alexandrasjosten.blogg.se; ÄLG!!

Sitter och gör allt utom att blogga. Typiskt.
HEJ FÖRRESTEN! 
gullegosar. 

Började dagen med att rida hos Carro på en häst som heter Annie. Skäms för att säga det men vet faktiskt inte hur gammal hon är. Eller var hon gjort. Men 110-120 skulle jag tro. Det var riktigt roligt att rida lite ordentligt igen och på en annan häst än Ginny! 
Dagen fortsatte med några timmar i solstolen och stallet för att rida min egna pärla för första gången sedan veterinären. Hon skötte sig strålande men hon brukar göra det första gången har jag märkt. Hoppas att hon håller sig i skinnet. 

 
Kvällen skulle egentligen bjudit på utgång men har tyvärr tappat stinget lite så det fick bli en hemmakväll och ladd inför morgondagens utflykt till tyskland. 
Ska köpa likör 43 och försöka mig på vår favoritbartenders specialdrink, nämligen rosa pantern med lite hallonpuré i. Borde funka med hallonsylt. Ska bli kul! 

Har även kollat så att jag ska få tillgång till mitt rum på torsdag vilket jag verkligen ser fram emot! Snart flyttar jag! jippi! 

Vi var även i stallet för att släppa ut hästarna runt 22 och då stod det en älg precis vid vägen. Helgalet. 
Den hade även börjat jaga Thea när hon var ute och skrittade på bullen vilket hon nästan hade på film men bullen fick panik och sprang iväg när älgen började jaga dem. 

 

alexandrasjosten.blogg.se;

Jag inser att ni nu kommer in här, slänger bak håret, tar på t-shirten med texten "intresseklubben" och slänger upp anteckningsblocket. Det är sannerligen en svår uppgift att vara så intressant som jag är men ni skall nu få se att jag än en gång ej ska lämna er besvikna.

Där sagan slutade sist kan vi återuppta den med en solskensmorgon i stallet vid dagens gryning - 05:30. För er andra som befinner sig i denna tidiga fas i livet förstår säkert hur trött man kan vara i den timmens guldstund. Men en tapper krigare som mig själv tog sin ädla dieselbil till stallet och släppte ut de små liven som tillbringat natten i stallet. Efter en tupplur eller två i tid förde den ädla diselbilen mig in till stan tillsammans med min far där vi köpte mig en almanacka och lämnade in min telefon. Som ni kanske vet var denna sprucken på skärmen men på grund av försäkring skall det skickas mig en ny. 

Hehe nog med nonsens. Fredagkvällen spenderades på bulls med bra människor, bland annat min boyfie. Lördagen började med en mysig uteritt med Carro och efter det en tur till båstad med min pojkvän och hans familj. Det var väldigt trevligt och kvällen avslutades på ett lika trevligt vis med grill och mys hos Tove. 

Idag har jag varit på ikea och väla där jag köpte ett par jeans ni bör få se någon dag ;) 

Nu måste jag hoppa i säng för morgondagen bjuder på ridning på min bästaste lilla häst och möjligtvis även en tur till Gekås. Puss vänner! 

 
Bild på Malin Baryard från falsterbo. 

På tal om något annat är SM över nu. Grattis till bästa thea som kom 10a och till alla andra för deras fina prestationer! Hörde att en ung ryttare blev avtängd för att den slagit hästen i huvudet efter den trillat av. Skandaler. Någon mer som hört andra historier? 

alexandrasjosten.blogg.se; hej latmask

Denna dagen har bjudit på noll aktivitet. Tanken i morse var inte att den skulle bli så seg men det blev den. Antar att man får unna sig en dag i soffan då och då men det får absolut inte upprepa sig. 
Nu på kvällen har jag varit i stallet och då tog vi lite kort på mig och lillsnutt. Har världens sötaste häst och ser fram emot att hoppa och tävla henne igen. 

 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; H&M Tornesch

Ett stort frågetecken det senaste för mig har varit vad som hänt med Tornesch. Jag önskar att jag hade mer koll här hemifrån än vad jag har men istället får man ta information från andra källor. När jag läste EM laget undrade jag direkt varför inte Malin och Tornesch var med. Läste spekulationer om att han var såld men nu har jag fått svaret. 
Han har genomgått en ögonoperation och frisknar just nu till på kliniken. När han kommer tillbaka och är frisk ska han tävla under Malin igen. Läs mer om det här

 

vadå?

