alexandrasjosten.blogg.se; vårkänslor

Idag var det till och med varmt ute kände ni det? 
Strålade solsken, plusgrader och all snö borta, vad mer kan man begära. Det som göms i snö kommer dock upp i tö så idag fick vi kratta stallplan så det stod härliga till. Måste säga att Elvira drog tyngsta lasset där riktigt duktig är hon. 
Det går inte att vara annat än glad en dag som denna och det kände nog hästarna också för alla mina hästar gick fint idag. Bästa var abbe eller nicole, kan inte riktigt bestämma mig. Idag var även första dagen på jättelänge som jag red i handskar och inte mina tjocka tumvantar. Ett solklart tecken att det börjar bli varmare vilket jag var tvungen att dokumentera och jag behövde knappt ha på mig min vinterjacka idag och frös inte. 
Idag är det 4 dagar kvar tills Ginny för börja trava och sen efter det 6 veckor till återbesök, låt tiden gå fort! Nu när första tävlingen för i år börjar närma sig blir man så fantastiskt taggad på att komma igång på riktigt för det här ska bli mitt och Ginnys tävlingsår och året då vi kanske kan kamma hem lite priser. Vi hoppas på det i alla fall. 



Hehe en styck dokumentation på en handske. De absolut bästa hanskarna tycker jag. Min pappa har köpt dem till mig på en arbetsklädesbutik men vet att de går att köpa på till exempel hööks också men för betydligt mer pengar. Dessa är alltså standard när jag rider hemma och det är varmt och på tävling kör jag på ett par svarta roeckl. På tal om varmt så luktade mina handskar så gott efter ett tag så jag slängde in dem i tvättmaskinen och dom kom ut rena och fina. Så plus i kanten för dessa hanskarna är att de går att tvätta haha. 



Här ser ni fördelarna och nackdelarna med vår ;) hästarna går givetvis inte utan täcken än men det stod en häst i vägen på gången så vi tog utehållet in i boxen och det var mysigt tyckte abbe! 
Blir själv helt förundrad över hur töntig jag ser ut, jaja vi har inga modefotografer på jobbet. 
På den högra bilden är det alltså Elvira när hon krattar på stallplanen. Skönt att det är gjort i alla fall.

Imorgon ser vi fram emot en fullspäckad arbetsdag och sedan bio på kvällen tillsammans med min mamma som ska komma upp och hälsa på. Sedan kanske mat ute med resten av stallgänget vilket ska bli väldigt trevligt. 

alexandrasjosten.blogg.se; the host

Igår när jag satt och sökte på en bild till mitt inlägg om ljudböcker upptäckte jag att filmatiseringen av The host har biopremiär här i Sverige den 29 mars. Helt ärligt visste jag inte att den var på väg att filmatiseras så jag blev väldigt glad! 
Sökte upp trailern på youtube och blev väldigt besviken vilket man alltid blir. Jag blev väldigt besviken av trailern till breaking dawn part 2 men inte alls besviken av filmen så förhoppningsvis blir jag inte det nu heller. En sak som jag blev besviken på var att wandas seeker i boken är kort och mörkhårig men i filmen är hon lång och blond. Sådana saker kan reta ihjäl mig eftersom att det är så lätt att fixa. Hur svårt kan det vara att hitta rätt skådespelare lixom? 
Det kanske är ett framtida yrke för mig, ledare för skådespelarauditions ;) 
Här kan ni i alla fall läsa om filmen och här kommer trailern: 



Vad tycker ni? Kommer ni att se filmen? 

alexandrasjosten.blogg.se; walking, walking right into the sunset

Skrittar på bubb, avverkat en halvtimme har en kvart kvar. Fett segt!
Har upptäckt att hon sköter sig bättre om jag pillar med mobilen än om jag försöker jobba henne så det jobbar jag med nu ;)
På tal om inget, någon som vet vilken serie repliken i rubriken kommer ifrån?


Bild från förra sommaren 

alexandrasjosten.blogg.se; alla är vi lite konstiga

Som ni vet vid det här laget är det jag som är masterchef på leken ab och tycker att det är kul att laga mat. Det ni inte visste är dock att jag alltid när jag lagar mat tänker "vilket kap jag är". Till och med jag tycker att jag är konstig när jag tänker så men om inte annat kan man tycka om mig för min matlagning! Tänker någon av er där ute också så ibland? När ni lagar mat, städar och andra vuxengrejer?


alexandrasjosten.blogg.se; ljudböcker

Ljudböcker är verkligen underskattat tycker jag och alldeles för dyrt! För länge sedan fick jag alla twilight ljudböckerna av min pappa och dem fick man på ett litet chip som satt i en USB port typ vilket var jättesmidigt och kostade lite drygt hundralappen tror jag vilket inte är så farligt. Nu kostar dom minst 250 kronor och det blir det inte värt. Jag är ju lite av en boknörd och i alla pauser jag får lyssnar jag gärna på en bok. Till exempel innan jag går och lägger mig eller när jag sitter vid datorn. Jag har precis lyssnat klart på The host av Stephanie Meyer för hundrade gången och den är utan tvekan bäst. Om ni inte läst The host rekommenderar jag den jättestarkt. 
Jag läser ju även vanliga böcker ibland och just nu läser jag andra boken i serien The hunger games vilken jag tycker är helt okej men inget spektakuklärt lixom. Jag älskar tanken bakom boken som är så himla provocerande men jag är inte så förtjust i hur den är skriven och storyn. 

