alexandrasjosten.blogg.se; hårt schema

Hej bloggen! 
 
Idag är det onsdag vilket egentligen inte säger mer än att det var tisdag igår och torsdag imorgon. Igår spenderade jag 11 timmar i skolan med kemiplugg. Förstår ni HELA ELVA TMMAR! Helt sjukt. Satt från 09:30 till 20:30. Fick i alla fall mycket gjort till skillnad från idag då det varit lektioner osv hela tagen men ja det behövs ju det också. Det kändes dock fett skönt på seminariet för jag kunde alla uppgifterna han gjorde. 
 
Efter lilla skolan var jag faktiskt på Nova för att kolla på alla ställen som hade medlemsdagar och sådär men jag kom därifrån helt tomhänt vilket man inte kunde tro om mig. Jag ska ju dock gå på stan i göteborg på lördag så idag var mest för att de hade 25 % på valfri sminkprodukt på the body shop om man är medlem. Gäller även imorgon för er som är intresserade! 
 
Imorgon ska jag träffa Rikard i skolan tidigt för att sitta hela förmiddagen och plugga kemi och matte och sen är det kemiföreläsning på eftermiddagen och efter den är det fika med studierådet och äldre studenter som ska kunna hjälpa till med plugg och sånt. Det fanns ju pluggkvällar under nollningen som vart sjukt populära så de ska försöka fixa fler sånna under året. En nu imorgon med fika och en nästa vecka med mat! 
 
I övrigt ska jag nog säga godnatt nu så hörs vi imorgon! puss :* 
 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; livsglädje

Hej bloggen! 
 
Hoppas att ni haft en bra dag. Min har varit sådär för jag fick inte alls så mycket gjort och hade många och långa föreläsningar haha men nu har jag gjort upp en plan för veckan som känns bra och uppnåbar så den ska jag kämpa stenhårt för att hålla. Känner mig riktigt taggad på att blir klar till att åka iväg i helgen för det är ju faktiskt en av årets största helger för oss hästnördar! 
 
Jag har haft en väldigt bra helg förresten förutom att jag blev sjuk i onsdags och det höll i sig ända till lördagmorgon! Eftersom att jag redan hade bestämt saker i fredags så träffade jag några en liten stund men jag var i säng innan 12 och jag hade bilen så det kändes ändå okej. I lördags frisknade jag till ännu mer så på kvällen åt jag pizza med Elvis och sen körde vi en spontan drinkkväll med Rikard och fram mot natten blir vi bjudna ner till norra 3an på korrefest där vi hänger fram till småtimmarna och har superkul. En av de bästa helgerna på länge skulle jag vilja påstå och jag har sån tur som har så underbart fina vänner! 
 
Nu ska jag gå en liten runda och sen blir det bums i säng för imorgon är det kemiplugg hela dagen som gäller! 
Godnatt mina fina! 
 
 
Rikard provade min fina jacka som jag fick av min snälla mormor. Visst passar han i den?? hahaha. 
 

Beauty in everyday life

Hej bloggen!

Vet ni vad lycka är? 

Det är en varm dusch när man fryser

Att öppna en helt perfekt avokado 

Nässpray när man är snuvig 

Att skratta från magen 

Vet ni vad dom är lite irriterande? 

När det lägre läget är för kallt men det högre för varmt.

Att avokadosar sällan är perfekta 

Att bli sjuk när man verkligen inte vill

Men nu har man ett val. Att se de bra sakerna eller de irriterande sakerna och jag tycker att alla alltid borde välja de bra sakerna. 
Godnatt finisar! 




alexandrasjosten.blogg.se; självömkan

Hej bloggen! 
 
Som utlovat är jag här idag igen haha! 
Hoppas att ni har haft en bra dag. Min började faktiskt på bästa sätt med ett ridpass på fina spiken men därefter gick det utför haha. Jag borde kanske inte ha ridit med tanke på att jag hade feber igår men det gjorde jag och när jag kom hem var jag lika dålig igen. Tog mig ändå till skolan och mina kakor jag kämpade med igår var väldgt uppskattade och sen efter det har jag i princip legat död i sängen. Det blir knappast bättre av att jag endast ätit en macka och en kaka sedan lunch igår men jag blir verkligen inte sugen när jag är sjuk. Blir ni också så? 
 
