Fake it til' you make it

Hej bloggen! 
 
nytt försök haha. 
Sitter här i köket och ska alldeles strax ta mig ut i solen en stund. Pluggade nyss men det känns inte som att jag får in mer själv så ricky ska hjälpa mig i eftermiddag. Därför tänker jag passa på att njuta av mina sista timmar här i Halmstad innan det bär av nedåt. 
Ska ändra om lite på mitt rum när jag kommer ner vilket ska bli väldigt roligt. Har helt plötsligt fått en sån himla kärlek för rosa av någon anledning så jag kommer att ha lite fler rosa inslag i rummet framöver. 

Men åter till det jag tänkte visa er! 
Jag fotade lite nyss för jag vill så himla gärna visa er lösögonfransarna jag köpte och två saker från wet and wild. 
 
 
Wet and wilds ögonskuggor är verkligen väl värt pengarna. Pigmenteringen är super och de känns inte sådär torra som billiga ögonskuggor kan göra. 8-paletten kostade dessutom bara 40 kr och man kan få ut många looks från den. 
Vi hörs senare! 

Haul hihi

Hej bloggen! 
 
Jag var på gekås häromdagen och såklart fick jag med mig lite godingar hem :D 
Smink är verkligen mycket billigare där än vad det är både i vanliga butiker och på internet. 
Isadoras foundation ligger på 159 på kicks och lyko och på gekås kostar den 109 kr. 
Läppstiftet från maxfactor ligger på 125 men jag betalade 90 för det. 
 
 
De andra bilderna blev inte så fina så jag ska göra ett nytt försök någon annan dag men ni får se detta så länge :D Jag hade på mig min nya foundation igår och den var inte lika täckande som min loreal true match men den var väldigt fin och naturlig på huden så den kommer jag att använda flitigt! Rekommenderar den. 
Läppstiftet är också jättefint, ni ska få se det på någon dag när jag har lärt mig att applicera det haha. 
Nu ska jag fortsätta titta på the vow och snyfta lite haha. Jag håller med bilderna som cirkulerar på nätet, hade jag vaknat ur en koma och channing tatum sagt att han var min man hade jag inte ifrågasatt det. 

alexandrasjosten.blogg.se; Kepler-186f

Hej bloggen! 
 
Jag fick två önskningar på mitt förra inlägg, av min mamma och hennes bästis haha men de kommer förmodligen att alltid vara mina två mest trogna läsare så bäst att göra som de vill. Och Elvira då, också en väldigt trogen läsare haha. 

Hur som helst så ville de att jag skulle skriva om den nya planeten som nyss upptäcktes som är lik jorden. Den heter Kepler-186f för att stjärnan heter Kepler-186 och planeterna döps b, c, d osv innifrån och ut i solsystemet och den är den femte planeten och heter därför heter den f.  

Jag tänker citera ett TED-talk som jag lyssnade på för ett tag sedan om hur de letar efter nya planeter. Nämligen att det enda liv vi vet finns i universum är det vi har här på jorden och därför letar vi efter jordlika planeter där ute i universum. De tittar på storlek och avstånd från stjärnan. 
De letar genom att keplersatelliten har en ljusdetektor riktad mot stjärnor hela tiden och när den registrerar en ljusminskning kan det betyda att en planet passerar framför stjärnan. De kan då även beräkna hur stor den är och hur långt den befinner sig från stjärnan. 
Med denna nya planet har även ytterligare observationer gjorts härifrån jorden från två teleskop för att kunna bekräfta att det faktiskt är en planet. 
 
Denna nya planet som de upptäckt är lite större än jorden och ligger i utkanten av det avstånd som skulle kunna innebära samma temperatur som på jorden vilket är det viktiga för man vill att planeten ska ha flytande vatten. Alltså mellan 0-100 grader celsius. Det beror dock till stor del på planetens atmosfär så det är inte alls säkert att de har samma temperatur där. Stjärnan som den cirkulerar runt är även mindre än vår sol så när de har som ljusast på den planeten är det ungefär som vid gryning eller solnedgång här. 

Jag tycker att det är väldigt roligt att man letar efter andra planeter men eftersom att man inte ens ser dem utan man bara vet att ljus uteblir så kan jag tycka att det är lite tidigt att säga att det är en jordlik planet. 
Jag väntar mig nästan mer att någon annan ska komma och hälsa på oss än att vi ska upptäcka någon annan faktiskt. 


reflektioner i en tågvagn

Hej bloggish! 

Sitter på tåget på väg till hufudstaden och tittar ut genom fönstret med institutet på P3 i hörlurarna. Sitter och reflekterar lite och tänker att det är lite tråkigt att människan aldrig kommer att kunna resa i tiden för i så fall hade tiden inte existerat längre och vi hade haft människor från alla tider här nu. 
En annan sak som oxå kan tänkas vara lite tråkigt är att rent teoretiskt så borde det finnas minst en så pass framkommen civilisation i vår galax att den skulle styra över hela och vi skulle ha mött dem vid det här laget. Betyder det att denna civilisation upptäckt att det inte går och att människor aldrig heller kommer att kunna göra det. 

