alexandrasjosten.blogg.se; i feel good

Hola das blog! 

Hur har eran dag varit? <3 
Min har varit bra! Kom i säng ganska tidigt igår så har varit pigg hela dagen och föreläsningarna har bara flutit på. Endimen på morgonen är ganska tuff eftersom att man fortfarande inte är så vaken som man önskat men det är bara att kämpa på. Det känns som att dagen verkligen gått i ett, på lunchen höll nämligen styrelsen info om hur man söker de olika posterna som finns inför höstmötet. Till exempel pubmästare och reiserleiter. Jag hade dock glömt min telefon och pengar så när mötet slutade 12:50 cyklade jag i ilfart hem och snabbt slängde i mig en macka och hämtade min telefon. Efter vi slutat satte jag och matilda oss ner och gjorde klart labbuppgifterna inför imorgon vilka jag skrev rent när jag kom hem så där var en sak på min checklista för dagen avklarad.

Jag har även hunnit med en del annat, bland annat matteplugg och tagit upp mina stora och mysiga kuddar jag fick av mammsen och installerat dem i sängen. De är 100x70 cm och är supermysiga! Fixat ch lagt mina pysselsaker i en gammal hattask samt lagat mat. Känner mig riktigt produktiv!

 
Ser inte så smarrigt ut haha och elvis kommer väl att banna mig för hur fult upplägg osv men det var godare än det ser ut! Har dessutom en lunchlåda till vilket inte är dåligt. Måste typ handla snart men tänker att jag väntar till på onsdag när jag får mitt nya kylskåp hihi. 

 
Nu ska jag chilla resten av kvällen och imorgon är det en ny dag. Den bästa dagen på länge vill jag nästan påstå för från och med imorgon ska jag ha Ginny på heltid igen! Alltså kommer det att bli mer hästinlägg igen, vet att flera uppskattar det :D tjongtjong! 

alexandrasjosten.blogg.se; bästa fredagen

Hej bloggen! 

Livet har gått i 190 km/h sedan vi hördes sist och därför ni inte fått något nytt att läsa hihi men för att se det positivt kommer det att komma desto mer nu! 
Efter skolan i fredags packade jag nämligen in mig själv och lite kläder i bilen och begav mig mot halmstad där jag började med att gå en runda på stan med mammsen vilket var mysigt. Det jag skulle kolla på var ju plattång och puder men det blev inget av det vilket är typiskt oss. När jag kom hem fick jag en snabbkurs i hur jag betalar räkningar av pappsen och sen in i duschen för att åka till världens bästa pojkvän. När jag kom dit hade han dukat upp jättefint med förrätt som var supergod. Det var persiljesmör som han gjort själv på ett bröd med prosciutto och mozarella på och sen hade han haft dem i ugnen. 

 
Till huvudrätt var det entrecot, ungssbakat potatis och gräddsås vilket också var helt underbart. Det var fantastiskt att äta riktigt mat hihi. Min pojkvän är så duktig i köket :) 

 
Efter maten fick oski sin försenade födelsedagspresent som är byxorna på bilden till höger. Det är så himla svårt att köpa presenter tycker jag för man vill ju att det ska vara något användbart. Sedan var det dags för efterrätt som var en cheesecake med hjortronsmak eller vad man ska säga haha. Hela middagen var fantastisk god och tack så mycket hjärtat <3 

Fick även frukost på sängen på morgone och sen blev det mys med chips och godis framför the notebook som oskar helt otroligt nog inte sett innan. En kaloribomb till helg och därför ligger jag nu här och bloggar i mina nya träningsbyxor och äter lite till godis.

 
Ska berätta för er om gårdagen också men jag tänker att jag tar det i ett separat inlägg! 
 

alexandrasjosten.blogg.se; händelserik?

hej bloggah! 

what up dawg? 



Näää men om vi skulle ta ner det ett steg här va. 
Dagen började med studiebesök vilket helt klart var det bästa hittils :D Först fick vi lite info osv och sen fick vi gå in i nanolabbet :D så roligt! Bara att sätta på labbrockar i något konstigt nylonmaterial, hårskydd, skoskydd och platshandskar var roligt. Skrattade som bara den när en i vår grupp höll på att gå iväg utan att ha tagit av hårnätet eller vad man ska kalla det. När vi hade på oss allt fick vi gå in i olika gångar som gick utanför rum med olika apparater i. Olika mikroskop och försöksstationer där människor satt och jobbade vilket såg jätteroligt ut. 

Efter det fick vi prata med en doktorand som höll på med nanoelektronik vilket också va väldigt intressant för han berättade lite om hur det var att vara doktorand och vad det kunde innebära. Hur man valde forskning och likande, vad man hade för lön och massa intressanta saker. 
Efter det hade vi fysik med en riktigt bra föreläsare och efter det har jag pluggat och tagit det lugnt. Är klar med alla rapporterna från studiebesöken vilket känns riktigt bra! 

Nu ska jag nog ta och äta något dock, vi hörs! 
 

alexandrasjosten.blogg.se; är jag speciell eller?

Jag kände att det var dags att bryta där och göra ett nytt inlägg. 

Tänkte hur som helst skriva några saker som ni inte visste om mig till exempel... 

... Att jag alltid rostar mina mackor och sedan med mening väntar på att de ska svala innan jag äter dom. Ju kallare desto bättre. 