Hejzan. Oskar här! tänk att en onsdag kan, på bara några få få få minuter, gå ifrån arbetets tristess till lyckans skogar och fröjder. Makalöst ändå. kramis och sånt.

alexandrasjosten.blogg.se; the perfect dress

Hej! 

Satt och kollade igenom gamla bilder på min hårddisk och hittade en bild på en klänning som jag trodde att jag tappat bort. Denna är enligt mig typ den perfekta klänningen och den fanns dessutom innan spacemönstret blev så stort. Tyvärr läste jag någonstans att den är din för 8000 kr tror jag. Inte riktigt säker nu för det var så länge sedan men det var hur som helt för mycket för mig som är en vanlig människa. 
åh to die for. Riktigt snygga ben dessutom. 
Har ni någon drömklänning? 

 

alexandrasjosten.blogg.se; come on lets go

Hej babes! 

Ber så mycket om ursäkt för min minskade bloggnning men ni vet ju att det går lite upp och ner. Såg en kamera på reklam häromdagen som jag blev sugen på men det får nog vänta tills det inte finns fullt så mycket utgifter som nu. Ska ju snart flytta och då är det en del man ska fixa med. Ska bli kul att inreda något eget men 16 kvm går tyvärr inte att göra så mycket med. 
Så fort jag har tid tänker jag att jag ska göra en ny design och jag borde verkligen börja blogga lite mer hästigt. Blev väldigt sugen på att göra en ny blogg haha. Ni vet hur jag är. 

Var hos veterinären igår med lillsnutt. Benet var helt bra och ryggen var mycket bättre men hon behandlades lite längre bak än förra gången så förhoppningsvis är hon tiptop nu och superfräsch. Dock var hon lite öm i hovarna efter hovslagaren så nu står hon med något jag aldrig hört talas om innan. Vet ni vad ett våtvarmt omslag om hoven är? 
Det har hon haft innan och då har jag gjort så att jag har tagit en runta bomull som jag har dränkt i utspädd jodopax och sedan lyft på hoven och lagt den emot sulan. Sedan har jag tagit gasbina och lindat runt hela hoven. Sen tagit en påse över som jag satt fast med silvertejp. Denna gången har jag dock fått ordinationer om att använda surkål iställer för jodopax. Vi får se hur det går men det luktar inte alls gott haha. 

 
Stället där vi är hos veterinären är så fantastiskt fint. 

Dagen har spenderats på stranden med fina brudar och sen har jag varit ute med hundarna på stallet. 
Kvällen ska spenderas med Oskar och morgondagen vet jag inte vad den bjuder på än. 

 
Nu ska jag ta tag i resten av livet! hörs sen!

alexandrasjosten.blogg.se; tack Göteborg

Hej galningar! 

Helgen har spenderats i Göteborg hos Elvira. Även Simone och Mimmi från Jönköping kom ner och hälsade på så vi var ett roligt team som skulle göra Göteborg osäkert. Resan började i fredags då Elvis kom och hämtade mig och vi gjorde ett stopp på vägen i glommen där vi kände flera som var och tävlade. Även Oskar hängde med upp och jag hoppas att han inte vart alltför uttråkad!



Fräna människor jag hänger med! 

Vi sa sedan hejdå till Oskar och fortsatte vår resa uppåt där nästa stopp blev att hämta Simone och Mimmi på stationen i Göteborg. Sedan åkte vi hem till Elvira och gjorde oss i ordning och förfestade. Båda utgångarna har varit riktigt roliga och var i säng först vid sju i morse så är lite sliten idag. Men jag har skrattat fantastiskt mycket och träffat roliga människor. I lördags hann vi även gå en stund på stan och fick med mig en jättefin gräddvit klänning hem så helgen har topp-poäng i alla avseenden. 

 
Sista bilden visar slitna tjejer klockan 7 i morse på väg hem. 
 
Nu ska jag snart till stallet för att rida på min lilla knasfia och sen ska hon gå ute i natt. Jag har varit orolig hela natten för hon var ute men det är för mycket flugor under dagen så de kan inte vara ute då. 

Lund - mitt nya hem

Hej bloggen!
Sitter i bilen på väg från Lund där vi varit och tittat på lägenheter. En föll oss i smaken men den föll nog även andra i smaken så vi får se hur det går.
Efteråt åt vi pizza och vit chokladpannacotta på ett ställe som heter Vespa. Riktigt gott var det och ett ställe jag varmt rekommenderar. Nu blir det hem och titta på hur man söker studiemedel och bostadsbidrag och liknande!
Måste ändra texten på min blogg från hästskötare till studerande. Ser väldigt mycket fram emot att börja nästa kapitel i mitt liv!


alexandrasjosten.blogg.se; ska vi gå och klubba?

