Pepparkakor

Hej bloggen!! 

Ville bara säga att jag hoppas att ni äter mycket pepparkakor nu i juletider:* 




Instagram




Förbereder inför en lång dag...

Hej bloggen!! 

Förbereder mig mentalt för typ längsta dagen i världshistorien. Ska sitta och lyssna på presentationer fram till 17 idag. 

Tänkte bara slänga ut en tanke till er. Tänk att alla atomer som finns idag och som vi består av har funnits sedan big Bang för 14 miljarder år sedan. Det betyder att alla delar av dig och mig är lika gamla som universum och chansen är stor att vi har dinosaurier, alla typer av växter, olika historiska människor, Darwin, Newton och mycket annat i oss. Det som en gång byggde upp dom bygger idag upp oss. 

Häftig tanke eller hur? 

Nu börjar det här. Vi hörs under dagen! 




alexandrasjosten.blogg.se; tips från coachen

 

alexandrasjosten.blogg.se; bra utveckling

Hej bloggen! 

Är färdig med mina måsten på listan tidigare idag än vad som är standard vilket är positivt! 
Idag har jag gjort labbuppgifterna, gjort 1½ kapitel fysik, en halv öving algebra och övat på min presentation. Gick egentligen bara mellan 10-12 men var i skolan från 8-16:30. Stor eloge till mig! Eller applåder. Det går oxå bra ;)

Har även städat mitt badrumsskåp vilket resulterade i att jag hittade en blåsilvrig och en guldig krämögonskugga att ha som bas vilka jag var tvungen att prova och gud vilken skillnad det blev! Kär i den guldiga. 

 
Mest har jag väl möblerat om lite och vi får helt enkelt se om det blev bättre elle inte! 

 
Dagens. 

GRATTIS TILL 20 ÅRINGEN!

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR IDAG ÄR DET ELVIRAS FÖDELSEDAG! 

Idag fyller bästaste Elvis år, stort grattis till dig finis :* 

Tack för alla tusen roliga minnen hittils och tänk så många roliga tillfällen vi har framför oss! 
Saknar dig! 

 

alexandrasjosten.blogg.se; blondie

Hej världen! 

Har precis krupit ner i sängen och ska alldeles strax sova. Nästa vecka ska bli såååå skön när projektet äntligen är över och jag kan fokusera på allt annat. Dock är det väldit kort till tenta då så det är ju klart nervöst. Känner mig ganska haj på lin algen ändå så nu gäller det att plugga hårt på fysiken. 
 
Idag diskuterade vi lite i vårt lilla gäng som vi har blivit, (jag, rikard och matilda) om vad man ville bli när man blir stor och om nanotekniker verkligen var vår grej. Såklart kände brainiac Rikard att det var precis vad han ville göra men jag och Matilda är fortfarande lite obeslutsamma. Jag tror att jag hade uppskattat ett lite mer populärvetenskapligt arbete, till exempel journalist på science daily eller redaktör på TV programmet Vetenskapens Värld. Hade ÄLSKAT det! 
Jag har ju tänkt att jag ska läsa journalistik någon gång på distans eller någon kurs mest inriktad på författarskap så vem vet jag kanske hamnar där haha. Eller skriver populärvetenskapliga böcker. Möjligheterna är egentligen oändliga och eftersom att mitt intresseområde ligger inom nanorogrammet känns det ändå som ett väldigt bra val. 
Har lyssnat på flera poddar från vetandets värld idag från P1 och spela in något sånt hade också varit fett kul. Jag tycker ju att det är roligt med kunskap och att veta saker så ett jobb där det kräver att jag läser på om nya saker hela tiden och ger en sammanställning av dem skulle vara sjukt kul. Men man vet ju aldrig! Planen är fortfarade att jag ska komma på något awesome som gör mig ekonomiskt oberoende resten av livet och kan ha en massa hästar ;) 

Vad vill ni bli?

HÄR hittar ni poddar från vetandets värld.  

 
 
 
 
 

MASTERCHEF



Och god var den!!! 

Blö

Känslan som uppstår när det är frost på cykelsadeln.


Känslan när man har nackspärr och ont i huvudet. 

Lagar kycklingpaj och den ser faktiskt god ut. Superspänd hihi. Improviserande Alexandra har varit framme igen 

alexandrasjosten.blogg.se; vem behöver sömn?

Hej bloggen!! 
 
Det blev ändå en del gjort till slut vilket jag är väldigt nöjd med. Ingen ny hårfärg i håret dock, kom med åsikter om färg!
Efter stallet kom jag hem och övade in min presentation innan jag körde Victor och philip fram och tillbaka till Lomma där de köpt en TV vilket var trevligt. Tur att jag hade mammsens bil för tvn var stor!
Efter det har jag gjort fysik och gjort min önskelista hihi :D
På den finns bland annat första boken i game of thrones och prenumeration på Glossybox. Har ni någpt speciellt ni önskar er i jul?

Nu ska jag hoppa i sängen och göra morgondagens planering :) godnatt på er :*

 
Finsittning på fredag, LÄNGTAR. Dels så älskar jag att klä upp mig och dels så är killarna så himla fina i kostym. Tror faktiskt att jag ska ha klackar... vi får se! Sen är det "fulsittning" på lördag vilket också ska bli fett kul. Lite mer "nära" stämning på den då vi bara blir 40 tror jag.

