alexandrasjosten.blogg.se; paus ikväll

Eftersom att jag varit väldigt duktig och bloggat intensvit i flera dagar tar jag en paus från bloggen ikväll! återkommer imorgon starkare än någonsin ;) 

alexandrasjosten.blogg.se; trött och nöjd

Efter lunch red jag Greta och visualiserade att det var sjuan jag satt på istället för honom rider jag väldigt bra och det gick sjukt bra! Den där visualiseringsgrejen fungerade verkligen för jag vågade verkligen gå på och aktivera henne så att hon gick fram för skänkeln. När hon väl gjorde det kändes det plättlätt. Är väldigt nöjd med min ridning på henne och det är en så skön känsla. 


Ginny var också duktig idag när jag red henne nästan på gränsen till lat vilket som omväxling är ganska skönt. Känns som att hon tappat lite framåtbjudning under sin vila men det ska vi nog kunna ordna till snabbt eftersom att hon är en väldigt pigg häst egentligen. Eftersom att Ginny inte är klippt fäller hon som en dåre vilket är lite jobbigt för allt blir hårigt ;) På tal om hårigt så är det så jobbigt att klippa hästarna nu för håren är i princip bara svinhår och de är så tjocka så de sätter sig i alla kläder och går rakt igenom så att det kliar hysteriskt. Duscha ikväll kändes alltså som en välsignelse. 
Snö är verkligen en välsignelse för oss som måste kyla benen för som jag gör kan man ta ett benskydd (mycket bättre med ett upp och ned-vänt boots) och lägga snö i. Fungerar utmärkt! 


Till och med hennes ben är sött <3 min fina lilla häst. 
Nu ska jag hoppa i säng så vi hörs imorgon! 

alexandrasjosten.blogg.se; lunch igen!

Sitter och äter lunch. Kycklingwok med ris blev det idag. Innan lunch har jag ridit Nicole och ubbe och efter lunch ska jag rida Greta och klippa antingen abbe eller Bella så att de är fina inför söndag då det är tävling på jfk.

Har på tal om något annat bestämt mig för att jag inte ska köpa godis ;) så gott tycker jag ju faktiskt inte att det är och jag får bara sockerkick och kan inte somna. Har kommit i säng alldeles för sent de senaste dagarna och det gör alltid allting mycket tyngre.
Hörs sen!


alexandrasjosten.blogg.se; kläder


Visste inte hur jag skulle börja inlägget och inte vad jag ska skriva om heller så slänger helt random in en bild så får det bli som det blir. Bilden förställer mig igår i min coola keps från Monki, min fina silvriga tröja från lindex och under har jag en tyllklänning från hm. 
De bästa butikerna tycker jag helt klart är de vanliga - HM, Gina, BikBok och monki. Det är väldigt sällan som jag inte hittar något jag vill ha, speciellt på BikBok och HM. För mig som inte tycker om att se ut som alla andra men som är alldeles för feg för att sticka ut är dessa perfekta för det finns alltid saker som är mitt emellan och som man kan göra till något eget. 

Kanske skulle jag göra en vecka för vecka wanties på de olika butikerna. Vi skulle kunna köra tisdagar och då kör jag wanties från ett ställe. Till exempel HM, BikBok eller från hemsidor som notme.se och liknande. Eftersom att jag själv tycker att detta låter bra kör vi på det. 


Såhär ser det ut för denna veckan, vad tycker ni något ni skulle kunna tänka er? 


alexandrasjosten.blogg.se; dagens lunch

Idag blev det hamburgare till lunch! Måste säga att dom blev riktigt goda men experimenterar fortfarande med receptet så tänker inte säga det helt men som smaksättare hade jag lök, salt, peppar och sambal oelek (stavning?) och dom blev riktigt goda. Jag förstår inte riktigt vart mina matlagningskunskaper kom ifrån. En dag var dom bara där. Från att ha bränt allt med en högsta nivå på pannkakor till att kunna göra mat som folk tycker är gott.

