alexandrasjosten.blogg.se; mitt elf-smink <3

Hej bloggen! 
 
Hur mår ni idag? 
Jag mår bra :) lite nere på plugget men jag kommer igen snart ska ni se. Jag har i alla fall blivit 10 ggr bättre på att lyssna på föreläsningarna. 
 
Men det jag skulle skriva var att jag har fått mitt elfsmink :D Jag förväntade mig att få det nästa vecka så jag är väldigt nöjd med leveranstiden. De hade 25% på allt fram till den 22 januari så jag passade på och beställde en del saker som jag velat ha länge! 
 
 
I mitt lilla paket låg en puderborste, ögonlocksprimer, ett läppbalsam, tre ögonskuggor, en rouge och ett eyebrow kit! Tycker nog inte att färgerna var riktigt som på hemsidan men det är ju ganska välkänt när man handlar på elf. 
 
 
Mest nöjd är jag nog med rougen! Den är ljust rosa med guldglitter i. Den gav mer färg på kinderna än jag trodde och den var verkligen jättefin. Fägen hette twinkle pink tror jag. Läppbalsamet var lite mer oranget än jag trodde så det blev nästan rött på läpparna vilket jag inte riktigt tänkte men det smakade helt sjukt gott haha. Det var i färgen "peach".
 
 
Ögonbrynsgrejen var lite ljusare än jag tänkte att den skulle vara så vi får se hur jag ska få den att fungera haha. Den är i alla fall i nyansen "ask". Ögonskuggorna var inte heller riktigt som jag trodde men dom var jättefina! Älskar speciellt den till höger som hette "Respberry Truffle", färgen i mitten heter "pebble" och färgen längst till vänster "amethyst". Trodde att den till vänster skulle vara lite mer lila och den i mitten lite mer grå men dom var fina ändå. 
 
 
Ni ska få mer update om vad jag tycker om dom. Nu ska jag ta fram allt godis jag har - vilket inte är så lite - och sätta på en film haha. Vem behöver mat lixom ;) 
 

alexandrasjosten.blogg.se; Glossybox

Hej bloggen! 

Woho så spännande :D Fick min andra glossybox idag! 
Var tvungen att blogga om det direkt när jag kom hem hihi. 

 
Såhär såg alltså innehållet ut! 
En tandkräm, en dagkräm, en hårolja, en primer och ögonbrynsvax. Väldigt bra box tycker jag! 
Det känns som att jag kommer att få användning av allt. Har velat testa primern jättelänge så den är jag jätteglad över, tandkräm är alltid bra att ha, ögonbrynsvaxet ska bli spänannde att prova och jag har ingenting liknande vilket är bra. Dagkrämen kommer jag att prova men jag är väldigt glad i den jag har så vi får se hur mycket jag använder den. 
 
Jag tänkte även att jag skulle ge lite tankar om förra boxen. 
 
 
Det är ju fem produkter i varje box men jag har endast använt de produkterna på bilden ovan. I den fanns också ett nagellack som jag redan hade ett exakt likadant som jag inte är så glad i. Men det var även lösögonfransar och en lösögonfransapplikator som jag var väldigt glad för men helt enkelt inte använt än. 
 
Hur som helst så har jag provat och använt produkterna på bilden och krämen längst till vänster använder jag varje dag men jag kan nog inte riktigt känna att jag tycker att den är något speciellt. Jag använder den precis innan jag går och lägger mig och jag tycker nog att det tar ganska lång tid innan den absorberas och jag kan inte säga om den givit något resultat.
Krämen i mitten gillar jag verkligen! Den är typ som ett vax som jag värmer mellan händerna och sen masserar in i håret. Jag använder verkligen minimalt med produkt så den är jättedryg och kommer nog hålla hela livet hahah. Jag upplever att den ger mig mer volym och håret får en lite "ruffsig" finish.
Mascaran gillar jag inte alls. Jag hade jättesvårt med applikatorn men jag får väl prova igen och se om jag kan ge något annat svar i nästa glossybox-inlägg! 
 

alexandrasjosten.blogg.se; my room

Hej bloggen! 
 
Hoppas att ni haft en bra dag! 
Jag har faktiskt varit busig och inte varit i skolan alls. Men jag har fått mer gjort än motsvarande tid spenderad i skolan så det kändes ändå som det smartaste. Ska snart gå och hämta min "lilla" kemibok på över två kilo och sen göra denna veckas kemiövningar. 
 
Har tagit lite bilder på mitt rum i ljuset som blev ganska fina faktiskt. 
 
 
Älskar min kamera! 

Wiho!

Hej bloggen!!

Vilken jobbig måndag det har varit och såg ut att bli en av de sämre på grund av att jag sov lite för lite i natt men pappsen ringde typ vid 18 och sa att han trodde att jag klarat fysiken så jag var tvungen att gå in direkt och kolla och det hade jag :D så då blev det helt plötsligt en väldigt bra måndag! 

Hejja mig :D 

Annars så tycker jag att vi återkommer imorgon med mer update och försöker få en bra natts sömn. Kram på er!! 


Min räddning under förmiddagens matteföreläsning 


Var ju tvungen att fira att jag klarat tentan! 


alexandrasjosten.blogg.se;

Hej bloggen! 
 
Hur gott är det inte med pizza? 
Jag och mammsen åt på ett ställe här i Lund som heter Vespa som har jääätttegoda pizzor och pasta. 
 
 
Blir nästan sugen igen bara av att titta på bilderna hihi. 
 