... Att det bästa med onsdagar och fredagar är att nationen har klubb då så att det alltid har hög musik och det är mycket folk utanför. Brukar ha ett fönster lite öppet så att man hör mer. 

... Att jag helst äter barnyoghurtar till frukost, sånna där i platsbägare med olika smaker ni vet? 

... Att något av det värsta jag vet är att låsa cykeln när jag kommer hem sent och det är mörkt för jag känner mig utelämnad om någon skulle överfalla mig.
 
Kommer inte på något mer för till fället men Elvis, mammsen och oskidegen är det något ni tycker att jag missat? 


Såhär såh jag ut idag! Tänkte att jackan skulle vara riktigt varm och gosig men så fort jag kom ut i kylan hjälpte inte ens den längre. Nu måste jag dock hoppa i säng! 

alexandrasjosten.blogg.se; plötsligt händer det

Hej bloggen! 

Det enda jag inte gjort klart på min to do list var matten men jag känner mig ändå väldigt duktig. Har skrivit två A4 om studebesöken som helt ärligt inte var det roligaste jag varit på och därför svår att ens få fram något. Jag är väldigt glad att jag antecknat under alla besöken vilket jag i princip varit ensam om i min grupp eftersom att jag kunde läsa igenom dom nu och påminna mig själv om vad vi gjorde och vad de sa. 


Jag kom alltså hem från skolan ch direkt ställde jag mig och gjorde mat eftersom att jag kommit fram till att det är det bästa för då är man relativt ensam i köket. Det är väldigt trevligt med sällskap men inte när man måste trängas vid spisen tycker jag. Det blev även tre lunchlådor att ha med mig men jag måste köpa nya platslådor för dom räcker inte. Det blir att jag lägger för mycket i lådorna och sen vill jag inte ta med dem för att jag vet att det är för mycket mat. Ändring ska ske snarast på detta alltså. 

Efter matlagningen var det dags för städning, visste att jag inte skulle få ro att plugga förrän det var gjort. Det blev riktigt bra och mitt rum är så väldigt mysigt när det är städat. Har dammsugat och torkat av allt. Inte moppat golvet vilket skulle behövas men det känns som ett helgprojekt. Under städningen drog jag dock på mig huvudvärken från helvetet så jag blev lite sen igång med plugget. Istället beställde jag ett par träningstights som jag kan ha om jag någon gång skulle få infallet att jag skulle vilja träna så har jag i alla fall möjligheten. Har haft shorts dom få gångerna jag PWade i somras men det går ju som sagt an på sommaren. 

Efter det har jag som sagt skrivit på rapporterna från studiebesöken och nu kände jag att det var dags för bloggen och sen sängen. När man väl börjat skriva flyter det på som bara den. På tal om det, vad tyckte ni egentligen om mitt väldigt annorlunda inlägg om nollegasquen? Kul eller jobbigt med variation? 

Försökte blogga innan idag om att vi var uppe i astronomitornet men det kom inte upp. Det var fett häftigt att kunna se ända till turning torso och öresundsbron. Det var lite knäppt dock för det sitter ett teleskop i tornet som alrig satts igång eller använts sedan det kom dit och i hissen finns det knappar till och med nionde våningen men tornet är bara fem våningar högt. Vi hade en biblioteksskattjakt som faktiskt var väldigt trevligt och väldigt mycket mer påhittigt än att bara ha en föreläsning där de berättar om de olika biblioteken. 


Planera planera




alexandrasjosten.blogg.se; girl on fire

Hej bloggen! 

Hoppas att ni haft en alldeles stårlande tisdag! Min har varit lite upp och ner, att hålla i en råtthjärna och se hur dom skär upp den som i en skinkskärare var nog dagens lågvatten. Var nämligen på studiebesök idag igen men denna gången på den biomedicinska avdelningen där de arbetar med att ta fram elektroniska chip att sätta in i hjärnan. Till exempel för att ge förlamade människor möjligheten att styra en mus till en datorskärm bara genom att tänka på det. Den teoretiska delen var väldigt häftig men eftersom att de bara kommit till att göra försök på råttor kunde hon visa hur de såg ut och hur de förberedde proverna vilket inte var lika roligt. Även var de opererade någonstans och hur. 

Efter detta var det dock dags för den tredje och sista pluggkvällen. På grund av den långa dagen hade jag och många svårt för att koncentrera sig men jag är ändå nöjd med det jag fick gjort. Har lite tal i matten som jag hoppat över och ligger efter med men nu har jag gjort en pluggplan för hela veckan som ska få mig att komma i kapp vilket känns bra inför nästa vecka när jag kommer att vara med häst igen. 

Nu ska jag belöna mig själv med ett avsnitt true blood och sen ska jag hoppa i säng. Vi hörs imorgon! 

 
 

alexandrasjosten.blogg.se; lång måndag

Hej bloggen! 

Vilken hysteriskt lång måndag! 
Föreläsningar från 8-12 och sen studiebesök 13-17 på kemicentrum där flera som gått ut nano sitter och doktorerar. Det var helt ärligt inte superintressant och matrial kommer nog inte att bli min inriktining när jag sedan ska välja master. Efter det var vi några som möttes upp i cafét för att göra en redovisningsuppgift i matematik som skulle vara färdig till imorgon. Var alltså hemma ungefär vid halv 7. Lååång dag. 