Jag tänkte faktiskt att jag skulle försöka sikta på två inlägg om dagen. Det borde ju gå för det har jag ju redan vissa dagar. Sen vill jag även slänga in att Nicole är bästa hästen efter Ginny! Idag när jag satt och red henne tänkte jag "jag älskar att rida denna hästen". Men nu är lunchen slut vi hörs ikväll!


alexandrasjosten.blogg.se; sleepy head

Måste sova men tänkte bara komma in snabbt och säga hej och att jag fick med mig lite nytt hem från stan men några skor till elvira blev det inte. Jag borde verkligen sluta köpa kläder men när något man suktat efter länge helt plötsligt är på rea är min motståndskraft bortblåst. Mammsen bokade en klipptid till mig idag inför min födelsedag vilket känns helgalet att jag snart blir 20 år GAMMAL. Godnatt finisar. Drömde förresten att jag glömt ge hästarna mat i natt och tidigare har jag drömt att Elvira sagt att vi numera hänger vardagsbröstorna vid tävlingsbröstorna så att det blev helförvirrat när praktikanterna frågade var bröstorna hängde. Arbetsskada kanske? haha 



Bild på min nya fina tröja, fräsch färg! Tänker ha den så som på bilden, ovanpå en kjol. Följ mig på instagram förresten @alexandrasjosten

alexandrasjosten.blogg.se; brumbrum säger bilen

Sitter i bilen på väg in till stan där vi ska försöka hitta "så höga klackarna du bara kan gå i" till Elvira och även handla mat. Vi handlar alltid på maxi för att det är mycket bättre än Ica i vaggeryd. Känner mig väldigt frän idag i keps, min nya kappa och mina vagabondskor. Hörs när vi kommer hem!


Alexandrasjosten.blogg.se; ny leksak

Agnes tipsade mig om en app där man kan redigera sina bilder och det var verkligen en rolig app! Blir som en ny liten leksak som man pillar med och den heter Snapster :) har ni inte den så tycker jag att ni ska ladda ner den!


alexandrasjosten.blogg.se; linköping

Hej gullungar 
Inte jätte imponerad av linköping tyvärr men kul hade vi! Kom upp ungefär vid 21 där vi landade mitt i en förfest som pågått sedan klockan 18 så vi började med att ligga lite efter. Detta är dock inte bra för mig för ju mer resten av folket fått i sig desto mer avskräckt blev jag så sammanlagt fick jag i mig två cider igår men det var alldeles lagom. Vi kände oss lite som drottningar på en förfest med bara killar haha men sen vid 12 ungefär bar det vidare mot kåren där man började med att komma in och känna sig totalförvirrad! Människor gick och kom från alla håll men där uppe var i alla fall en stor sal där timo räisenen spelade, fett bra! Där nere fanns ytterligare ett dansgolv + ett cafe och vad man kan kalla en shotlucka där folk mest stod och minglade. Allt detta var utspritt med en massa korridorer så man visste aldrig riktigt var man var men det var lite spänning i det också! 

Där dansade vi och hade kul hela natten tills det slutade och helt lägligt låg donken på vägen hemåt så vi drog dit och åt med två från förfesten men hade vi letat efter alla vi träffat under kvällen hade vi hittat dom där för donken kändes verkligen som knytpunkten för alla! Det var fantastiskt gott med tanke på hur mycket jag älskar donken och med tanke på hur länge sedan det var jag åt där. 
Tillbaka i lägenheten igen blev det lite av en efterfest men vi var för trötta så vi gick ganska snabbt och la oss. Det var vår kväll i Linköping och vi har redan sagt att vi vill dit igen. 

Det mest galna var nästan att man fortfarande var fast i upptagen-tänket. Om jag såg en kille tänkte jag fortfarande "åh snygg kille måste putta dit elvira". Missförstå mig inte för det är alldeles för tidigt för mig att börja kolla in andra men det roliga är att det gör man inte. Vilket påminner mig om att jag borde ändra relationsstatus på facebook men jag har inte gjort det för jag gjorde inte slut för att jag ville komma ut på marknaden igen utan för att det helt enkelt inte fungerade. 

Här kommer i alla fall lite bilder från igår 


Jag och Elvira efter första stoppet! Roadtrip kräver godis ;) 


Jag och Axel, willows sambo eller vad man ska kalla det ;) notera axels alla sju hakor. Och även lite av min outfit! syns dåligt på bilderna men jag hade en svart fluga med nitar på. 


Grabbarna när de ska instagramma från efterfesten. 

Och på tal om instagramma såg vi detta när vi stoppade på donken innan idag för att äta. Även äldre generationer istagrammar! 



Och nu är jag hemkommen och ligger i min säng och äter godis, bloggar och lyssnar på musik. bra söndag! 
Såhär har jag sett ut idag. Lite inmixat med sminket och skjortan från igår ;) 

Har fler inlägg på lager så vi kanske hörs senare! 

alexandrasjosten.blogg.se; mot Linköping!

First stop: tanka och godis!


alexandrasjosten.blogg.se; friday

Idag är det fredag. Igår klippte jag Elips och idag Greta, the cut master of leken ab. Det är kul när hästarna blir fina och dom är snälla ;) Trodde kanske inte att Greta skulle vara så snäll, busungen, men hon var helt underbart snäll. Bara att fortsätta på listan med hästar vi ska klippa för sen börjar det om igen! 