Hej bloggen! 
Hörde jag fest? 
jajjemän giRrrrl!
Var på club monday igår. Hade ASkul. Det är så himla kul att ha Tove hemma igen och första gången jag och babe var ute samtidigt. Förutom att min telefon sprack så var kvällen en av de bästa på länge. Träffade Line, Kajsa, Angelica, och fler för första gången på länge och fina My var på punch så vi hann snacka lite. Vickan som ni kanske minns med neondräkten två inlägg nedåt var hitkommen ända från jönköping så det var kul att ses igen. 

Kvällen började hos Line med drinkar och goa tjejer. Därefter begav vi oss till Punch för att ta lite drinkar och hänga lite. Dit kom oskidough och hans kompisar som för kvällen var typ 15 militärer som tjänstgjort i afghanistan. Damn aldrig sett så många, stora killar på en gång. Sedan gick vi till leffes där det började med lite girltalk på toan, jag, tove och kajsa, vilket var riktigt kul. Så goa tjejer. Därefter dansade vi rumpan av oss på RnB golvet, hängde på vip-hyllan, shufflade eller vad man nu kan kalla det hehe och sist men inte minst firade jag in den sista låten - avicii med ake me up - på victors rygg och hoppade runt helt galet. Däremellan har jag hunnit med konversationer med roliga människor och såklart lite dans med min kille - allt i en fantastiskt välpropotionerad blandning. 
One word - blessed. Tack alla fina människor som finns i mitt liv. 

Nu ska jag sova för morgondagen lovar en tidig morgon i stallet, matteplugg, klipporna i grötvik med fina Oskidough och en massa annat. Puss vänner. 

 

alexandrasjosten.blogg.se; sadelprovning

Jag vill börja detta inlägg med att ge mig själv beröm för att min häst är så himla fin och mitt hårda jobb har äntligen fått oss att komma någonstans i markarbetet. Vi var och provade sadel och att känna att man rider runt på en fin häst var så fantastiskt. Vi är kanske inte jättemycket klokare kring sadeln men jag åkte hem med samma sadel som jag fick med mig förra veckan. Hon tyckte inte alls att den var för liten när vi kortade läderna ett hål. Det var väldigt inspirerande att kunna rida i tre sadlar som i grunden är väldigt lika och kunna känna skillnaden. I den jag fic med hem igen är hon fin i munnen men lite seg för skänkeln. I en likadan sadel fast som är inriden och en storlek större var hon super i munnen och för skänkeln. I traven satt jag som en smäck men i galoppen tyckt hon aatt jag åkte runt lite mycket och trodde därför att den sadeln jag hade blir super när den är inriden. Red även i en equipe carbon och då var hon bra för skänkeln men lite trutig i munnen. Väldigt häftigt att känna skillnaden! 

Fick även papper från Lund igår, 10:30 den 26e augusti börjar det! Helt fantastiskt!  
Lägenhetsvisning på torsdag, så spännande! 

 

alexandrasjosten.blogg.se; falsterbo omg 2

Hej bloggen! 

Under dagen har jag varit i falsterbo för andra gången detta året. Denna gången som åskådare vilket jag är väldigt glad över för att se Jens vinna grand prixen inför hemmapublik var helt magiskt. Vart alldeles tårögd både när han gick i mål och när de annonserade hans vinst. När han gick in som sista ekipage i omhoppningen sa jag till mamma att han garanterat skulle få ett eller två ner och att alla skulle bli besvikna men när han går in och nollar första delen av banan och det börjar gå mot de tre sista satte nerverna in. Vågade knappt kolla och han klarade det! Magiskt. 



Har även sett Niklas Arvidsson vinna 7-års på hästen yajamila som jag såg i flyinge för två år sedan vinna 5-års med Douglas Lindelöw. Niklas berättade att den även kommit 4 i 6-års i falsterbo så det är verkligen en fin häst. 
Minns ni detta bråket om den hästen? Blir kul att se vad det blir av den. 

Idag blev det även lite shopping, nämligen nya stigbyglar och paddar att ha under lindorna. De inhandlades mest för att de var på rea och för att det alltid är bra att ha extra. De var likadana som de jag har och dom är jag väldigt nöjd med. Stigbyglarna är av märket Equipe och kommer göra sig grymt bra till min nya sadel när jag nu får den. Ska tillbaka på sadelprovning imorgon. Tycker nämligen att den jag har är för liten och det tyckte även de i Equipe-montern i falsterbo. Hoppas att vi kan komma till en bra lösning! 