Hur som helst så är ni säkert flera som undrar varför jag fick dricka filmjölk ur min mössa och helt ärligt så gör jag också det. Jag har inte brutit mot någon av reglerna under nollnigen tex att haft på mig en mössa eller liknande. Anledningen till att jag blev "anmäld" var att jag på temasittningen i torsdags skojade med min fadder om att jag tyckte att han skulle skicka in Isabella och Olof till listan eftersom att de sa något vilket jag inte kommer ihåg. Eftersom att min fadder var lite i berusat tillstånd så tyckte han att detta kvalificerade mig till att hamna på listan också och hans motivering var att vi varit elaka och kittlat honom. Ja ni hör. 
Men jag tyckte bara att det var roligt och filmjölken gick ju att skölja bort så på det hela en kul upplevelse. Ironin var att min bordsherre frågade om vi visste några som skulle bli uppkallade och jag sa att jag visste att jag var på listan men anmälningen kom så sent och alla blir inte uppropade så jag trodde inte att jag skulle komma med. Såklart ropar dom ju därför mitt namn först. 

Tänkte även säga att inget vettigt alls blev gjort igår. Jag klev endast ur min säng för toalettbesök och framplockande av godis samt att jag vattnade min orkidé. På kvällen däremot hjälpte jag min fina pojkvän  med diverse mattetal vilket var roligt. Vi hade båda högtalartelefon på så läste han upp talet oxå löste vi det tillsammans. 

Nu måste jag dock ta tag i mitt liv för denna kväll ska det nämligen hinnas med städning, matlagning och plugg. 

 

alexandrasjosten.blogg.se; När jag gick från nolla till etta

Hej bloggen! 

Det var en gång en tjej som hette Alexandra. Hon var duktig på matte och fysik så hon bestämde sig för att börja på teknisk nano på lth. De första fyra veckorna var det nollning vilka avslutades med en nollegasque som det så fint hette. Där bjöds det först på mousserande vin innan en film och en pjäs framfördes. Filmen handlade om de fyra veckorna på nollningen och var väldigt rolig. Även pjäsen var fantastskt rolig och helt otroligt var att en grupp nollor satt ihop denna på tre veckors tid. Den handlade om en vikingahövding och hans dotter som kunde resa genom tid och rymd för att hitta en make åt dottern. De landade bland annat på apornas planet och pandora där avatarerna bodde. 
Efter dessa underhållningsformer hänvisades Alexandra och hennes sektionskamrater till gasquesalen där de fick slå sig ner enligt bordsplacering. Alexandra satt så nära scenen man kunde komma på en kant. Detta var hon inte riktigt nöjd med då hennes bordsherre till en början inte dök upp. Men kvällen visade sig ändå bli trevlig. 

David och Axel som satt mitt emot Alexandra

Till förrätt bjöds sillsalllad och en nubbe skånes akvavit. Inget som föll henne i smaken men huvudrätten däremot som var hjortrostbiff med ungsbakade rotfrukter och en gräddsås njöt hon till fullo av. Efterrätten visade sig också vara en besvikelse då det var en saffranspannkaka och saffran föll aldrig Alexandra i smaken. Detta förvånade henne dock inte för som en sann efterrättsälskare hade alla efterrätter hittils misslyckats att hålla måttet. 

Huvudrätten

Under hela kvällen hölls olika typer av pausunderhållningar av olika grupper vilka Alexandra både hörde och såg allt av på grund av sin bordsplacering. Hon tyckte bäst om det sista framförandet som hölls av sångförmännen som även är dem som lägger upp schemat för hela kvällen.

Vid sittningens slut kom det Alexandra väntat på hela kvällen nämligen då hon skulle gå från nolla till etta. Hon hade hört talas om att de som varit busiga nollor skulle få gå fram till scenen där de skulle dricka in sin mössa i bäsk istället för punch. Hon var fast övertygad om att hon inte skulle bli en av dessa så det kom som en stor överraskning när de ropade upp hennes namn först. Ännu mer förvånande fann hon att de bytt ut bäsken mot filmjölk och hon fann sig tvingad att hälla i filmjölk i sin mössa, förska dricka upp det och sen sätta den på huvudet. Detta resulterade i att hon firade sin första tid som etta med fil i håret. Men lika glad var hon för det och festen fortsatte fram till halv 6 på morgonen innan hon gick hem och la sig i sin sköna säng och somnade för första gången som etta. 

En glad Alexandra med mössan på huvudet och en ledsen Alexandra med fil i håret 
 
Och där har ni historien om hur flickan Alexandra gick från nolla till etta. 

alexandrasjosten.blogg.se; Fin bild

Hej bloggen! 
Nyss hemkommen från faddermys så tänkte bara slänga in en fin bild jag såg. Vi hörs imorgon! 
 

alexandrasjosten.blogg.se; temasittning

Hej galenpannor! 