 
Fina spiken och Cornelia i helsingborg :D 
 
På kemin byggde vi kristallstrukturer med marshmallows och spagetti. Det var himla kul haha. Nu ska jag nog se om jag kan ta mig en macka. Har tagit en ipren också så kanske jag känner mig lite bättre sen! Har en ny favoritprodukt som jag måste visa er. 
 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; novischfest!

Hej igen bloggish! 
 
Eftersom att lille elvispelvis är novisch så var vi på novischfesten i lördags med några i hennes klass. Vi var här en stund innan och fixade oss. Mitt smink blev grymt bra tills jag satte på löslgonfransarna då de nästan stal uppmärksamheten lite så att man inte såg min fina ögonskugga. Har ingen bild så ni får ta mig på orden ;) 
Försökte sedan locka mitt hår med plattången men det gick inte alls bra så jag tog locktången trots att jag inte fått så bra resultat med den innan och det blev så bra! Jag höll den bäldigt kort tid och bara nedre halvan av håret så det kommer jag att köra på fler gånger! 
 
Sittningen var kul men det är så himla många internationella novischer på Hallands så jag fick prata engelska hela tiden vilket jag kände mig lite ringrostig med haha. Mitt uttal har verkligen blivit tio resor sämre sedan jag slutade gymnasiet. Som tur är sitter orden och grammatiken fortfarande kvar så det är nog bara fråga om att prata så kommer uttalet tillbaka. Efter sittningen var det eftersläpp på VGs där vi hade kul och jag dansade för första gången sedan juldagen haha. Måste bara säga att toaletterna var helt skumma! Vet ni sånna tjock glasrutor som man kan skärma a duschen med och sånt? Som man inte riktigt ser igenom fast ändå ser igenom. Sånna väggar hade de överallt inne på toan och helt rött ljus. 
Efter eftersläppet hamnade vi på efterfest på hallands med alla hallandsveteraner och sen efterchill på mitt rum. väldigt trevlig kväll och natt. 
 
 
Som ni ser på bilderna till höger så hade jag itt fina renhalsband på mig från topshop! 
 
Måste även visa de perfekta sconsen som jag och Elvis gjorde på söndagsmorgonen. Pannkakor i torsdags och scones i söndags, ni hör ju att det är oss man ska hänga med på morgonen! Det går även alldeles utmärkt att göra scones på flytande smör haha. 
 
 
Resten av söndagen spenderades i skolan med Rikard, Bella och matteplugg ;) 

alexandrasjosten.blogg.se; alla hjärtans osv

Hej bloggen! 
 
I fredags så var det ju alla hjärtans dag som ni vet och det enda jag hade i skolan var ett möte med reiseleiters där vi bestämde lite trevliga saker. När jag kom in i foajen i mattehuset möttes jag även av ett trevligt initiativ av några reiseleiters som hade ställt upp ett bord med pyssel där man kunde göra egna alla hjärtans dag hälsningar. 
 
 
Efter mötet gick jag in till stan och mötte upp Elvis och några från hennes klass och tog en fika. Och sen ska jag berätta något spännande för er. Efter det åkte jag nämligen till staffanstorp och red två hästar! Spiken och nalle heter dom och det kändes så underbart att vara uppe i sadeln igen ska ni veta <3 
Jag kommer att åka dit och rida ibland även framöver vilket känns jättekul. 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; shame on me

Hej bloggen! 
 