Tur att jag inte ska ha Ginny på fredag för slutar skolan 17:00 och sittningen börjar 18:30! Vet knappt hur jag ska hinna fixa mig ;)

Jaja godnatt!!  
 

Hm falskt hopp

Hej bloggen!! 

Kände att yes vad duktig jag varit men sen kom jag på att såå aktiv har jag faktiskt inte varit. Sedan jag slutade vid 12 har jag skrivit färdigt labbrapporten tillsammans med Matilda och gjort en halv övning på algebran. Att göra halva var faktiskt dagens att göra för det är övningen för imorgon och tänkte spendera en timme på att räkna klart den övningen och en timme på att fråga och förstå sånt jag missat på innan. 

Hur som helst så berättade jag ju att jag "färgade" håret förra veckan och att jag trodde att det skulle gå ut efter en tvätt vilket den lila färgen gjorde men den blå höll ungefär en vecka. Har fortfarande pyttelite kvar. Dock gör det mig sugen på en ny färg! Vilken tycker ni? 


Slänger in dagens oxå. Tröja från Gina, "klänning" från hm och byxor från bikbok. 





alexandrasjosten.blogg.se; kärt återseende

Hej bloggen! 
 
Ber så hemsk mycket om ursäkt för min hysteriskt dåliga uppdatering. Om vi spenderade lika mycket tid vi lägger på bortförklaringar som på att faktiskt göra det vi borde så hade vi hunnit med mycket mer och därför ska jag inte komma med några! ;) 

Dagen skulle ju ha spenderats på tävling men tyvärr så kändes ginny inte bra när jag skulle hoppa och känna på formen inför hegen så vi håller tummarma för att det inte är något och vi helt enkelt bara behöver träna mer. 

Istället har jag och mammsen varit på Väla vilket var väldigt mysigt! 
Fick med mig en del saker hem som ni ser nedanför på bilden. 

 
Har bättre bilder som ni ska få imorgon. Men det är i alla fall en skjorta/blus från Bikbok med prickar på. Väldigt fin i färgen för den är lite rosa i tonen typ. Svårt att förklara. Men sen blusen nedanför är gräddvit och kommer från mary-kate och ashley olsens kollektion för bikbok och den var så hysteriskt fin på så var bara tvungen att ha den! Köpte även en ny väska som jag faktiskt gillar väldigt mycket! Den har dessutom axelband vilket jag saknat väldigt mycket hos min rosa. De flesta i min klass har anatomiskt riktigt ryggsäckar från stadium och dit kommer jag aldrig att sträcka mig tyvärr. Nedanför den är två burkar som det står pads och hårband på som är exakt lika den burken jag har som det står tops på så det blir nog väldigt fint med tre likadana. Till höger om burkarna ligger två strumpbyxor med mönster från bikbok och över dem ett pajfat från chilli som jag ska göra paj i! Väldigt nöjd med dagens inköp. 

Nu ska jag hoppa i sängen och se till att morgondagen blir mer produktiv på pluggfronten än vad denna dagen varit. Vi hörs imorgon snyggingar! 

Hej och hå jensens!

Hej bloggen!! 

Hoppas att ni hade en bra torsdag och haft en bra dag än så länge! Jag har fina pojkvännen på besök som kom igår så har haft fullt upp och inte kunnat blogga :) 

Vi har hunnit med att skriva färdigt min presentation och varit i skolan och jobbat med projektet med dom andra, ätit på Jensen och köpt en helt underbar klänning till mig. Väldigt bra fredag! Nu är vi på väg ut till stallet och ska ta hand om min lilla häst och sen får vi se vad kvällen bjuder på. På delphi är det alltid fest så ska kanske dit haha. 

Vi hörs sen! 





alexandrasjosten.blogg.se; paowpaow superpowers!!

Hej bloggen! 

Hoppas att ni har haft en kanondag :D 
Min har varit bra men lång! Hade egentligen fysikövning i morse men kände att jag behövde prioritera matten idag så istället för att åka till skolan satt jag 8-10 hemma och räknade matte. Enligt boken jag lyssnar på ska man göra en lista med saker man ska göra under dagen och rangordna dom där man döper sådant man måste göra som man egentligen inte vill till A och sånt man behöver göra men inte har några direkt negativa konsekvenser B och sånt man tycker är roligt till C. Sedan ska man rangordna inom bokstav där 1 är det som är vikigast att man gör. 

När man gjort det ska man börja med sin A1 och sedan gå nedåt i listan och jag trodde aldrig att jag skulle hinna komma till C sakerna men här är jag! Blogga låg nämligen under C-kategorin. 
Under dagen har jag alltså hunnit räkna hela förra veckans algebrauppgifter, ett kapitel i fysiken, skriva en halv labbrapport och städa. Inte så tokigt med tanke på att jag sluta 17 och har varit i stallet och ridit! Labbrapporten skrev jag visserligen i en håla mellan 13-15. Men han som har skrivit boken hade rätt, man blir mycket gladare av att ta tag i och göra saker som man behöver göra. Ska blogga färdigt och sen ska jag göra min lista inför imorgon vilket jag till och med ser fram emot! 

Imorgon har jag och Oskar dessutom 5 månader så han ska komma och hälsa på. Det kommer att bli ett ordentligt prov för min självdisciplin men jag SKA klara det. 