Känner mig inte så galen utan snarare trött haha. Ska nog ta en liten vila innan jag går vidare mot kvällens trevligehter ;) Men tröttheten är uthärdlig för den kommer sig av att jag hade så väldigt kul igår! 
Det var ju som sagt temasittning där vi skulle vara djur och jag var ett rådjur som ni redan vet. Tycker faktiskt att det blev väldigt bra med sminkningen och klädseln. Kommer nog att köra på samma igen faktiskt om det skulle komma upp något liknande men där man kan ha lite finare kläder. Detta var ju en "fulsittning" vilket innebär att man äter på papperstallrikar och får stå på borden om man vill. Till exempel när man hurrar och klappar för dom som gycklar och liknande. Det var en väldigt mysig stämning och jag är så väldigt glad att jag gick. 
Till mat fick vi helgrillad gris. Vi hade hört rykten om det innan man vi tvivlade verkligen men när vi kom grillade de två grisar utanför! Till det fick vi potatissallad och barbequessås. Till efterrätt fick vi "after eight-kladdkaka" med grädde vilken var väldigt gott! 

 
Vi hörs lite senare :D 

alexandrasjosten.blogg.se; produktiv

Hej bloggen! 

Tänkte börja inlägget med att jag ligger och väntar på att det ska sluta ösregna men det ser det äntligen ut att ha gjort så får skynda mig lite! 
När jag slutade vid 12 stack jag hem och gjorde mat. En av världens godaste maträtter vill jag lova och lättaste. Tacos fast man steker köttförsen och lägger i sånna mjuka bröd och stoppar in i ugnen med ost på. Det blir faktiskt godare än vanlig - konstigt nog. 



Blev matlådor oxå så jag är dubbelt effektiv. 
Efter maten har jag som sagt städat mitt rum vilket behövdes, dammtorkat och dammsugat och allt så nu ligger jag här ooch njuter av hur fint det är. 

 
Bäst att sätta fart! 
Hörs sen! 

To do today!






alexandrasjosten.blogg.se; outfit

Hej igen finisar! 

Plugget gick riktigt bra faktiskt så känner mig positiv. Gjorde fysik som jag ska fortsätta med imorgon och sen har vi ett minitest på torsdag. Börjar inte förrän 13 på torsdag så tänkte se om jag kunde rida min snutteplutt på torsdag :D 

Jag skulle egentligen bara slänga in två bilder faktiskt så vi hörs imorgon! 

 
kan inte bestämma mig för om jag ska ha uppsatt eller nedsläppt hår på torsdag men jag har ju tid att fundera. Nu ska jag hoppa i säng i tid för en gång skull! 

alexandrasjosten.blogg.se; hurrahurrahurra

Hej bloggen! 

Idag är ingen vanlig dag för idag är det oskidegens födelsedag! hejjahejja! 
Vi firade ju som han skrev hans födelsedag igår med en middag på Jensens vilket var så galet gott och jag rullade ut därifrån. På riktigt typ. Jag körde på samma som alltid, sallad, ribs och cheesecake. När man redan har det bästa vad är då meningen med att byta. Finns ingen. 
Vi har ju inte spenderat tid ihop sedan jag flyttade så det var väldig mysigt och i morse fick han pannkaksfrukost innan jag gick till skolan och han körde mot Halmstad. Uppskattar väldigt mycket att han kom! 



Idag köpte jag biljett till nollegasquen alltså den sista finsittningen och till temasittningen på torsdag vilka är de två sista stora sakerna innan nollningens slut. Temat till sittningen är animalistiskt tema vilket gav min lite småpanik för vad skulle jag klä ut mig till! Men med hjälp av Elvira har jag nu en ungefärlig plan, ska in till stan och se om jag kan hitta lite småsaker. Kommer dock att hålla kläderna enkla och bara satsa på sminkningen. 
Det blir lite spoilallert här men jag tänker att i lika gärna kan få veta vad jag ska vara, nämligen ett rådjur! 
Elvis hittade en bild på en fin sminkning så försöker efterlikna den utan att gå all out lixom. Kommer nog att försöka hitta ansiktfärg så att jag kan göra de vita prickarna imorgon och även en vit kajal till ögonen. Men det känns faktiskt ganska bra och enkelt! Ska ha grenar till horn så det blir också lättfixat. 

Frågan är vad tycker ni att jag ska ha på kroppen? 

 

Försöker efterlikna denna haha. 

Nu ska jag återgå till plugget, vi hörs sen! 

födelsedagsfirande

Hej gott folk! Oskar här. Jag är i Lund, i rummet, i värmen. Hos kärleken. Och jag mår bra. Det blev en spontantripp ner till Alexandra eftersom det är min födelsedag imorgon, tisdag.
Så vi bestämde kvart över tre att vi skulle äta på Jensens ikväll. Klockan fyra satt jag i bilen.
När jag anlände så visade Alexandra köket och den allmänna ytan här på nationen, måste säga att jag är förvånad över hur snålt det var med det sistnämnda.
Nu sitter hon och räknar matte vid skrivbordet vi putsade innan hon åkte, känns surrealistiskt på något sätt. Men ändå så varmt.
Hon är otroligt duktig min Alexandra och en sann inspirationskälla och hon vet hur hon ska få fram det bästa ur mig.
Puss älskling :*

alexandrasjosten.blogg.se; wanties

Hej bloggen! 
Ska alldeles strax sätta igång med plugget men först tänkte jag skriva en sak som just nu upptar ganska mycket tanketid hos mig, nämligen olika saker jag känner att jag skulle vilja investera i nu och framåt.