 
Nu börjar Oskar tröttna på att vänta hihi. Vi hörs imorgon gullungar! 

alexandrasjosten.blogg.se; 1D eller justin bieber? njee Oskidough

Har jag glömt nämna att jag är ihop med en flickidol? 
Nje men ser ut som en i alla fall! 

 

alexandrasjosten.blogg.se; nu äre slut med frånvaro!

Hej igen!

Nu får det räcka med den här pausen. Jag ber så mycket om ursäkt för att jag lämnat er under nästan en veckas tid men nu kan jag garantera att jag är tillbaka. Vi har väldigt mycket att prata om så jag börjar med det första och största som jag är säker på att ni vill höra om.

Falsterbo! 

I söndags tog jag och min lilla bil vår packning och begav oss neråt i landet. Vår resa slutade i falsterbo där vi lastade av och sedan var det direkt fix inför kvällens äventyr. Den innehöll bland annat grillning men trevliga människor och dans på strandbaden. 
På måndagen var det dags att gå in i groom-mode igen. Att vara på meeting är väldigt trevligt, speciellt när man jobbar ihop med Elvira. Att ha alla saker snyggt upphängda och att ha hästarna snygga är halva nöjet tycker jag. 
Stallet vi stod i år var större än det förra året så man kände inte riktigt samma samhörighet tycker jag men det stod många trevliga i år så det var ändå ett väldigt bra stall. Det var framförallt närmre till vatten och närmre till banan. Förra året stod vi allra längst bort. 

När hästarna fixas fina blir de tvättade om benen, framförallt om de har vita tecken för att de ska bli riktigt vita. De borstas igenom i manen och svansen och bortsas på kroppen för att få bort dammet. Sedan blir de antingen knoppade eller toffsade. I år hade vi en knopp-häst, en toffs-häst och en som bara skulle ha sin hängande. 
När sadel och träns är på putsar vi alltid av allting och sist tar vi hovolja så att hovarna riktigt blänker. Jag har hört att man kan ta babyolja i svansen om man vill ha lite mer glänsande effekt och att man kan ta potatismjöl på strumporna för att få de riktigt vita men det är inget vi har använt oss av. Det ska även vara bra mot mugg har jag hört. 

Resultatmässigt får vi ändå vara nöjda för alla hästarna är lite åt det försiktiga och spända hållet vilket gör falsterbo väldigt svårt men säkert kommer att visa sig fördelaktigt i det långa loppet. Man glömmer lätt att de bara är bebisar. 

 

Falsterbo bjöd både på hästar och fest. 

 
Hehe modet i Falsterbo var lite speciellt ;) Vita shorts med spets till ridskor och gul neon - vad man nu ska kalla det - med tyngdlyftningskeps och röda badshorts. 

Nu ska jag fortsätta med min plan för dagen. Den började med intag av hästar innan frukost med killen och föräldrarna. Efter det har jag gått en PW och nu ligger jag här i min säng och bloggar innan jag ska börja städa mitt rum. 

Hemma

Hemma från Falsterbo och är dödstrött. Vill redan tillbaka. Vi hörs mer imon <3


Fest

Festfina!


alexandrasjosten.blogg.se; sadelprovning

Hej bloggen! 
Igår var vi på sadelprovning med lillbubb och en Equipe Linnea special fick följa med mig hem. 
Kunde inte rida i den igår men fick börja skritta idag och den var väldigt skön men funderar på om den är lite för liten för mig! Jag har mycket längre överben än vad man tror så mammsen ska ringa dit på måndag så får vi se vad som händer. 

LÅNAD BILD! 
Såhär ser den ut fast svart! 
 