Om jag skulle ge tre stycken boktips som man måste läsa skulle det vara The host av Stephanie Meyer, Twilight av Stephanie Meyer och Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson tror jag. Den sista är inte alls min typ av bok vilket är vad som gör den så genegalisk för jag älskar den ändå. Fantastiskt bra skriven. 

Har ni tre böcker som ni ser som måsten? Vilken genre tycker ni bäst om? 
Dela gärna med er om era tankar bland kommentarerna! 


alexandrasjosten.blogg.se; good side bad side

Alltså, är det inte ganska sjukt ändå hur mycket tid som läggs ner på egobilder? 
Att dömma av facebook och andra sidor på nätet är jag inte den enda som då och då knäpper egobilder och inte ens jag kan svara på frågan vad som är roligt med det eller meningen. Ett tag på gymnasiet jobbade jag även med att man var frän om man var taggad i många bilder på facebook. Vad är det med människor och vara med på bild? Eller vad är det med människor och att titta på andra på bild? 

Det jag skulle skriva om var dock att jag helt klart har en bra och en dålig sida. Är det så för er också? 
Vilken är er bra och vilken är er dåliga? 

Min bra är från höger vilket säkert kan bero på att jag har luggen år höger. Vad tror ni? 



Finns det någon del av erat ansikte som ni tycker bättre om än den andra? 

alexandrasjosten.blogg.se; stackars tvättställ

Tjena bloggen! måndagar är så härligt alltså för man orkar sånt som man inte riktigt orkar annars. Just nu sitter jag till exempel och gör något så tråkigt som att rensar bilder på min telefon. Har rensat innan och har ändå drygt 2500 bilder så känner att det är på tiden eller lika bra. När jag är färdig med det tänkte jag att jag kanske bloggar lite till men det jag ville ha sagt nu var att något hemskt trauma måste ha befallit mitt tvättställ. Har ingen aning om vad som hänt men stommen har lixom knäckts. Helt galet. 


alexandrasjosten.blogg.se; måndag

Idag är det ju måndag vilket som de flesta vet betyder ledig. Passade på att sova länge idag för att jag var så himla trött igår. Det är hårt att endast sova några timmar och sen jobba så som vi gör men vi var väldigt duktiga igår och man kan ju jaga bort tröttheten under dagen men fram mot kvällen när man är färdig anfaller den en nästan haha. 
Pay and jumpen gick bra och de flesta skötte sig, även vi hästskötare ;) Det jag är mest stolt över dock är att jag inte missade ett enda samtal, jag är väldigt bra på att missa att det ringer då jag nästan aldrig har ljudet på. 

Idag har jag sätdat och tvättat, två riktiga måndagssysslor. Mitt rum såg i princip alltid ut som ett bombnedslag fram till ungefär årsskiftet då jag tycker att jag blivit mycket bättre på att hålla ordning. Säker på att Elvira instämmer för det är stor skillnad! Imorgon var det ett år sedan jag flyttade till vaggeryd så ska baka en tårta senare för att fira detta. Tiden går så himla fort och dagar, veckor och månader bara flyger förbi. Även om det är mitt i vintern känns det som att sommaren nyss var här hösten gick av bara farten. 2012 var verkligen mitt "hästår" då jag levde och andades häst vilket jag har trivts sjukt bra med. Andra saker som peace and love och SHM var sjukt minnesvärda och alla våra kvällar då vi dansat loss på centrum. 

Nu ska jag baka tårta och för kvällen står det kanske fika eller bio på schemat? vi får se helt enkelt! 