Hade faktiskt på mig lösögonfransar igår för typ tredje gången i mitt liv för att jag varit väldigt nyfiken på att prova. Jag använde mig av sånna indviduella fransar och satte bara två stycken av riktig längd i utkanten av ögat och sen klippte jag av några och satte fram till mitten av ögat ungefär. Tyckte att det blev fint faktiskt :) 
 
 
Har ni några favoritögonfransar? 

alexandrasjosten.blogg.se; le bartender

Hej bloggen! 
 
Lite update vore sannerligen på sin plats! 
Ni kan kalla mig Alex the bartender från och med nu hehe. Nej men i fredags jobbade jag i baren på hallands vilket var kul för har inte gjort det innan. Vet dock inte om jag kommer att göra det igen. 
Jag hänger nog hellre på andra sidan baren ;) 
 
Igår var jag först och åt med Elvis och Malin vilket var supertrevligt och vi måste göra det igen och sen hade vi vin och drink kväll hemma hos mig. Jag och elvis skulle egentligen gått ut men vi orkade inte haha så vi satte på en film istället - this means war - har ni sett den? 
Den var bra och i morse kollade vi dessutom på "perks of being a wallflower" som jag tror att jag bloggat om innan? - se den. 
 
Nu ligger jag här och bloggar och Elvis sminkar sig för hon ska till Emporia i malmö med la familia. Jag ska städa och plugga samtidigt som jag ska ha på livesändningarna från världscupen och sen kommer mammsen så ska vi nog hitta på något. Vi får se! 
 
Hoppas att er helg har varit toppen <3 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; feminism

Hej bloggen! 
 
Lite galet ska ni veta. I natt så vaknade jag och hade lite inspo så jag skrev i anteckningar på mobilen att jag skulle blogga om feminism. Antagligen för att jag läste det på nellie berntssons blogg igår. Och nu när jag går genom parken så kommer några småteens fram till mig och ska ställa frågor till en tidning dom gör om feminism! Hur galet. 
 
Det jag tänkte att jag skulle skriva var att Nellie skrev ju att hon inte var feminist och när Linn Olsson var med i en debatt för ett tag sedan sa hon att hon inte heller var det. Vilket jag har en teori om som jag nu tänkte dela med mig av. 
 
Jag tror nämligen såhär att anledningen till att de inte anser sig vara feminister är att skolan inte är lika ojämn som resten av samhället - tvärtom så tror jag att man gynnas av att vara tjej i skolan då dessa mognar snabbare än killar. Jag har absolut ingen faktagrund till det här men min gissning är att snittbetyget bland tjejer är högre än vad det är bland killar. Jag kan ju inte säga att jag vet hur det är att jobba på riktigt så jag kan inte säga hur det är med jämställdhet på arbetsplatser men jag skulle tro att balansen jämnar ut sig där när männen kommer ikapp och att de går om då solidariteten mellan män är mycket större än hos kvinnor och att kvinnor föder barn osv. Ungdomar känner inte av orättvisan och därför kan de inte anse sig vara feminister. För dem är en feminist en vegetarian som går med vildvuxna armhålor och har ett lågavlönat arbete. 
 
Jag tycker att ordet feminism har fått en annan klang än vad det borde ha. Jag tänker inte sluta raka benen eller sluta använda smink och jag hade nog inte varit så glad om oskar helt plötsligt skulle börja ha flätor och låna mina ögonskuggor - även om jag vet att det ingår i ett jämställt samhälle. Jag är för att tjejer och killar ska bedömas likvärdigt i skolan, jag är för att alla ska få lika lön för lika arbete och att man ska ha samma chans att nå framgång oavsett vem man är. Men jag är inte för att göra kvinnor mer manliga eller män mer kvinnliga. 
 
Hur tänker ni om feminism? 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; thursday i dont care about you

Hur mycket saknar vi inte sommaren? 
 
Långa festnätter där ljuset aldrig tar slut. Solens varma strålar som gör en alldeles brun och härlig. 
Glass, vattenmelon och jordgubbar. 
 
Istället får vi krypa upp i tjocka, varma tröjor och ha luddiga tofflor på fötterna. Det är faktiskt inte så dåligt det heller. Fick dessutom CSN igår och det blir man alltid lite lycklig av! Fick dessutom mer än vanligt då det är början av terminen och eftersom att jag redan köpt min kurslitteratur ligger jag lite på pluskontot kan man säga! 
Därför ska jag gör en "budget" i vilken jag ska göra en speciell för smink och om jag lyckas hålla hela budgeten ska jag få köpa smink för det avsedda beloppet i slutet av månaden! 
 
 
Älskar min fina lilla snurra jag fick av mormor i julklapp och även denna lilla ask jag fick av mamma. Perfekt att ha smycken i. Älskar alla mina fina småsaker jag har på mitt rum. 

Bättre bild på färgen

Hej bloggen!

Nu när jag fått vänja mig gillar jag verkligen min hårfärg! Gillar att det blonda fortfarande lyser igenom men ändå inte gul ljus lixom. 




alexandrasjosten.blogg.se; bästa elvis

Hej bloggen! 
 
Hur mår ni idag? 
Jag mår bra men är lite trött och har lite dåligt samvete för att jag inte pluggat mer men sånt är livet. Ska läsa programmering innan jag somnar och har gjort hela veckans matte så känner mig ändå okej med att somna tidigare och jobba på innan jag börjar vid 13 imorgon. 
Dagen har spenderats i skolan med mina två favoritföreläsare! eller ja haha det lät ju lite konstigt. Men har haft två föreläsningar idag och dom föreläsarna är mina två favoritföreläsare. 
 