HERREGUD! 
Jag insåg inte att det hade gått så många dagar sedan jag bloggade sist! 
en hel vecka nästan. Det känns som att jag har bloggat däremellan. Eller jag vet att jag har det men det kom tydligen inte upp. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt till er som har gått in och sett samma inlägg varje dag. Jag känner dock på mig att det kommer att bli ändring nu! Jag är nämligen helt i fas med både matte och programmering då programmeringslabben idag kändes väldigt bra och jag gjort det man ska. Jag är dessutom helt pmsfri haha och jag är tyvärr på väg att bli lite sjuk. Det är därför jag bloggar nu, egentligen så skulle jag vara på väg till kemicentrum nu men jag var färdig med labben redan vid 20 över 11 så vi gick och åt och sen var det en timme kvar tills den började och eftersom att jag känner mig lite krasslig kände jag att det var bättre att röra mig hemåt och känna om två timmar ifall det är värt att gå på seminariet. 
 
Sist jag bloggade var ju i torsdags så jag tänker att jag uppdaterar er lite på vad som hänt så länge kan ni begrunda bilden nedanför haha. 
Veckans vetenskap kommer också att komma men jag skulle gissa på att den kommer senare efter att jag har pluggat. 
 
 

Biomys

Hej bloggen!! 

Upptagen tjej haha. Nej men gårdagen spenderades i skolan från 8-17 och sen vid 18 mötte jag upp Elvis och fikade och sen gick vi på bio :D 

Vi såg wolf of wallstreet som faktiskt var väldigt bra! Lite mycket naket haha men jag gillade verkligen Leonardo i filmen för han spelade helt grymt. 

Därefter blev jag ju nominerad till den där ölgrejen på Facebook och jag är ju inte den som bangar haha så den filmen får ni kolla in! 

Nu på förmiddagen har jag och Elvis ätit pannkakor haha. Jag är pannkaksmästaren! Hoppas att ni har en grym dag!! 






Veckans vetenskap!

Hej bloggen!

Här sitter jag och läser på om döden och vad som händer i hjärnan då man dör. Varför jag valt detta ämne för veckans vetenskap är för att jag lyssnade på en pod där man diskuterade om hjärnaktiviteten i dödsögonblicket och jag tyckte att det var väldigt intressant och därför vill jag dela med mig av det till er!

Det var nämligen så att ett läkarteam övervakade en man då han var på väg att dö genom att fästa elektroder på hans panna för att kunna avgöra hur vaken han var och hur mycket morfin han behövde och då kunde de se hur hjärnaktiviteten sjönk tills den till slut dog då hjärtat stannade. Men i det ögonblicket så sköt hjärnaktiviteten helt plötsligt upp igen till lite under den nivå vi har vid vakenhet. De trodde först att det var en störning från en personsökare som orsakade toppen men efter att ha utfört detta försök på 100 patienter (med deras tillåtelse hoppas man ju) så kunde de se att denna topp inträffade i 80% av fallen.

Anledningen till toppen kan vara att det krävs en viss elektrisk spänning över våra nervceller i hjärnan för att de inte ska skicka ut några signaler och att man när man är död inte längre upprätthåller den spännigen så att alla nervceller ”avfyras”. Andra forskare tänker att det kan vara hjärnans försök att utjämna balansen, när kroppen går ner i energi går den upp i energi för att kompensera.

En följd av denna topp tror Arvid Carlsson, nobelpristagare i medicin, kan vara att man tappar upplevelsen av tid och att detta därför kan upplevas som evigheten. Tänk så romantiskt det vore om tiden inte fanns längre och du kunde välja själv i vilken tid under ditt liv du ville vara.

En näradödenupplevelse beskrivs ofta som att man ser ljuset i tunneln vilket även det skulle kunna förklaras vetenskapligt. Det är nämligen så att i näthinnan är det mörker som aktiverar nervcellerna vilka signalerar till hjärnan och om dessa inte aktiveras på grund av att näthinnan har för lite energi så kommer de inte att skicka några signaler vilket kommer att upplevas som ljus. Detta skulle kunna förklara varför man ser ljus och på grund av att man har fler synceller i mitten av synfältet så ser man mest ljus där och därför upplevs det som en tunnel.