Finaste killen <3 

Och det får nästan avsluta för idag. När jag jag kommit in i den här självdisciplinen är jag säker på att jag kommer att få tid över till bloggen och så men tills dess får ni hålla ut lite. Hoppas att ni förstår! 
Godnatt mina hjärtan <3 

Självdisciplin

Hej bloggen!

Hoppas att ni har haft en bra tisdag för det har jag :) började med projektarbete klockan 8 i morse för att fortsätta på det vi gjorde igår. Vi blev nästan klara och skickade in den för att få kommentarer så hoppas på att bli klar med den imorgon! 

Letade efter en ny ljudbok innan och av en händelse blev det en inspirationsbok som endast var en timme lång så jag har lyssnat på den två gånger ikväll och förhoppningsvis ska vi se en stor förändring i mitt liv framöver. Nyckeln till framgång är självdisciplin, att alltid börja med det man måste men inte vill göra och att jobbajobbajobba. 
Jag är väldigt bra på att skjuta upp saker men det ska det bli ändring på nu. 



Tycker absolut att ni ska lyssna på den! 

Mitt första steg i mitt nya liv är dock en god natts sömn så nu ska jag sova så hörs vi imorgon. Godnatt <3 

alexandrasjosten.blogg.se; måndag långdag

Hej bloggen! 

Var i skolan mellan 8-18 idag. Puuuuh vad länge! 
Först matte, sen fysik, sen labb och efter det jobbade vi på projektet till 18. Känns faktiskt som att vi kan bli klara imorgon så det känns positivt! Efter det ska vi bara skriva en presentation och sen är vi klara.
Fick dessutom veta att den enda fullständiga rapport vi ska skriva denna terminen får vi göra i par och den ska bara vara 4 sidor lång med bilder osv så det känns riktigt skönt. 

Hade dessutom på mig mina nya svarta jeans idag och dom var så sköna! Älskar dom! Till dom hade jag min nya t-shirt som jag också köpte i fredags. Skulle haft på mig en tröja också men sminkade mig lite länge så hann inte leta upp den ;) 

 
Bästa med dagen var dock att mina paket från sheinside hade kommit så jag hämtade dem på väg till stallet :D Det var som sagt en urban decay naked 2 palett som jag har längat såååå efter och ett hårkalkskit så att man kan färga håret for the moment lixom och det är billigare och ser lite mer naturligt ut än sprayfärger man kan köpa på buttericks. Och man får massa färger :D Provade lite innan och jag är ändå nöjd med tanke på hur oseriöst jag gjorde det :) 

 
Nu ska jag sova, godnatt! 

alexandrasjosten.blogg.se; dålig dag på jobbet

Hej bloggen! 

Dålig dag på jobbet. Rev ettan vilket egentligen inte är ett dåligt resultat men känslan var inte bra så jag är ändå missnöjd. Hårdträning fram till nästa helg så att jag förhoppningsvis kan avsluta året med en bra känsla. Hon var lite för pigg på framridningen och på banan skötte inte jag mig så vi delar lite på den. 

Kan man inte vara bäst så kan man i alla fall vara snyggast. Ginny var nyklippt med manen perfekt liggandes på ena sidan och desutom blank och fin. Skrubbade och inoljade hovar och var vit på sitt lilla ben. 

Hur förbereder ni inför tävling? 


I övrigt har dagen bara bjudit på plugg. Har labb imon och gjorde förberedelseuppgifter inför den som tydligen bara är två timmar lång vilket är sjukt skönt! Riktigt svårt att hålla fokus i fyra timmar. Ginny ska vila imorgon så hinner med en pluggeftermiddag vilket nog är bra. Efter plugget har jag målat naglarna och putsat till ögonbrynen så nu ska jag hoppa ner i sängen. Vi hörs imorgon! 

 




alexandrasjosten.blogg.se; tips från coachen ;)

Hej bloggen! 

Lite tips från coachen haha. Nej men om ni är hästintresserade och ni inte redan gillar tidningen ridsport, hippson och world of showjumping på facebook så måste ni göra det! 
Dom håller en uppdaterad om intressanta saker, till exempel vilka som får rida vilka tävlingar och lite så. 

 
Har ni förresten hört att Angelica Augustsson byter stall? Någo som vet hur hon kommer att göra med Mic Mac?

Mammsen fotade lite när jag red idag men det blev inte så bra. Någon som har tips på bra inställning i ridhus?
Två bilder kan ni få i alla fall haha!


Snygg häst <3 

alexandrasjosten.blogg.se; mysdag

Hej bloggen! 

Väldigt trevlig lördag! Började med att luncha på stan med Tove på Spis och Deli som var sjukt gott. Ni halmstadbor måste gå dit om ni inte brukar hänga där. Åt kycklingburgaren som var mums! 
Tove åt en sallad med nötter och avokado som också såg väldigt god ut. 

 
Det som är på bilden åt jag. Sjukt gott! Deras dressing var supergod den smakade nästan lite prickikorv haha. 

Efter det åkte jag hem och packade och sen körde vi direkt mot Lund. Vi åkte till stallet först och jag red lilla Ginnyt som skötte sig ganska bra faktiskt. Startar inte förrän vid 15 imorgon så behöver inte gå upp jättetidigt. Alla saker är packade så imon ska vi tvätta hennes ben och hovar och sen är vi fit for fight så att säga! 

Hehe det är förfest i korridoren och dom bankar på min dörr att jag ska komma ut men jag orkar inte med denna förkylningen och med tävling imon xD Tog dock kort på min nya tröja som jag ska visa er för jag är så himla glad för den men den gör sig inte alls på bild. Vi hörs imorgon! 