 

alexandrasjosten.blogg.se; utgång och förstörd statistik

På väg hem från en lyckad utgång. Började på Olles där vi träffade en från Halmstad som jag träffade på juldagen. Det var väldigt trevligt och jag hoppas att vi träffar dom fler gånger. Vi drog därifrån till centrum där vi blev besvikna för att vår favoritdj inte spelade. Kvällen slutade dock väldigt bra och nu sitter vi på bussen. Inget inlägg idag tyvärr vilket förstör min statistik, har haft minst ett inlägg per dag länge känns det som. Men vi kommer igen ;) hörs imorgon efter pay and jumpen!


alexandrasjosten.blogg.se; blus och charlisrea

Ligger här i min säng och är dödstrött. Skulle egentligen åkt till Axel ikväll men det blev inte så, det blir läggdags tidigt istället. Hittade tyvärr ingenting på rean på charlies men plånboken är lite gladare i alla fall. Det var i princip bara kläder på rean och det var inget jag behövde så inget fick följa med hem. 
Imorgon blir det däremot lite roligare för då är det lördag vilket innebär jobb och fixa hästar fina inför clear rounden på söndag och sen står det utgång på schemat för kvällen! Det räcker med en helg hemma från krogen så blir man sugen och taggad igen. Vi går förhoppningsvis ut med nya kompisar i helgen vilket vi ser  fram emot och sen något av det roligaste - bestämma vad man ska ha på sig. 

Nu ska jag krypa till sängs men tänkte visa en bild på min nya skjorta som jag hade på mig idag. Tycker att den är fantastiskt söt och till den har jag en vanlig svart kjol från hm. 


alexandrasjosten.blogg.se; bilder

Här kommer lite bilder som skulle varit med i förra inlägget och jag skulle även skrivit om att vi var på Johans och åt världens godaste macka igår och till efterrätt tog jag en jättegod nöt och cola paj. Jag blir så ofta besviken på efterrätten men denna gången blev jag inte det.


alexandrasjosten.blogg.se; KALLT

Satan i gatan vad kallt det är ute idag! 
eller idag, varit hela veckan. Ridhuset känns mer som en ishall och skritta fram är lite av en plåga hehe. Trots det sköter sig hästarna och Greta min favorit har kommit tillbaka vilket är väldigt roligt. Idag när jag red henne tänkte jag att hon är som en ferrarimoped, känslig och fin men enkel. 

Idag fyller Nina år som äger tre av hästarna i stallet så hon kommer hit och bjuder på tårta och får presenter. Efter det ska vi åka in till charliesrean(!!!) vilket ska bli väldigt roligt så vi skyndade oss på jobbet idag och är inne nu och ska duscha så att vi kan åka in till stan efter fikan. Jag letar inte efter något speciellt på charlies men det ska bli kul att titta för det ska tydligen vara väldigt mycket på rean. 

men nu måste jag kila hejsvejs!! 

alexandrasjosten.blogg.se; lunch

Liveblogg.
Elvira utbrister "Det finns nog hopp"
Mina egengjorda hamburgare


alexandrasjosten.blogg.se; i like to ride my horse

Idag skrittade jag på min lillsnutt wiih. Asså veterinären vill att jag ska gå på en grusväg men det får inte vara halt, va? vädret är lite fel för det. Hon skötte sig i alla fall utmärkt och gjorde ingenting busigt. Jag tror att är man bara ensam i ridhuset så håller hon sig på marken för hon är ju verkligen inte den busiga typen. Känns så skönt att hon är så stabil i psyket som hon är, 7 veckor utan sadel och man skulle aldrig ens fundera över att hon skulle reagera över att få på sig den igen. Skritta är dock sjukligt tråkigt och det här med att sätta igång häst är så himla långsamt arbete. Jag älskar henne och gör allt för att hon ska bli bra men att sitta där när jobbdagen är slut och halvfrysa ihjäl i vad som ska bli en timme till slut är inte det roligaste jag vet. Men sånt är livet. 


kan inte skriva mer så skönger in en bild på det jag hade på mig igår hos axel. 


nya tröjan från lindex och en skinnimitationskjol från hm 

alexandrasjosten.blogg.se; veterinären

Idag var Ginny hos veterinären vilket såklart var lite nervöst för om hon skulle vara bättre eller inte men det var hon! 
Veterinären tyckte att det såg mycket bättre ut och att jag kan börja sätta igång henne. Det tråkiga är dock att igångsättningen är fruktansvärt långsam. Först två veckor skritt, sedan tre minuter trav per dag i en vecka, vecka två fem minuter trav, vecka tre 8 minuter trav också vidare. I slutet ska jag ha känt på galoppen typ och efter 8 veckor ska vi på ytterligare ett återbesök och efter det trodde han att jag skulle få hoppa igen! Det längtar jag verkligen GRYMT efter. Hoppas inte att jag tappat allt för mycket för vi var i ett sånt himla flyt innan skadan kom - vi var i toppform. 

Tog en bild på henne hos veterinären och det är verkligen tråkigt hur mycket muskler hon tappat över ryggen men min känsla är att hon efter igångsättningen kommer att vara finare än någonsin så dom får vi nog snabbt tillbaka! Det som är skönt är att hon har varit så harmonisk under sin vila och lagt på sig vikt istället för som många är så vakna som henne istället blir stressade av att inte gå och tappar vikt. Hon har verkligen fått en rund och go mage.