Efter skolan så träffade jag Elvis och vi gick in till stan och tog en fika vilket var jättetrevligt! 
Vi fick ta igen allt som vi missat sedan sist och jag är så himla glad att vi bor i samma stad igen. 
 
 

Dagens inspo




alexandrasjosten.blogg.se; ootd fotd

Hej bloggen! 
 
Vad gör ni idag? 
Jag har haft den tråkigaste förläsningen i mitt liv och helt ärligt råkade jag nog somna till lite den första halvan. Första föreläsningen någonsin som det hänt. 
Nya föreläsare är verkligen värdelösa och jag menar fine att han säger i en hel föreläsning att double och int betyder variabler eller nåt men att den ena är heltal och den andra är reella tal. 
Stackars kille när kursutvärderingen kommer. 
 
Vilken cliffhänger förresten! 
Förstår att ni alla nu undrat över märket på min hårfön. Det är en melissa och på den står det ionic 2200 watt tror jag. Älskar den! 
 
Annars ville jag mest slänga in lite bilder på mig idag. Jag har på mig min nya klänning från HM som jag älskar. 
En läskig grej förresten. Såg en tjej idag som hade en exakt likadan klänning som jag har och sen när jag tittade lite närmre hade hon en exakt likadan tröja också. Inte som det jag hade på mig utan saker som jag hade hemma men ändå. 
Till mina ögon har jag använt en jättesöt trio från clinique. 
 
 
Nu ska jag ta tag i mitt liv vi hörs senare! 

alexandrasjosten.blogg.se; duktig tjej

Hej bloggen! 
 
Ville mest bara svänga inom och säga godnatt och ge en eloge till mig själv haha. 
Hade 15 saker på min att göra lista för dagen eller ja, det var 10 från början men den fylldes på och av dessa 15 har jag hunnit göra 12. Känner mig riktigt duktig! 
Har bland annat varit ute och gått i en timme, läst igenom hela häftet vi ska ha dugga på på måndag (vi fick det idag) och sädat undan saker som jag inte orkade ta tag i igår. Blev jättrebra måste jag säga. 
 
Morgondagens bekymmer kommer dock att vara att organisera mitt smink för just nu har jag det i nessesärer på golvet. Inte optimalt. Jag fick ju två platssaker att ha sminket i från ikea i julklapp men de tar nästan lite för stor plats jämfört med sminket de rymmer så jag får se lite hur jag gör där. Men som sagt, morgondagens beskymmer. Nu ska jag sova så hörs vi imorgon! 
 
Något speciellt inlägg ni skulle vilja se imon? 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; hur man känner igen en nörd

Hej bloggen! 
 
Idag tänkte jag dela med mig av några enkla tips på hur man känner igen en nörd! 
 
Nr 1
 
Personen sitter ofta långt fram i föreläsningssalen 

Nr 2 
 
Personen går ofta/alltid fram till professorn i pausen och pratar med denna
 
Nr 3
 
Personen antecknar med stabilo färgpennor 
 
Nr 4 
 
Personen har i förväg skrivit ut föreläsningsanteckningar 
 
Nr 5 
 
Personen har ofta med sig vatten och frukt till föreläsningen 
 
Deras bänk kan till exempel se ut såhär: 
 
 
Jag hoppas att denna lilla guide hjälper er i ert akademiska liv och att ni nu känner igen en nörd när ni ser en! 
 

First impression

Hej bloggen! 

Tänkte att jag skulle göra en first impression på mitt smashbox halo hydrating powder i färgen fair.
Jag vet inte om jag typ intalar mig själv att det är awesome eller om det verkligen är awesome. Svårt att avgöra men mitt första intryck var väldigt positivt! 
Färgen passar mig väldigt bra, kanske liiiite åt det för gula hållet men annars så kändes den jättebra. Igår hade jag den som puder över min foundation och sminket satt väldigt bra hela kvällen. Idag använde jag pudret direkt på huden alltså utan foundation och jag tyckte faktiskt att det gav väldigt bra och fin finish. Hade lite concealer på en finne och puder över ich efter en hel dag med svettig förflyttning av packning upp till fjärde våningen osv vart jag själv chockad över hur hemsk finnen var när jag tvättade av sminket hahah. TMI varning på det ;) 

Förpackningen är väldigt smart för att man vrider upp pudret istället för att skaka ut så att du aldrig får puder som faller ut. Jag applicerar det med en kabukiborste från the body shop som jag för övrigt älskar! 

Om ni har funderat på att testa detta så do it! 


Ska ta en spegelbild på håret imorgon så att ni får se det lite mer ordentligt. 
Men nu ska jag sova! Hemsk första dag imorgon med skola från 8-17. 

Kram på er <3 

alexandrasjosten.blogg.se; framme!

Hej bloggen! 
 
Hoppas att ni haft en strålande dag för det har jag! 
Har precis myst ner mig i sängen efter att ha packat upp allt jag hade med och varit på ica och köpt frukost till imorgon. Nu ligger jag här och kollar på världscupsändningarna från tidigare idag och bara myser på mitt mysiga rum haha. 
 
 
Innan jag åkte hemifrån åt vi lyxlunch med oxfilé och ungsbakade rotfrukter vilket var supergott! Sista lyxmaten jag äter på ett tag haha. Efter det packade vi in allt och jag åkte och hämtade My som också hade packning som skulle in i bilen. Baksätet var överfullt men vad gör väl det för vi kom fram säkert och det var inte alls så farligt att köra som jag trodde! 
 