Ligger just nu i sängen helt klar för att snart gå ner och fodra och sen åka med tårta till vår kompis Joel som fyllde år igår. Det ska bli trevligt, blir lite som studiebesök hehe. Idag slutade vår ena praktikant och de andra två åkte hem för helgen så imorgon blir vi ensamma vilket kommer att bli en stor omställing. Vi hoppas på att det inte ska ta alltför lång tid imorgon för vi har fått ledigt på söndag så vi ska åka till Linköping och festa med världens bästa willow och hans kompisar. Det ska verkligen bli superkul för det var så längesedan vi träffade dom. 


Söta, nyklippta och olyckliga brolle :) 

Måste gå nu vi hörs! 

alexandrasjosten.blogg.se; ett inlägg om dagen är bra för magen

howdie cowboys and cowgirls 
Sitter och jobbar på ett inlägg om falsterbo förra året men inspirationen flödar lite dåligt och jag känner att det är en så kul grej att skriva om så jag verkligen vill göra det bra! 
Jag vet inte riktigt hur man gör detta eller säger det och om man nu ska säga det eller hålla det hemligt men jag känner att eftersom att de flesta redan vet kan jag lika gärna spill the beans. (spill the beans - mitt nya favorituttryck). Jag och Axel har i alla fall bestämt oss för att göra slut vilket såklart är jättetråkigt. Vi hade haft sex månader ihop idag men båda har väl känt en ganska lång tid att det inte fungerar och tillslut tog jag beslutet att nu fick det räcka. Jag mår ganska bra för de som undrar, känns som att vägen hit och vägen till beslutet gav mer tårar och ledsamhet än vad uppbrottet och tiden efter gjort. 

Annars har dagen inte bjudit på något speciellt så nu tänkte jag säga hejdå till er fina där ute! 



Jag och nicki kör samma poes! 

alexandrasjosten.blogg.se; onsdag

Idag har vi varit full personal. Vi är verkligen många nu med alla praktikanter, så skönt!
Började efter frukost med att klippa brolle som är på väg tillbaka efter en skada och är så igång att han blir svettig med sin långa päls så den rök i förmiddags. Han blev riktigt snygg och ser ut som en tävlingshäst igen. Efter klippningen var det fika som gällde för Antonia som slutar sin praktik denna veckan med semlor fast jag fick en chokladboll för semlor är inte riktigt min grej ;)
Efter det fixade vi lite och sen var det lunch som gällde, matmatmat. Vi åt kyckling i pitabröd med en massa grönsaker och det viktigaste - lökdipp. Alla uppskattade min mat och måste klappa mig själv på axeln lite för oftast blir det faktiskt väldigt gott när jag lagar. 
Efter lunch red jag tre hästar, ubbe, nicole och joe, är nöjd med alla tre men ingen slår världens bästa Nicole ;) Det är så skönt när vi är så många för intag, mockning och fodring tar max 20 minuter vilket är väldigt mycket mindre tid än det gjorde innan. När vi var klara red jag på Ginny och hon var så snäll idag! Jättelugn och det var så skönt. Kunde trava ordentligt alla våra 8 minuter och hon gjorde ingenting. Men som Matilda sa så har hon halsen böjd åt fel håll så snart ska jag börja med gougen igen för energin gör henne så träig i munnen så försöker jag jobba henne gör hon bara motstånd. 

Efter det har jag ätit tillsammans med Elvira och praktikanterna och bara suttit och snackat. Det är faktiskt väldigt mysigt att komma in och aldrig vara ensam och bara sitta och prata. Det kommer att vara helt galet att vänja sig när man inte lever detta livet längre. Känns som att studentkorridor kan vara något för mig sedan när jag ska plugga. Pratade med Tove lite sanbbt på lunchen och på sätt och vis lever hon likadant på hostel i australien och är aldrig ensam. 

Försöker varva mellan vardagsinlägg och andra inlägg. Vet att det finns de som tycker om både och så tänk inte åh nej vad tråkigt om det är någon som inte tycker om det ;) Nu ska vi strax gå ner och fodra och sen ska jag åka till Axel så vi hörs imorgon! 



Såhär såg söta brollboll ut innan klippningen. Tog ingen efterbild men det är ju lätt fixat någon dag. 

alexandrasjosten.blogg.se; dumma.snö.

Under natten och gårdagen kom det ännu mera snö vilket till och med jag som är en snöälskare börjar tröttna på. När ska det ta slut? Tänkte därför att vi skulle passa på att blicka framåt mot sommaren och vad man ska göra då. Jag fastnar i tankar på vad jag vill göra med min sommar och jag hoppas på att den innehåller många soltimmar och mycket musik. Mål nr 1 är summerburst i Göteborg tillsammans med älskade människor och dansa tills benen är trötta till världskända DJs som spelar så att man känner musiken i hjärtat. 



