibblan och pluggade vilket faktiskt gick väldigt bra. Fick mycket gjort. Därefter har jag mest läst och tagit det lugnt. Skönt det också! 
 
Läser Adele igen som är en så grymt bra bok som fångar en från första sidan. Tycker absolut att ni ska kolla in den! 
 
Tänkte faktiskt att jag skulle skriva ett lite personligare och mer åsiktsinlägg men kände att det nog inte är min grej för det lixom låser sig. Orden vill inte komma ut trots att jag formulerat dem i huvudet. 
Jag har väldigt mycket åsiker som till exmpel 
 
* Ja till stilbedömning 
 
* Nej till färgglada benskydd 
 
* Om tjejer blir snyggare med smink så good for them 
 
* Jag tycker att vita ridbyxor är snyggast på tävling 
 
* Människor är alldeles för lata 
 
* Alla människor är lika värda 
 
Men det vill lixom inte formulera sig till något läsvärt så vi får jobba på det eller hur bloggen! Vi utvecklas tillsammans :) 
 
 

Frukost på espressohouse

Hej bloggen! 

Hur är det med er idag? 
Själv är det väldigt bra :) har precis ätit väldigt god frukost på espressohouse. Skulle ätit frukostbuffé på Coop men den hade de tydligen bara på vardagar ^^. 
Nu ska vi till bibblan och plugga och sen får vi se vad kvällen bjuder på! 





alexandrasjosten.blogg.se; gekås

Hej bloggen! 
 
Började dagen med att plugga och sedan har jag fixat med lite saker så som att noppa ögonbrynen och börjat på min bloggdesign. Framåt 17 kom mammsen hem och vi bestämde oss för att att åka till gekås! 
Väldigt trevligt och jag fick med mig en del bra grejer hem. 
Jag hade gjort en lista innan jag åkte med saker jag ville ha och vad de kostade på kicks för att kunna jämför och se om det var värt och jag blev faktiskt positivt överraskad. 

 
Har velat testa loreals foundation ett tag eftersom att Lauren Curtiz pratar så gott om den och på kicks kostar den 169 kr och på gekås 119. Pudret från lumene har jag också velat prova och det kostar 145 kr på kicks och 70 kr på gekås. Paketet med mascaran och kajalen kostade 129 kr och på kick kostar bara mascaran 170 kr. Alla priserna har jag hittat på deras hemsida och kan ju skilja sig vid kampanjer och sånt :) 
 
Det gled med en kort ögonskuggepensel och ett läppglans för 5 kronor haha. Tyckte att det var gulligt med ett matchande necessärset så det fick också följa med och en plånbok där man har mobilen och korten separat. Blev lite skraj när jag tappade mina kort efter att ha haft den i ett sånt "plånboksskal". 

 
Längst bak ser ni vita gardiner som jag tänkte att jag skulle prova. Behöver ju verkligen ett par gardiner men har nu efter ett halvår fortarande inte hittat så tänkte att jag skulle känna på dessa så att jag vet vad jag vill ha. Pennorna som står framför gardinerna är perfekta att ha för att piffa upp föreläsningsanteckningar. Fick även en sjal av mammsen den som är längst till vänster och tycker att den är jättefin! Perfekt komplement till min turkosa med fjärilar att ha de dagar då vädret inte kräver tjocka, stickade halsdukar. Under/framför sjalen är en "regnjacka" som jag verkligen kan rekommendera för den gick loss på 99 kr och perfekt när man klipper hästar. Vet jag hade en liknande från kingslad innan men den var kortare och kanske mer lämpad till ridning men denna känns perfekt för klippning. Ett litet blingblingarmband fick också följa med hihi. 

alexandrasjosten.blogg.se; review

Hej bloggen! 
 
Tänkte att jag skulle köra ett seriöst men kort inlägg om vad jag verkligen tyckte om Yves Rocher produkterna! 
Jag kan inte säga att jag var missnöjd med dem men jag har inte beställt dom igen nu när de tog slut och kommer nog inte att göra det heller. 
Positivt med dem va att de luktade helt fantastiskt gott! Älskade verkligen lukten och håret var bra då men jag fick ändå ha i ganska mycket produkter för att det inte skulle bli tort.
anti-frizz grejen som inte är med på bild sträcker jag mig dock så långt som till att säga att den var värdelös på mig. Hjälpte inte alls.  
 