Kände mig jätteduktig som packade upp så fort jag kom hem och sen åkte direkt till ica för att nu bara kunna sjunka ner i sängen och njuta av alla fina hästar i världscuphoppningen! 
Vi hörs senare! 

alexandrasjosten.blogg.se; omg hur ska vi få plats?

Hej bloggen! 
 
Känner rent spontant, HUR ska vi få plats? 
Jag är färdigpackad förutom datorn och det sista men så ska ju allt ut i min lilla minibil oxå. Vilket ska bli dagens mest spännande även om det ligger tätt med hur vi ska ta oss ner i doris i detta vädret. Men det ska bli trevligt för jag ar sällskap av My hela vägen ner och jag är riktigt taggad på att packa upp och bara mysa in mig i mitt rum <3 
 
 
Här ser ni det mesta av sakerna men faktiskt en del till. Vi hörs när jag kommit ner! 
Då ska jag göra en first impression på mitt nya puder. 

Bowling

Hej bloggen! 

Hur mår ni? <3 
Jag har precis bowlat med la familia och oski :) jag kom sist och oski vann hihi men jag ska få revansch nästa gång jag är hemma! 

Nu ska jag och oski kolla ps i love you och mysa så vi hörs imon. 
Kramis! 





alexandrasjosten.blogg.se; tips från coachen ;)

Hej bloggen! 
 
Nu måste jag dessutom slänga in en bild och rekommendation på det här lypsylet för det luktar så skaaaadat gott! Asså jag skulle kunna gå runt och bara lukta på det för så fatastiskt är det. 
Om ni är sugna på att byta så prova detta för mums haha. 
 
 
Nivea olive och citron. 

alexandrasjosten.blogg.se; snisnapsnut så var sagan slut

Hej bloggen! 
 
Jaaa det närmar sig alltså min sista dag här i halmstad för denna gången. Vart tog jullovet vägen egentligen? Hade ju massa mål och planer innan som jag knappt gjort något av alls haha. Jag har läst en bok i alla fall! Och kommit till mitten på en annan. Jag har fotat en del och kollat lite tutorials men jag kan inte säga att jag lärt mig något direkt haha. 
Men jag har hunnit umgås mycket med nära och kära vilket känns bra och vilket julen är till för helt enkelt. 
 
Men för att blicka framåt så tänkte jag göra en lista med saker jag saknat med lund! 
 
Alla mina nya vänner såklart! I klassen och utanför. 
 
~ Mitt fiiina och mysiga rum. 
 
~ Känslan av att ha så nära till allt. 
 
~ Min hårfön haha. Asså jag trodde min OBH var bra tills jag mötte den jag har nu. outstanding. 
 
~ Den känslan av vardag som jag har där nere.
 
~ Mina kläder haha! 
 
och säkert många andra saker som jag inte kommer på nu. 
 
Jag är verkligen jättenöjd över mitt val av lund som studentstad och jag ser fram emot denna terminen :D 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; tävling

Hej bloggen! 
 
Merparten av dagen har faktiskt spenderats på tävling i skåne där min lille skrutt har tävlat utan mig på ryggen. Det har varit ett jättejobbigt beslut och jag har funderat fram och tillbaka hela hösten men bestämt mig för att jag och Ginny ska gå skilda vägar. Hon är verkligen den bästa häst man kan drömma om men jag har inte den tiden att tävla och träna så som jag skulle vilja nu när jag läser och då är hon inte riktigt rätt häst. Hon är helt enkelt för bra och när jag väl är klar med min utbildning kommer att hon att vara lite för mycket till åren för att det ska vara försvarbart att ha kvar henne. 
Så idag har Jacob tävlat henne för första gången vilket gick jättebra! Dubbelnolla i 110 och nolla och trea i 120 och det kändes sååå konstigt att stå vid sidan haha. Jag blev ju såklart jättesugen på att hoppa men att bara vara med som hästägare till en omtyckt häst som sköter sig exemplariskt är minst lika kul!! 
Vi har sagt att om vi vinner på lotto ska vi köpa en unghäst och sätta hos någon duktig och bara vara med som hästägare ;) 
Tänk drömmen att vara hästägare åt någon som roffe! 
 
 
jag ser ut som ett flan men min häst är duktig <3 

alexandrasjosten.blogg.se; nytt hår!

Hej bloggen! 
 
Vet inte om jag sagt ngt men idag var jag i alla fall hos frisören! 
Så skönt att äntligen få ordning på mitt trassel haha. Det blev faktiskt ganska mycket mörkare än vanligt vilket såklart känns lite ovant men annars är jag väldigt nöjd! 
Ska bli kul att se vad jag tycker om färgen om några veckor, får blogga om det igen då! 
 
 
Nu ska jag skriva upp alla sminkmärken jag är sugen på att testa och sen vilka produkter hihi. 

alexandrasjosten.blogg.se; kärlek

Det här är kärlek haha! 
Nej men jag köpte ett puder idag som jag har varit sååååååå sugen på att testa. 
Det var lite mer high end än vad jag har haft innan, eller ja de ligger som bareminerals ungefär men jag kände att jag som har lite svårt med att puder torkar ur min hud så kände jag att om det är en produkt jag ska lägga pengar på så är det puder. 
 
 
smart förpackning och det ingick en liten borste :) 
kommer absolut att dela med mig om vad jag tycker om den sen!
 
Köpte faktiskt även lite annat kul som jag ska fota imorgon och visa för er. 

alexandrasjosten.blogg.se; smink

Hej bloggen! 
 