Mål nr 2 är Bråvalla festivalen som jag tror kommer att bli det bästa på hela sommaren. Jag känner hur jag sviker peace and love men helt ärligt är line upen på bråvalla så sjukt mycket bättre och därför vill man dit såklart. Festival är något jag verkligen brinner för och vill göra varje sommar så länge jag tycker att det är kul för stämningen på festival är så underbar. Vi kör alltid en softversion av festival men 8 manna tält på två, dusch varje dag och alltid sminkad men det blir ganska sunkigt ändå. Ska dra med min älskade kollega Elvira i år och fnittrar varje gång jag tänker på hur hon som är den mest ordningsamma person jag känner ska få panikattacker på all oordning där hihi. 



Hur bra låter inte den line upen? 

Mål nr 3 är en resa till något varmt land! Jag skulle gärna åka på en festresa till typ Aiya napa men jag skulle lika gärna kunna tänka mig att åka någonstans och bara slappa en vecka. Bali hade också varit kul att åka till eller kanske både och. Jag hoppas verkligen på att jag kommer iväg någonstans i alla fall. Sist jag var på solsemester var min studentresa till Alanya vilket var fantastiskt. 



Bild på mig och Tove därifrån. 

Det var väl de tre största grejerna jag skulle vilja göra i sommar. Förutom dessa sakerna vill jag ju såklart rida så mycket som möjligt och tävla med Ginny. Om vi önskar oss tillräckligt mycket kanske tiden flyger förbi tills sommaren kommer. Men inte för snabbt hoppas jag för att lämna jobbet här kommer att vara fruktansvärt! 

Vad vill ni göra i sommar? 

alexandrasjosten.blogg.se; inspiration


alexandrasjosten.blogg.se; hejhej monica hej på dig monica

asså. jag hade ingen aning om vad jag skulle välja som rubrik. 
MEN idag är det måndag woopwoop och den har varit väldigt bra. Vaknade och hoppade in i duschen innan jag, bästa Mysan och Elvis åkte in till stan där vi började med världens bästa caesarsallad på kaffebönan. Efter det gjorde vi stan där jag hade absolut köpstopp men fick med mig en kappa hem i alla fall. Sen åkte vi till Company på solås där jag hade presentkort och där hittade jag den perfekta skjortan! Har verkligen letat efter en tajt jeansskjorta i evigheter efter att jag sett det så fint på Sandra så jag blev väldigt nöjd. 



Här ser ni bild på kappan. När vi kom hem ställde vi oss sedan och gjorde scones vilket vi tänkt göra till en måndagstradition. Scones är verkligen gott och mysigt samt snabbt och lätt att göra. 



Nu ska jag åka till axel vi hörs imorgon!

alexandrasjosten.blogg.se; it's alive!

Vill bara meddela mina kära bloggläsare att jag lever! 
Igår var det fest i vaggeryd på agendan vilket var kul men vi fick ge oss tidigt på grund av jobb vid halv 7 idag. 
Nicole är verkligen helgens favorit, så bäst är hon <3 
Och världens bästa My är här och hälsar på mig just nu så vi får höras imorgon! Då är det ju måndag och ni vet vad det brukar innebära. uppdatering! 

Godnatt alla <3 



Saknar sommaren! 
 

alexandrasjosten.blogg.se; alla <3 ans

Jag vet vad ni tänker. åh nej har hon blivit dålig på att blogga igen. Och det kan hända att jag varit lite dålig på sista tiden men vet ni vad, vi ska komma tillbaka starkare och snyggare än någonsin. Okej, pepptalk på bloggen var lite halvwired eftersom att reaktionen inte var så jättestark. Inte precis så att datorskärmen svarade med ett vrål. 

Men tillbaka till ämnet, det var alla hjärtans dag igår! Och trots att denna dag kommer varje år och var igår vet jag fortfarande inte riktigt hur man skriver alla hjärtans dag. Visst skriver man det som tre ord? 
Spenderade den med bästa pojkvän såklart och vi hade supermysigt med vit chokladmousse och bär och sånt. Jag fick till och med bestämma film och då blev det Tristan och Isolde, hemsk men romantisk film. Det blev ingen bra bild på varken moussen eller axels "present" så några sånna bjuder jag inte på ;) 

Jag hade väldigt trevligt igår men det känns som att alla hjärtans dag bara är till för att få singlar att känna sig ensamma och dom som har någon att få dåligt samvete för att man inte var gulligare på alla hjärtans dag. Men jag tycker inte att det är en så stor grej. Det ska inte behövas en speciell dag för att visa sina känslor.

