energi och blogg

min energinivå och blogglust ligger ungefär på samma nivå - väldigt låg. 
Idag har varit lugnt. Som jag skrev häromdagen bakade vi världens godaste kaka som vi ätit på även idag. 
Ginny gick inte så bra idag men jag är så trött så jag orkar inte bry mig riktigt. Det var även några andra i ridhuset som höll på och rida in en häst vilket gjorde att jag fick hålla mig på en volt vid hennes hathörn. Inte så skönt. Det känns som att all energi går åt till att värma upp kroppen för nu när kylan kommit fryser man hela tiden. Jag skulle behöva städa och tvätta men jag orkar inte. 

Det är slitigt att jobba med hästar ;) 
Men dom små liven klarar sig inte utan oss så vad gör man inte. Ibland kan man titta på dem och fyllas med så mycket kärlek att man skulle kunna göra allt för dom. 

Nu ska jag dock sova för att försöka ladda med lite enrgi så att jag kommer ur denna trötthetssvackan! 
Godnatt 


50 shades of grey

tänkte skriva ett argt inlägg i frustration och besvikelse om boken men jag tar det imorgon för nu måste jag sova 

GrattisGrattis!

Sitter på Elviras dator och bloggar då min dator ligger urladdad uppe på mitt rum och vi befinner oss i köket för att vi håller på och bakar en kaka! En Schweizernötkaka (stavning?) ska det ha blivit. Typ som en sockerkaka fast ändå inte alls en sockerkaka med mandel i toppad med smält sweizchernötchoklad. Vi hoppas att den blir god och i så fall var den väldigt enkel att göra! HÄR hittar ni receptet .. eh hur kopierar man på en mac? får återå till receptlänkning senare. 

Jag lovade er mer uppdatering denna veckan vilket jag är säker på att det kommer att bli då Axel, min pojkvän, har en utbytesstudent och därför inte kan umgås i samma utsträckning. 

Jag skulle misstänka att flera av er är nyfikna på hur det var i lördags och jag kan säga att det var magiskt! Swedish house mafia rockade, eller housade, hehhehhehe torr humor. Vi hittade väldigt roliga personer att dansa med under i princip hela konserten och till vår förvåning kändes det som att där var fler killar än tjejer, män än kvinnor, ni förstår vad jag vill ha sagt. Jag skulle lätt göra om det. Tänk er ett dansgolv med 27 000 människor är min uppskattning (kan vara helt fel), låter inte det helt grymt? JOO 

Efter skulle vi gå ut men när vi väl kom in till stan var vi hungriga och i matkoman taggade vi ner och när vi väl kom till skott ut från donken var klockan halv 4 och vi kände att det var för sent för att tagga om. På söndagen gick vi på stan i stockholm. Affärerna är ju unika i sin storlek och sortiment vilket gör att man bara måste besöka de vanliga favoriterna så som bikbok, hm, Gina och monki även om de finns här i jönköping. Andra måsten var Zara och Topshop men hittade tyvärr inte så mycket. Jag köpte en ryggsäck på monki som var väldigt fin, har velat haft en ryggsäck väldigt länge men inte hittat någon bra till rätt pris. Monki är inte jättebilliga i kläder men i accesoarer tycker jag att de är grymma. Till exempel mina fina paljettkeps som gick på 150 kronor och nu en ryggsäck för 300. Det tycker jag denitivt konkurrerar med de billigaste kedjorna och de är dessutom stilfulla och fina. Jag har en silvrig keps från Gina som jag gav 99 för men helt ärligt går den inte att bära bland folk då den mest köptes som en kul grej.

Ginnys i-formsättning går väldigt bra då hon känns väldigt fin, tyvärr har jag slackat senaste veckan vilket inte kan fortsätta då jag kommer att få ett bakslag i så fall. Mer om det i senare inlägg.

Jag och Elvis har även bestämt oss för att vi måste skaffa en humorblogg för vi har så mycket roligt material det vore tråkigt om det inte hände något med. 

Hej så länge! 


En bild från tidig höst. Saknar när vägarna i skogen var bra och man kunde rida ut utan att i princip fastna i ett gyttjehål! 


En bild från mitt och ginnys ridpass igår. Ginny må vara världens knäppis ibland men när man skojar och fular sig är hon en klippa. Detta kommer sig förmodligen inte naturligt då hon flög i taket när jag la en hand bakom sadeln när jag fick henne utan har kommit av att behvöva stå ut med mig. Bandet som bildas av att ha haft en häst i över tre år bidrar nog oxå då vi litar helt på varandra. Note: jag sitter på knä framför sadeln. 