När man väl börjat kolla runt på smink så kan man typ inte sluta! 
Blev så himla sugen på en ny minipalett från wet n wild för att jag blir alltid positivt överraskad när jag sminkar mig med deras ögonskuggor. 
 
 
Denna är nog min favorit men jag är väldigt sugen på att testa någon med deras lite blåare nyanser. 
har ni någon favorit? 
 

alexandrasjosten.blogg.se; breakfast for champions

Hej bloggen! 
 
Åh jag sov så himla länga idag och när jag vaknade hade oski gjort pannkakor och varit och köpt bröd till frukost. 
Hade philadelphiaost och lax på mina macka. Snacka om att börja dagen på bästa sätt!!! 
 
 
Nu har jag kollat igen alla youtubeklipp jag låg efter med och ätit en apelsin och nu ligger jag och kollar på step up 2. Sen ska jag åka till maxi och köpa lite grejer till att göra kyckling i pitabröd och spendera kvällen hos oskar. Har ni ens hört talas om en så bra dag? 
 

alexandrasjosten.blogg.se; justepuste

Hej bloggen! 
 
Hur har ni det? 
Asså jag blir lite sur. En jumbo pencil från nyx kostar 100 kronor här i sverige. I Usa kostar den 30 svenska kronor! Helt galet överpris här i sverige. 
 
Men hur som helst så hade jag ju tenta innan idag och efter det åkte vi till min fina lilla hästis! 
Hon gnäggade när jag kom det lilla gullegrynet <3 
 
 
"Nej mamma jag vill inte pussas!!" 
 
 

Blö för kö

Hej bloggish!

ASSÅ JESUS jag tror jag dog. Satt i kö i över en timme på motorvägen med bara typ två mil kvar. Jag hann i alla fall med en hel del intressanta poddar. Till exempel är fetma bland barn idag vanligare i Kenya än vad svält är. Likaså i skumområden i Indien osv. Tjocka barn tros vara hälsosamt och därför får de istället för mycket mat. 
Sjukdomar som vi förknippar med fattigdom så som hiv, malaria och tuberkulos ligger nu under välfärdssjukdomar i dödsfall i många länder i tredje världen. 
Det framstår ju som lite mer angenämt att det uppstått ett problem som går att "välja bort" alltså ät mindre mat. Men att ha ett val har inte precis hjälpt varken USA eller Europa eftersom att fetman ökar. 

Lyssnade även på en om "biohackers" alltså vanliga civila människor som gör olika slags biologiska experiment hemma. Du behöver till exempel bara 80%ig sprit, diskmedel, salt och lite saliv för att titta på ditt eget DNA. Och på tal om det så lyssnade jag på en intressant pod igår. 
Alla har väl hört att om man vecklar ut sitt DNA ur en enda cell så blir det över 2 meter långt. Jag kan vara långsam här men jag har nog aldrig tänkt på hur dom två metrarna ska packa ihop sig så mycket att det blir något vi inte kan se med blotta ögat. 
Dom visste inte heller hur DNA-t vecklade ihop sig helt men de forskade på det och en av begynnelseprocesserna skulle kunna bota en väldigt ovanlig cancerform som 6 stycken i hela Sverige drabbas av per år och där överlevnaden bara var ett halvår. 

Det är verkligen kul att det går framåt men ibland känns det som att man lever i fel tid. Antingen vill man leva flera hundra år framåt med rymdresor och allt mäktigt eller i slutet av 1700 talet med revolutioner och klänningar och baler. Eller typ 1500 talet och upptäcka Amerika eller den stora utvandringen. Det finns så många häftiga epoker man missat och så många man kommer att missa i framtiden. 

Om ni hade fått välja en tidsperiod, vilken hade ni valt? 



Har på mig min tröja från sheinside och min nya jacka från MQ! 


alexandrasjosten.blogg.se; fail

Hej das blogg! 
 
alltså. Vi var ute och gick idag och tog med kameran för att ta lite fina bilder. Men tror ni inte att jag hade glömt kortet? Såå irriterande. 
Blev lite mobilbilder i alla fall. 
 
 
Men vi ska se om vi hinner gå en sväng imorgon och ta med kameran då! 
Det var helt hysteriskt kallt, runt 0 gradigt och blåste som sjutton. 
Ser jag inte lite sportig ut i mina träningstights och träningsskor? 
 
Tänk i den här bloggen behöver ni aldrig komma in och känna dåligt samvete för att ni inte tränar osv! Vi kan vara tjockisar ihop haha. 
 

alexandrasjosten.blogg.se; filosoferar

Hej bloggen! 
 
Som väntat har det ju kommit upp en del "2013 favorite makeup"-filmer på youtube nu i början på januari och jag har kollat på en del hihi. Detta fick mig att började fundera över mina prudukter och vilka favoriter jag har haft vilket fick in mig på lite andra tankebanor. Till exempel så kan jag väl inte vara ensam med att känna att året har gått snabbt? var det inte nyår 2012/2013 nyss?
Men när man börjar tänka efter, till exempel vad jag haft för favoriter i år så känns allt i början av året så himla länge sedan. Jag har i princip bytt ut alla mina sminkprodukter nu i slutet av året och i somras till mitten på hösten sminkade jag mig inte alls. Något som består är dock min mascara från max factor som jag inte tycks vilja släppa taget om. 
 
Specifika saker eller händelser känns väldigt länge sedan men året känns som att det gick fort. Förstår ni känslan? 
 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; sminkborttagningspenna

Hej bloggen! 
 