Och för att byta ämne helt så är det så skönt just nu för oftast är jag väldigt nöjd med min insats på hästryggen. Jobbade jättemycket på min sits igår och idag vilket verkligen gav resultat när jag rider ubbnut men även på de andra hästarna känner jag skillnad. Att sitta rätt är verkligen a och o när man rider så det är något jag verkligen brinner för att kämpa för just nu. Sen tycker jag att i förändrningen så försämras min känsla men förhoppningsvis kommer det ut en bättre produkt. 

Nu hoppar jag ämne igen så att ni hänger med mina läsare för nu ska jag istället prata om vad vi gjort ikväll. Nämligen varit på bio! Idag såg vi pitch perfect som kanske inte var perfekt och inte lika bra som jag trodde efter att ha sett trailern men den var väldigt bra och jag skulle gärna se den igen. Det roliga var att när vi sitter i bilen på väg hem utbrister Elvira att en av scenerna i trailern inte ens var med i filmen? det var ganska galet tyckte vi. Trailern stämde lixom inte riktigt med filmen men den var väldigt nördig och det är ju helt min grej så jag diggar den. 



Såhär såg jag ut idag. Ni har sett allting förr goingar så inte så kul. 
Men på tal om kläder så var min mamma uppe och hälsade på idag vilket alltid är lika trevligt och då hade hon med sig en massa saker till mig! Fick bland annat en ny Kingsland jacka och en fleece. Fick även en ny ryggsäck som jag kan varva med den jag har i lack, ryggsäck är så underbart. 
Och på tal om ingenting så är min födelsedag om en månad och 28 minuter, vad tycker ni att jag ska önska mig? Bråvallabiljetter? Klippmaskin? Stigbyglar?  

alexandrasjosten.blogg.se; rubrik? osv

Eftersom att jag känner på mig att detta kommer att bli ett väldigt blandat inlägg försökte jag mig inte ens på en rubrik. Vill börja med att hylla ett alldeles fantastiskt gott choklad som jag köpte nyss på ICA. Dröm krisp heter det och det är nästan som att flyga runt på rosa moln när man har en bit i munnen ;) 



Visst ser den god ut ;) mums vad det vattnar sig i munnen hos alla er där ute! 

Sedan ville jag ta upp en grej som jag är helt förfärad över. Förhållandet mellan Danny och Molly, hur galet är det inte? Jag blir typ upprörd för hur äkta de än tycker att de är så känns det som ett FETT pr trick och som inte kommer att sluta väl. Och kom igen, hållt det hemligt i flera veckor känns ju inte jättelänge och bara för att allmänheten inte visste att det var slut mellan Danny och hans gamla tjej? Känns detta som en stabild grund att bygga ett förhållande på. Nej det tycker jag inte. Jag inser mycket väl att detta kanske inte är något man vill läsa om när man klickar sig in på en blogg som tillhör en hästskötare men jag måste bara få skriva av mig. Det känns helt klart som att Molly faller för samma sorts kille som bara vill stå i rampljuset och älskar kändisskap. Tycker att Molly verkar vara en så go person så detta gör mig verkligen upprörd. Nej nog om detta. 

Idag red jag Hilton för första gången i ridhuset och jag tyckte faktiskt att han vart väldigt mysig! Jag har verkligen förändrat min typ av häst sedan jag började jobba här för innan tyckte jag om elektriska ston med nerv och som var lite svåra. Nu kan jag mycket väl tycka om en långsam valack minst lika mycket för att man kommer till ridning på ett helt annat sätt. När man blivit så mycket säkrare i sin ridning som jag tycker att jag blivit här är det skönt att säga "gå här på mina villkor" istället för att behöva lirka och greja med ett stressigt sto. Alla mina hästar gick bra idag fram till sista halvan av ridpasset med sista hästen då det istället gick ganska dåligt kan man säga. Mitt fokus de kommande veckorna ska därför ligga stenhårt på min sits. Jag FÅR INTE falla framåt. Jag måste spänna magen och sitta bak på hästens rumpa. Jag hade även tänkt börja göra situps för att se om jag kän hjälpa magmusklerna på traven. 

Annars tänkte jag bara visa upp en bild på världens sötaste häst som jag tog igår. Aldrig utan Ginny, är så glad att hon och jag packade våra väskor och flyttade till vaggeryd. Bästa hästen <3 


alexandrasjosten.blogg.se; the green mile


Satt på facebook häromdagen och då kom denna bilden ovanför upp. Den är i sig själv såklart väldigt söt men är det någon mer än jag som tycker att hunden är väldigt lik Michael Duncan som spelar i the green mile? 