De får alltså 3/5 från mig :) 
 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; kvällsblogg

Hej bloggen! 
 
Lite kvällsblogg såhär på nattakvisten. Ska alldeles strax sova men tänkte att jag skulle slänga in ett litet godnattinlägg först! 
Har fixat med min nya spotifylista, strukturerat bland lite bilder och letat bloggar. 
Tänker att jag gör en lista med bloggar jag läser snart och utmanar elvira till att också göra en! 
 
Lyssna på dessa låtarna för de är bra 
  
 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; kalkon

Hej bloggen! 
 
Nu börjar julen lida mot sitt slut och ikväll hade vi vår "sista" julsläktgrej för det här året. Eftersom att jag var med oskidegen och så igår så åt vi kalkon idag istället vilket va hysteriskt gott! 
 
 
Har börjat på mina planer för julen. Jag använder min kamera mer för att lära mig den och har precis skapat en ny spellista som för tillfälle är helt tom. Några förslag på riktigt bra låtar? 
 

alexandrasjosten.blogg.se; juldagen!

 
Hej bloggen!
Ungefär sådär känner jag haha! 
gårdagen spenderades ju i alla fall hos oskidegen och vid 18 kom våra gäster och då bjöds det först på en fördrink och sen till mat hade oski gjort fläskfilé och hasselbackspotatis. Grymt gott var det! 
 
Till efterrätt hade vi ju schweizernötkakan som jag glömde ta kort på men den var i alla fall väldigt uppskattad. Efter maten kom andra gäster bland annat Tove vilket var sjukt kul för det var så trevligt att festa ihop igen! Vi har alltid så himla roligt! 
 
Jag tänker att jag kör en bildbomb från gårdagen! 
 
 
Nu måste jag gå och fixa mig men vi hörs senare godingar! 

alexandrasjosten.blogg.se Julafton!

Hej bloggen!
 

Shit man kan tro att jag har gått bananas för igår bakade jag kokostoppar och pepparkakscheeseckae och idag har jag gjort en schweizernötkaka som vi ska ha till efterrätt ikväll för ikväll fortsätter nämligen treligheterna med middag med Oskar och hans kompisar här hos Oskar och sen ska vi dra ner på stan.
 
kokostoppar med vit choklad på
 
Pepparkakascheesecake - pepparkakasbotten och cheesecake smaksatt med vaniljsocker och på kesella blandat med florsocker och kanel.

Kakan jjag gjort idag får ni se bild på vid senare tillfälle ;) 
 
Jag hade i alla fall en jättetrevlig julafton och det hoppas jag att ni också hade!
Vet att många har olika traditioner men vi börjar alltid med att kolla på kalle anka och sedan äter vi. Julbord är verkligen husyteriskt gott och jag åt så mycket att jag rullade fram haha. Därefter plockar vi undan maten och plockar fram desserten som vi äter i vardagsrummet samtidigt som jag delar ut allas paket. Därefter öppnar vi en och en sina paket. Hur gör ni?

PRecis när vi var klara med detta kom Oskidegen och efter det satt vi och spelade först bezzerwisser och sen jepordy. Väldogt trevligt!

 
Har verkligen hysteriskt mycket bilder på lager att visa er men nu måste jag snart börja göra mig i ordning inför kvällen! Sminka sig tar så mycket längre tid nu för tiden ;) och måste packa min nya sminkväska som jag ser fram emot att ta upp på krogen ikväll för att bättra på sminket haha.
 
 
 
ÄLSKAR DEN!

Hur som hels, vi hörs bloggis :* 

alexandrasjosten.blogg.se; händig kvinna

Hej bloggen!
 
Hur är det med er? 
 
Vi har varit på jakt efter en julstjärna att ha på toppen av granen men konstigt nog har vi inte hittat en enda! 
Så sista stället vi sprang in på var plantagen och då hade dom inte jättesnygg stjärna i en konstig färg men vi köpte även en sprayburk med guldig färg! 

 
Och såhär blev resultatet! 
 
 
Vi får nog leta på nytt nästa år. 
 
Har även målat på min lilla pall :D 
 
 
älskar den!
 

alexandrasjosten.blogg.se; julkänsla!

Hej bloggen! 
 