En annan näradödenupplevelse är att man upplever att man flyter ifrån sin kropp eller att man ser sig själv uppifrån. Detta kan bero på att det finns delar i hjärnan som ansvarar för att ge en korrekt bild av var man har sin kropp och om man får skador på denna eller om den stimuleras så kan man uppleva att man ser sin kropp uppifrån. Som jag tidigare skrev så avfyras det en massa saker kors och tvärs i hjärnan och det är inte helt omöjligt att detta område stimuleras på ett sådant sätt. 

 
Här är en artikel, Här är en pod och Här är en till :) 
 
För att knyta tillbaka lite till förra veckan så tänker vi att synbarriären går där gravitationen inte längre lyckas hålla gasen och Rikard säger att han hört att man inte sprängs men det vet jag inte om jag tror på så på den punkten är jag inte mycket klokare :)
 
Jag tänker mig ett lite kortare inlägg nästa vecka vilken ska hanla om nervsystemet. Blev lite intresserad av det när jag skrev detta inlägget! 
 

Vi bor i ett i-land

Tankar hos en tonåring låter så himla mycket bättre än tankar hos en nästan tjugoettåring men det är ju bara drygt en månad tills jag fyller 21 och får gå på klubb i USA så därför får vi kalla det för tankar hos en nästan tjugoettåring.
 
Det jag skulle skriva var att har ni någon gång lixom haft ett par skor ni gillade väldigt mycket och hade hela tiden till att helt plötsligt aldrig använda dom? Till att komma på det ungefär ett år senare och fundera över varför man slutade tycka om dom. "Tyckte jag att dom var fula eller varför slutade jag använda dom?". Så man övertalar sig själv att ha dom en gång till för att man tyckte så mycket om dom och vid dagens slut vet man precis varför man slutade använda dom. Skoskav! 
 
Historien om en nästan tjugoettårings liv en vanlig måndag ;) 
 
Idag ska jag förresten försöka lägga upp dagens vetenskap, eller försöka, jag ska!
Vad som händer ögonblicket innan man dör, kan bli intressant tror jag. 
 



alexandrasjosten.blogg.se; sjukligt rastlös

Hej bloggen! 
 
Asså allt kan vända så sjukt fort. Från att tycka att det är skönt att ha en paus från stallet till att maniskt tänka på det hela tiden och praktiskt taget klättra på väggarna. Jag vill rida NU, jag vill ha en häst NU. Jag vill träna och utvecklas och känna att jag faktiskt gör något med mitt liv. Mitt liv saknar roliga vardagsmoment så till den grad att programmeringsboken börjar bli rolig. Den är faktiskt ganska pedagogisk och inte alls hemsk att läsa så inget illa menat om den men det känns helt meningslöst att det ska vara höjdpunkten på min dag. 
 
Alla saker man drömmer om att göra om man bara inte hade haft hästen är inte så roliga som man fått för sig och även om jag tycker att det är kul att hinna med att blogga mer, ha tid att fixa mig på fredagar, orka mer osv så är det inte värt det. Tiden försvinner ju bara oavsett och jag känner hellre att jag har gjort ett ordentligt pass med hästen än att titta på gossip girl och äta godis. Visst jag kanske har mer tid att plugga men det känns som att jag tagit mitt schema mer i mina egna händer och pluggar det jag behöver istället för att maniskt gå på övningar osv. Vågar ändå aldrig be våra övningsledare om hjälp. Och därför har jag ofta kvällen ledig. 
 
Klättrade på väggarna innan så jag var tvungen att ta mig ut ur mitt lilla rum och då blev Nova destinationen. Köpte faktiskt ett par likadana svarta jeans som jag har från bikbok. Har funderat ett tag på att köpa ett par till eftersom att jag älskar dom så mycket så idag fick bli den dagen jag slog till. När jag var på väg ut kände jag dock att det var ett ganska tråkigt köp så jag svängde inom kick och fick med mig tre saker hem som jag kommer att visa vid senare tillfälle! 
 
Nu ska jag äta och fortsätta hata på mitt liv haha. Vi hörs! 
 
 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; foundation!

Hej bloggen! 
 
Jag tänkte att jag skulle uppdatera om vad jag känner från mina nuvarande foundations eftersom att jag gjorde ett first impression på min loreal true match som inte var så positiv så nu vill jag skriva och ändra den uppfattningen! 
 