Hur mår i idag mina små minions? 
Nu kommer solen och kylan hihi. Hoppas att det kommer snö!! 
Tovutt har snö i linkan, så fuskit. 
 
Jo, detta blogginlägg ska handla om en försenad julklapp som kom på posten igår. Mammsen och pappsen trodde att de nästan skulle få den till julafton men det tog ju lite längre tid än så haha. 
 
 
Lauren Curtiz pratade om att hon hade en och jag vet att det låg en i en glossybox för några månader sedan så då blev jag sugen på en! Perfekt att snygga till eyelinern med och om man vill ha en skarp linje på ögonskuggan i ögonvrån osv. 

Captain Phillips

Hej bloggen! 

Filmtips filmtips lala filmtips! 

Jo såg nyss filmen "captain Phillips" och den var riktigt bra! Den har dessutom 8,1 rating på imdb så om inte mina ord motiverar er att se den så borde det göra det! 
Den handlar om när somaliska pirater tar ett fartyg vilket som ni kanske minns har hänt på riktigt så den är alltså baserad på en sann historia. 

Se den! 




alexandrasjosten.blogg.se; tjockisar hela högen

Hej bloggen! 
 
Vi har nyss ätit så himla gott. Ostöverbakad kyckling med hasselbackspotatis och vit chokladmousse till efterrätt. Så himla enkelt att göra. Bara smälte ckoklad, vispade grädde och blandade ihop det tillsammans med kesella. Mums! 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; memory jar

Hej bloggen! 
 
Vilket uschigt väder det är ute! 
Tur det för här sitter jag och pluggar. Men om man inte behöver plugga som jag är det en perfekt dag att göra sig en minnesburk! om man nu inte redan har det. Det är ju väldigt populärt just nu och cirkulerar på många bloggar osv så jag har gjort mig en egen kan man säga. 
 
Jag fick två glasburkar av mormor och mamma i julklapp som var perfekta för detta ändamålet. 
I den stora som jag kommer att ha på min byrå kommer jag att skriva ner minnen och lägga i och i den lilla burken som kommer att stå på mitt skrivbord skriver jag ner drömmar och mål. 
Det är en så himla fin idé att skriva ner fina minnen man har på lappar så att man inte glömmer och har man en dålig dag kan man bara sticka ner handen och fiska upp en lapp med ett fint minne och genast bli på bättre humör. 
 
såhär ser mina ut:
 
 
Men man kan även göra egna med egna etiketter. Till exempel såhär
 
 
Hoppas att ni har en bra helg mina fina :* 

Pretty in pink

Mysdress a la true blogger. Godnatt världen <3 




alexandrasjosten.blogg.se; hair

 
om någon vill veta hur jag gjorde denna snygga bullen så har jag ingen aning hihi! 
jag hade en sån munk ni vet och typ snurrade på den och sen fäste den med hårnålar. 
Någon av er fina läsare som vet hur man gör? 

alexandrasjosten.blogg.se; allt för att inte plugga ni vet

Hej bloggen! 
 
Städade nyss badrumsskåpet och nu känns det som att jag har damm i hela näsan hihi. Elvira skulle vara stolt över mig! Fick panik på kaoset. 
Just nu prokastinerar jag men ska snart ta tag i mitt liv osv tänkte bara slänga in ett hej. 
Har ni några tips på hur man gör något man verkligen inte vill göra? 
 
 
Bläddrade igenom min blogg häromdagen och kände rent spontant att den såg så himla tråkig ut så det ska vi försöka göra något åt! Nästa onsdag ska jag helt ägna åt bloggdesignen, tummis på det och sen ska jag försöka göra mina bilder lite mer livliga lixom. 
Men nu ska jag dra vi hörs! :* 

alexandrasjosten.blogg.se; new in

Hej bloggen! 
 
Som sagt var jag på staden idag och sprang runt med min stackars pojkvän! 
Mot slutet hördes glädjerop när han såg en pall och lite pustande och stönande om att han började bli trött men jag måste säga att han var ett väldigt bra shoppningsällskap. 
Hitta en del saker som var på rea. Det var ju faktiskt väldigt mycket rea kvar på stan dock kanske inte så mycket bra. Jag kan känna att denna hösten generellt varit lite av en besvikelse i shoppingväg. Tycker inte riktigt att butikerna lever upp lixom. Typ som på bikbok, visst alla gillar glitter och sånt men alla dessa paljetter och glittrande toppar blir man ju bara snurrig av och med tanke på att det i lund reades ganska tidigt kan jag tänka att det är fler än jag som hade den känslan. 
Jag fick med mig tre saker hem idag, ett plagg var från gina, bikbok och MQ. MQ hade halva priset på allt. 
 
 
uppe till vänster är en vinröd skjorta från gina, i mitten en gräddvit stickad tröja från bikbok och den fiiiina fina bomberjackan/koftan är från mq! 
Väldigt nöjd med mina köp och det känns som bra tillskott till min vardagsgarderob.
Har ni hittat något på rean? 

Lagom pluggtrött



Exstensions gone wrong ;) 
Saknar min fina camiro <3


alexandrasjosten.blogg.se; cravings

Hej bloggen! 
 
Imorgon hade jag faktiskt tänk springa på stan en snabbis för hör och häpna så har jag inte varit på stan sedan innan julafton. Finns det någon rea kvar tror ni? Håller tummarna! 
Har en wantieslista på telefonen där det bland annat står genomskinliga hårband från kicks men jag glömmer det varje gång!! Sååå irriterande. 
Ska försöka komma ihåg det imorgon haha. 
 