Något jag velat ha större delen av sommaren, eller ja, innan dess med, är ett par färgglada nike sneakers eller ja egentligen löpaskor men eftersom att löpning varit en bristvara i mitt liv skulle jag ha dem som vanliga skor. Alternativt ett par vita nike air max vilket jag också varit sugen på. Sånna saker brukar dock gro och växa i en ett tag och innan man vet ordet av är det för sent för att köpa dem. Antingen för att alla redan har dom och man inte vill vara en i mängden eller som nu när hösten är här och vita/färgglada skor inte riktigt känns på tapeten. Därför kan jag i princip skjuta upp detta beslut till kommande vår och sommar då jag känner att jag är i stort behov av ett par nya ljusa skor. Mina vita converse har prytt mina fötter oförskämt ofta denna sommaren. 
Hakade ni på denna trenden när den var in the making? Har ni några skor att tipsa om? Apprikosa eller ljust limegröna är vad jag främst är ute efter, eventuellt lila. 



Nästa sak på min wanties lista är en plattång för att min helt enkelt hälsat hejdå. Den går att starta men den stänger av sig igen efter cirka 2 sekunder. Jag har kollat på lite olika tester och helt enkelt står det väl mellan OBH nordica 3099 eller Ga.ma som båda ska vara väldigt bra men ändå inte nå upp till ghd varken i standard eller pris. Vilket känns bra för mig eftersom att det inte är jätteofta som jag plattar mitt hår. 
Till denna behöver jag även ett värmesprav  för att skydda håret. Har inte haft någon alls innan men det rekommenderas ju av alla och jag vill vara rädd om mitt hår för att kunna behålla längden. 
Någon som kan tipsa om ett bra värmespray? 




Nästa sak på listan är ett par helsvarta converse, alltså med svart sula precis som mina vita fast i svart. Eftersom att jag älskar min vita och haft en sån fantastisk användning av dom tänker jag att jag kommer att känna likadant med ett par svarta. Inser att jag kanske borde förnya mig genom att välja ett par vans eller palladium istället men jag har inte hoppat på någon av dom trenderna. Jag har velat ha dessa väldigt länga och igår hittade jag dem på en sida med 30 % rabatt så om jag är duktig och pluggar efter jag bloggat färdig ska jag unna mig dom skorna. 





Måndag morgon

Puh måndag morgon efter en natt med konstant hosta och lite sömn gör det inte alls intressant varför pi förekommer både i formeln för omkrets och area på en cirkel. Mer typ vem bryr sig. 
Men nu är det rast och vi ska snart ha nanovetenskap. Ska äta ett äpple och hoppas på att piggna till! 



alexandrasjosten.blogg.se; bästa hästen <3

Hej bloggen! 

Måste snart hoppa i säng men har ju ett inlägg till att skriva innan det är dags. Vi var nämligen och hälsade på lillbebis idag :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Det var fantastiskt att träffa henne igen och det kändes som mycket längre än två veckor. Borde kunna åka dit i veckan som kommer men vi får se helt enkelt. Saknar att rida och att åka till stallet, det är verkligen en fristad för oss hästmänniskor. Men jag är ju bara hästfri i två veckor till så jag får utnyttja det så mycket jag kan nu. 

Aa just det, när jag säger vi menar jag mig och mammsen för hon varit nere och hälsat på idag! Inte nog med att jag får träffa Ginny, jag får träffa mammsen oxå :) 

Hur som helst så kollade vi när Jacob red henne och hoppade henne. Det såg bra ut och hon såg väldigt mjuk och fin ut. Han verkar tycka väldigt mycket om henne och att hon i grunden är väldigt okomlicerad men att hon inte så gärna böjer på nacken och jag kan  inte annat än att hålla med såklart! 
Det är dock skönt att se någon angripa problemet på ett annat sätt. Följden av att hon har svårt för att fokusera och är lite stel i halsen har ju blivit att hon har blivit lite okänslig i munnen vilket jag tidigare har sett som ett problem men att det kommer att bli bättre när hon väl är lösgjord. Jacob har mer fokus på att få henne att gå bakifrån så att hon ska komma och lätta framtill vilket såklart låter väldigt sunt. 
Det är kul att få en andra åsikt och en annan infallsvinkel tycker jag så nu ska jag prova detta helhjärtat tills jag känner att jag riktigt förstår hans synpunkt och därifrån känna hur jag vill kombinera det systemet som jag haft och tyckt väldigt mycket om med detta nya. 

Har satt ett preliminärt datum för vår tävlingscomeback också! 
Nämligen den 12 oktober, en 110 på lillhagens oktobertävling. De hade dubbla ridhus och fibersand på tävlingsbanan så det lät bra och den går dessutom på morgonen på lördagen och eftersom att jag bara startar en klass och tävlingsbanan är 30 minuter bort kommer jag att kunna plugga den dagen också om det behövs. Tycker att jag fått ihop det riktigt bra! 

 
Åt en riktigt mumsig sallad med mammsen på ett ställe som hette Sköna bönor. Kan ge en lite längre recension av fiket imorgon! 

 

alexandrasjosten.blogg.se; LL som i LundLivet

Hej bloggen! 