Ligger här i soffan och kollar på grand prixen från olympia igår och känner mig helt förundrad över hur fina hästar det finns och duktiga ryttare!
De är verkligen spot on hela tiden och unga desutom. Väldigt häftigt att se.
 
Julkänslan börjar infinna sig här hemma och snart ligger julklapparna under granen! Det är alldelesför långt till imorgon enligt mig och jag är alleldels spänd hihi. Vet en av mina julklappar som jag är jätteglad över och kan tänka att det är fler jag kommer att vara väldigt glad över!
 
 
Köpte även två julklappar till mig själv igår då det var utförsäljning på en skobutik i stan. Letade faktiskt efter ett par boots att ha både till vardags och till fest och blev fullkomligt kär i dessa! 
 
 
Är dom inte vackra? 
270 riksdaler gick de loss på och skinn dessutom. 
 
Och ni vet ju att jag tjatade om att jag saknade ett par ljusa skor att komplettera mina converse med och tyckte att dessa var riktigt söta! Har dessutom inga vans så det är väl dags att man skaffar sig ett par. 
 
 
Är ni från halmstad måste ni kolla in utförsäljningen på DNA! 
Rean på Eurosko var oxå grym. 
 

På vift

Hej bloggen! 

Sitter i bilen och tittar på när Oskar försöker byta vindrutetorkare xD han insisterade på att jag inte fick köra en meter till och körde till mekonomen haha. Det gick inte så bra för honom men nu verkar framgrejen vara på i alla fall! 


Vi har även varit på Coop och handlat grejer inför middagen på onsdag och på systemet hihi. Denna dagen är i övrigt förvånansvärt planlös så skulle kunna tänka mig att det blir lite plugg gjort och massa bloggning! Låter bra va? 

Slänger in denna bilden från en temasittning i höstas där jag var ett rådjur! 


Lejonet är Olof haha. 

alexandrasjosten.blogg.se; makeup by jah

Hej och godmorgon till er finisar! 
 
Dagens planer är att gå på stan med tovutt och sedan köpa gran, tvätta min pall inför målningen och sen umgås med min kära pojkvän. Skulle egentligen åkt till Elvis i göteborg men det kändes lite sådär att ge sig ut i jultrafiken så vi fick skjuta upp det lite. 
 
Skulle egentligen inte berätta om mina planer för dagen utan tipsa om denna sjukt fina makeup! 
Jag blev helt fast när jag såg henne lägga på glittret i slutet. 


 
Nu ska jag dock åka så vi hörs senare peeps! 

loppisfynd och pepparkakor

Hej bloggen! 
 
Man blir allt lite trött av att springa runt hela dagen haha. 

Älskar mina loppisfynd! 

 
Vet inte riktigt var jag ska ha burken men hästen ska jag ha på skrivbordet bland mina andra mässingssaker :) 
 
 
Får det lov att vara en pepparkaka? :D 

 
Eller kanske en sjukt god pizza eller hamburgare från spis och deli? 

Loppislördag!

Hej bloggen! 

Idag har jag varit på loppislördag med mammsen och mormor vilket har varit jättemysigt!! Hittade faktiskt en del grejer, bland annat denna burken. Hittade även en pall som jag ska måla vit och ha som nattduksbord, äntligen! 


Nu ska jag handla lite julklappar och sen ska jag äta och sen baka pepparkakor med mormor. Tradition som jag inte hann förra året :D 




alexandrasjosten.blogg.se; min tid i vaggeryd

Hej bloggen! 
 
Detta inlägget var önskat så vi kör på! 
 
Som ni kanske vet så hittade jag jobbet på jobbannonser på hästnet så kan absolut rekommendera att kolla där om du är intresserad av ett hästjobb men bäst är ju såklart kontakter. 
Jag flyttade dit i januari 2012 och stannade i 16 månader vilka var några av de roligaste i hela mitt liv! 
Jag tänker att jag skriver om höjdpunkterna och om mina favoriter för annars vet jag inte riktigt hur jag ska skriva. 
Våren gick så himla fort såhär i efterhand! Hade bästa Sandra som praktikant och även två stycken från tyskland vilket var lite speciellt haha! 
Sen var det juni och Elvis kom vilket var väldigt roligt! Då trodde jag faktiskt inte att vi skulle klicka så bra som vi har gjort! haha 
 
Sen var det dags för det bästa och största - FALSTERBO :D 
Älskade att grooma där nere! Vi hade med oss fyra hästar varav tre var nolla första dagen. Riktigt bra måste jag säga! Castello var ju som bekant nolla även andra dagen och gick till final. Pillan rev sista vilket var riktigt tråkigt och bullen blev lite spänd på stora banan så han rev två! Men allt som allt så var det ett jättebra meeting med bra väder och så roligt!!