Eller vad tycker ni? 
The green mile är btw en väldigt bra film som alla borde se! 

alexandrasjosten.blogg.se; busigt



woopsie. 
Såhär ser det ut när man lämnar alex i stallet själv. Som ett bombnedslag! Tur att dom andra håller koll på mig annars, Men visst har man hört det att man mår bra när man kan hantera att ha det stökigt? 

Detta var andra måndagen jag red sedan jag kom hit för drygt ett år sedan. Jag brukar annars köra stenhårt på att är man ledig så är man inte heller i stallet och vilar upp sig och gör andra saker. Men idag hade jag inget annat för mig och eftersom att vi jobbade från 06:30 till 21:15 igår så hann jag inte rida då var det bäst att göra det idag. Mitt lilla vilddjur fick även sin man klippt vilket hon var glad för. Ville inte klippa så mycket för hon ska få en helmakeover sen när hon kommit igång lite mer, del av tillfrisknandet tycker jag! Men helt ärligt såg hon hemsk ut så var tvungen att göra något ;) 

När man lämnar mig ensam i stallet med min lilla stumpa håller vi inte så hårt på uppfostringen heller och hon brukar ta både två och tre steg ut från boxen när jag gör i ordning. Ginny är en riktig uppmärksamhetsälskare och alla tittar ju på henne när hon står där i gången så hon är inte sen med att ta sig ut från sin box. Tog en bild på det idag för det är verkligen vi i ett nötskal. När vi tränsar är vi ännu värre. Hon bara går så ofta har vi kommit in i ridhuset innan alla spännen är spända och allt sitter som det ska. Tur att hon är en så godhjärtad häst! 



När jag kom in från stallet gjorde jag och Elvira scones som blev riktigt goda och sen satt vi alla, jag, Elvira, Ellinor, Stina och Hacke och mumsade på dem. Det finns bild på dom på Elviras instagram, elvirahenningsson heter hon där! 
Nu känner jag att detta inlägget är färdigt eller vad tycker ni? Vi hörs!

alexandrasjosten.blogg.se; måndag igen!

Ligger i sängen med datorn i knät och tänkte blogga lite för att hälsa att jag lever och för att jag tycker att det är väldigt roligt. Idag är det måndag och min tanke är att inte göra någonting idag men kan hända att jag följer med Elvira in till stan för att fika med Tove vilket alltid är trevligt. Hade även planer på att prata med andra Tove i telefon som är nere australien vilket jag alltid ser fram emot. Saknar henne jättemycket! 

Jag känner helt ärligt att mina inlägg har blivit lite tråkigare, tycker inte ni det? Jag hade en betydligt roligare ton innan så det ska vi försöka hitta tillbaka till. Men det här får räcka för tillfället för nu ska jag umgås med mina tre kompisar som ni ser på bilden ;) 


Finns det förresten något ni skulle vilja läsa om? 

alexandrasjosten.blogg.se; bättre än inget

Idag blir det tyvärr inte mycket till bloggning. Har fixat och kollat vad jag ska ha på mig imorgon och elvira har noppat mina ögonbryn, sånt viktigt! Nu ligger jag och kollar på Linas kvällsbok så sjukt pinsam är den. Men tycker att skådespelerskan, samma som i Ego, är riktigt bra så man tycker ju att den är kul i alla fall. Jag kollar på http://swefilmer.com där finna massa filmer man kan streama gratis. Helt super! 


alexandrasjosten.blogg.se; JFK

Sitter och skriver ner lite startnummer och hästnummer inför söndag. Känner mig väldigt duktig för att jag förbereder så bra! Är det någon av er som ska dit på söndag? 

Såhär såg jag ut igår när vi var på maxi och senare när jag åkte hem till axel. En av mina favorittröjor med döskallen på och under mina nya kjol i lack. 

alexandrasjosten.blogg.se; a day like any other

Tjena bloggen. 
Idag har varit en ganska vanlig dag fast ändå väldig bra för Greta, Abbe och Sjuan stod på schemat för mig och alla tre är väldigt najs så har haft en bra dag. Sjuan är en sån häst som jag egentligen utan anledning är arg på redan innan jag hoppar upp men det hjälper nästan för då gick det super! 
Det gick inte så bra med min egna skrutt. Det var lite kaos i rudhuset när jag skulle rida och kaos och Ginny går inte så bra ihop så det var bara att kasta in handduken och hoppa av. Vi vill ju inte att jag ska få mig en resa igen. 
Vi jobbar i övrigt väldigt aktivt med att klippa hästarna, Bogarde i lördags, Bella i söndags, Lillbabs i tisdags och Abbe idag. Imorgon ska vi klippa Joe och nästa vecka står pillan, bullen och sjuan på klippschemat. Efter det är det väl bara att börja om ;) 
Nästa vecka kommer vi att ha hjälp från två extra som har sportlov och veckan efter det kommer två stycken och ska ha sin praktik så vi har ganska lugna veckor framför oss. 
Varning för väldigt tråkigt inlägg men ibland vill ni kanske veta hur mina dagar ser ut också! 






