En månad senare!

 
Hej bloggen! 
 
Längesedan nu... igen. 
Sedan sist har jag hunnit med en del, bland annat varit i New York och valborg! Det första var ju helt klart det häftigaste. 
Och tro mig, det var häftigt! Men jag måst erkänna att jag nog hade lite för höga förväntningar inför resan eller hade romantiserat new york lite. Vi bodde mitt på Times Square som var precis som man trodde med alla flashiga neonskyltar och allt folk men det var också väldigt skitigt och lika mycket turister som sprang runt och tog kort var det biljettförsäljare till olika turistattraktioner. 
Jag hade även föreställt mig New York som världens shoppingmecka vilket det säkert är om man vet vart man ska shoppa någonstans men helt ärligt så kändes det som att vi bara gick väldigt långt för att komma till enstaka butiker som inte levde upp till förväntningarna. och det var dyrt! Zara i New York var mycket dyrare än här i sverige. 
Trots det fick jag med mig väldigt mycket fint hem och mycket smink såklart!
 
 
Här ser ni allt smink jag köpte haha! 
 
En av de bättre sakerna med New York tyckte jag var bussturerna där man turistade på riktigt och satt uppe på en duddeldeckare och lyssnade på en guide man hade i hörlurar i öronen. och maten! 
Vi åt på världens godaste ställe som hette Buddahkan som vi var tvungna att boka en månad ungeför i förtid och det förstod man verkligen varför. 
 
 
Här ser ni lite av det vi åt. Man fick en en stor tallrik med det man beställde och sen fick alla varsin tallrik som man la upp på så att man kunde ta av allas. Mammas Ginger Glazed Lobster var hur god som helst och mina Lambracks (eller vad det heter?) var också suveräna. Till förätt fick vi iin ett fat med massa småsaker som man tog en av och där hade vi också några favoriter.
 
 
Här ser ni en guide vi hade på en av bussarna haha. Jag tyckte att han var bäst! 
Visste ni till exempel att ju mer man ser av brandstegarna utan på byggnaden desto lägre klass kunde flytta in i husen när de byggdes eller desto billigare var de. Till exempel som de här husen: 
 
 
Hotellet tyckte jag också väldigt mycket om förutom att det låg där det låg. Rummet var stort och luftigt och frukosten var väldigt god. Byggnaden var 48 våningar hög och hissarna låg på utsidan av en pelare i mitten och de var genomskinliga så att man nästan fick svindel när man åkte ner från översta våningen. 
 
 
Här tog jag kort uppåt från åttonde våningen! 
 
 
Min frukost varje morgon med ganska lite variation hehe. Hade nutella som pålägg på det lilla brödet i mitten men det kunde jag ju inte ha med på bild hihi.
 
Som ni vet var jag även på IMATS vilket är en jättestor sminkmässa i New York vilken var väldigt häftig att ha varit på men kändes som en enda kö haha! fick inte med mig så mycket därifrån för köade i två timmar för att få köpa sigmaborstar så när vi kom fram orkade vi inte ställa oss i ännu en kö. Jag såg några youtubekändisar men tyvärr inte så många för de flesta kom efter vi redan gått men hörde att de blev utslängda för att de skapade kaos! Stackars de som annordnar IMATS! 
 
 
Det var nog allt för nu i alla fall! 
 
Jag kan absolut tänka mig att åka till New York igen men jag skulle nog välja att bo lite mer i utkanten eller i alla fall i ett lite lugnare område. Kommer nog att berätta mer om min New York resa vid andra tillfällen :) 

RSS 2.0