 
Sommaren var verkligen sjukt härlig med massa uteritter på fina hästar, tävling på Ginny och som ni vet debuterade vi 130 den sommaren!  

 
Allt annat var så vardag så det är svårt att veta vad jag skra skriva om! 
Mina favoriter från den tiden är helt klart Agnus, Greta och Camiro. Agnus gick 135 hos zetterman som sexåring och var en riktigt fin häst! Det hände dock något på vägen efter han såldes därifrån så han var väldigt spänd men fortfarande en fin häst såklart! Greta var också en liten spännis haha, undra varför jag behöver gilla just dom? 
 
Jag lärde mig verkligen jättemycket under min tid där och man blir väldigt skolad. Skulle aldrig rida med ett träns som inte är putsat inom de tre nämsta dagarna och jag viker alltid in schabrak och paddar så att de inte hänger under sadeln vilket är fult! Skrubba hovar har jag gjort till förbannelse och ridit fler fina hästar än jag kunnat drömma om. 
Innan jag kom dit hade jag typ klippt Ginny en gång och nu skulle jag kunna klippa hästar i sömnen! 
Jag lärde mig att laga mat och utekvällarna i jönköping var verkligen sjukt roliga! 
 
Våra fikor på johans och alla biobesök. Så himla trevlig del av mitt liv! 
Vara med hästar hela dagarna och sen kunna fika eller gå på bio på kvällarna. vi träffade trevliga människor i vaggeryd och jönköping. 
 
 
Skule byta tråkiga föreläsningar mot hästar alla dagar men tyvärr måste man ju ha en utbildning haha! Eller ja mammsen och pappasen säger att man måste ;) 
 
Om det är någt ni vill att jag ska utveckla så är det bara att säga till! 

alexandrasjosten.blogg.se; hemma!

Hej bloggen! 

Hoppas att ni haft en bra dag :) 
Nu har jag intagit min plats i soffan som varit min i så många år! Känner mig som hemma direkt. 
Vi har ätit tacos och jag har äntligen fått en fotoassistent ;) 
Nu börjar planeringen för hur mitt lov ska se ut och morgondagen ska börja med att packa upp och fixa med allt och sedan ska jag åka in till mormor och vi ska gå på loppis och sådära. Är sugen på att baka pepparkakor så det ska jag försöka göra imorgon och kanske köpa någon julklapp ;) 
Har ni något roligt planerat? 

 
En av tröjorna i paketet älskar den :D så gosig 
Ska ta tag i lite inlägg jag har på lager nu så vi hörs :) 
 

Halmstad

Hej bloggen! 

Sitter i bilen och är nästan hemma :D 
Åh det ska bli så kul att komma hem! 
Hämtade mammsen på stationen vid 11 och sen har vi lunchat, kollat i butiker, städat hela mitt rum och suttit i kö på motorvägen haha. 
Vi ska ha tacosmys när vi kommer hem men först ska vi lyckas få in allt vi har i bilen... Doris är smockfull!! 
Hämtade ut ett paket från sheinside innan oxå så ska prova dom kläderna och ni kanske går någon bild :D 




inspo



No excuses 

alexandrasjosten.blogg.se; halsband

Hej bloggen! 

Jaaa, ibland är livet lite jobbigt. Men det kommer nya chanser! 
Ska alldeles strax åka till stallet men innan dess tänkte jag slänga in bilder på ett halsband som jag fick av mammsen sist hon va här. Älskar det!! 
det kommer från topshop och går loss på 129 riksdaler 
 
 

Outfit

Hej bloggen!!
 
Detta är tidsinställt :)
 
Hur som helst så skulle jag mest bara visa upp en outfit men när jag kollade igenom mina bilder började jag fundera på hur jag vill göra med mitt hår. Som ni vet så skulle jag verkligen behöva färga min utväxt men jag vill inte ha den färgen jag hade innan. 
 