 

alexandrasjosten.blogg.se; kan man dö av nästäppa?

Hej bloggen! 

Att vara täppt i näsan är nog samma ondhetsgrad som att vara döende. Förkylning är verkligen plågsamt! 
Hur som helst så har jag kommit med på startlistan på söndag vilket känns så kul :D Verkligen hur taggad som helst. Det är denna helgen och nästa kvar innan vinteruppehåll. 

Tur att jag klippte min lilla snutta idag, jättefin blev hon! Och var faktiskt väldigt duktig. Oskar var oxå väldigt duktig ;) Han höll i en slicksten som Ginny slickade på när jag klippte benen och tog kort! 

 
Glömde förresten säga att jag var på bikbok 10 över 10 i morse och provade ändå en del grejer men fick bara med mig ett par svarta superflex jeans med mig hem. Perfekt för mig som sitter på föreläsningar hela tiden för många hårda jeans blir så obekväma då. Gick sedan ett varv på Nova och fick med mig två saker hem från hm ;) Ska be mamma fota mig i det imon så ni får se! Älskar min kamera! 

Är ju hemma i halmstad nu och det visade sig att mamma och pappa har Dolly över kvällen så vi har busat och varit ute och gått :D Hon var stentuff och sprang långt före på asfalten men när vi gick genom skogen var hon inte riktigt lika kaxig ;) 

 
Sötast i världen! Nu får jag dock tacka för mig för är helt slut efter denna köriga dag. Vi hörs imorgon! 

alexandrasjosten.blogg.se; new shoes <3

Hej bloggen! 

Bra torsdag. Eller vad säger ni? Efter maten kom Oskidegen som inte alls gillade min lasange :( vi har handlat godis, varit i stallet och kollat på nyckeln till frihet. Den var faktiskt väldigt bra men ingen favorit. Frågan uppstod dock, har Morgan Freeman någon gång sett ung ut? 

Hoppas att alla har sett att BikBok har 40 % på allt imorgon! Ska absolut dit och shoppa. Hmm hänga på låset vid 10 kanske? Vi får se! Morgondagens planer är plugga, klippa Ginny och äta lunch :) 
På tal om bikbok så hämtade jag ut mina skor idag och dom var så fiiina <3 
Vad tycker ni? 

 
Älskar dom! Perfekta till alla tillfällen. Har massa mer att blogga om men det får vänta till imorgon. Puss mina fina <3 

Improviserande kock?

Jag improviserar lite när jag lagar mat efter recept eftersom att det är mycket som innehåller saker jag inte tycker om. Så är det när man är kräsen ;) 

Men min fråga är nu om ni som jag improviserar lite, kommer ni någon gång halvvägs och tänker att näe det här blev nog inte bra? 
Så känner jag just nu. Min gratäng står i ugnen och det ska bli sjukt intressant att se hur den smakar. 




Gick hem vid lunch för att jag inte mådde bra så nu har jag vilat några timmar och kände mig tillräckligt pigg för att ge mig på lite matlagning. Ska dock inte träna ikväll vilket känns sjukt tråkigt :( nu ska jag ta ut den ur ugnen! Hörs sen!! 

Hårrutin!

Hej bloggen! 

Har lovat er ett inlägg om vad jag gör med mitt hår nu för tiden så here it goes. Detta är tidsinställt, sitter inte och gör sånt här i skolan ;) 

Tycker att mitt hår har blivit väldigt mycket bättre, antagligen för att jag lägger ner lite tid och kärlek på det. Fick lite panik när jag trodde att jag skulle tappa hela håret och det som var kvar skulle vara frissiga toffsar. 

Jag vill börja med att säga att detta funkar för mig för att mitt hår inte är skadat eller har kluvna toppar utan främst är torrt. Även för att jag tvättar mitt hår varje morgon eftersom att det alltid luktar häst. 

Så på kvällen använder jag min vatten/balsam blandning och sprayar i hela håret. Ganska mycket. Efter det tar jag min olja från bodyshop och värmer i händerna innan jag fördelar det jämt i hela håret från öronen och nedåt. Måste verkligen ge en shoutout för den oljan för den luktar väldigt gott och är väldigt dryg! Skulle man vilja skulle man säkert kunna använda olivolja. Sedan gör jag en fläta av det och går och lägger mig. 


På morgonen tvättar jag håret med mina yves rocher reparation produkter. Ungefär två gånger i veckan gör jag även en hårmask för att ge det ännu lite mer fukt. 


När jag handdukstorkat håret sprayar jag i mitt favoritspraybalsam, mitt nya hårserum och värmeskydd om jag är duktig. Därefter fönar jag det och sen låter jag det oftast vara! Sådär, där har ni min hair care routine ;) 




Har upptäckt att det är något väldigt lugnande över att ha en hår och hudvårdsrutin på kvällen. Skönare att gå och lägga sig med huden alldeles ren och fräsch och håret omhändertaget. 

Just det. Det bästa med min hårrutin är att det är lent som sammet när jag tvättar det på morgonen. Inte alls så tovigt som det var förr och som ni vet är tovigt dåligt för håret! 

Om ni har möjlighet att prova tycker jag absolut att ni ska göra det. Alltså det billiga balsamet och olja! Det har nämligen gjort den stora skillnaden för mig. 




alexandrasjosten.blogg.se; vilken dag är det?