När man sitter här på tåget observerar man även hur bucklig jorden är med kullar och berg vilket egentligen känns lite konstigt. Och även hur mycket fina hus som ligger lite hipp som happ här och var haha. 
Jag kan tänka att uppdateringen kommer att vara väldigt dålig fram till tisdag. Men som kompensation ska jag skriva något riktigt långt inlägg sen. Något speciellt ämne ni önskar? 
Något vetenskapligt? Min vardagliga sminkrutin? Mina topp 10 favorithästar i hela världen? 
Kom med förslag! 




new in

Hej bloggen! 
 
 
Som lovat är jag här med en uppdatering med lite nytt som tillkommit de senaste dagarna :D 
Jag visade ju kappan igår och armbandet som båda var från HM. Fick även med mig lite annat från HM nämligen ett par sammetsbyxor och en klänning på rean, leopardfärgade skor, vita cykelbyxor och solglasögon. 

 
Här ser ni solglasögonen och skorna och även ett skärp från cubus som jag tyckte var fint och som passar väldigt bra till min outfit på lördag! På övre bilden ser ni även ett par jeans från bikbok som jag redan har två par men dom är dom absolut bästa i formen och skönaste så jag tyckte att jag behövde ett par till. Man ser även lite av en svart sjal som kommer från Lindex för att jag inte har någon helt svart sedan innan. 

 
Här ovan ser ni klänningen från HM och till vänster ser ni i bakgrunden en väska som kommer ifrån båten mellan helsingborg och helsingör som har en transparant sida och en svart sida så att säga. Den vita lilla börsen som ni ser på bilden fick man med den stora väskan. När jag såg plånboken till höger om den vita på Lindex var jag bara tvungen att köpa den för att den passade så bra till väskan och för att den hade perfekta fack till mobil, kort och pengar. På bilden ser ni även mitt passfodral som jag fick av mormor i påskpresent. Skulle vilja påstå att det är världens finaste passfodral! 
 
Nu ska jag äta ett knäckebröd och sen ska jag sätta mig och plugga en stund. Vad ska ni göra denna fredag? 

alexandrasjosten.blogg.se; new in

Hej bloggen! 
 
Vet knappt vad jag gjort sedan jag bloggade sist haha men jag var ju på reiserleiterutbildningen som var superduperkul och sen åkte jag hem till halmstad söndags. I tisdags var vi i tyskland och köpte alkohol hehe och igår pluggade jag hela dagen. Men idag på förmiddagen har jag varit i stan med mammsen och fick en superfin kappa som jag ville visa er :D 
Köpte lite annat också som jag ska visa er men jag tänkte att vi tar det i ett annat inlägg så vet ni ju med säkerhet att det kommer ett till haha. 

Asså, det här med att vara bekväm framför kameran... i huvudet rullar "tänk Angelica Blick och Kenza" och när man tittar på bilderna känns det mer som ja, sjukt amatörigt helt enkelt haha. Är det likadant för er? 

 


armbandet är också nytt och kommer ifrån hm, älskar det! Väskan kommer från Rizzo på emporia. 


alexandrasjosten.blogg.se;

Hej bloggen! 
 
WOHOOOOO WOOOWOOO
 
Idag är det ingen vanlig dag för från och med idag har jag påsklov i TRE VECKOR!! 
Varje teknolog i lund hyllar denna dagen haha. Eller mer imorgon kanske men tack vare våra helvetesmåndagar och att vi börjar 8 varje dag och jag har labb varje tisdag istället för fredag så är jag ju som bekant leeeedig på fredagar! 

Vet att ni är sjukt avundsjuka. 
Gick till 17 idag också vilket var väldigt jobbigt. Hade övning mellan 15-17 och det krävde verkligen all energi och fokus jag hade för att gå på den övningen som dessutom ligger ända borta på KC. Men jag gjorde det vilket jag är väldigt glad över nu för jag lärde mig väldigt mycket. 
Därför har jag unnat mig en pluggfri kväll på denna första dagen på lovet dagen. Jag ska snart laga lite god mat och sen ska jag kanske sätta på en film eller somna haha. 

Imorgon ska jag nämligen på en jättespännande sak som jag har skrivit på kontrakt att jag inte får berätta något om men jag kan säga att det är med roliga och trevliga människor och jag har ingen aning om vart jag ska eller vad som kommer att hända där! 
 
La upp en bild på instagram innan idag vilket var första gången på 10 veckor haha. Inte så aktiv där inte... 
Men såhär såg den ut: 


Jag använde:
Nyx jumbo eyepencil i färgen milk
Turkos ögonskugga från en 88 färgers palett. 
Rosa ögonskugga från en palett från YSL
Eyeliner pencil från HM
Ögonfransar från depend 
Läppenna från Isadora 
Läppstift från Sleek

 
Köade igår inför valborg igår vilket ska bli såååå kul! 
Till höger ser ni hur jag hade mitt hår idag. Sådär tyckte jag väl om det men kul med lite förändring! 

alexandrasjosten.blogg.se; mini haul!