Detta är visserligen en väldigt osmickrande bild men som ni ser är det väldigt gult och inte så jag vill ha det. Jag är inte så säker på att jag vill ha det så ljust heller. Därför funderar jag på att ta tillfället i akt att göra något annorlunda. Kanske göra det lite mörkare? Lite askigare? Någon cool färgskiftning? Såg en jättefin bild på en hombre idag.
Kom med tankar om ni har några! 
 
Hur som helst så skulle jag visa denna outfiten. Gillar hur jag ser lite punkig ut! 
 




Nu kickar vi igång igen!!

Hej bloggen!! 
 
Det här inlägget är tidsinställt men det är starten på bloggen igen efter denna tentaperioden! 
I skrivande stund har jag bara gjort en av tentorna som kändes okej. Det kändes bättre än förra men vi får väl se om tre veckor! 
 
Har några idéer på blogginlägg men jag tänkte ändå slänga ut frågan om det är något speciellt ni vill läsa om? 
Min första häst, min första blogg, mina vänner här i Lund eller min tid i vaggeryd? 
Det vore kul om ni ville slänga in en kommentar med era önskemål! Antingen frågor, förslag eller "sätt rubriken". 
 
Jag ser verkligen fram emot en månads ledighet från föreläsningar och all ny kunskap haha. Eller ja, kunskapen gillar jag men att bombarderas med en hel del väldigt tråkiga saker tackar jag inte nej till paus från! 
Jag ska göra en ärlig ansträngning till att inte vända på dygnet och jag SKA göra allt jag har planerat för julen. Bland annat plugga på bibblan med Tove, göra en ny bloggdesign och läsa massa böcker. Känner mig jättepepp! 
 
När detta publiceras sitter jag och skriver tenta och efter det ska jag åka och köpa lite julklappar och kanske unna mig något ;) efter det ska jag till stallet och rida min lilla klumpidumpi och sen ska jag börja packa! Eventuellt festa lite... Vi får se vad som händer ;) 
Men vad packar man när man ska vara hemma i en månad? 
Och hur gör man med sin post? 
Och vad har man för bild i ett sånt här inlägg haha? 
 
Kram på er mina fina <3 
 

Stackars tenta jag rev sönder i frustration i måndags. Tentaperiod är verkligen bara frustration och tårar. 
 

Rena grekiska haha. 
 
 



alexandrasjosten.blogg.se; JULBORD

Hej bloggen! 

Nyss hemkommen från supermysigt julbord med mammsen, pappsen och oksidegen. Jag gillade verkligen det! 
Blev sjukt mätt dock så nu ligger jag här och jäser haha. Som det ska vara ;) 

 
Har känt mig såååå fin i min nya blus :D ÄLSKAR den! 
Den är från förre kollektionen med Mary-Kate och Ashley Olsen för Bikbok. Hitta den av en slump och var bara tvungen att ha den!
Hoppas att ni haft en trevlig lördagkväll :)  

words

 
 
 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; kjol

Rött hör verkligen julen till vilket fick mig att fundera på att jag bara har ett enda rött klädesplagg. 
Jag fick den av min pappa när jag var 16 för att jag skulle på min kompis 18 års fest. Jag kände mig jättefin den kvällen och outfiten blev precis som jag ville ha den. 

 

alexandrasjosten.blogg.se; no words

Hej bloggen! 

Mitt liv atm är inte så intressant. För visst vill ni inte höra om relativa hastigeheter och diagonala matriser? 
Istället får ni lite bilder. Typ som igår. Hoppas att ni gillar det ändå! 

 
Dagens outfit till vänster och ny klänning tll höger. Ni fick se baksidan för den är finast haha. 
Asså jag har varit så sjukt nöjd med dessa svarta jeansen för älskar att ha dom på mig men har tvättat dom för första gången nu och dom har tappat massa färg :S Värsta jag vet när sömmar och knän blir blekta. 
Antar att man inte kan få allt. 

alexandrasjosten.blogg.se; new in

N E W  I N 
 
  
 
  



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hästminnen

Hej bloggen! 

Ligger i min säng och pluggar men kom att tänka på en sak som jag ville posta här på bloggen. Nämligen att har ni oxå sånna tillfällen på hästryggen som ni aldrig kommer att glömma? 