Dagen idag har i princip varit ett enda stort frågetecken om vilken dag det är. Har haft noll koll. 

Hur som helst har det varit en bra dag för träffade fina elvis :D Drog med mig Rikard och Matlida ner på stan för att möta upp Elvis och äta mat. Supermysigt verkligen och vi har även bestämt att vi ska gå på bio nästa vecka :D Hon och james har premiär haha. Nä varning för internskänt. Hungergames menar jag såklart! 

Därefter hade vi möte med vår handledare om projektet och sen jobbade vi på det fram till 17 då jag åkte direkt till stallet. Ginny skötte sig faktiskt helt okej idag så jag ser fram emot hoppträning imorgon förhoppningsvis! 

Hm. fett tråkigt inlägg. Men ja. Så blir det när man inte bloggar förrän sent på kvällen! 
Det tråkiga är att jag är i fas med allt och känner att jag har koll på allt utom fysiken där jag är så sjukt efter. Men mitt mål är att vara i fas på måndag. Ett kapitel om dagen vilket faktiskt inte är omöjligt! 

Imorgon kommer jag nog inte att blogga så duktigt men ska bli bättre jag lovar! 

 
Fullkomligt älskar min kjol från hm! Funderar på att köpa den i någon annan färg också... vi får se :D Blusen är mammas men den fick hon inte behålla när jag flyttade hihi. nu ska jag sova! Vi hörs imon finisar :) 

alexandrasjosten.blogg.se; TRÖTT

Hej bloggen! 

Är verkligen supertrött så ska sova så fort jag bloggat färdigt. Var dock tvungen att titta in för måste berätta om min fantastiskt goda middag! Gjorde en sallad på spenat, avokado och ett äpple och stekte en bit lax. Hade lite cream frieche till det oxå och det var så sjukt enkelt och gott! Värsta lyxen såhär på en tisdagkväll. 

 
Fett dålig bild men jag hade verkligen för dåligt tålamod för att inte börja äta direkt. Får ta snyggare bilder någon annan dag för jag kommer garanterat att tillaga det igen! Eller ja, tillaga och tillaga haha. 

Ginny var faktiskt riktigt trevlig idag med tanke på hur hon har varit i helgen och så. Glatt överraskad här! Måste verkligen klippa henne dock men har bara en lektion på fredag så det ska göras då. Sen hållet vi tummarna för att det blir tävling på söndag! 

Vi hörs imorgon :* 

 
tuff tjej!

Är jag sjuk?

Fram med febertermometern, jag sitter och pluggar på lunchen fastän att jag inte måste. Och jag klarade alla uppgifter jag gjorde på övningen idag. Håller jag på och bli sjuk? Haha. 

Nu är det snart matteföreläsning och sen projekt. Vi hörs ikväll! 




alexandrasjosten.blogg.se; kaosdag

Hej bloggen! 

Vilken kaosdag! 
Hann ju till andra lektionen som var en föreläsning i fysik och sen efter det var det lunch då jag var tvungen att skriva mina förberedelseuppgifter som jag trodde skulle ta typ en kvart men jag och matilda satt hela lunchen och fick stressa till labben så jag åt för första gången idag vid 17:30! Konstigt nog var man ju inte hungrig längre men energin behövdes. Hade ett mysigt telefonsamtal med Elvis och sen bar det av till stallet. Men innan dess åkte jag till ica för att hämta ut ett paket! Det var mitt paket med sminkborstar :) Jag vet inte om de är bra eller så men det var 24 borstar för 125 kronor så jag slog till! 

 
Känner mig väldigt proffsig. 

Eftersom att jag känner mig lite hängig fick Ginny vila idag men det stämmer bra med planen för veckan. Ska trimma tisdag och onsdag, träna torsdag och sen lite lugnare på fredag, trimma lördag och kanske tävla på söndag. Är fortfarande reserv. 

Åh hoppas att mina andra paket kommer snart <3 
Nu ska jag dock sova! Vi hörs imorgon finisar :* 

Sämsta morgonen

Hej bloggen! 

Sämsta morgonen. Försov mig och känner att jag håller på att bli sjuk. Inte okej! Har dessutom labb hela eftermiddagen så att jag blir alldeles trött i huvudet och slutar klockan 17. 
Saknar redan helgen kan jag säga. Skickade dock min rättade rapport igår och fick bra svar så jag är nöjd! 
Stor tyngd som lättade från mina axlar. Ikväll ska jag rida ginny och sen ska jag räkna lite fysik. Nu kan jag fokusera på att vara i fas vilket inte är så långt bort haha. Hoppas att er måndag började bättre än min! Vi hörs! 




alexandrasjosten.blogg.se; hej lördag!

Hej världen! 