Som sagt var jag på finsittning igår. Vi hade egentligen nollelördag igår med en massa tävlingar men jag kände att det är bäst att vila nu när jag fortfarande inte är riktigt frisk. Jag slöt dock upp med förfesten vid 17 som var en tv-spelsförfest haha, så är det att gå en teknisk linje med majoriteten killar. Hur som helst så vann jag förvånansvärt mycket och alla var väldigt imponerade, även jag. 
19 var det dags för sittning men vi blev inte insläppta förrän vid 20 för det tog sån tid. Min bordsherre var en kille från teknisk medicin som var väldigt trevlig och rakt över hade jag Axel från faddergruppen som jag galet nog alltid lyckas få i närheten haha. Hans bordsdam var en kille vid namn gustav som också gick teknisk fysik. Vi blev ett trevligt litet gäng och på det hela var den en väldigt trevlig sittning. Efterrätten var såklart godast som var hallonfromage med vit chokladmousse över. Det låter godare än det var faktiskt men det var ändå okej haha. Är det något jag varit besviken på så har det varit efterrätterna sedan jag kom hit. Första sittningen fick vi flädersorbet som inte var välgjord någonstans och som bekant är fläder inte min favoritsmak. 

Sedan fick vi gå ut under tiden de plockade undan i lokalen och gjorde plats för eftersläpp med dansgolv. Vi passade på att gå på mellanfest och tagga till lite för sittnigar blir man lite småseg av. Vi var på en korridorsfest på delphi som var fett röj vilket var kul. Vi var dock fler än ursprungsantalet så vi kom och körde över den haha kul var det i alla fall. Sen var det tillbaka som gällde och då var det dj och dans. 

När det stängde åkte jag och rickard på alkoholjakt och kom upp med ett flak öl och en flaska sprit haha. Bra jobbat så då blev det efterfest hos en av våra faddrar men vi fick höra om en efterfest som var lite längre bort så vi gick dit istället. Cool efterfest med DJ på plats så jag var hemma vid 6 på morgonen. Bra natt helt enkelt. 

Har massa att berätta för er men tar det i nästa inlägg! 

 
Gustav till vänster och Axel till höger :) 
Vi hörs! 

Kreative Alexandra haha

Hej bloggen :D ikväll är det sittning med två andra sektioner vilket ska bli så kul. Man ska nämligen ha mask på sig!! Jag har dock för liten näsrygg tror jag så min mask gör så att mina ögon blir helt mongo. Men löser det med lite bomull :D 


Så ser den ut :D jag har satt på det silvriga bara, tänkte less is more! Nu ska jag fortsätta göra mig i ordning vi hörs sen! 

Finisar

Detta har ni nog aldrig gjort va. Suttit på sympatisittning utomhus och äter mannagrynsgröt med lingonsylt ur ett stuprör tillsammans med alla andra ;) 
Garanterat en av de mysigaste sakerna jag gjort! 



beauty

Efter en dag med äcklig huvudvärk och plugg får man unna sig egentid! 
Först hårtvättning och inpackning sedan inoljning och bodylotion av mig själv, måla naglarna och till sist sängdags i tid. 



Ny app

Blogg.se har äntligen uppdaterat sin iPhone app! Hejjahejja säger jag bara. Innan var den nämligen bara anpassad för fyran så det blev lixom ett mellanrum mellan bilden och hela skärmens längd vilket gjorde att jag alltid missade mellanslag när jag skrev för att det helt plötsligt var längre upp. Förstår ni vad jag menar? 
Man kan dessutom redigera inläggen lite mer, helt klart en förbättring

Det jag skulle säga var dock bara hej, att jag nyss kom hem från skolan och ska hugga tag i plugget. Ville visa min nya favorit också. Färskpressad apelsinjuice från Ica. 

Hm vet någon hur man ändrar storlek på bilden? Jaja nu ska jag ta en Alvedon och börja plugga. Känns som mitt huvud sprängs. Lagom med en extra dos C-vitamin nu oxå i form av den söta saken på bilden! 


alexandrasjosten.blogg.se; plugg plugg plugg osv

Hej bloggen! 

Hela dagen igår i princip låg jag och vred mig med feber och på kvällen kom mammsen och pappsen och satte upp min fina sängram så jag vart alldeles för trött för att blogga när jag väl kommit till ro. Som tur är har jag mått mycket bättre idag trots dålig sömn i natt på grund av min värkande hals. Tråkigttråkigt. 

Slutade i alla fall tolv idag vilket var skönt och då begav jag mig direkt hemåt för att skriva en laborationsrapport vilken jag nästan blev klar med så ska skriva det sista imorgon och sen vid 15 begav jag mig mot skolan igen för att köpa biljett till finsittningen på lördag och träna med cheer-gruppen! Det gick riktigt bra så nu har vi ett helt nummer vi kan dansa oss igenom och klädsel är bestämd. Fick dock en ny grej som blev ett måse för finsittningen på lördag var en masquerad typ så jag måste ha en mask vilket blir till att fixa imorgon. Efter cheeren åkte jag hem och skrev ner alla mina anteckningar tillsammans med föreläsningsanteckningarna på två stycken mind maps inför "mock exam" imorgon. Det är mycket nu. 
Det blev jag i alla fall klar med så senaste halvtimmen har spenderats med att kolla på youtube-klipp från hippsons hemsida med riktigt bra och inspirerande saker så tänkte att jag skulle dela med mig till er. 

Första filmen är på cian o'conor när han markarbetar. Riktigt bra saker och en fantastiskt välriden häst! 




Nästa är på Ludvig Svennerstål från en headcam från en ritt i England med så sjukt spektakulära hinder och även om jag inte brukar gilla sånna filmer så var denna riktigt bra. 