Bild på maten vi åt idag. SÅ gott var det. 

alexandrasjosten.blogg.se; dumma hest!

Är på väg hem från stan och Maxi där vi varit och handlat, en av våra många arbetsuppgifter på leken ab ;) Det är faktiskt väldigt mysigt att gå där mellan raderna tycker vi.
Red på min pluttegull innan och hon var jättesnäll. Idag var vi ensamma i ridhuset och då är hon 10 gånger lugnare! Men Gud som mitt knä ser ut. Det har blivit värre så ni ska få se en ny bild. Nu när vi kommer hem ska vi äta av det nya vi köpt, lite av en tradition. Hörs sen!

Vi får ta bilderna en annan gång för det gick inte ;)


alexandrasjosten.blogg.se; så BIFF!!

Heheheh. Skulle ta kort på ett av fynden jag gjorde igår. Ett helt onödigt köp men sånt är jag ju tyvärr väldigt bra på. Att shoppa överhuvudtaget är väldigt mycket min grej! Provade inte ens denna kjolen innan den fick följa med hem men efter att haft på mig den i fem minuter är jag redan lite kär. Vem blir inte kär i glitter lixom. 
Hur som helst så står jag där framför spegeln och ska ta kort när jag istället fastnar för hur BIFF jag är och börjar ta kort på det istället. Jag tänkte till och med bjuda på en bild för detta är väldigt bra för en tjej som förut kunde spänna sin biceps utan att det syntes. hejja hästjobb! 


Vad tycker ni? :D biff eller vaaad 

alexandrasjosten.blogg.se; lite trötter

Tjabba tjena i galoppen ni där ute bakom datorskärmarna! 
Hoppas att ni har haft en kalasnajs dag idag och att ni gjort en massa kul. Vi har fått en massa snö vilket visserligen känns helt okej. Jag är glad idag för jag har travat på min lillsnutt! 
Jag måste erkänna att jag faktiskt var lite nervös nu när jag vet vilka kalasavkastningar hon kan göra haha. Men det gick bra vi skrittade inte så länge som jag ska kanske men det går helt enkelt inte för ju längre man går desto mer toppad blir hon. Traven gick jättebra dock så det känns som att allt kommer att lugna ner sig så snart hon är igång lite mer. Äntligen är på vi på gång lite mer! 

Tänkte tipsa om vad vi för tillfället putsar våra tävlingsträns med som är min favorit hittils och något jag kommer att fortsätta med även när jag inte är kvar här. Vi börjar alltid med att ta varmt vatten och en pyttedroppe diskmedel för att ta bort smutsen med och sedan låter vi tränset torka. När det torkat kan man ta en fuktig svamp och dutta i TIBs såpa och sen kleta på. Det blir faktiskt väldigt fint och enkelt att hantera. Hur gör ni när ni putsar er tävlingsutrustning och hur ofta putsar ni vardagssakerna? 



Nu ska jag antingen göra ett ryck och åka till axel eller om jag har lite för mycket att göra här. Typ städa. Jag har återgått till mitt stökiga jag. Inte bra! Det behövs ingen ny dag, ny vecka eller nytt år för att ta tag i sig själv så jag ska göra det nu. Från och med nu blir vi en bättre människa ;) 

alexandrasjosten.blogg.se; rodeo

Det som var så spännande som hände igår var nämligen att jag trillade av! 
Min lilla böna bestämde sig helt plötsligt för att hon hade sadeltvång och tänkte att eftersom att det ändå var typ 10 pers inne i ridhuset kunde hon bjuda på lite rodeo. Det börjar med att hon är väldigt på tårna men eftersom att hon är världens snällaste annars så skrittar vi på ett tag men just när jag bestämt mig för att nej det går nog inte och har bestämt mig för att stanna vid dörren 10 meter fram så smäller det. 
Hon börjar med att stegra samtidigt som hon skjuter rygg så att jag hamnar på knä i sadeln när hon landar. Då sätter hon av i krumsprång samtidigt som hon vänder sig mot ett hinder som hon då blir rädd för och krumsprångar/slänger sig åt ena hållet och med mig på knä i sadeln är jag ju såklart körd!
Landar dock ganska mjukt så när alla i ridhuset kollat så att jag mår bra börjar de asgarva allihopa. Ginny tog en liten fränisrunda och rammade Victors häst rakt in i sargen men dom fick tag på henne ganska snabbt. 
Sviterna av rodeon idag är att ginny fick nöja sig med att stå i hage ;) och jag har lite ont i musklerna i min ena axel samt ett blåmärke på knät! 