Idag är det lördag och idag kommer mammsen och pappsen hit så ska dom kolla när jag rider och sen ska vi äta farsdagsmiddag :) Innan dess ska jag plugga. Inte lika kul hehe. 
Men flyger inte veckorna förbi helt hysteriskt snabbt? 
Helt otroligt att jag bott här i över två månader. 
Beställde ett paket igår eller vad man ska säga somjag är väldigt spänd på att få hem. Har stalkat hemsidan för att dom inte funnits i min storlek men igår kom de äntligen så då var jag snabb på att beställa! Skulle tro att jag får dem i mitten på veckan vilket känns väldigt kul :D 

Nu ska jag dock plugga, vi hörs senare :* 

 
När man kollar på youtubeklippen så blir man så himla sugen på en sån beautyblender och narsprodukter. Speciellt nudeläppstift och en söt rosa rough. Det är verkligen en wantie hos mig just nu, en rosatonad rough. 

alexandrasjosten.blogg.se; fredagkväll

Hej finisar :* 

Hoppas att ni har en lika mysig fredagkväll som jag har! Har nyss kollat på en prinsessas dagbok och nu tänkte jag blogga, sen städa och lite så. Kanske lockar håret bara för att jag inte är bra på det och behöver träna och för att det är roligt! Mitt hår har varit jättebra de senaste dagarna så känns som att jag fått in en bra rutin på det. Ni ska nog få ett eget inlägg om det och om mina yves rocher produkter. 
Tänkte även skriva ett wantiesinlägg... hm ja som ni hör har jag lite på g! 

och det bästaste i hela världen är att Elvis kommer tillbaka till Sverige på måndag <3 

Ska tvinga hit henne till lund så fort jag kan! 

När jag kom till stallet idag kände jag mig verkligen omotiverad och först tänkte jag nästan låta henne vila igen. Men jag ställde henne i solariet och borstade henne väldigt noga och när vi myst en stund kom motivationen tillbaka och vi hade faktiskt ett väldigt trevligt ridpass. Hon var lite stel och så men på det hela kändes det ändå okej. Ginny är lite av en sommarhäst, hon är underbar på sommaren men på vintern kan hon vara lite stel och väldigt på tårna. Om jag möter någon så blir hon nästan nervös och sur och om dom kommer i galopp kastar hon sig iväg. Haha detta låter jättekonstigt men ni vet om man typ råkar göra något när man rider typ lyfta lite på benet eller nåt haha. Då blir hon helt livrädd. Det går en lite på nerverna vill jag lova. MEN hon är ju som sagt världens bästa häst att hoppa och på sommaren är hon oftast en dröm att rida så man får ta att hon är lite hispig :) 

nej nu ska jag göra något roligt :) kanske måla naglarna... vi får se :D hejdå! 

 
Min nya tröja och mina nya strumpor från HM. Måste verkligen gilla kombon med höga strumpor och dr martens aktiga kängor. Gillar ni höga strumpor? 
 

Schoooool

Sitter i skolan med projektarbetet, äntligen börjar rapporten bli färdig! Känns som att det här kommer att bli en riktig plugghelg men jag känner mig faktiskt taggad på det. Och häst såklart. Ska se om jag och ginny kanske kan rida ut någon dag :D 

Måste fortsätta med rapporten nu även om det känns lite segt... Vi hörs sen!! 


Är vi lika?! 
Var lite uttråkad på rapportskrivningen
 igår haha. 


alexandrasjosten.blogg.se; design

Hej bloggen!! 

Asså ni MÅSTE kolla in Toves blogg. DEN BLEV SÅ SJUKT SNYGG!!! 
Haha tycker jag som gjort den haha. Nej men faktiskt, gillar den väldigt mycket. Nu måste jag ju dock fixa en ny till mig själv eftersom att min helt plötsligt ser jättetråkig ut. 

HÄRHÄRHÄR kollar i på Toves :) 

Vad tror ni, är webbdesign mitt nya? 

Måste dock hoppa i säng nu! Vi hörs :* 

 

Fotboll och sånt

Hej bloggen!! 

Såklart försov jag ju mig i morse men jag har tid att sitta extra på fredag. Efter det hade vi fysikföreläsning och sen hade jag lunch och håla så då åkte jag hem och lagade mat. Det blev faktiskt ganska gott!! 


Det ser inte så gott ut men det vad improviserat och det var faktiskt gott! Kanske ska kalla det Alexandras utgående varor special?

Hur som helst så åkte jag sedan tillbaka till skolan och hade möte med projektet och sen jobbade på det innan jag åkte direkt till stallet där jag red Ginny som faktiskt skötte sig idag :) Sen efter det sprayade jag i lite hårspray och gick ner i puben för att kolla på fotboll vilket var trevligt. Nu ska jag sova så vi hörs imon :* 


Mitt plattade hår :D det har varit så mjukt och fint idag! Måste ha gjort något rätt haha 

alexandrasjosten.blogg.se; tisdag, så långt kvar till helg...

Hej bloggen! 

Såg att ett inlägg jag gjort i en bloggrupp av misstag kom upp i typ allas nyhetsflöden så jag raderade det så fort jag kunde typ vid ett haha men ändå en del mer än normala statistiken vilket känns lite pinsamt. Men om någon kom för att stanna och om du läser detta luddis så välkommen hit ;) 

Dygnet har verkligen för få timmar. Eller i alla fall eftermiddagen. Fick flyttat projektet till i morse istället för att ge mig extra timmar nu på eftermiddagen men har ändå inte hunnit så mycket jag skulle vilja. Men det är väl en sån grej som kommer med att ha hästtjej. Mycket blir ogjort. Jag skulle till exempel vilja bekanta mig med min kamera! Vilket ni inte härt något om än men jag har gått och blivit med systemkamera :D Jag skulle nog inte tro att det gör så stor skillnad just nu eftersom att jag är kass på den och vädret är tråkigt men jag hoppas på att kunna ta lite fina bilder med den som jag kan visa upp för er någon gång! 
Skulle vara jättekul om någon ville agera motiv för när jag var yngre hade jag alltid en dröm om att bli modefotograf men efter mina photoshoots med Elvira kan vi ju säga som så att motivet var super men jag som höll i kameran höll verkligen inte måttet. 