Det får räcka med dom två idag för tror inte att ni skulle kolla på fler oavsett hur mycket jag promota för det! 
Så jag ska hoppa i sängen nu. Hörs imorgon! 

alexandrasjosten.blogg.se; hjärna eller äppelmos?

Hej bloggen! 

Hoppas att ni kan ha överssende med ett lite kortare inlägg idag för det känns som att jag har äppelmos istället för hjärna i huvudet. Mina pengar ligger på att jag har feber vilket inte är så kul. Klarade dock mattetestet på första försöket idag som skulle vara färdigt den 16e så känner mig ganska stolt. Helt övertygad om att alla andra också klara det på första men ändå. Efter det mosade huvudet mest ihop sig men fick pluggat lite fysik i alla fall. 

Har även gjort något stort idag, nämligen köpt min teknologmössa! Så kul för det är ungefär som en studentmössa förutom att man får ha den hela tiden under sina år om vill. Jag tror speciellt att man har den på sig när man är fadder och när man är på sittningar. Vi kommer att ha mösspåtagning på vår sista sittning under nollningen vilket officiellt gör oss till 1or. 

Nu måste jag dock sova för jag måste försöka bli frisk. Vi hörs imorgon bloggen! 

 

alexandrasjosten.blogg.se; Halmstad levererar

Hej bloggen! 

Vilken grym helg det har varit! Har inte alls dåligt samvete för min dåliga uppdateringer för att jag varit upptagen med så roliga saker. I fredags var vi ju som sagt på Albin Myers och Steve Aoki vilket var minst sagt grymt. Albin Myers är riktigt grym tycker jag för att det känns som att hela han ÄR musik och jag gillar hans blaning av lite commercielt och mycket annat. Han är garanterat en av mina favoriter även om Nicky Romero fortfarande toppar listan. Nicky Romero och Style of eye är nog de två jag helst skulle vilja se just nu. Men med tanke på min och Elviras kärlek för house kan jag garantera att vi kommer att se dem så fort vi bara får chansen. 

 
Efter drog vi till Moon och festade tills det stängde och sen var det en seg efterfest haha. Gårdagen bjöd på grymt efterlängtad shoppning som jag måste visa er när jag kommer tillbaka till Lund. Fick tre riktigt fina grejer på rea och en fin klänning som jag hade på mig igår. Kände mig väldigt fin!

Men nu måste jag ta tag i frukosten för är så hungrig! Jag får berätta mer om helgen senare. 

alexandrasjosten.blogg.se; woho SÅÅ taggad

Hej mina vänner <3 

Idag är en bra dag! 

Alltid skönt att vara uppe i tid och första lektionen var riktigt intressant faktiskt då vi hade en lärare vi inte haft tidigare. Hon pratade på engelska om lite nanobiologi och vi göra ett miniexperiment med blommor. Redan då höjdes mitt humör och efter lunch var det dags för labb. I 3 ½ timme satt vi och labbade men det kändes riktigt bra och det var faktiskt roligare än jag tänkte mig. Nu är det bara labbrapport kvar men det har jag en vecka på mig att göra! Ligger lite efter med matten fortfarande men hoppas på att hinna klart med det på söndag. 

Köpte biljett till imorgon innan och nu är jag så GRYMT taggad. Helt hysteriskt. Vet inte hur jag ska kunna somna ikväll haha. Ska packa lite och sen är det dags för sängen för mig. 
Vi hörs imon! 

 
 

Hejsan onsdag!

Hej bloggen!

Sitter och väntar på att åka till skolan för hade ju som sagt sovmorgon idag och jag har börjat med att alltid gå upp i väldigt god tid så det blir lite dötid.
Tänkte bara slänga in ett hej och önska er en bra dag!
Vi hörs imorgon :*


alexandrasjosten.blogg.se; plugg

Hej bloggen! 

Känner mig riktigt duktig måste jag säga! 
Idag har jag nämligen köpt studentlitteratur, skrivit in mig på nation och spenderat timmarna 8-15 och 17-20 i skolan och pluggat. Säg hej till studentlivet haha. Sen när jag kom hem fortsatte jag att plugga och blev nyss klar. Klapp på ryggen till mig! 
Jag har helt puttat ut uppdragsgruppen ur huvudet men jag kände att de fick avvakta lite på grund av plugget men ska vi ses imon ska jag gå dit. 

Är riktigt trött nu men ska sova snart och har sovmorgon imorgon så förhoppningsvis ska jag ladda upp lite energi. Har bara fysikföreläsning imorgon och lab. Labben pågår dock mellan 13-17 vilket känns som lite överdrivet länge men ska bli spännande att se hur det går till. 

vi hörs imon!

 
 

alexandrasjosten.blogg.se; stress och prestationsångest

Hej bloggen! 