 


Så sjukt osmickrande bild på min påniehäst <3 

Hon vart lite trötter oxå ;) 


Världens bästa pojkvän var även med och hjälpte mig hos veterinären, främst med lemmen på lastbilen för den är lite för tung för mig ensam ;) han är så himla duktig med hästar min Axel och är inte rädd alls. Dom har ju visserligen hästar hemma men inte så stora som jag jobbar med. 
Han hjälpte mig att knäppa ginnys täcke och plocka upp bajs men tyvärr knäppte han fel så han fick göra om haha, så söt. 






Nu ska vi ner och fodra och sen ska jag åka till axel så vi hörs imorgon! 

alexandrasjosten.blogg.se; haha

Okej. Jag ska aldrig mer prata om uppdatering för det blir som någon slags prestationsångest och resulterar i mindre update än vanligt nästan! Vaknade upp hos axel i morse och vinkade hejdå till honom för att han skulle till skolan. Åkte hem snart efter det och la mig och läste The Hunger Games. Gillar den starkt hittils för att den är så nytänkande och på sätt och vis provocerande. Efter det hade jag ett långt samtal med bästa vän som är i austalien vilket var supermysigt. Vi har inte tid att prata så ofta på grund av tidsskillnaden då båda jobbar och sådära. 

Sedan gjorde jag mig i ordning och jag och Elvira åkte in till stan, first stop Johans för nu skulle vi bannemig ha våra mackor ;) Tyvärr var de inte lika goda som förra gången. Brödet var inte lika färskt och lite ljusare och jag fick lite mindre lax än förra gången. Med mackor i magen var vi på riktigt laddade inför shopping och jag hade tänkt tillåta mig en liten avvikelse från mitt sparande under dagen. Liten blev det inte, ganska stor faktiskt. Köpte tre par skor, två bhar och två trosor, två tröjor, en skjorta, ett par shorts, en jacka och ett linne. I mitten av shoppandet satte vi oss på kaffebönan och tog en fika. Tillsammans med fikan och lunchen gick allt på mindre än 2000 kronor så jag är väldigt nöjd. Skjortan och shortsen jag köpte på bikbok hade till ordinarie pris kostat 650 kronor tillsammans men jag gav 200. Jackan och en av tröjorna hade kostat 850 och jag gav 212 kronor. Man förstår dom som har ett beroende av reor och sånt, det är fantastiskt roligt att göra kap. Hur känner ni för reor? bra eller stress? 

från top-left: Jacka från lindex, skor från nilsson, två par skor från skopunkten. 
mid- left: Silverskimmrande tröja från lindex, diadem från lindex, tröja från Gina, bhar från hm.
low-left: Skorta från bikbok, linne från hm och paljettskjorts från bikbok. 

Bilden gör inga av plaggen rättvisa men ni får säkert se dom på tids nog. Skor är verkligen svåra att fånga på bild tyvärr men det är ett par mocka och två par i lack. Jackan försökte jag också ta en bättre bild på men även det var svårt. 



På bilden ser man även halva min dagens outfit. Såhär såg jag ut idag: 



Tröjan har jag fått av mamma och den är från lindex. Har haft den ett tag men inte hittat ett bra sätt att använda den men nu har jag haft den i två outfits den senaste veckan vilket jag är väldigt nöjd med. Man ser inte det men den är öppen i ryggen vilket jag gillar väldigt mycket. 
Kjolen är egentligen en klänning från HM i immitationsläder som jag hade nyår 2011/2012 som jag också har haft svårt att matcha men nu på senaste tiden har jag använd även den i större utsträckning. Skärpet kommer ifrån bikbok. Måste tvätta min spegel ;) 

Nu ska jag dock sova vi hörs imorgon! 

alexandrasjosten.blogg.se; new car

Åh bloggen! Jag har fått en ny bil!! :D
Den är jättejättefin och bra och allt. Underbar att köra. Nu ligger jag och axel och tittar på titanic. Imorgon är det måndag = ledig = uppdatering!! Vi hörs då


alexandrasjosten.blogg.se; FOOD

Hej bloggen <3 
hur har ni haft det idag? 
Vi har haft det bra. Helt ärligt har vi hela dagen längtat efter världens godaste macka på ett fik som heter Johans och knappt kunnat vänta på att åka in. Därför gjorde vi oss i ordning så snart vi slutat jobbet och åkte in till stan men när vi kom dit var fiket stängt! Förstår ni besvikelsen och ilskan. Istället gick vi till vårt andra favoritfik som heter Café Adelante, det ligger väldigt centralt, bra utbud och trevlig personal. Tre viktiga byggstenar för ett bra fik. Någon från jönköping som kan tipsa om något annat bra fik som har öppet kvällstid? 