Nu ska jag gå och duscha och sedan fixa mig inför 25 års fest ikväll. Ska bli kul och sedan imorgon bär det av mot falsterbo :D Måste sätta fart, möjligt att vi hörs senare. puss 

alexandrasjosten.blogg.se; Min älskling <3

Världens finaste häst <3 



Ginny ska alltid gå där man inte kan gå och såklart putta ut mig. När mamma såg det sa hon att det var typiskt oss och att hon var tvungen att ta bild. 
 

alexandrasjosten.blogg.se; WOAH

HERREGUD 
Publicerade mitt senaste inlägg och sedan började jag läsa igenom det. OMG vad tråkigt! 
Hur kan ni vilja läsa min blogg? 
Jag måste se till att skriva lite mer humorisktisk och lite mer rätt och riktigt för det går heller knappt att läsa. 
Det får dock vänta och så länge kan ni lyssna på podar av Tankesmedjan i P3 för det gör jag. 
puss 



Jag och min boyfie bjuder på två spexbilder sålänge. 
 

alexandrasjosten.blogg.se; Zigvard och shopping

Hej bloggen! 
Hann inte blogga igår för hade fullt upp! Mötte bästa Tove i stan igår vid halv 12 då vi gick en stund innan vi träffade Oskar vid 13 och då gick vi och tog en matbit på Hello. Det var riktigt gott och väldigt kul att träffa Tove igen och kunna prata om allt. Igår köpte jag ingenting förutom en ögonskugga från loreal och två nagellack. 

E3 Forever Bronze heter den. 

Den är väldigt mycket finare i verkligheten! Mittenfärgerna är i princip brunguld så ser fram emot att sminka mig med den. Lite för mycket att sminka sig med ögonskugga när man ska på grillkväll va? synd, den får vänta till i helgen. 

När jag kom hem från stan åkte jag direkt upp till stallet där jag promenerade med Ginny och red Ziggy. Han kändes väldigt fin vilket var kul! Om det är någon som läser och känner för att träna för mig så tar jag 100 kronor och det är främst markarbete men även hoppning. 


Fina Ziggy!! 

Kvällen spenderades med Oskar vilket var väldigt mysigt som alltid. 
Idag har jag varit på stan med mormor där det inhandlades två klänningar, en kavaj, en kjol och ett par skor. Jag är väldigt nöjd med allt som följde med mig hem och ni får se skorna men resten hoppas vi att ni ska få se på! Effter shoppingen åt vi på Harrys vilket var supergott. Jag tog kycklingvingar och min mormor tog en kycklingburgare som spg väldigt fin ut. 
Jag måste ha en helkroppsspegel när jag flyttar för att kunna ge er fler outfits. 


På bilden till höger ser ni dagens armgodis! 

Nu ska jag alldeles strax åka upp till stallet och sedan ska jag på grillkväll men Oskar och hans vänner. Det blir nog väldigt mysigt. Vi hörs kanske senare!

Damn late!!

Kom i princip innanför dörren precis, var hos veterinären i 5 timmar!!!!
Det drog verkligen ut på tiden för de var sena och sen var det massa mix och trix för att lillsnuttan ska bli bra! Positivt var i alla fall att det inte var något allvarligt och vi röntgat ryggen och den såg helt fin ut. Om 10 dagar får jag börja galoppera och om tre veckor ska jag på återbesök. Tills dess förväntade de sig att hon skulle ha gått ner massa. Woopsie hihi lilla tjockisen.
Men gud vilket fint ställe det var! Sådär vill jag bo i framtiden helt klart. Men nu måste jag sova för måste upp och fixa med sjukhage innan utsläppet imon. Mycket med lillsnutt. Men vi hörs mer imorgon! Puss


alexandrasjosten.blogg.se; hemma

Hej bloggen! 
Ni som fortfarande hänger kvar, fina ni är <3 

Nu är jag hemma och jag har haft tre fantastiska dagar i Norrköping på Bråvallafestivalen. Träffat massa fina människor och lyssnat på helt fantastisk musik. Tyvärr har jag varken haft med mig telefon eller kamera så har inga bilder med ni får lita på att jag har sett fantastiska saker och lyssnat på grym musik. 

Bodde ihop med Elvira i ett camp tillsammans med vår goda vän Willow och några kompisar till honom från Norrköping. Hatten av till Norrköping för att de trevligaste vi träffat har alla varit från Norrköping och det är några stycken. Vi hade som jag sagt tidigare ett 8 mannatält på två personer och vi hade en två meter bred luftmadrass som var 22 cm hög så vi har sovit som drottningar. Trots detta var det underbart att sova i sin egen säng i natt och hade inte Oskar lovat att inte väcka mig hade han aldrig fått sova här ;) 

Bästa konserterna enligt mig var Albin Meyers för att vi hade så grymt kul och Nicky Romero för att han var så SJUKT GRYM! Ta mig tillbaka till hans spelning. 
Ni ska få titta på denna film från hans spelning så länge och sen ska jag kicka igång min dag. Vi hörs senare! 



RSS 2.0