En känsla som alltid kommer att stanna med mig är ett ridpass på Agnus som var så hysteriskt bra. Hacke tjatade och tjatade på mig och till slut var han så enormt fin. Han kom ihop sig säkert en halvmeter på längden och verkligen jobbade. Då sa hacke "Det där är ridning Alexandra, nu rider du." 

Ett annat tillfälle var också när Hacke tjatade på mig men denna gången red jag Joe och det var så häftigt! Ni vet hur Joe är, stor och lite lat men med enorma kvalitéer! Och han bara töntade med mig. Hoppade omkring, ville inte gå fram, sparkade osv men sen började jag rida och han blev så stört fin. Jag kan ärligt säga att den hästen lärt mig hur man gör öppna på riktigt så att det känns genom hela kroppen och hästen blir riktigt lösgjord. Känslan att tagit sig från ett bottenpass till ett av de bästa i mitt liv är helt fantastisk. 

Det är fantastiskt hur man kan ha gjort öppna i hela sitt liv men att det skulle ta tills man blev 20 innan man lärde sig det på riktigt. 

Det finns många mer ridpass osv som jag aldrig kommer att glömma men dom två är i särklass dom bästa. 

Jag skulle uppskatta jättemycket om ni ville ta er tid att fundera och kommentera ett av er bästa hästminnen för det skulle vara så kul att läsa! 



alexandrasjosten.blogg.se; sminkkaos och plugg

Hej bloggish. 
 
Asså haha. Så kul i morse. Eller nä för har gått runt hela dagen och sett lite galen ut men asså jag brukar ju skugga lite även på vardagarna för att jag tycker att det är kul. En enkel ljus/vit skugga på ögonlocket och en ljusbrun i "vecket" lixom, vad säger man? Men idag tänkte jag att jag skulle prova något annat för jag ville ha en lite varmare ton. Men jag underskattade tonen helt och hållet och den var helt röd! Så försökte rädda genom att dämpa den med lite brun och neutrala färger vilket jag tycker blev helt okej. Fast Rikard sa att jag såg konstig ut... Så aa kanske inte. Vad tycker ni? 

 
Det ser lite ojämnt ut men det var det inte. haha. 

Outfit

Det var ett litet tag sedan jag körde en outfit. Mest på grund av att mamma påpekade att jag hade samma kjol på mig på tre efterföljande så jag blev lite nedstämd för att den var allt jag ville ha på mig! 
Men jag har fått en ny kärlek. Fick denna skjortan av mammsen i somras och har inte gillat den speciellt mycket och funderade på att skicka hem den men varje gång har jag haft känslan att jag en gång kommer att älska den. Och den stunden är kommen! ÄLSKAR den. 
Söt både ensam och under en cardigan som jag har den här. 




Har ni oxå flera "standard"? Som dessa byxorna och denna tröjan. Sen är det bara att byta blus så har du flera outfits! Vet att ni har sett just detta fast med en vit skjorta. 

alexandrasjosten.blogg.se; rastlös är bara förnamnet

Hej bloggen! 

Alltså. Nä. Det här med att inte åka till stallet är inte min grej. Rastlös är bara förnamnet och visst jag har pluggat men inte så mycket som jag hade velat. Dock har jag lagat mat och bakat så det behöver jag väl inte göra mer fram till tentan vilket är bra så att ursäkterna lixom tar slut. Jag vet att det handlar om självdisciplin men ibland så klumpar siffrorna bara ihop sig. Men imorgon ska jag vara uppe och färdig till 8 då jag ska skriva labbrapport och sen vid 10 ska jag gå på övning där jag ska få hjälp med det jag inte förstod idag. Har 7 uppgifter kvar sen har jag "räknat ut" boken så jag gör dem under första timmen imorgon och sen under andra repeterar jag. Efter det är det "Rikards fysikstuga" för har kommit till den delen av boken i fysiken där jag lixom inte kan se det framför mig. Helt värdelöst och det blir alltid fel. Jag har insett att ta tid till det här och verkligen lära mig det är bättre än att komma i fas så jag är fortfarande en dag back men med hjälp imorgon ska det nog lösa sig! 