Som jag lovade innan ska jag visa er vad jag köpte på nova! 

 
Jag vill minnas att jag skrivit tidigare om att jag ville till HM för att köpa en eyeliner och en rouge och idag fick jag äntligen tiden till det! Som ni säkert vet vart ju även min mascara slut och det här är absolut den bästa mascaran någonsin vilket jag tyvärr lärt mig genom lite omvägar haha. 
Egentligen skulle jag bara köpa rouget till höger men som ni ser på bilden så vart färgen till vänster så himla snygg och eftersom att de bara kostar 50 kronor så fick båda följa med hem. 
Ska bli superkul att prova båda två och även eyelinern. Mitt första intryck är att den luktar lite konstigt men det kan man kanske bortse från haha. Den ska tydligen vara väldigt enkel att applicera men jag kommer att återkomma med mina åsikter om allting! 
 

alexandrasjosten.blogg.se; söndag <3

Hej bloggen! 

Idag har jag haft en riktig JAG-dag. Efter skola, plugg och filmkväll i onsdags, skola och roadtrip torsdag och fredag och plugg och utgång igår så behövdes verkligen en lugn dag med bara mig själv. 
Jag började dagen med att läsa lite i den sista boken i hunger games serien och sedan städade jag mitt rum följt av dusch, ansiktsmask och en tur till Nova och sen till Ica. Ska visa er vad jag köpte på Nova sen tänkte jag men min tur till ica var supermysig den med haha. 
 
Köpte väldigt trevliga saker, gott bröd, massa grönsaker och annat som jag ska experimentera lite med. Det första jag gjorde när jag kom hem var att äta två mackor av mitt nya goda bröd med romansallad, skinka och ost på. Ikväll ska jag göra lax och något gott hihi. 
 
 
Fick massa komplimanger för min fina röda klänning igår. Sminkade mig enkelt med brunt i globlinjen och en knallblå ögonskugga i vattenlinjen. Tänkte att det skulle bli en fin kontrast till klänningen.
Vi var på "svartklubben" på sydskånska vilket nog inte riktigt var vår grej haha. 

Gillade verkligen denna ansiktsmasken för att den kändes så frisk men jag skulle vilja ha en riktig som är renande och återfuktande. Någon som har något tips på någon? 


alexandrasjosten.blogg.se; linkis

Hej bloggen! 
 
Hoppas att ni haft en bra lördag än så länge! 
Jag tänkte köra en liten bildbomb från torsdag och fredag då jag och elvis gjorde en roadtrip upp till linköping och hälsade på Tove :D 

 
Vi hade en superkul resa och Albin Myers var grym!! Det var superkul att träffa Tove igen och förhoppningsvis är vi väl hemma samtidigt något över påsken så att man kan ses då också :) 
Vi fick även hälsa på våra små favoriter i vaggeryd och sitta på donken med jolle som i gamla tider. 
 
Nu ska jag laga lite mat tror jag och sen får vi se vad som händer ikväll! 

alexandrasjosten.blogg.se; glossybox mars

Hej bloggen! 
 
Idag är jag en väldigt glad Alexandra för att jag fick över förväntan på mattetentan vilket är en enrom lättnad och jag skrek ut av glädje när jag såg det :D 
Då tänkte jag ju såklart "yes nu ska jag unna mig Lorac pro paletten" oxå vart den slutsåld! Hur surt som helst. 
Ska fundera på om det finns något annat eller om jag vill vänta på den. En MAC pro longwear concealer kanske? Eller en lite större beställning med lite billigare smink från till exemel beautyjoint. 
Om jag hinner imorgon ska jag i alla fall åka till HM och köpa deras rouge i peach för den har två svenska youtubers sagt är bra och deras eyeliner pencil. 

 
Det var dock om dessa produkterna jag skulle skriva. Nämligen månadens glossybox (eller förra månaden blir det ju nu). Längst till vänster är en hudkräm typ som luktar jätteäckligt? fattar verkligen inte grejen med den. 
Till höger om den står ett nagellack som är lite holografisk och faktiskt väldigt fint! 

I mitten ser ni en deoderant från panos emporio som luktar helt sjukt gott! Älskar verkligen den. 
Den rosa är en ansiktskräm för alla hudtyper som jag faktiskt gillar väldigt mycket. Den luktar gott och har en smart pump som såklart är väldigt hygieniskt. 
Längst till höger är en maskara med typ planetens största borste. Annars kan jag inte säga så mycket om den då jag inte provat den så mycket. 
 
Overall gillar jag ändå boxen väldigt mycket. Vad tycker ni om månadens box? 

Har lite dåligt minne av vad som fanns i förra boxen förutom typ världens bästa grej. En svamp som man kan använda i ansiktet som är liten och hård när den är torr och har en sjukt härlig textur när den är blöt. Jag använder den till att skölja av min sminkborttagning efter jag kletat det över hela ansiktet. Älskar den! 
 

RSS 2.0