Det var all för detta inlägget! Nu har ni lite att läsa till nästa gång. 

william spetz

Om ni tillhör den kategorin människor som likt mig har sjukt bra humor tycker jag att ni borde kolla in den där William Spetz. Om ett skratt förlänger livet kan jag inte svara på men det gör oss åtminstone mindre bittra. Och gladare vill vi ju alla vara! Att skratta är så befriande. 
Här kommer i alla fall den senaste videon från william och man kan även se honom på svtplay där han gör en serie som heter Williams lista 



Ni får gärna kommentera vad ni tycker! 

Tycker man om denna typen av humor tycker jag även att man ska surfa in på 9gag.com som är en sida med roliga och intressanta bilder. 

hej så länge!

Makeup

Okay dear ones, this has been going on for far too long. Jag känner hur tystnaden mellan oss gnager både på mig och på er. Och samtalen mellan mig, min mamma och mer mormor ökar markant när de inte kan läsa vad jag gör utan jag måste berätta vilket visserligen är trevligt men jag har ju redan kort ned tid ;)

Ikväll eller imorgon kommer det att komma upp en liten överraskning. Spännande va! Nästa vecka kan ni även förvänta er FET uppdatering för då har min pojkvän en utbytesstudent vilket gör att vi inte kan umgås lika mycket.

Ska även börja läsa fifty shades of grey hihihihiuhihi vilket ni lär höra om. Läser jag en bok, speciellt om den är bra, har jag svårt att prata och skriva om något annat.

Men sitter i bilen. Kanske mer uppdate sen!


Kazz humor

Jag erkänner, ibland har jag så himla konstig humor. Men också väldigt rolig om man kan ta den för vad den är. Våra praktisar tycker att vi är så himla roliga och borde starta en humorblogg ;) detta funderar vi på och det kan hända att en sån kommer upp inom en snar framtid!

Det jag ville visa var dock det jag la upp i Elviras logg på Facebook. Min konstiga humor.

En bild på agnus öra.


design

Sitter och pillar lite på min design. Det går inte bra alls. Börjar tro, eller jag vet, att jag inte är så kreativt lagt och det blir helt enkelt inte fint. Den gör dessutom inte som jag vill. till exempel om jag letar upp en kod för att få rundade hörn och sätter in den där den ska vara så händer ändå inget. Väldigt tråkigt. 
Tänkte i alla fall ge er en liten sneakpeak på min nya header som jag tror att jag kommer att ha. Vi får se. 



Nu ska jag dock gå att duscha. Vi hörs! 

köpstopp

Eftersom att jag har köpstopp på mig själv försöker jag att shoppa så lite som möjligt och därför har jag underhållit mig med att knåpa ihop en drömoutfit. Igår när vi var på Gina hittade jag en himla snygg skjorta som är ungefär som den på bilden jag kommer att visa men mörkare nertill och med ett kors i "läder" på ryggen. Kan dock inte hitta den på deras hemsida så fick hitta en liknande på nelly istället. Planen med skjortan var att klippa av ärmarna så att det blir en västskjorta precis som på bilden. Skorna är inte optimala, tycker att lackbootsen jag har är finare och kjolen behöver inte se ut som den gör utan mer bara en svart kjol lixom. 
Allt är hittat på Nelly.com och hm.com. 


Vad tycker ni? är det nåtgot ni skulle kunna ha på er? 
kram
 

sleepy

Det fick bli en sväng till nässjö såhär på kvällen och hämta upp Emelie, hennes syster och mamma som varit i England och hälsat på emelies tvillingsyster. Det var mysigt och vi köpte godis när vi var i nässjö och fick dessutom köra mercedes så vi vart glada!

Tänkte slänga in en bild på skorna och kepsen lite snabbt. Det går kanske inte riktigt att se men kepsen är täckt med små paljetter. Väldigt fränt.


På g hem från stan...