Måste få skriva av mig lite innan jag samlar ihop mig själv och tar tag i allt som är aktuellt i mitt liv just nu. Egentligen skulle jag befinna mig i skolan vid 17 eftersom att jag är med i gruppen cheer och vi ska öva sånger, göra ett cheerleadernummer samt göra ett spexnummer inför fredagens sittning. Men mina nerver pallar inte för det känns som att min "att göra-lista" sträcker sig ner till golvet. Egentligen är det inte så farligt men efter två år med färre krav sammanlagt än vad jag haft denna veckan så känns det som att man nästan ska gå under av vikten. Att dessutom känna sig i princip efterbliven och korkad hjälper inte heller. Som ni förstår cirkulerar det mycket i min lilla studenthjärna at the moment. 
Jag har ju dessutom blivit placerad i cheer av anledningen att jag slår igenom som en tjej som är glad, hörs mycket och hejjar på andra. Såklart kul att få förtroendet men just nu känns det som att man bara vill att nollningen ska vara över så att man kan återgå till sitt liv. Men då kommer man säkert att känna att man inte har något liv och känna sig ensam för att man inte träffat människor så som nollningen är meningen att man ska göra. 
Men för att se det från den ljusa sidan så har jag hela kvällen på mig. Med detta inlägget kan jag stryka två saker från min lista nämligen städa som jag gjorde innan och blogga som jag gör nu. Jag har fyra matlådor klara så att jag klarar mig både ikväll och imorgon till lunch. Jag borde verkligen skriva en inköpslista och handla och göra något av mina ägg för dom går ut idag. 
Jag måste skriva in mig på nation, jag måste plugga, jag måste fixa med hovslagare till ginny, lära mig olika sånger och säkert en mängd andra saker som jag inte kommer på just nu. 
Men under tiden jag skrivit detta inlägget har jag fakiskt lugnat ner mig lite. Jag är van vid att kvällen består av max två timmar som den gör när man är hästtjej men jag har ju faktiskt flera vakentimmar framför mig. Och det plugget jag inte fixar idag kan jag ta med till pluggkvällen imorgon och be om hjälp. Detta betyder dock att jag knappt hinner repa med cheergruppen innan lördag. Men plugget måste gå först för nästa vecka kommer vi att köra cheerleading fullt ut så det är bäst att ligga lite före denna veckan. Jag har 4 uppgifter kvar i fysik att göra denna veckan och 19 i matte. Det borde gå. 

Hoppas verkligen att min bilnyckel och cykelgrejen kommer imorgon så att jag slipper gå runt och bära mina tunga böcker på armen. Det är många små saker som klumpar ihop tills det ser ut som en stor, jobbig massa tills man tar isär den och ser att många saker är faktiskt inte ett problem. 

Det jag egentligen skulle blogga om idag var vilka signaler man skickar ut med tanke på hur man ser ut och klär sig. Samt att jag hatar mitt hår. Ska aldrig mer byta frisör. Om jag inte går till en här nere, vi får se. 
Jag ser mig inte som en sån som klär mig "vanligt" och att jag har lite av en personlig stil. Men med tanke på alla mina outfits jag haft sedan skolstarten kan jag tänka att andra kanske inte tänker så. Dagens outfit bestod av blåa jeans, vitt linne med volang nedtill och en stickad tröja över så att volangen syntes. Ganska vanligt men "snyggt". Sen går jag dessutom och bär på en rosa väska i äkta mocka på armen. 
Hur skulle ni vilja bli uppfattade och hur tror ni att folk uppfattar er? Tror ni att det är ungefär samma eller tror ni att deras och er bild skiljer sig åt? 

Nu ska jag sätta igång med plugget. Hörs kanske se om det går bra! 

 
 

alexandrasjosten.blogg.se; finafina hästen

Hej bloggen! 

Jag har världens bästa häst hihi. Igår när vi lämnade Ginny var Jacob där så jag hoppade henne lite för honom och hon skötte sig förvånansvärt bra! Hon hoppade jättefint med tanke på att det var första gången vi hoppade lite större hinder sedan november i stort sett. Det var riktigt, riktigt kul och nu känns det tråkigt att jag inte ska rida henne på en månad. Men förhoppningsvis är hon som en helt ny häst när jag får tillbaka henne så att det är ännu roligare än vad det var igår.

Jag har precis gjort mat som jag kan ha med till lunchen imorgon och nu ska jag tillbaka till skolan för att vi har en nolleaktivitet. Det står "äventyr" på schemat. Känner mig faktiskt inte alls sugen för jag misstänker att vi ska framföra ett spex som jag inte han. Men får gå dit och se.  




En av de sista gångerna jag hoppade i vaggeryd och då var jag väldigt nöjd men nu kändes det inte alls lika bra haha. Men vilken tunnis! Måste filma henne snart så att jag kan visa hur mycket biffigare hon är.

alexandrasjosten.blogg.se; idag är en bra dag

Idag är ingen vanlig dag för idag kommer bästaste hästen hit, wihi ;D

Mammsen och pappsen kör henne ner så jag behövde inte åka upp till Halmstad vlket är bra för jag tänker ju att jag kanske ska hem på fredag. Ni ska få lite bilder och så från stallet nu när jag åker dit hoppas jag vilket jag kommer att göra någon gång i eftermiddag runt tre för att hålla Elvira sällskap och kolla in allt innan justus kommer! Har saknat henne helt hysteriskt mycket. 

Innan jag åker till skolan för att äta brunch så tänkte jag att jag skulle berätta om en sak som vi gjorde i fredags. Nämligen en labb där vi skulle bygga en "ubåt". Vi hade en cylinder som stod upp med vatten och i den skulle vi få någonting att först åka upp, ner och sen upp igen. Den skulle ner så långsamt som möjligt och upp så snabbt som möjligt. Vi misslyckades men endast 5 av 7 grupper klarade det så vi var inte ensamma. Vi hade en riktigt bra ide på gång men den hann inte klart. 


 
Nu ska jag dra tjingtjing! 

RSS 2.0