Har precis haft korrefika oxå och kakan vart jättepoppis! Så kul :D 
När jag åt idag så var det OTH på tv och det påminde mig om hur sjukt bra den serien är så ska kolla på alla avsnitt i jul när jag är ledig. Låter inte helt fel. Och med den här nyheten som cirkulerar om killarna som inte hade några gäster på sitt barnkalas kom jag och tänka på en av mina absoluta favoritböcker där hennes lillebror blir mobbad så den ska jag också läsa under lovet! Någon som kan tänkas gissa vilken det är? ;) 

Ska dock tjuvstarta med ett avsnitt nu innan jag går och lägger mig. Vi hörs imorgon :* 

 
 

Kalla mig guldlock

Tjena bloggen! 


Asså hemska, hemska måndag!! Såklart försover jag mig vilket jag verkligen INTE fick göra. Rikard sa dock att han hade sovit genom hela algebran och fysiken hade vi redan hört på nanon så förhoppningsvis missa jag inte alltför mycket. Har dock suttit och pluggat i flera timmar nu för att försöka gottgöra min försovning för mig själv så nu har jag en liten paus. Det går faktiskt ganska bra tycker jag. Förstår uppgifterna mycket bättre denna gången när jag räknar igenom boken så känner mig positiv! Om jag jobbar på så kommer jag i fatt i min planering vilket är dagens mål! 

Vi hörs senare! 


Hur bra är inte den bilden? Äkta styrka haha.

Tror dock att jag måste vandra bort mot Ica senare för har inget godis överhuvudtaget och intensivt plugg kräver godis. 


Och denna bilden är så himla söt <3 nästan lika söt som lille Ville som har åkt hem till sitt rätta kök nu.. 




We heart it

Upptäckte precis att det var sjukt lätt att göra inspokollage från we heart it så mer sånt! 
Inte de bästa bilderna nu för att det blev lite oorganiserat men ni får en idé och bilderna var fina. 




Faddermiddag

Kom på att jag skrev ju faktiskt aldrig om själva faddermiddagen. Den var i alla fall hos Isabella på delphi och det var alla i vår faddergrupp med faddrar som kom. Superkul var det! 
Jag hade gjort en paj som var uppskattad. 


Där satt vi typ till 1 innan vi drog till helsingkrona till Victor för att dom hade inflyttningsfest. Kändes som att vi kom när festen redan hade börjat sina lite men det var mysigt ändå! Dans till gammal musik och massa skratt. 


Oskar till vänster som var på besök, Victor i leopard. Konstig kille ;) han hade dock inte på sig det hela kvällen. Till höger om Victor är Rikard och den fjärde minns jag inte vad han hette. Jag vet att han läste till läkare i alla fall haha. 

Nu ska jag gå en runda i snön och sen ska jag kicka igång den här dagen!! 



Surprise

Hej bloggen!

Ligger här i sängen igen efter att ha varit med om en galen grej! Brandlarmet gick nämligen så fick springa ut men i trappan på vägen ner slutade larmet så alla fick återvända till sina rum igen. 
Det skulle tydligen ha brunnit på vår våning? Men det måste ha blivit något misstag för det brann inte. Inser nu hur viktigt det var med brandövningar på skolan som yngre för det tog ju lång tid innan man fattade att det var brandlarmet. 

Sedan vi hördes sist har jag i alla fall lekt med lite smink och kommit fram till att blå inte gör sig så bra med min ögonfärg. Det trodde jag inte heller men det är kul att testa :D 





alexandrasjosten.blogg.se; SNÖ!

Åh vilken underbar dag! 

Tog ju bilen till delphi igår med min paj och rickytrickys soppa så innan idag när jag skulle till stallet blev det först en promenad för att gå och hämta den. Vilket var så grymt najs! Vädret var verkligen helt underbart och hur underbar är inte snön?! 
Känslorna som kommer är snöbollskrig, varmchoklad och myskvällar.
Såhär fint såg det ut: 


Tror officiellt att min cykelsäsong är över, är verkligen livrädd för att trilla med cykeln. Men det är okej när man bara har 10 minuter till fots till skolan :D och då går jag långsamt. 