På Adelante blev det en Tacopaj som var riktigt god. Jag har väldigt svårt för stark mat och efter ungefär två tredjedelar blev det lite för mycket men det var lika bra för pajbiten var ganska stor! Jag kommer definitvt att välja den pajen fler gånger. Till efterrätt blev det kladdkaka med grädde - inte så gott tyvärr. Kladdkaka är inte riktigt min grej men det är alltid ett säkert kort så jag trodde att jag skulle bli nöjd men nä, inte min grej.




Det såg väldigt gott ut i alla fall ;) Chailatten fick definitivt godkänt! Om man gillar söt och smakrik chailatte som jag gör var denna definitivt en av de bättre. 

Kladdkakan var lite av en miss  i protokollet. Likadant kexen, chokladet och colan jag köpte igår. Vi har försökt välja ett nyttigare alternativ jag och Elvira på sista tiden då båda gått upp 5 kilo sedan vi flyttade hit. Mycket är säkert muskler eftersom att vi jobbar betydligt mer kroppsligt än innan men mängden fika vi fått i oss sedan vår start har garanterat bidragit. Häromdagen åt vi därför det på bilden nedan - grönsaker och kycklingfilé. Det är verkligen gott och man bli väldigt mätt. 



Såklart lite onyttig ost oxå ;) 
Det roliga är att jag för några år sedan inte tyckte om varken majs eller avokado och jag skulle aldrig äta bladspenat bara sådär. Man växer i sina smaker men väntar fortfarande på de riktigt vuxna sakerna så som kaffe och sill. Något jag antagligen aldrig kommer att lära mig att äta är tomat, banan och saffran. Jag har tyvärr fått inse att jag är väldigt kräsen när det kommer till mat även om det blivit mycket bättre. När jag var riktigt liten tyckte jag varken om hamburgare, pizza eller glass. Riktigt konstigt barn var jag och tyvärr är det något jag börjat tycka om väldigt mycket ;) 

Nu måste jag dock krypa till sängs. Vi hörs imorgon! 

alexandrasjosten.blogg.se; love got more hooks then a fishline

Tyckte att rubriken passade fett bra för när jag vandrar på gången mot axels hus där jag är nu känner jag hur jag helt plötsligt sitter fast. Jag har fastnat i en fiskelina! Tänk er känslan att sitta fast helt plötsligt i en osynlig tråd. WTF lixom.

Ville bara säga hej till mina trogna läsare, älskar er. heheheh. Tuff dag på jobbet idag så kom sent till Axel. Nu ska vi krypa ner i sängen och kolla på Moulin Rouge. Har ni sett den filmen? Fantastiskt bra är den. Min absoluta favorit när jag var yngre. Nu kan jag nog inte riktigt säga vilken som är min favoritfilm eftersom att jag väldigt sällan kollar på filmer förrutom här hos Axel men jag somnar nästan alltid efter halva. Avatar är bra, twilight, nya batman gillade jag faktiskt väldigt mycket, notebook är också en fantastiskt film och många fler som är väldigt bra.

Vilka filmer tycker ni bäst om? Några absoluta måsten som man måste se? heheh.


alexandrasjosten.blogg.se; pick it up

Tjena bloggen! Vi är on the move, jag och Elvis. Vi ska hämta två hästar i Mullsjö, lämna en i Jönköping och den andra följer med hem. Mysigt med en liten roadtrip!

Inget speciellt hände på jobbet igår men när vi var klara tog vi på oss ett extra lager kläder, varsitt tefat och åkte till en pulkabacke i svenarum. Den är så bra för dom har en pulkalift! Man bara sätter sig i pulkan och tar tag i snöret och åker med upp. Tyvärr var liften det roligaste för backen var så sjukt brant så jag vågade knappt åka. Jag åkte halva och det var ändå sjukt läskigt och gick för snabbt. Efter tre åk hade både jag, Elvira och axel tröttnat så då åkte vi hem.


alexandrasjosten.blogg.se; kavaj

tjenatjena. 
Alltså gud, tankarna gick "HUR ska jag börja detta inlägget" men detta är ju okej, en början. 
Hur som helst så har väl ingen missat Tyras ridklädeskollektion? starrider.se 
Vi har ju ridbyxorna och dom är verkligen sköna och definitivt några jag rekommenderar. Det jag vill säga med detta är dock att jag tycker att den svarta kavajen är så sjukt snygg! tycker ni inte? När jag såg den kom jag och tänka på en kavaj jag har som är en vanlig kavaj som är väldigt lik den så när jag var hemma i vintras tog jag med den upp och tror mycket väl att den kan fungera som ridkavaj! Jag använder den aldrig annars så den bara hänger och ber om att bli använd och nu har jag hittat det perfekta tillfället - vid tävling! 
Vad tycker ni visst är dom lika? 
Detta är alltså kavajen från starrider. 


Detta är alltså min kavaj. Längtar verkligen tills tävlingssäsongen drar igång! mindre än en vecka till återbesöket, håll alla tummar ni har. 