 
 
Jag tycker faktiskt om min loeral ganska mycket nu när jag är väldigt blek och jag vet hur jag ska applicera den. Med min lumene tycker jag nämligen att det är lättast att applicera med fingrarna för att den absorberas väldigt lätt av huden och man får ett jämnt och naturligt resultat. Loreals däremot är alldeles för rinnig för att den ska bli något bra med fingrarna och svamp har inte heller funkat för mig men nu det sista har jag använd denna borsten från elf och då går den jättelätt att applicera. Man får arbeta in den lite men när man har gjort det är den väldigt täckande men ändå naturlig. Jag växlar därför mellan dessa och använder min lumene när jag vill ha naturligt resultat och min loreal när jag vill ha ett mer täckande. Rekommenderar båda! 
Härnäst skulle jag vilja prova en flytande foundation från make up store för att jag har hört att de är bra när man är lite torr. De ska nämligen ha någon variant som är oljebaserad till skillnad från de flesta andra. Isadoras wake-up är jag också nyfiken på! 
Har ni testat någon av dom? 
 
 

Yes Scandinavium!

Jag och brunte gick in i sista 145an och satte en säker nolla så nu är vi klara för kraft cup i Scandinavium! 




alexandrasjosten.blogg.se; hästtävling!

Hej bloggen! 
 
Har spenderat verkligen HELA dagen på hästtävling i helsingborg och Ginny skötte sig jättebra! Dom kom femma i 125 och skulle ju egentligen gå 125 på söndag men dom ändrade till 130 imorgon istället för att hon gjorde det så enkelt. Man känner sig så himla glassig när man går runt där som hästägare men min arbetsskada gjorde så jag kunde inte låta bli att agera hästskötare och göra i ordning en häst helt själv haha. Även lastat på och av hästar och lite smått och gott. 
 
 
 
Vi ska dit imorgon okså vilket ska bli jättespännande så vi hörs imorgon! 
 

alexandrasjosten.blogg.se; kläder <3

 
classy with a bit of sassy
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; halmstad!!

Hej bloggen! 
 
Inne i en sån där lite seg period haha och alla ord jag sätter på skärmen verkar sega och inte alls roliga. Men det är då man ska rycka upp sig och skriva om något roligt! 
 
Till exempel att jag var och hälsade på min älskade lilla häst idag som ska tävla i helgen :) hon ska gå 125 fredag och söndag så är ni i helsingborg måste ni titta på henne! 
 
Nu ska jag faktiskt luta mig tillbaka och njuta av att vara hemma. Vi hörs imorgon! Ska ta bilder och sånt på henne tror jag :) 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; young but im not that bold

Hej bloggen! 
 
Nej jag har inte övergett er! 
Har haft världens längsta dag idag. Labben slutade vid 18 och då var jag så trött och hungrig att jag vart illamående så det tog ett tag innan jag samlat kraft att öppna datorn och skriva till er goingar. Kan hänt att det kom några avsnitt gossip girl däremellan oxå ;) 
 
Nu ligger jag i sängen och lyssnar på taylor swift och ed sheeran. Balsam för själen haha. 
Asså jag älskar verkligen att kemilabba! Vem tycker inte om att ha labbrock, skyddsglasögon och blanda en massa olika vätskor och hålla på? Som dessutom har jättefina färger. Ja ibland är jag lite tjejig. 
 
Nu ska jag göra lite listor och sen ska jag hoppa i sängen. Vi hörs imorgon gullepluttar! 
 
 
Snygga klasskamrater i sina rockar :D 

Dagens inspo




alexandrasjosten.blogg.se; multitasking

Hej bloggen! 
 
Känner mig faktiskt ganska duktig idag! Satt hela förmiddagen i matteannexet tillsammans med Rikard och räknade och sen vid ett gick jag på övning med kemin. Det var en SI övning som var jättebra! Kommer absolut att gå på dem i fortsättningen. Därefter har jag lagat mat och läst på inför programmeringslabben imorgon, kommer att bli en riktigt lång och hemsk dag men jag får hålla mig positiv genom att påminna mig om att jag tack vare den långa dagen imorgon inte går alls på fredag. 
 