Eftermiddagen började med att hämta kortet, sen åkte jag till Ö o B för att jag skulle köpa ett billigt balsam att kunna bada mina frissiga delar i men såklart fick jag med mig mycket mer än så. Hejdå studiebidraget. Men ni vet sånt man tänker på att man borde skaffa som idag hade jag för första gången i mitt liv skulle jag påstå blandhy istället för genomgående torr och känslig hy vilket inte är så kul eftersom att jag nästan blir lite oljig så jag kände att jag behövde en ansiktsrengöring och ja vips så låg ju det i korgen. Och att använda ansiktsskrubb som bodyscrub kan ju inte vara det bästa så en sån följde också med... Och nu när jag har en bra plattång och vill platta håret är det ju bäst att ha ett värmeskydd och oj kolla där var ju det som Lauren använder så det åkte oxå ner. Lite godis för att jag var så himla hungrig och ett hårserum vilket jag oxå funderat på att köpa till mitt frizziga hår. Vill verkligen ta hand om det så nu häller jag i mig vatten och provar olika hårkurer ;) Idag slog jag nämligen rekord i att fälla hår, vilket Matilda och Rikard kan intyga för att det enda jag gör i princip är att plocka hår från min jacka och kavaj. 

Fantastiskt att jag ändå har så mycket hår kvar! ;) Mitt eget självfall när håret får självtorka. 

Läste igår att man kan göra balsamspray bara genom att blanda balsam och vatten vilket känns logisk så det var jag nyfiken på att prova och därför blandade jag det med mitt 20 kr för 500 ml balsam. Ska bli spännande! 

Jag hoppas att åtminstonne någon är intresserad av mina skönhetsinlägg för det är vad jag tycker är roligast just nu! Och om inte får ni väl hålla ut ett tag tills något annat blir mer intressant vilket det oftast blir ;) 

För att knyta tillbaka till början av inlägget så var jag sedan i stallet där jag red vilket inte gick så bra. När jag kom hem var klockan redan 20:00 och då skulle jag egentligen laga mat men kände inte att jag hann så jag har pluggat fast inte så mycket som jag ville och lite annat. Hoppas att ni haft en bra dag! 

Planen för morgondagen  är att gå på min övning som är på morgonen och sedan gå på fysikföreläsningen fram till lunch då jag tänkte åka hem och laga mat och plugga fram till 15 då vi ska ha möte med projektet och sen på kvällen åka till Ginny. Beroende på när jag är färdig där och hur pigg jag känner mig kanske jag ska titta på fotboll här på hallands efter. Har ni några roliga planer för imon? 

 
Nu ska jag dock sova så att jag kommer upp imorgon till övningen! kram mina hjärtan 

alexandrasjosten.blogg.se; late blog

Hmm många sena bloggar nu för tiden.

Hur som helst. Eftersom att jag var duktig och pluggade fysik innan belönade jag mig själv med att stanna kvar i stallet och titta när de andra hade hoppträning vilket var jättetrevligt och jag önskar verkligen att jag kunde varit med! Men nästa torsdag blir det hoppträning för min del i alla fall och sen tävling på helgen. Kan inte bestämma mig för om jag ska rida lördag morgon eller söndag eftermiddag beroende på vilket som är bäst pluggmässigt. 

Tänkte hinna med en hel del andra saker idag så som att åka till Ö o B och hämta ut mitt kort som kommit till ICA men det blev inte av så ska göra det imorgon istället. Har tappat så himla mycket hår det sista så jag har blivit väldigt inne i det här med att vårda håret för nu får jag ju vara rädd om det jag har. Jag har därför suttit med en vattenflaska hela kvällen och försökt få i mig en nyttig daglig dos vatten som jag annars ligger långt under eftersom att det är bra både för hyn och håret och har även kollat lite på att kanske ta någon slags multivitamin. Vad tror ni? 
Jag skulle dessutom vilja spara och ha lite längre hår så då gäller det att vårda det så att man inte behöver klippa det så mycket. 


Idag hade jag på mig den nya kjolen från HM - LOVE IT - och en tröja från bikbok. Kände mig fiin :) 

 
och här kommer dagens youtube-klipp:




skratta så sjukt mycket när han klättra upp i trädet xD

alexandrasjosten.blogg.se; youtubefrälst!

Hej bloggen! 

Hur mår ni idag? 
Hoppas att ni mår toppen. Min morgon har faktiskt varit ganska lugn förutom att jag har städat och fixat lite så resten av dagen blir det fullt fokus på att plugga. Förutom stallet då såklart men Ginny ska ta det lite lugnt idag eftersom att vi tävlade igår. 

Ville bara säga att jag är youtubefrälst! 
Eller jag har ju sagt att jag börjat gilla youtube väldigt mycket men det är faktiskt fantastiskt. Framförallt har jag snöat in väldigt mycket på olika vloggare som är inriktade på smink men jag tittar även på photoshoptutorials, träningstips med malin och peder, mattegrejer osv. På youtube finns verkligen ALLT. 