Men är det något att satsa på vid tävling tror ni? 
 

alexandrasjosten.blogg.se; snabbis

Är hos axel så har inte tid att blogga men vi hörs imon


alexandrasjosten.blogg.se; skull

"Dödskalletrycket" som jag pratade om. Gina har precis kommit ut med denna ljusgråa tröja med dödskallen på. Ett av få tillfällen då Gekås i Ullared ligger före de stora klädkedjorna. Köpte min tröja där för nästan exakt ett år sedan!


alexandrasjosten.blogg.se; på g mot vaggeryd

Sitter i bilen på väg till vaggeryd. Skulle tagit tåget men hann inte så pappa kör mig! Massagen idag var superskön och dom sa att det var inget fel på mig direkt och att inga vidare behandlingar behövdes. Säg inte det till min pojkvän bara för tänkte att han skulle få höra något i stil med att jag behöver få massage ungefär en gång i veckan minst ;)
Köpte lite smågrejer idag som en ögonskugga, strumpbyxor och foundation. I min bas använder jag mig av en flytande foundation från lumene som inte är så täckande men utjämnande. Över den använder jag id make up som puder. Egentligen ska man väl bara använda id make up ensam men jag jobbar inte med concealer och tycker att jag blir för torr i huden av bara puder. I basen har jag även lite solpuder och rouge. Solpudret kommer från loreal och rougen heter peach och kommer från MUS.

Jag och Elvira sjunger väldigt mycket i vår vardag och speciellt när vi sitter i bilen. Då kör vi stenhårt på min spellista good shit som jag länkat i bloggen tidigare. Häromdagen sjöng jag raden som står på bilden men Elvira hade inte sett det innan så tänkte att jag skulle visa denna bilden.


alexandrasjosten.blogg.se; att bli vuxen

Eftersom att det är natt och min blogg oftast är väldigt lättsam tyckte jag att det var på tiden att vi kör ett lite djupare inlägg. Om 2 månader och 2 dagar kommer jag att fylla 20 år gammal. Jag kommer att fylla vuxen och allt vad det innebär. Att gå in i vuxenlivet känns lite vemodigt, kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men vem drömmer inte om att vara ung för alltid? Men å andra sidan kunde jag inte vara gladare att lämna tonåren bakom mig. För lets face it, alla tonåringar har det tungt med sig själva ibland, man vet inte vem man är, vad man vill, vem man vill vara och gör misstag. Jag minns en gång för många år sedan då jag inte kunde sluta gråta för att jag ville göra så mycket i mitt liv och jag trodde inte att jag skulle hinna med hälften. Att jag skulle göra mitt 35 åriga jag olycklig för att jag skulle vilja ha allt och därför inte hinna med något. Jag ville ha familj, hästar, karriär och allt annat man vill att sitt liv ska vara. 
Ju äldre jag blir desto mindre osäker tycker jag att jag blir. Jag vet hur mitt liv ser ut just nu och att det är detta jag helst av allt vill göra. Jag vet att det finns väldigt många år kvar att hinna med mycket av det jag tycker är viktigt. För prioriteringar förändras och det som kändes viktigt för år sedan har inte lika stor vikt nu och andra saker har kommit i bättre fokus. Man blir mer och mer den person man kan leva med att vara och har större vetskap om vad som gör en glad. Det som gör mig glad för tillfället är såklart hästarna, kläder, att skriva, pojkvän, familj och vänner. En ganska sund kombination om jag får säga det själv.

Detta året kommer jag att fylla 20, jag kommer att flytta till ännu en ny stad, jag kommer att börja studera och på riktigt ta hand om mig själv. Detta året kommer jag att bli vuxen och det känns inte läskigt överhuvudtaget. 


En lite yngre jag 


En glad jag med bästa vän i berlin 

alexandrasjosten.blogg.se; söndagschill

Idag är det söndag! galen söndag på det. Vi skulle åka med 8 hästar på pay and jump men bromsarna hade frusit fast på lastbilen så de flesta hästarna kom inte iväg. Istället åkte de med fyra hästar som alla skötte sig utmärkt så kul! 
Jag och Elvis var kvar hemma och red dem som inte kom iväg och hade det mysigt för mina mamma var på besök. Det var perfekt för mig för jag ska till tandläkaren i halmstad imorgon och få massage så jag följde med mamma hem och tar tåget upp imorgon. Det betyder alltså att jag är hemma i halmstad nu och ligger i soffan på samma plats som jag legat i över 10 år. Det är något speciellt med det, samma som att sova i sin egen säng. Men sängen i vaggeryd har blivit som ens egen efter snart 1 år och innan jag vet ordet av är väl axels också det. 
Bloggningen kommer fruktansvärt segt för tillfället så jag känneratt jag publicerar här och provar på ett nytt. okej? 