Hann fota lite i morse innan jag åkte vilket jag nog måste bli bättre på haha. Men man måste börja någonstans! 
 
 
Försöker posea som Frida på frida.chic.se haha men det är vääääldigt stor skillnad hahaha. 
Nu ska jag kolla på programmering på youtube. Tjingtjong! 

Dagens inspo




alexandrasjosten.blogg.se; Tea Tree Pore Minimizer

Hej bloggen! 
 
Tänkte köra en "first impression" på provsaken jag fick på the body shop i lördags. 
 
 
Såhär såg den alltså ut och efter vad jag läst om den så är det en slags gele som man kan kleta på lite hur som helst tror jag som ska minska porer och orenheter. Den går även att använda som punktbehandling mot finnar vilket jag lägligt nog hade en som jag kunde testa på! 
 
Jag vet inte om jag applicerade den lite konstigt första gången men efter att ha haft den på finnen natten mellan söndag till måndag måste jag säga att jag märkte jättestor skillnad! Den var i princip borta och det som inte var borta var kanonlätt att sminka över. Den verkade ju genom att torka ut finnen så att den skulle försvinna men jag har provat någon innan som skulle göra likadant men då verkade min hud aldrig vilja återhämta sig på den fläcken för att den blev så torr men med denna upplever jag inte alls samma sak.  
 
Den har fått väldigt bra recenssioner på hemsidan och är listad under bästsäljare. Här kan ni hitta den och den går på 155 kr för 30 ml. Jag ska absolut investera i den nästa gång jag passerar The body shop. 

alexandrasjosten.blogg.se; Veckans vetenskap!

Hej bloggen!
 

Som jag sa tidigare låg jag i sängen igår och funderade över solsystemet och kom på att jag inte ens visste ordningen på planeterna. Därför så letade jag upp den informationen tidigare och när jag läste så nämner man ju Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus som ”gasjättarna” vilket fick mig intresserad av dem. Min tanke var nämligen att hur definieras de som planeter eller deras storlek om de i största delen består av gas?
I så fall skulle ju jordens radie sträcka sig hela vägen upp till där atmosfären slutar vilket jag tror att man inte räknar med i normalfall.  Det som står är bara att gasen blir mer och mer gles tills den inte längre går att skilja från rymdens vakuum men var går gränsen för att vi ska se gasen. Jag antar nämligen att de första mätningarna av Jupiters diameter gjordes med hjälp av trigonometriska funktioner vilka är baserade på vad man ”ser” att storleken är. Det vi ser är tydligen en atmosfär med gas på olika tryck och avstånd från kärnan där ljusa partier ligger längre ut och mörka längre in.

När man börjar fundera kommer man alltid på nya tankar tycker jag. Trycket på eller i Jupiter vad man nu vill kalla det är så högt att man inte kunnat komma för nära för att allt trycks sönder vilket fick mig att fundera över om man skulle sprängas eller frysa ihjäl först om man skulle befinna sig i rymden utan rymddräkt. Vår kropp är ju konstruerad för det tryck vi har i vår atmosfär (101 325 Pascal) och i tomma rymden finns inget tryck alls. Ni vet till exempel hur det kan göra ont i öronen när man flyger för att trycket inne i kroppen är högre än vad det är utanför. Dessa små förändringar påverkar bara trumhinnan för att den är så känslig men om man skulle befinna sig i rymden utan tryck alls tänker jag att trycket inne i kroppen blir så pass stort att man sprängs.  Men frågan är dock om detta sker först eller om man fryser ihjäl då temperaturen i rymden är – 270 C°. Skulle tro att båda sakerna sker på nanosekunder så att det inte spelar så stor roll men det är ändå en intressant frågeställning.

Jag vet inte riktigt hur den här ”veckans vetenskap” ska gå till än så detta får vara ett utkast eller en utgångspunkt från vilken vi utvecklas tillsammans. Om någon känner att den skulle vilja göra en snygg bild där det står ”Veckans vetenskap” på så är ni varmt välkomna hehe. Min mailadress är [email protected].