Har suttit och kollat på "top 10 elf products" och liknande läppstiftswatches och sånt för när mitt nuvarande ögonbrynskit från hm tagit slut skulle jag vilja prova deras för min favorit youtubare använder den. Eyebrow kit i färgen ash om det är någon annan blondie där ute som letar ögonbrynsgrej! 40 kronor tror jag att den går loss på. Och jag tänkte att ska jag ändå beställa det kan även något läppstift eller likande åka med och därför har jag kollat på olika videor. Men än dröjer det ett tag så jag ska hålla utskik efter elf-produkter i videos. 
 
Ni måste kolla in Shaaanxo på youtube för hon är grym och hon lägger upp vidoer varje måndag, onsdag och fredag! 
 
Har förresten kommit på en lösning på mitt foundationproblem haha. Tyckte ju att min loreal var lite ljus och att man blev lite torr så jag snodde en cc-cream av mamma i en ganska mörk nyans och jag blandar min foundation med en liten klick av den! 
 
 
Har dock inte hittat något puder än. Vad använder ni för puder och gillar ni det? 

alexandrasjosten.blogg.se; matt

Hej bloggen! 
 
Inget gör en så matt som att sitta och skriva mattetenta i 5 timmar och sen köra i 1½ timme på det. Jag kan knappt hålla ögonen öppna!
Men har saknat er eftersom att jag inte bloggade igår och inte med någon reda dagen innan det heller. 
Hämtade ut två paket idag nere i lund och mina snygga byxor hade kommit och de satt som en smäck!! 
Letar ni efter snygga kostymbyxor tycker jag absolut att ni ska kolla in dem på sannealexandrashop.com
Jag har inte hunnit ta några enga bilder så ni får dreggla över dessa produktbilderna och känna att ni måste ha dom direkt precis som jag gjorde hihi 
 
 
Det andra paketet innehöll min efterlängtade glossybox :D 
 
 
Jag plockade ut en del av innehållet i lund så jag får fota det någon annan gång men det var väl inget jag var så superexalterad över men det ska ändå bli kul att testa allt! Om ni är nyfikna på vad det var i den kan ni klicka på bilden så kommer ni till Linda Hallbergs inlägg om den. 
 
Nu ska jag bara äta godis och dega i soffan hihi. Vi hörs bloggen! 

alexandrasjosten.blogg.se; världens vackraste häst

Hej bloggen! 
 
 
Hur snygg är hon inte min lilla skrutta? 
Bilden är tagen med svart bakgrund och sedan redigerad. 
Snart får jag förhoppningsvis träffa henne igen <3 

alexandrasjosten.blogg.se; söndag

Hej bloggen! 
 
Idag är det ju söndag och därför belönade jag mig själv med en riktig sovmorgon hihi. Jag verkligen älskar att sova!! 
Vi var ju ute och åt igår vilket var väldigt trevligt och gott. Efter det fastnade jag i soffan där vi först såg en film med natalie portman och ashton kutcher och sen "a beautiful mind". Det sistnämnda är så hemsk och som ni kanske vet är den baserad på en sann historia och han fick nobelproset 1996 för sina matematiska upptäckter. 
 
Hur som helst så hade jag lite tankar som jag bara ville skriva av mig lite snabbt.
Nämligen att jag inte är så förtjust i svindlande höjder. Jag vet att den tillhör klassikerna och jämförs med stolthet och fördom osv men jag för min del förstår inte varför man vill läsa en bok där alla är så hemska hela tiden. 
Jag har bara läst ungefär 50 sidor men jag kommer inte att fortsätta för vad är meningen med att läsa om ett gäng hemska människor. 
Någon som har läst den och tycker om den? motivera! 
 
Jag har ju dessutom alltid älskat Fallen av Lauren Kate men denna gången när jag lyssnade på ljudboken kom jag på mig själv med att tänka att slutet inte är bra konstruerat och att om jag fick ändra på det skulle det se helt annorlunda ut. Hur har jag dock inte kommit på än ;) Men den sista boken i den serien är fortfarande en av mina favoriter. 
 
Nu ska jag äta frukost. Vi hörs! 
 

alexandrasjosten.blogg.se; promenad

Hej bloggen! 
 
Tänk så mycket man tar havet och omgivningen här i haverdal för givet. Man uppskattar faktiskt det lite mer när man bor i lund där havet känns så långt bort. Vi gick bara 2,6 km haha men allt hoppande på stenar och lite fotografering tog sin tid så vi vär ändå ute i en timme ;) 
 
 
Nu ska jag gå och sminka mig för ikväll ska vi äta ute vilket ska bli SÅÅÅÅ gott!! Jag ska lätt ta min gamla favvis - kycklingvingar och jag ska äta upp pommesarna hihihihi. 
 
Hoppas att ni får en trevling lördagkväll <3 
 

Biomys

Hej bloggen! 

Först mysig promenad med mammsen som ni ska få se en massa bilder från sen. Efter det mys med familjen och nu biomys med Oskar. Vilken perfekt fredag!! 





alexandrasjosten.blogg.se; bloggar jag läser

Hej bloggen! 
 
Haha jag utmanade ju elvira till att göra en lista på bloggar hon läser vilket hon gjorde så ajja bajja på mig som varit sen med min! 
 
Hm Elvira har ju sina i sitt sökfält men jag har instället bloggar jag följer/ kollar in då och då som knappar på telefonen. 
 