framhoppning på hemmaklubben i somras 
 

Alexandrasjosten.blogg.se; party


alexandrasjosten.blogg.se; fatzo

Min häst har alltid varit väldigt smal och haft svårt att komma upp i hull. Vi tyckte att vi fodrade på henne väldigt bra innan men sedan vi kom hit till vaggeryd har vi sett stor skillnad på henne och hon är mycket rundare och snyggare nu. Eller var innan vilan i alla fall för nu har hon till och med gott och blivit fet! Trodde aldrig att det kunde hända men en maassa hösilage och vila på det har gjort att ginny fått en riktig kulmage. Vi skrattade verkligen åt den igår. Men bättre att träna bort den än att ge mindre hösilage tycker jag!


alexandrasjosten.blogg.se; at my boyfriends house

tjena folket!
Sitter hos Axel och tanken var att jag skulle blogga när han gjorde läxa men han tröttnade ganska snabbt ;)
"meh skojar du" hör jag bakom mig, irriterande närvaro i mitt bloggande. Och där hörde jag en suck och besvikelse över att han när han för en gång nämns ska låta så negativ. hihi, busig flickvän. "inte busig det är elakt" jaja nog med åsikter från han den bakom mig.

Jag ville bara säga hej och berätta lite om min dag. Morgonens första häst som var ubbe är helt klart den jag är mest nöjd med som vanligt börjar det kännas nu. Imorgon ska jag tyvärr inte rida honom men andra härliga hästar står på schemat så ser fram emot morgondagen. Klippte Joes huvud idag och snällare häst får man leta efter. På eftermiddagen kom Siri med tårta för att fira att hon haft Danny i en månad. Jag har haft Ginny i över tre år och tiden går så himla fort! Snart har jag jobbat här i vaggeryd i ett år. 
Efter jobbet skrittade jag på Ginny för första gången sedan skadan. Till en början skötte hon sig exemplariskt, var mjuk i munnen och fin, men i slutet blev hon lite jobbigare då hon drog ett litet "sken" och en stegring. Inte så bra. Vad tror ni, ska man ändå fortsätta rida henne? Hon är ju betydligt snällare när man leder henne.

Måste visa en bild på det vi åt till lunch. Det ser inte så gott ut men det var väldigt enkelt att göra. Vi stekte lite tacoköttfärs, strimlade lite skinka, rev lite ost och tog fram lite grönsaker. Ta ett tortilliabröd och lägg på en plåt, stryk den med lite finkrossade tomater. Efter det hade vi på köttfärs, skinka och ost men man kan nog ha på vad man vill! In med den i ungen i typ 5 minuter och sen var det klart! Det blev supergott och det är verkligen bara lathet som hindrar en från att göra så enkla, goda måltider när man väljer att ta en macka istället tillexempel.


Hann äta lite innan jag tog bild på det, woopsie.

Nu kräver min pojkvän min uppmärksamhet, han är så söt. Så ska bara visa vad jag har på mig just nu och sen lämnar jag er! Jag klär mig nästan alltid någorlunda när jag ska till axel för får ingen annan möjlighet att ta på min vardagskläder. Helt ärligt hade jag en festklänning på mig när jag var här i tisdags för det är för sällan man får chans att ha på sig sånna också och den var ny så ville väldigt gärna ha den på mig. Hur som helst. Tröjan jag bär idag kommer ifrån Gekås i ullared och är köpt för typ 150 kr ett riktigt kap! Har sett döskalle mönstret dyka upp på flera tröjor hos flera kedjor för betydligt mer pengar så är väldigt nöjd.




Har även städat på mitt rum som ni kanske ser. Kolla så duktig jag är mamma! Det är inte lätt att flytta hemifrån alltid och stökigt är typ ett för litet ord för hur mitt rum brukar vara. Här kommer en liten detaljbild från det jag tycker är finast i mitt rum. En barnklädesmodell eller vad man nu ska kalla den. Jag har lite för mycket grejer jag inte vet vart jag ska göra av så just nu agerar den som ställ för ett par av mina skor och min finaste keps. Älskar när kläder kan verka som dekoration!

Nu måste jag dra. Vi hörs!

alexandrasjosten.blogg.se; fashion

Som ni vet är kläder ett av mina största intressen och något jag helt ärligt har lite för mycket av. Garderober fyllda hemma i halmstad och även här uppe i vaggeryd samt två väskor i källaren. Nej nu lät det som extremt mycket, det är det inte, men mycket. Har funderat på att försöka sälja lite men aldrig tyckt att det är värst det och jag skulle ha separationsångest. Att jag bara har två saker hängades med prislappen kvar just nu är ganska fantastiskt. 