Min favorit atm är Lauren Curtis som är 20 år från australien och gör olika sminktutorials och likande. Hon är ofta väldigt rolig i sina klipp och de är inspirerande. Jag gillade faktiskt inte första videon jag såg med henne men jag såg nog inte rätt för resten är väldigt bra! 




Kolla gärna flera videor för jag hade jättesvårt att välja! 

Mitt andra youtubetips är malin och peders tips för HM vilka jag tror att många redan sett men hur som helst. Jag har inte provat någon av tipsen men det är väldigt inspirerande! 




Senaste filmen de la upp som jag tycker är okej. Tycker att denna filmen är riktigt cool




Tänker att det är lagom många klipp idag så kommer det fler senare! 

alexandrasjosten.blogg.se; Tävling Helsingborg

Hej bloggen!! 

Förlåt för sent inlägg men mer om vad som uppehållit mig kommer i ett annat inlägg. Nu ska vi nämligen prata om resultatet i dagens tävling och lite mina tankar kring tävlingen i allmänhet! 

Jag är väldigt nöjd med dagen måste jag säga, det var en riktigt kanonkula vi lastade ut ur transporten i morse på tävlingsplatsen som skulle springa runt och visa upp sig. Inte bara jag som tycker att det är kul att vara tillbaka i tävlingssammanhang verkar det som! 
Skrittade fram lite längre än nödvändigt så kom precsis i tid till att gå in på ridvolten vilket såklart var okej men det känns alltid bättre när man är där lite i tid. Bästa man kan göra på en tävlingsplats är att vara i tid och känna sig förberedd. Hur som helst så var framhoppningen lite för kaotisk i min mening men å andra sidan tycker ginny att det är lite jobbigt och därför går hon in i något slags koma där hon inte tittar på någon eller störs av någon vilket är SKÖNT. Att helt plötsligt få världens snällaste häst inne på framhoppningen är verkligen en av Ginnys fördelar och det är så mycket lättare när man bara kan rulla på och hoppa sina språng. 

Innan jag berättar om vår runda så vill jag ta lite om banan först. Min första känsla när jag kom in på bangången var att det var stort och svårt så jag blev såklart lite nervös. I mina ögon lite knixiga linjer och framförallt linjer som ettan till tvåan kan få oss lite ur balans - har hänt innan - vilket har resulterat i ett stopp så redan där var jag lite osäker. All denna tid och energi för att falla ur på tvåan ville vi ju inte. Hur som helst kändes trean till fyran på tre språng okej, hur fel kan det gå när man har tre språng på sig lixom? 
feman kändes också nervöst då det var lite samma sväng som till tvåan och för att inte tala om sexan som var det största hindret på banan till ett räcke med vattenmatta - fem språng tror jag? - som jag inte trodde skulle vara så farligt men som flera stannade och trillade av på. 

Mitt självfötroende var alltså inte på topp när jag gick in på banan men det var det som var så underbart för det kändes mycket lättare än vad jag trodde att det skulle göra! Ettan till tvåan gick kalas, lite tvek till femman men inte så farligt, sexan kom jag väldigt bra till vilket gjorde att jag bara flöt på fram till sjuan och fick med mig bogen väldigt bra in i sista kombinationen och vips så var vi nolla i grunden :D 
Jag tappar lite fokus mot nian och tappar bogen så att vi inte riktigt får den vinkeln på nian som jag ville och därav missförståndet som sker efter hehe. Ni måste titta på filmen för der är kalaskul! 

Jag är helt klart på väg till vänster och hon är helt klart på väg rakt fram där det står ett hinder som vi är på väg rakt in i. Tyvärr fick jag ju då följa med henne runt det hindret och efter det kändes det inte lönt att rida mot klockan så inte den snabbaste tiden men en placering ändock och jag är väldigt nöjd! 

Min häst är verkligen den bästa <3 

Här har ni filmen ni måste kolla med ljud!! Skrattar lika mycket varje gång. 




Nu måste jag sova vi hörs imorgon! 

Omänskligt!

Hej bloggen!!

Är på g till tävling nu vilket är omänskligt tidigt enligt mig. Klockan stod på 5 i morse och vi har i stallet typ vid kvart i 6 och körde därifrån ungefär 20 över. Puh. Inte okej när tävlingarna börjar klockan 8 och man måste vara där innan för att kunna gå banan! 

Ska försöka vila lite, vi hörs sen :) 





På väg hem!

Hej bloggen!! 

Hoppas att ni hade en toppenkväll för det hade jag :) 
Vi började med mat hemma hos Oskars kusin vilket var väldigt gott och mysigt. Sen tog vi tunnelbanan till fryshuset där konserten var. Passenger var grym!! Han sjöng fantastiskt och var väldigt humoristisk. Konserten var lixom fulländad för det gick både snabbt och långsamt, djupt och ytligt. Publiken var med och publiken stod stilla haha. Sista låten var lite roligt för den handlade om att vi nu för tiden upplever allt genom vår lilla ruta på smartphonen. Vi filmar konserter och fotograferar fina platser istället för att uppleva det. Kan inte annat än att hålla med! Har nog aldrig filmat på en konsert och bilder på vackra omgivningar vet jag ändå aldrig vad jag ska göra med så bättre att bara titta och uppleva. 

Nu är vi på väg hem och eftersom att vi ändå är i tid så ska vi åka inom sharpman på vägen och har jag tur även charlies :D lycklig tjej!! 
Vi hörs sen! 




Så roligt kan man ha i bilen.... ;) 

RSS 2.0