I min första grupp klickar jag in på alla i stort sett varje dag och där finns 
 
Elvira
Tove
Emilia Angeberg 
Candie 
Nellie Berntsson
 
Annars kollar jag även 
 
Linda Hallberg
Jonna jinton
Kenzas  
Filippa O 
Sandra Vikström
Angelica Blick 
Johanna bloggar 
Addie Hero
 
Tycker även om att hålla koll på Lisa, Agnes, Sandra och andra jag känner. Älskar även att klicka in när någon lämnar en kommentar och vet ni någon ni tycker att jag borde läsa så länka den i kommentarsfältet! 
 
 

alexandrasjosten.blogg.se; lunch med gamla vänner

Hej bloggen! 
 
Väldigt mysigt idag vill jag lova för mammsen bjöd över sina vänninor med barn på lunch och dessa är mina barndomskompisar som jag fortfarande träffar ibland. Det var jättetrevligt verkligen och vi har sagt att vi ska göra det varje lov när vi pluggisar är hemma. 
 
 
Min goda sallad! Babyspenat, Ruccola, äpple, granatäpple, mozarella, avokado och gurka! 
Vi åt en pastagratäng med vitvinssås, kyckling, bacon. svamp, paprika och krönärtskockshjärtan i. Mycket god den med ;) 
 
 

Godmorgon bloggish!

Godmorgon allihopa! 

Idag kan man nästan säga är första dagen på det nya produktiva livet och dags att börja jobba för sina nyårslöften! 

Mitt tips till alla är att fundera ut några riktigt bra nyårslöften och sen skriva ner dom! Jag hörde att endast 19 % av alla som inte skriver upp dem genomför dem men 44% av den som gör det. 

Nu ska jag i alla fall kicka igång mitt liv. Vi hörs!! 




2013

Hej bloggen! 
 
2013 har verkligen varit ett händelserikt år och vardagen har verkligen förändrats. Januari förra året gick ut på hästar, hästar, hästar hela tiden varvat med fikor och utgångar. Februari fortlöpte ungefär likadant men en höjdpunkt var min och Elviras spontantripp till Linköping där vi gick ut på studentklubb och hade väldigt trevligt! 
 
 
En annan höjdpunkt under februari var såklart Insanity! Verkligen häftigt med hela uppkomsten till insanity och såhär i efterhand önskar jag att vi gått båda dagarna haha ;) 
 
I mars fyllde jag ju 20 vilket firades med tapas på Anna Gretas i jönköping tillsammans med Elvis, mammsen och pappsen. Vi hade även två grymma utekvällar som jag aldrig kommer att glömma! 
 
 
Det var även påskhelg och Elmia och jag och Elvis fick för första gången glida runt i en raggarbil vilket var kul haha men vi önskade hela tiden att ingen vi kände skulle se oss. 
 
April och maj fortsatte att vara lika roliga som de andra månaderna med utgångar och massa shoppning och sånt. Så himla roligt vi hade på den tiden! 
 
Under maj skrev vi även en låt om mig med samma melodi som björn gustafssons carine berg låt haha. så rolig. 
 
Du är smart och du är snygg, och du rider bra på Ginnys rygg.
Du dansar så det svänger, och med fräna människor du hänger. 
Du är tuff och du är cool, och du gillar att bära kjol. 
Du har så snygga ben och din kind den är så len.
Du kan diska, laga mat, men ibland är du lite lat. 
Fast det gillar jag med dig, för du är en härligt tjej.
Du är en sol, du är ett ljus du är ett sken. Denna sången är till dig, Alexandra Sjösteeeeeen!
För jag tycker vi två har så kul ihop. Dansar på Centrum och chattar på Badoo.
Men Alex låt oss nu ta steget vidare, Lund ska nu få två nya, fräna glidareee.
 
I juni flyttade jag ju som ni vet hem till lilla halmstad Där jag bytte en väldigt hektisk vardag till at vara helt ledig. Jag träffade även Oskidegen för första gången och jag och Elvis var på bråvalla! 
Helt sjukt kul hade vi och jag hoppas att vi gör något liknande 2014. 
 
 
I juli var jag ju på Falsterbo igen och hjälpte till vilket var jättetrevligt. Jag var även i göteborg och festade med mina favvisar Elvis, Simone och Mimmi! Vi tog bussen hem vid 7 på morgonen och vi dansade till fötterna värkte. 
 
 
I augusti gjordes en mängd förberedelser inför min kommande flytt eftersom att jag fått veta att jag kommit on och även fått ett rum. Vi var nere och tittade på det första gången och började flytta ner möbler. Vi gick på auktioner och loppisar för att försöka hitta ett skrivbord och tavlor. 
 
Var även på Liseberg med oski, elvis tove och alex vilket också var jättetrevligt haha. Så mycket trevligheter vi har haft för oss under året! 
 
 
Resten får vi ta en annan dag för nu ska jag gå. Vi hörs mina fina :) 

alexandrasjosten.blogg.se; nyår

Hej bloggen! 
 
Gott nytt år på er allihopa <33 
 
Hoppas att ni hade ett riktigt roligt avslut på 2013 och en bra början på 2014!
Det hade jag i alla fall :) Det började hos Tove där vi gjorde potatisgratäng och sallad samt knäppte lite bilder hehe. 
 
 
Hunk ogge kanske skulle göra karriär som modell? ;) 
 
Därefter gick vi till adam där vi åt fantastiskt god mat! Fint dukat och trevliga människor! 
 
 
Jättegod chokladmousse till efterrätt som duktiga Tobbe och Fredrik gjort.
 
 
Väldigt trevligt att träffa alla igen och vi ses säkert till sommaren haha. Midsommar hos Line ;) 
 

RSS 2.0