Det var dock inte mitt eget ohälsosamma förhållande till kläder jag ville prata om utan tipsa er där ute om två stycken hemsidor som jag tycker är riktigt bra. Internetshopping har inte riktigt fastnat hos mig än då jag tycker om att prova och känna på sakerna jag köper men man blir riktigt sugen på några av grejerna. 
Sidorna heter i alla fall Chicy och NOTME och har ungefär samma stil på kläderna. Tycker definitivt att ni ska ta er en titt om ni inte har gjort det innan och ni får gärna kommentera om ni har något favoritplagg på sidorna! 




Här är några av mina favoriter 
Nu ska jag sova vi hörs imorgon! 

Ett tips förresten, några va kläderna har de på båda sidorna, om den kanske är billigare på ena sidan jag vet inte så kolla först! 

alexandrasjosten.blogg.se; dagen

Hej. Förlåt för pausen! 

Fullt upp på jobbet nu för tiden då alla är igång på riktigt och alla ska klippas och likande inför den kommande tävlingssäsongen. Red tre hästar på förmiddagen, ubbe, nicole och bogarde, alla gick faktiskt bra. På eftermiddagen klippte vi maggan och jag skrittade brolle samt allt det vanliga! Maggan blev jättefin när vi klippte ben och huvud också eftersom att hon är en stor flicka nu på hela 5 år. Hon var väldigt sömnig när vi var klara och hon stod i boxen, så söt, så vi var tvugna att ta kort men hon somnade mitt under vår lilla photoshoot. 



På bilden till vänster låtsades hon i alla fall vara vaken men sen gav hon helt enkelt upp. Tyckte antagligen att vi var lite jobbiga. 

På söndag drar det igång och flera av hästarna ska på clear round på JFK. Så det vi har kvar att klippa i veckan är abbes och joes huvud. 

Just nu håller jag på och går med Ginny varje dag och hon går i en lite mindre hage än vanligt men större än precis i början. Hon har inte sprungit alls i hagen så hon har fått ganska mycket frihet där. Imorgon ska jag börja rida henne i skritt och om två veckor ska vi på återbesök. Då håller vi alla tummar och tår att hon är frisk så att vi kan sätta igång igen. Ser verkligen fram emot att hoppa och tävla för känner på mig att detta året kommer att bli det roligaste tävlingsåret. Vi slutade 2012 med en toppenkänsla och i år ska vi förhoppningsvis debutera 140. 



Min fina Ginny i somras i 130 debuten. 

alexandrasjosten.blogg.se; kändishäng

I tisdags var Tyra Sjöstedt och Niclas haking här och hängde. Det var väldigt trevligt och jag och Elvira lagade supergod mat. Det var lax i ugnen med cream freich, salt och citronpeppar på med hasselbackspotatis och en god sallad. Potatisen var superenkel att göra, bara skala potatisen, skär snitt i den, strö på lite salt och ströbröd, häll på lite flytande margarin och sen in i ugnen. Hur lätt som helst!
I salladen hade vi en påse babyspenat och en påse medelhavsmix tror jag, tomater, gurka, fetaost, avokado, pinjenötter och cashewnötter. I den hade vi en sån påse färdiga dressingar "grekisk" som var väldigt god. Till efterrätt hade vi marängswiss vilket var lite tråkigt men vi hade 10 sekunder på oss att komma på något och gino körde vi ju förra gången. En lyckad middag tycker jag! Att jag ens har förmågan att laga något ätligt förvånar mig fortfarande. Av Tyra fick vi även en par ridbyxor, snygga och sköna.
Nu måste jag sova tjing!


alexandrasjosten.blogg.se; middag och bio

Hade en supermysig kväll igår med bästa pojkvännen. Ibland är han verkligen bäst i världen, oftast hihi. Vi åt på jensens först vilket var helt super! Jag åt revben och dom var så himla goda så vi måste dit igen snart.

Efter det såg vi på "The Hobbit" som faktiskt var förvånansvärt bra. Fighter och sånt är inte riktigt min grej men det var ganska mycket story i denna så den var bra. Kan rekommendera den även om man inte är så glad i sagan om ringen.

Nu är vi på väg till Värnamo för att hacke ska hoppa tre hästar. Det är alltid kul med lite utflykt! Bak i lastbilen har vi en ny stjärna, Joe, vilket alltid är spännande.


alexandrasjosten.blogg.se; nyår

Igår var det alltså nyår. Det började inte jättebra igår men kvällen slutade ganska bra på vår favorit - centrum. Vi blev bjudna på champange och shots och dansa en massa. Så som det ska vara. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer så jag bjuder på två bilder istället och frågar er hur ert nyår var? 


Jag nyårsfin


Jag och Axel på festen

Nu ska jag dock sova, hörs! 


 

alexandrasjosten.blogg.se; ursäkt och hemkommen

Vill be om ursäkt för att jag inte bloggat idag och säga gott nytt år! Nyss hemkommen efter vad som slutade som en väldigt bra nyår. Vi hörs imon!


RSS 2.0