Galenpanna vi får se hur det går imorgon helt enkelt då ska jag ju få trava! 


alexandrasjosten.blogg.se; the bomb

Ligger i min säng och pausar i städningen ;) då passar man på att blogga lite! 
Planerna för idag har varit lite måste grejer så som att städa och fixa och nu ska vi snart in till stan för att kolla lite på vad man ska ha på sig på insanity i helgen och fika lite. 
På tal om det tycker jag att alla som kan ska dra sig till jönköping i helgen och gå på insanity. På grund av prissänkning ligger biljetterna nu på 195 kronor vilket är helt galet för att gå på bland annat knife party! 
Jag taggar som sjutton och hoppas på att det ska bli en asnajs helg vilket jag tror för vi får återigen besök av Tyra som ska stanna till på söndag och ta med sig lalle och dario till jönköping där vi ska tävla. 




Denna låten speciellt kommer att bli så galet. Så nu vet ni vad våra och era (;)) planer kommer att vara för helgen! 

alexandrasjosten.blogg.se; party igår

Igår var det lördag och party som gällde vilket resulterar i en hektisk lördag och ingen tid för bloggning men imorgon är det ju måndag och då vet ni hur duktig jag brukar vara på att blogga!

Kvällen började på Olles där vi förfestade lite inne på toan vilket man verkligen inte får men vi är lite busiga. Därefter drog vi till centrum och skaffa stämpel där vi träffa DJn och bad honom köra promises med nero när han såg oss vilket han skulle göra. Sen drog vi till solsidan där vi tog en drink med Tove och Sandra vilket var väldigt trevligt. Större delen av kvällen spenderades sedan på Olles där vi hängde i DJ båset och var allmänt fräna. Den sista halvtimmen spenderades dock på centrum där vi fick promises spelad för oss och även där hängde vi i dj båset.

Idag har det varit ganska lugnt på jobbet då både matte och Matilda varit där så vi var full bemanning. Började efter frukost med att klippa Bella som blev så fin. Igår klippte jag Bogarde som oxå blev väldigt fin. Är inne i ett stim nu där det är kul att klippa för att hästarna blir så fina.

Hände något väldigt galet i slutet av jobbdagen men det berättar jag om sen!

Det gick inte att få med några bilder så dom får ni imon!


alexandrasjosten.blogg.se; bra dag!

Dagen började på bästa möjliga sätt nämligen med att världens bästa pojkvän steg upp och gjorde frukost på sängen till mig klockan 6 i morse. Stekte ägg och grejer, så duktig! 
Därefter var det jobb som gällde och vi får säga grattis till bästa bossen som klarade uppskrivningen till lastbilskörkort idag så det var tårta som gällde efter jobbet. Efter det åkte jag och Elvis in och gick på bio som ni såg i inlägget nedan. Sjukt bra och sevärd film och hade jag inte redan varit så kär i min pojkvän hade jag varit störtförälskad i sebbe som det handlar om ;) 

Efter bion drog vi till Johans och åt våra älskade mackor, helt klart dom bästa. När klockan sedan slog tio och johans stänger satte vi oss i bilen och körde hemåt. Nu ligger jag i min säng och ska alldeles strax sova men först ska jag bjuda på lite bilder från dagen hade jag tänkt! 


Bild på fina frukosten och min fina pojkvän. 


Mackan på johans. Jag måste sluta ta kort i så konstiga vinklar, hur tänker jag egentligen? 

Och till sist det allra mest obligatoriska, vad jag hade på mig! Dagen till ära körde jag på den nya tröjan från Gina som blev min för 49 kronor och under den en paljettkjol som min mormor dansat runt i när hon var yngre. Jag kan bara önska att jag är lika modemedveten som min mormor är när jag blir gammal. Jag tycker inte riktigt att min outfit fastnade på bild men jag tror att ni får ett hum. Vill tillägna denna outfiten till Elvira för att det var hon som tyckte att jag skulle ha det på mig!



Vi hörs imorgon vänner! 

alexandrasjosten.blogg.se; liveblogg från bion

Sitter i biosalongen och ska se Ego, så najs!! Vi var verkligen i sista sekund ;) men nu börjar det vi hörs sen!


RSS 2.0