Och kom gärna med konstruktiv kritik! Jag tänker mig någon slags uppbindning under nästa veckas inlägg där man knyter tillbaka och kanske svarar på lite frågor som uppstod under detta inlägg och även om ni läsare kommenterat något ni känner att ni vill tillägga! Att man varje vecka knyter tillbaka och sedan även presenterar det nya ämnet. Nästa veckas ämne kommer att vara ”vad som händer i hjärnan ögonblicket innan man dör” om ni tror att det kan vara intressant?

 
 

lite tankar

Hej bloggen!

Slänger in lite tankar såhär mitt på dagen under en väääääldigt seg föreläsning. Jag låg nämligen igår och funderade över att jag inte ens visste vilken ordning planeterna kommer i solsystemet och att det inte gick för sig så idag när föreläsningen gick långsamt har jag passat på att läsa på lite om solsystemet.

Jag har funderat ett tag på en ny kategori på bloggen som ska gå något i stil med "fördjupningssöndag" eller "veckans vetenskap" och vara ett inlägg där jag skriver om lite mer vetenskapliga saker som jag funderat över eller lärt mig om. Till exempel som jag skrev om poddarna. Skrik ett NEJ i kommentarerna om ni tycker att det är en dålig idé annars kommer jag nog att köra på med det! 

Rent spontant kände jag att veckans vetenskap lät som ett bra namn så vi ser det som spikat. Återkommer med första inlägget snart! 





Dagens inspo

Hej bloggen och godmorgon på er! 

Tänkte bara slänga in en morgonhälsning och säga att jag tycker att alla ska följa Alexandra von Benzon Hollesen på instagram för att hon lägger alltid upp bra bilder och bra inspirationstexter! 





alexandrasjosten.blogg.se; skiftesgasque

Hej bloggen! 
 
Igår var jag på skiftesgasque vilket betyder att de gamla funktionärerna gick av och de nya gick på. Jag var ju en av de som gick på som reiseleiter så vi gycklade vilket var jättekul! Hade min uniform för första gången som jag måste visa er. Jag ville ha kort på den men jag hann inte riktigt. Nästa gång dock! 
 
Jag gick hem ganska tidigt för hade ont i huvudet och kände att jag hade gjort mitt sociala för den kvällen haha. 
Men tog lite bilder på mat osv så det ska jag bjuda er på och sen måste jag köra för att jag ska hämta Rikard och Victor på stationen eftersom att de har mycket packning. 
 
 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; mini haul :D

Hej bloggen! 
 
Hoppas att ni har haft en bra helg än så länge och jag vet att ni vart hemskt upprörda över mina missade inlägg igår men misströsta ej jag får gottgöra er idag och imorgon! 
Igår hade jag möte med reiseleiters, labb i fyra timmar och sen kom oskidegen. Idag körde jag oski till tåget och sen var jag tvungen att köpa galögon till mig reiseleiteroutfit så svängde inom nova och fick med mig lite mer än glasögonen hem. 
 
 
När jag skulle köpa glasögonen såg jag att de hade den lilla söta i mitten med miniläppstift i olika färger. Jag använder aldrig läppstift men har tänkt att jag vill prova och då tyckte jag att den var perfekt! 5 olika nyanser av rosa från väldigt nude till nästan rött. Har bara provat en färg som var liite torr på läpparna med färgen var jättefin. 
 
Jag har velat ha en bronzer från the body shop väldigt länge för att de har fått så himla bra lovord på nätet av människor som jag som är ganska bleka så idag införskaffade jag även en sån i färgen 02 fair matte. Läppstiftet från lumene hittade jag på rea på lindex i färgen 05 Raspberries och när jag köpte det fick jag den gula body buttern på köpet. Väldigt nöjd med mina köp! 
 
Nu ska jag vila lite och sen ska jag fixa mig inför sittningen ikväll. Vi hörs! 
 

RSS 2.0