Efter min lilla promenad körde jag till stallet och red på min lilla fia som gick ganska bra. Vi borde verkligen hoppa någon dag för har inte hoppat på två veckor men känns som att vi skulel behöva träna. Får hålla tummarna för att det är träning snart! 

 
resten av kvällen har bestått av plugg och mys med godis hihi. Och jag hann titta på omhoppningen från swedish riders trophy, gud vad spännande!! GRYM runda av Nicole Holmen som blev en värdig vinnare. 
Morgondagen bjuder på ännu mera plugg och ridning av min lilla snuff. Ska även försöka ta en promenad för det var så sjukt mysigt idag! Absolut värt att prioritera tid för. 

Kanske hörs mer senare! puss :* 
 

alexandrasjosten.blogg.se; långhelg

Hej bloggen! 

Hoppas att ni har haft en bra dag och att ni lever och har el trots stormen! 

Här blåser det inte jättemycket med det har kommit lite snö i alla fall :D älska första snön som ligger kvar. 
Doris är dock inte bästa bilen att röra sig med på vintern så jag skyndade mig ut till stallet när jag slutat och sen hem igen för kastvindarna sveper lixom med sig dojjan ungefär som en moped vilket är sjukt läskigt. 
Kvällen har spenderats med att först planera mitt tentaplugg i detalj och sen utföra första delen av planen. 

TTP, kallar jag den, tentapluggsplanering ;) 

 
Man ser inte jättetydligt men orange är dag, datum och tider jag går i skolan, gul är fysik, mörkgrön är algebra och ljusgrön är diverse. Jag hoppas på att jag ska kunna köra på ordentligt i helgen vilket tyvärr inte brukar vara min starka sida. Mycket lättare på vardagar när man lixom har en tidsbegränsning. Helgen känns så lång så man skjuter upp allt men det ska det bli ändring på för nu har jag en exakt plan som jag måste följa. 

Ska hoppa i säng nu så att jag kommer upp i tid imorgon men först återstår det lite planering och upplägg för morgondagen. Ser väldigt mycket fram emot jullovet då jag förhoppningsvis ska lära mig att det finns att kunna om min kära kamera och göra en ny bloggdesign. Tittar jag för noga på min så blir jag så himla trött på den så det blir prio när plugget lugnat ner sig. Kommer att vara i lund fram till den 22e så har tre dagar där på mig att packa mina och Ginnys saker samt städa och bara ta det lugnt. Så skönt! 

Har ni något planerat inför julen? 

kramis :* 

 

Bilder


Bild 1. Jag och oskidegen i morse. 
Bild 2. Korrefika i måndags, mums!
Bild 3. Min outfit i fredags. 
Bild 4. Fina ginny igår <3 


Lill-lördag :)

Hej bloggen! 

Hoppas ni mår bra idag!

Själv mår jag toppen. Avslutar dagen med oskidegen vid min sida och vi tittar på "10 orsaker till att jag hatar dig". Bästa filmen!! 

Ville bara slänga in ett livstecken, vi hörs imorgon <3 




Galet najs!

Hej bloggen! 

Nyss hemkommen och världens skönaste känsla infinner sig. Alla måsten för dagen är avklarade däribland en övning algebra, ett kapitel fysik, labbrapport osv. Klockan är ju bara halv 9!! 
Har dessutom ridit och handlat så nu ska jag ut i köket och äta lite mat och sen är det korrefika vid 21 :) hoppas att ni haft en toppendag!




Alexandra med vänner

Hahahahahaha åh asså jag har skrattat så jag har ont i magen. Nog för att sminkappen är sjukt läskig men gud så kul den kan vara!!! 

Här är jag och mina vackra vänner. Håller på och gör på typ alla jag känner men här är några hahahhaa. 


Hahahaha åh jag älskar att Rikards ögon ser helt skeva ut och att Elviras underläpp går ner till hakan xD kunde ju få det att inte gå hela vägen ner till hakan men det var inte lika kul.  

Läskig app!

Hej bloggen!

Det finns en app som heter perfect 365 som är sjukt läskig. Man kan göra allt! Ändra sin näsa, ändra sina kinder, ändra sminket och storleken på ögonen. Den är rolig att leka med men på något sätt känns det som att den inte borde finnas. 
Vad tycker ni? Kommentera gärna om ni provat den!! 

Original 

Efter appen 



Leka häst?

Det var tydligt att bara jag uppskattade att leka med hästarna när turneringen var klar. 





RSS 2.0