Idag är det måndag vilket innebär ledig! Dagen har spenderats i Jönköping stad tillsammans med Elvira vilket har varit väldigt mysigt. Vi har inte varit på stan på jättelänge utan endast A6 så vi tyckte att det var på tiden. Jag har ju shoppingstopp på mig själv men har känt att jag behövt en halsduk nu till vintern då jag inte hittar den jag hade förra året efter att ha tagit hem den. Jag var även på jakt efter ett par skor att ha till mina nya byxor mamma köpt till mig. Är så glad för jag hittade ett par som var perfekta! Eller jag tror det för var inte helt säker på dom i affären men ska prova dem hemma till byxorna annars är det 10 dagars öppet köp.

Det enda onödiga jag fick med mig hem var en sjukt frän keps från monki och lösögonfransar men dom är till SHM :D är sjukt taggad verkligen. Byxorna och skorna är oxå ett alternativ till SHM.

Var även på charlies det första vi gjorde och därifrån fick jag med mig mitt efterlängtade bett. Ett tvådelat flippanbett. Har ridit på ett sånt i flera månader men först nu har jag köpt mig ett eget!

Sitter i bilen och vi är snart framme hemma men vi hörs!


Agnus

Sitter på agnus och fick lite bloggindpiration. Lite är bättre än inget!

Det jag ville dela med mig av var hjälptygeln jag har när jag rider honom ibland. Det är en typ av gouge men istället för att löpa genom betttingarna till den mellan benen( hohoho, hittade inget bättre ord för det) så går den till ett par tyglar istället. Det blir ungefär som en graman men den trycker på nacken istället. Den fungerar väldigt bra på agnus för att han gärna länger ut sig istället för att bli kort och kvick.
(y)


på banan igen!

we are back in business. Ginny hade ingen hovböld så vi satte på sulor och idag red jag henne. Hon var inte halt alls så jag hoppas att det håller i sig. tyvärr blir det ju ingen tävling på söndag men "i-formsättningen" kan fortsätta. 
Bloggar mer sen. puss 
Söta greta! född 07 e. for feeling 

hysteriskt dålig

har varit hysteriskt dålig på att blogga det sista! 
imorgon ska jag försöka få ändring på det men just nu är jag så trött så det får vänta till imorgon. 
vi hörs! 

världscupen

Sitter bänkad framför svt play och världscupen!
Av de tre första ryttarna är 3 frlfria. hmm orolig banbyggare nu kanske? ;)
Visserligen Ludo Philippserts och Michel Robert som båda är sjukt rutinerade. Men nu ska jag återgå till att kolla. tjingtjing

kvalitetstid

Första gången på länge som jag har tid att verkligen sätta mig ner och blogga. Nu ska vi ha lite kvalitetstid ihop <3

Ginnys transformation till tävlingshäst går super. Hon är nu klippt och skapligt fin. Jag har varit lite slarvig med ryktningen idag och igår men annars är det ryktborste och ryktskrapa som gäller varje dag för att få dom fina i pälsen. Tyvärr har vi fått ett litet stopp i "iformsättningen" men vi hoppas på att det bara ska pågå i några dagar! Fram till nu har hon känts superfin och jag är verkligen nöjd med henne och mig själv för att vi lyckats jobba oss hit. 

I lördags var mamma här och hälsade på så då hoppade vi Ginny lite för att visa upp oss. Alltid viktigt när hästägaren är på besök! Det kändes väldigt bra och enkelt. Vi hade gjort samma övning tidigare i veckan fast bara lågt så man kan säga att vi fuskade lite. Här kommer en liten filmsnutt, först med serien och sen när vi bara hoppar två hinder på diagonalen. 




Det får dock vara allt för ikväll för mina ögonlock väger ton! 
Godnatt vi hörs 

halv 8 hos mig

jag har så mycket roligt för mig nu för tiden så tiden räcker inte till för att blogga. Idag har jag och Elvira haft vår egna version av halv 8 hos mig här hos oss. Vi började med en variant av kycklingsallad till förrätt. Den innehöll spenat, kyckling, avokado, brieost och soja. Väldigt enkel! 
Till varmrätt gjorde vi kyckling i ugnen med en sås med sambal oelek i om det ringer en klocka ;) 
Det serverades med sås och sallad. Efterrätten bestod av klassikern Gino. För er som inte vet vad det är så är det bär och frukter spridda på en plåt med ett täcke av vit choklad över som man sätter in i ugnen tills chokladen smälter. Detta serveras med glass. 

Nu måste jag tyvärr sova för vi ska fodra hästarna vig 6(!!!) imorgon. Lovar att ge er mer update imorgon och en film från min och ginnys hoppning i lördags när mamma var här och hälsade på. 



RSS 2.0